banner

Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 LED okos mennyezeti lámpa teszt

Ebben a tesztben a Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 típusú mennyezeti okoslámpát ismerheted meg részletesebben. Már egy ideje figyeltem ennek a lámpának az árát, mert kiszemeltem magamnak a nappaliba. 11.11-én végre eljött az én napom, lement az ára 79,99$-ra, ráadásul a Cseh EU raktárból szállították, azonnal lecsaptam rá.

A Yeelight JIAOYUE lámpacsalád

A Yeelight lámpák a Xiaomi márkacsoportba tartoznak, így mind kiváló minőségű, szuper támogatással és megbízható működéssel rendelkeznek, bátran felszerelheted a lakásodba. A Yeelight JIAOYUE egy lámpacsalád, három különböző méretben rendelhető 45cm, 48cm, és 65cm. Én a középső 48cm-est választottam, ez kb. 20nm-es szoba bevilágítására ajánlott. A legnagyobb 65cm-es modell kicsit különbözik a többitől, abban már van hátsó, színes hangulatvilágítás is (nekem erre nem volt szükségem).

Mint említettem Cseh EU raktárból érkezett a GearBest webáruházból, a nyomkövetős DHL szállítás mindössze 5,10$ volt hozzá. Az EU raktár jóvoltából vámkezeltetni nem kellett és 7 nap alatt ideért hozzám. Megvásárolni a cikk alján lévő gombra kattintva tudod, ha van hozzá kedvezményre jogosító kupon, akkor azt is ott fogod megtalálni.

A doboz kibontása

A lámpa egy hatalmas kartondobozban érkezett, extra csomagolás nem volt hozzá. A dobozt kinyitva egy hatalmas hungarocell alatt találjuk meg magát a lámpát. Rajta van egy üdvözlőkártya és egy használati útmutató, aminek sok hasznát nem vesszük, mert kínai nyelven íródott. A lámpa alatt találjuk meg a távirányítót egy külön ki papírdobozban, és csavarokat, illetve tipliket a felszereléshez. 

Külső kialakítás

A lámpa modern kialakítású, a mostanában divatos minimal dizájnnal rendelkezik. Nem mondom, hogy mindenhova való, de a modern otthonokban biztosan jól fog mutatni. A lámpabúra műanyag, nem is tudom miért, de én üvegre számítottam, még kicsit aggódtam is, hogy egyben ideér-e. A műanyag kivitelezése viszont igényes, szép fényes felület, és extra könnyű súly. Kétféle búrával gyártják, van a sima fehér és van csillagos mintázattal rendelkező is. Nem mertem a csillagosat megrendelni, mert nem tudtam, hogy hogy fog kinézni, így utólag viszont már inkább a csillagosat választanám.

Az 5 perces telepítés

A promóciókban úgy hirdetik, hogy 5 perc alatt felszerelhető, ez kétkedve fogadtam, szereltem én már mennyezetre lámpát, de az nem 5 perc volt. A Xiaomi Yeeligh JIAOYUE lámpát nem 5 perc, hanem körülbelül 2 perc alatt felszereltem, én lepődtem meg a legjobban rajta. Az mondjuk meggyorsította a műveletet, hogy fúrni nem kellett, mert a régi lámpa két furata illeszkedett a tartókonzolhoz, de ha a fúrást is beleszámoljuk, valóban fel lehet tenni 5 perc alatt. 
A felszereléshez először válasszuk le a lámpáról a rajta lévő tartókonzolt, ehhez csak húzzuk oldalra a két piros reteszt. A tartókonzolt rögzítsük a mennyezethez, majd ellenőrizzük, hogy valóban stabilan sikerült-e felcsavarozni (nem mozoghat, nem lötyöghet), nehogy valakinek a fejére essen. A hálózati 230V-os kábelt gyors csatlakozóval tudjuk bekötni, csak be kell nyomni a gombot, betolni a blankolt kábelvéget és elengedni a gombot(teljesen toljuk be, szigeteletlen rész nem lóghat ki). Ha ez is megvan, akkor a lámpát egyszerűen helyezzük rá, és finom nyomással addig toljuk a konzolra amíg bekattan minkét rögzítőkapocs. Amennyiben mindent jól csináltunk, akkor a villanykapcsoló felkattintása után már láthatjuk is a fényáradatot.
Valóban gyorsan és egyszerűen felszerelhető, de ha nem merjük vállalni a felszerelését, akkor inkább hívjunk villanyszerelő szakembert.

Használat, funkciók

A Yeelight mennyezeti lámpán állítható a színhőmérséklet és a fényerő is, előbbi 2700K-6000K tartományban (a nagyobb érték a fehérebb), utóbbi 0-2200lm tartományban. Ezek szabályozására használhatjuk a távirányítót, vagy akár telefonos alkalmazással is vezérelhetjük. A lámpa fogyasztása teljes fényerőn mindössze 32W, ha alacsonyabb fényerőn használjuk, akkor kevesebb. Beltéri használatra tervezték, -10 – +40 celsius fok között használható, és IP50 por- és szállórovarok elleni védelemmel is rendelkezik. IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz WiFi támogatással és Bluetooth 4.2 csatlakozási lehetőséggel is ellátták (a hozzá kapott távirányító Bluetooth rendszerű).
A lámpa fénye szép és egyenletes, az egész szobát képes bevilágítani úgy, hogy mindenhova ugyanannyi fény jut, nincsenek világosabb, vagy sötétebb területek.

Távirányító párosítása

A távirányítón van be- és kikapcsoló gomb, a fényerőt a + és a – gombokkal állíthatjuk, a színhőmérsékletet pedig a napocska ikonos gomb többszöri megnyomásával változtathatjuk. Van egy M gomb is a távirányítóján, ezzel egy 1,5lm fényerejű, a hold fényét imitáló beállítás érhető el, kényelmes a szemnek, esti TV nézéshez, vagy relaxáláshoz is ideális.
A távirányítót használat előtt össze kell párosítani a lámpával, ehhez először kapcsoljuk fel a lámpát, majd a távirányítón tartsuk nyomva az OFF + M gombokat mindaddig, amíg a távirányítón lévő LED villogni kezd, ezután nyomjuk meg az OFF kikapcsoló gombot, ezt követően már használható a lámpa vezérlésére.

Vezérlés mobil applikációból

Mobiltelefonról a Yeelight, vagy a Mi Home alkalmazásokkal is lehet vezérelni, mindkét app egyaránt elérhető Android és iOS rendszerű telefonokra is. Nekem a Yeelight szimpatikusabb, de, ha rendelkezel már Xiaomi okos otthon eszközökkel, akkor tanácsos a Mi Home-ba integrálni a Yeelight lámpát is, hiszen így a többi készülékkel együtt kezelheted ezt a lámpát is.

A Yeelight applikációban minden a rendelkezésre áll, hogy a lámpát teljes körűen irányíthassuk. A telepítés után be kell lépni a Mi Home, vagy a Yeelight azonosítónkkal, ha nincs ilyenünk, akkor 2 perc alatt regisztrálhatunk egyet. Adjuk hozzá a mennyezeti lámpát új eszközként, az alkalmazás automatikusan megfogja találni, ha mégsem, akkor manuálisan is hozzáadhatjuk, a Bluetooth legyen bekapcsolva erre az időre a telefonon. 

Amint megtörtént a párosítás azonnal használhatjuk is az alkalmazás minden funkcióját. Fel-le kapcsolgathatjuk a lámpát, előre beállított üzemmódok közül választhatunk, vagy manuálisan is beállíthatjuk a színhőmérsékletet, és a fényerőt. Létrehozhatunk ütemterveket, mikor kapcsoljon fel a lámpa, mikor kapcsoljon le és ezeket a kiválasztott napokra időzíthetjük. Egyszerűbb kikapcsolás időzítőt is beállíthatunk, csak válasszuk ki, hogy hány perc múlva kapcsoljon ki a lámpa és indítsuk el. Beállítható az éjszakai mód kezdete és vége, amikor indul lejjebb veszi a lámpa fényét, ha véget ér, akkor újra megnöveli. 

Mi Band karkötő párosítás

Az egyik legjobb és legérdekesebb funkciója, hogy összerendelhető a Xiaomi Mi Band okos karkötővel. Amikor a Mi Band érzékeli, hogy elaludtunk, akkor a lámpát automatikusan lekapcsolja. A Mi Band 3 karkötővel összepárosítottam, el is mentette a beállítást, de nem teszteltem, mert nem szeretek benne aludni.
Ezeken kívül az alkalmazásban is lehet párosítani hozzá a távirányítót, frissíthetjük a szoftverét, valamint saját beállításokat is menthetünk a kedvencek közé.

Összegzés, vélemény

Egy kitűnő lámpát ismertem meg a Xiaomi Yeelight Jiaoyue személyében. Kifogástalan minőséget kapunk, nagyon jó áron. Az ára általában 100$ (29000- Ft) körül szokott alakulni, ennyiért is nagyon jó vétel. Én akcióban 79,99$-ért (~23000- Ft) jutottam hozzá, ennyiért, ilyen tudású lámpát máshol nem kapunk, best buy ár-érték arányban. Nagyon egyszerűen és gyorsan felszerelhető, üzembiztosan működik, a távirányítóra mindig reagál. Eddig hibát nem tapasztaltam, szerintem hosszútávú „barátságot” kötöttünk. Kifejezetten ajánlom mindenkinek, aki egy szép és megbízható okoslámpát szeretne a szobájába. Megvásárolni a lenti gombra kattintva tudjátok, ha elérhető, akkor EU raktárat érdemes választani (Fast-xx), gyorsabban és vámmentesen szállítják. EU raktárnál érdemes figyelni, hogy van olcsóbb posta is, mint amit felhoz, valamint a biztosítás sem annyira fontos, mintha a távol keletről jönne a csomag.

 

Vásárlás

Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 LED okos mennyezeti lámpa

Csomagolás, tartalom
Megjelenés
Kezelhetőség
Kompatibilitás
Energiatakarékosság
Ár-érték arány

Ajánlott vétel

Egy kitűnő lámpát ismertem meg a Xiaomi Yeelight Jiaoyue személyében. Kifogástalan minőséget kapunk, nagyon jó áron. Kifejezetten ajánlom mindenkinek, aki egy szép és megbízható okoslámpát szeretne a szobájába.

VÁSÁRLÁS
Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .