banner
Zeblaze Stratos 2 okosóra teszt - Amoled kijelző megfizethető áron

Zeblaze Stratos 2 okosóra teszt – Amoled kijelző elérhető áron

A Zeblaze Stratos 2 okosóra a sportos dizájnja mellett olyan finomságokat tartogat a felhasználóknak, mint a gyönyörű Amoled kijelző és a beépített GPS helymeghatározás. Ezen túl kifejezetten a sportoláshoz való használatot támogatja a teljes vízállóság is. Mindezek mellet ráadásul nagyon kedvező áron lehet hozzájutni.

banner

A Zeblaze Stratos 2 az aktivitásmérők családjába tartozik, azaz okosórának említem, de még nem igazi okosóra, hiszen csak a már rajtalévő funkciókat képes kezelni, további alkalmazásokkal nem bővíthető. Ez egyben azonban előny is, hiszen míg egy valódi okosóra üzemideje max. 2-3 nap, addig a Stratos 2 akár 25 napig is képes működni egyetlen feltöltéssel. Ez az óra valóban Amoled kijelzővel rendelkezik, ami még mindig a kijelzők csúcsát jelenti. A gyönyörű képe mellett olyan extrákat is használhatunk mint az Always on Display, azaz mindig látható az óra kijelzője, de mégsem meríti le az akkumulátort azonnal. A sportos kialakításhoz nagyon jól passzol a beépített GPS is, így pl. futás közben nem kell magunkkal vinni a telefonunkat, hazaérkezve pontosan látni fogjuk, hogy merre jártunk és mekkora távot tettünk meg. Mindezek mellett számos élettani mérést is támogat, például a pulzus mellett alkalmas a véroxigénszint mérésére is. Kedvező ára teszi még vonzóbbá ezt a készüléket, jelenleg mindössze 89,99$-ért, – ami nagyjából 34500-Ft – már a miénk lehet.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 89,99$ ~ 34.500.- Ft

Kupon:

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Zeblaze Stratos 2 kicsomagolása

A Zeblaze Stratos 2 óra csomagolásának igényessége vonzza a tekinteteket. Egy kemény kartondoboz, amit kívülről az óra képével díszített burkolat fed. Magán a dobozon csak a gyártó logója látható, mintha valami nagy márka készülékét tartanánk a kezünkben. A tetejét leemelve előbukkan maga az okosóra, a belső kitöltőket kiemelve, alul pedig megtaláljuk a töltőjét. Aztán ennyit, itt véget is ér a tartozékok felsorolása. Van még mellé téve egy használati útmutató is, amit angolul olvashatunk el.

A csomag tartalma

  • Zeblaze Stratos 2 okosóra
  • USB mágneses töltő bölcső
  • Használati útmutató

Külső kialakítás és dizájn

A Zeblaze Stratos 2 okosóra kialakítása a sportos vonalat követi, masszív készülékház és egyszerű, de cserélhető szilikon szíj. Méreteit tekintve 46 x 46mm széles és hosszú, a vastagsága pedig 12,9mm, átlagos méretű, de kicsinek semmiképp nem mondanám. A kijelzőt egy fém gyűrű veszi körbe, de a ház alapvetően rugalmas műanyagból készült. Három gomb található rajta, ezek funkciói rögzítettek. A középső nagyobb a főgomb, ezzel lehet bekapcsolni a kijelzőt, érdekesség, hogy forgatni is lehet, de sajnos a tekerés funkció nélküli maradt. A felső gombbal a menübe lehet belépni, az alsóval pedig a sport módokat érhetjük el azonnal.

A Zeblaze Stratos 2 Amoled kijelzője

A Zeblade Stratos 2 okosóra Amoled kijelzővel büszkélkedhet, amely a kitűnő színek mellett még akár közvetlen napsütésben is látható marad. A kijelző mérete 1,3″, a pixelsűrűsége pedig 326ppi, mindezt 360×360 pixel felbontáson tudja. Az Amoled további előnye, hogy használható rajta az úgynevezett Always on Display megjelenítés. Ilyenkor egy egyszerűbb óralap látszik rajta, de ehhez nem szükséges a teljes kijelzőt energiával ellátni, elegendő csak a szükséges pixeleket bekapcsolni. Ebben a módban állandóan látható a pontos idő rajta, de mégsem meríti le azonnal az akkumulátort.

Akár úszni is lehet benne

Teljes víz elleni védelmet is kapott a Zeblaze Stratos 2 aktivitásmérő karóra. Egészen pontosan 5ATM minősítéssel rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár 50m mélységig is víz alá merülhetünk benne, és biztosak lehetünk, hogy nem fog károsodást szenvedni. Viszont a vízállósága ellenére, számomra érthetetlen módon nincsenek benne vízisportok, még a normál úszás sem került bele. Így az igaz, hogy úszás közben is viselhetjük, de maximum a pontos időt olvashatjuk le róla.

Beépített GPS-el is rendelkezik

A GPS nagyon hasznos dolog egy okosórában, mert például ha elmegyünk futni, akkor mobiltelefon nélkül is képes rögzíteni a pontos hely adatokat, a megtett távolságot és az útvonalunkat. Ezeket később az óráról letölthetjük a telefonunkra, így később bármikor visszanézhetjük, vagy összehasonlíthatjuk a fejlődésünket a korábbi értékekkel. A Zeblaze Stratos 2 a hagyományos GPS műholdak mellett támogatja a Glonass, Galileo és a Beidou rendszereket is, azaz a világ bármely pontján használhatjuk.

Egészségi adatok monitorozására is képes a Zeblaze Stratos 2

A Zeblaze Stratos 2 okosóránál is alapvető funkció az egészségi, élettani adataink figyelése és mérése. Az a jó hír, hogy ez a gyártó nem akar trükközni a funkciókkal, ezt úgy értsd, hogy nincs benne kamu vérnyomásmérés és pl. a véroxigénszintet is pontosan méri az erre alkalmas piros fényű szenzorral. A mért eredményeket összevetettem a saját okosórámmal (miben van ekg és valódi vérnyomás mérés is), az eredmények pedig nagyon hasonlóak voltak, szinte pontosan megegyezett a pulzus és a véroxigén szint is. Így kijelenthető, hogy a Zeblaze Stratos 2 pontosan mári a főbb élettani adatainkat.

A pulzus figyelés lehet akár egész nap folyamatos is, ezt a beállításoknál tudjuk aktiválni, azonban ilyenkor az akkumulátort is kicsit jobban fogja meríteni. A fentiek mellett méri a lépésszámunkat is és ha beállítjuk, akkor mozgásra is figyelmeztet, ha túl sokat ülnénk egyhelyben szólni fog, hogy ideje járni egy picit. Alvásfigyelés funkció is van benne, bár mondjuk a mérete miatt nem éppen kényelmes viselni alvás közben. Ha lefekvés előtt felvesszük, akkor másnap reggel megnézhetjük, hogy hogy telt az éjszaka, mennyit aludtunk felületesen és mennyit mélyállomban.

A Zeblaze Stratos 2 sportoláshoz is jó választás

A sport tevékenységünk követését is tudja követni a Zeblaze Stratos 2 okosóra. Nem kevesebb, mint 18 féle sportolás közül választhatunk, ebben van kültéri és beltéri futás, sétálás, többféle kerékpározás, kosárlabda, foci, tenisz és még sok minden más. Ami nekem hiányzik belőle az a vizes sportok, mert ugyan az óra teljesen vízálló még sincs benne semmilyen vizes tevékenység követése. Képes számolni a tevékenységünk közben elégedett kalóriát és pl. futás, vagy séta közben a megtett távolságot is nagyon pontosan méri köszönhetően a beépített GPS-nek. A sportmódokat az órán is kilehet választani és elindítani, majd ha befejeztük és a telefonunk a közelbe kerül, akkor automatikusan áttölti rá a rögzített adatokat. A mobilos alkalmazásban így később is megnézhetjük a korábbi tevékenységünk adatait, elemzéseket, statisztikákat kapunk minden sportolásunkról.

Telefonos applikáció is van hozzá

Nem is lenne valódi okosóra a Zeblaze Stratos 2, ha nem lenne hozzá mobiltelefonra való applikáció. Android és iOS rendszerű készülékekre is elérhető az infoWear nevű alkalmazás, amivel az óra képes együttműködni. Az alkalmazásban – az órához hasonlóan – magyar nyelv nincs, de többek között használhatjuk angolul is, valamint nyelvismeret hiányában nagy és egyértelmű ikonok is jelzik a főbb funkciókat. Követhetjük a sporttevékenységünket, és a napi élettani funkciókat is elemezhetjük benne napokra, hetekre, de akár hónapokra lebontva is. Az óra párosítását követően néhány engedélyt meg kell neki adni a telefonunkon, de az a jó benne, hogy tényleg csak akkor kéri valamihez az engedélyt, ha használni is szeretnénk.

Az előzők mellett a Zeblaze Stratos 2 aktivitásmérő óra rendelkezik a hagyományos funkciókkal is, úgymint pl. értesítés az érkezett üzeneteinkről, alkalmazások értesítései, de a beérkező hívásokról is kapunk értesítést. Telefonálni ugyan nem tudunk az órával, de a hívás elutasítását megtehetjük róla. Habár a menü nyelve nem magyar, de az üzeneteknél és az értesítéseknél minden ékezetes magyar karakter helyesen jelenik meg. Itt még azt is érdemes megemlíteni, hogy ez az óra nem korlátozza az alkalmazások értesítéseit, mint néhány korábban tesztelt modell. A telefonon lévő összes telepített alkalmazásnál egyenként kiválaszthatjuk, hogy szeretnénk-e értesítést kapni az órára is.

Itt az infoWear applikáción belül az óra minden fontos paraméterét is személyre szabhatjuk. Lehet változtatni a kijelző fényerejét, azonban ezt sajnos csak manuális módban lehet használni, mert nincs benne fényérzékelő, hogy automatán állíthassa a környezeti viszonyoknak megfelelőre. Ezen kívül módosíthatjuk a rezgés erősségét, kiválaszthatjuk a megjelenített időformátumot, de nyelvet is válthatunk. Lecserélhetjük továbbá az óraszámlapot, előre telepítve csak 3 verziót találunk, de online több 100 előre elkészített számlap közül választhatunk, és tölthetünk rá az órára attól függően, hogy éppen mihez van aznap kedvünk.

A Zeblaze Stratos 2 üzemideje és feltöltése

A Zeblaze Stratos 2 aktivitásmérő óra egy 300mAh kapacitású beépített akkumulátorral rendelkezik, ez átlagos használat mellett kb. 15 napos üzemidőt biztosít neki. Az üzemidő jelentősen függ a használat módjától, a kijelző fényerejétől, pl. az Always on Display használatával máris lecsökken a működési idő kb. 5 napra. Feltölteni a hozzá kapott mágneses töltőbölcsővel tudjuk, amihez bármilyen USB adaptert használhatunk. Teljes lemerülés esetén az óra feltöltése körülbelül 3 órát vesz igénybe.

Végszó és értékelés

Nekem nagyon tetszett a Zeblaze Stratos 2 aktivitásmérő óra. A sportos kialakítása egyértelműen meghatározza a célközönséget, viszont a cserélhető számlapoknak és a szintén cserélhező óraszíjnak köszönhetően akár elegánsabb öltözékhez is jól társítható. Az Amoled kijelző ezúttal sem okozott csalódást, gyönyörűek rajta a színek a fényerő nagy és még napsütéses időben is leolvasható az óralap. Megvan benne a teljes víz védelem is, de sajnos úszás módokat nem támogat. A pulzus és a véroxigén szint mérése tökéltesen működik benne, az adatokat kiemelkedő pontossággal tudja mérni. A mobilapplikáció is jól használható, az óra minden paraméterét tudjuk róla állítani, és a kezelése sem okozott nehézséget. Jó szívvel merem rámondani, hogy ajánlott vétel, mert habár vannak ettől sokkal jobb márkák is a boltok polcaink, de a Zeblaze Stratos2 árban biztosan kedvezőbb vétel lesz.

Megvásárolni a Banggood webáruházban tudjátok.  Sajnos jelenleg EU raktárból nem elérhető, így most csak közvetlenül Kínából lehet megrendelni. De rendeld bátran onnan is, mert a Banggood Priority Line szállítást választva vám- és áfamentesen fog megérkezni a csomag, így további költséged nem lesz a vételáron felül. A szállítási idő változó, de átlagban 2-3 hét alatt megérkeznek a csomagjaim.

 

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 89,99$ ~ 34.500.- Ft

Kupon:

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .