banner

Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 LED okos mennyezeti lámpa teszt

Ebben a tesztben a Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 típusú mennyezeti okoslámpát ismerheted meg részletesebben. Már egy ideje figyeltem ennek a lámpának az árát, mert kiszemeltem magamnak a nappaliba. 11.11-én végre eljött az én napom, lement az ára 79,99$-ra, ráadásul a Cseh EU raktárból szállították, azonnal lecsaptam rá.

banner

A Yeelight JIAOYUE lámpacsalád

A Yeelight lámpák a Xiaomi márkacsoportba tartoznak, így mind kiváló minőségű, szuper támogatással és megbízható működéssel rendelkeznek, bátran felszerelheted a lakásodba. A Yeelight JIAOYUE egy lámpacsalád, három különböző méretben rendelhető 45cm, 48cm, és 65cm. Én a középső 48cm-est választottam, ez kb. 20nm-es szoba bevilágítására ajánlott. A legnagyobb 65cm-es modell kicsit különbözik a többitől, abban már van hátsó, színes hangulatvilágítás is (nekem erre nem volt szükségem).

Mint említettem Cseh EU raktárból érkezett a GearBest webáruházból, a nyomkövetős DHL szállítás mindössze 5,10$ volt hozzá. Az EU raktár jóvoltából vámkezeltetni nem kellett és 7 nap alatt ideért hozzám. Megvásárolni a cikk alján lévő gombra kattintva tudod, ha van hozzá kedvezményre jogosító kupon, akkor azt is ott fogod megtalálni.

A doboz kibontása

A lámpa egy hatalmas kartondobozban érkezett, extra csomagolás nem volt hozzá. A dobozt kinyitva egy hatalmas hungarocell alatt találjuk meg magát a lámpát. Rajta van egy üdvözlőkártya és egy használati útmutató, aminek sok hasznát nem vesszük, mert kínai nyelven íródott. A lámpa alatt találjuk meg a távirányítót egy külön ki papírdobozban, és csavarokat, illetve tipliket a felszereléshez. 

Külső kialakítás

A lámpa modern kialakítású, a mostanában divatos minimal dizájnnal rendelkezik. Nem mondom, hogy mindenhova való, de a modern otthonokban biztosan jól fog mutatni. A lámpabúra műanyag, nem is tudom miért, de én üvegre számítottam, még kicsit aggódtam is, hogy egyben ideér-e. A műanyag kivitelezése viszont igényes, szép fényes felület, és extra könnyű súly. Kétféle búrával gyártják, van a sima fehér és van csillagos mintázattal rendelkező is. Nem mertem a csillagosat megrendelni, mert nem tudtam, hogy hogy fog kinézni, így utólag viszont már inkább a csillagosat választanám.

Az 5 perces telepítés

A promóciókban úgy hirdetik, hogy 5 perc alatt felszerelhető, ez kétkedve fogadtam, szereltem én már mennyezetre lámpát, de az nem 5 perc volt. A Xiaomi Yeeligh JIAOYUE lámpát nem 5 perc, hanem körülbelül 2 perc alatt felszereltem, én lepődtem meg a legjobban rajta. Az mondjuk meggyorsította a műveletet, hogy fúrni nem kellett, mert a régi lámpa két furata illeszkedett a tartókonzolhoz, de ha a fúrást is beleszámoljuk, valóban fel lehet tenni 5 perc alatt. 
A felszereléshez először válasszuk le a lámpáról a rajta lévő tartókonzolt, ehhez csak húzzuk oldalra a két piros reteszt. A tartókonzolt rögzítsük a mennyezethez, majd ellenőrizzük, hogy valóban stabilan sikerült-e felcsavarozni (nem mozoghat, nem lötyöghet), nehogy valakinek a fejére essen. A hálózati 230V-os kábelt gyors csatlakozóval tudjuk bekötni, csak be kell nyomni a gombot, betolni a blankolt kábelvéget és elengedni a gombot(teljesen toljuk be, szigeteletlen rész nem lóghat ki). Ha ez is megvan, akkor a lámpát egyszerűen helyezzük rá, és finom nyomással addig toljuk a konzolra amíg bekattan minkét rögzítőkapocs. Amennyiben mindent jól csináltunk, akkor a villanykapcsoló felkattintása után már láthatjuk is a fényáradatot.
Valóban gyorsan és egyszerűen felszerelhető, de ha nem merjük vállalni a felszerelését, akkor inkább hívjunk villanyszerelő szakembert.

Használat, funkciók

A Yeelight mennyezeti lámpán állítható a színhőmérséklet és a fényerő is, előbbi 2700K-6000K tartományban (a nagyobb érték a fehérebb), utóbbi 0-2200lm tartományban. Ezek szabályozására használhatjuk a távirányítót, vagy akár telefonos alkalmazással is vezérelhetjük. A lámpa fogyasztása teljes fényerőn mindössze 32W, ha alacsonyabb fényerőn használjuk, akkor kevesebb. Beltéri használatra tervezték, -10 – +40 celsius fok között használható, és IP50 por- és szállórovarok elleni védelemmel is rendelkezik. IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz WiFi támogatással és Bluetooth 4.2 csatlakozási lehetőséggel is ellátták (a hozzá kapott távirányító Bluetooth rendszerű).
A lámpa fénye szép és egyenletes, az egész szobát képes bevilágítani úgy, hogy mindenhova ugyanannyi fény jut, nincsenek világosabb, vagy sötétebb területek.

Távirányító párosítása

A távirányítón van be- és kikapcsoló gomb, a fényerőt a + és a – gombokkal állíthatjuk, a színhőmérsékletet pedig a napocska ikonos gomb többszöri megnyomásával változtathatjuk. Van egy M gomb is a távirányítóján, ezzel egy 1,5lm fényerejű, a hold fényét imitáló beállítás érhető el, kényelmes a szemnek, esti TV nézéshez, vagy relaxáláshoz is ideális.
A távirányítót használat előtt össze kell párosítani a lámpával, ehhez először kapcsoljuk fel a lámpát, majd a távirányítón tartsuk nyomva az OFF + M gombokat mindaddig, amíg a távirányítón lévő LED villogni kezd, ezután nyomjuk meg az OFF kikapcsoló gombot, ezt követően már használható a lámpa vezérlésére.

Vezérlés mobil applikációból

Mobiltelefonról a Yeelight, vagy a Mi Home alkalmazásokkal is lehet vezérelni, mindkét app egyaránt elérhető Android és iOS rendszerű telefonokra is. Nekem a Yeelight szimpatikusabb, de, ha rendelkezel már Xiaomi okos otthon eszközökkel, akkor tanácsos a Mi Home-ba integrálni a Yeelight lámpát is, hiszen így a többi készülékkel együtt kezelheted ezt a lámpát is.

A Yeelight applikációban minden a rendelkezésre áll, hogy a lámpát teljes körűen irányíthassuk. A telepítés után be kell lépni a Mi Home, vagy a Yeelight azonosítónkkal, ha nincs ilyenünk, akkor 2 perc alatt regisztrálhatunk egyet. Adjuk hozzá a mennyezeti lámpát új eszközként, az alkalmazás automatikusan megfogja találni, ha mégsem, akkor manuálisan is hozzáadhatjuk, a Bluetooth legyen bekapcsolva erre az időre a telefonon. 

Amint megtörtént a párosítás azonnal használhatjuk is az alkalmazás minden funkcióját. Fel-le kapcsolgathatjuk a lámpát, előre beállított üzemmódok közül választhatunk, vagy manuálisan is beállíthatjuk a színhőmérsékletet, és a fényerőt. Létrehozhatunk ütemterveket, mikor kapcsoljon fel a lámpa, mikor kapcsoljon le és ezeket a kiválasztott napokra időzíthetjük. Egyszerűbb kikapcsolás időzítőt is beállíthatunk, csak válasszuk ki, hogy hány perc múlva kapcsoljon ki a lámpa és indítsuk el. Beállítható az éjszakai mód kezdete és vége, amikor indul lejjebb veszi a lámpa fényét, ha véget ér, akkor újra megnöveli. 

Mi Band karkötő párosítás

Az egyik legjobb és legérdekesebb funkciója, hogy összerendelhető a Xiaomi Mi Band okos karkötővel. Amikor a Mi Band érzékeli, hogy elaludtunk, akkor a lámpát automatikusan lekapcsolja. A Mi Band 3 karkötővel összepárosítottam, el is mentette a beállítást, de nem teszteltem, mert nem szeretek benne aludni.
Ezeken kívül az alkalmazásban is lehet párosítani hozzá a távirányítót, frissíthetjük a szoftverét, valamint saját beállításokat is menthetünk a kedvencek közé.

Összegzés, vélemény

Egy kitűnő lámpát ismertem meg a Xiaomi Yeelight Jiaoyue személyében. Kifogástalan minőséget kapunk, nagyon jó áron. Az ára általában 100$ (29000- Ft) körül szokott alakulni, ennyiért is nagyon jó vétel. Én akcióban 79,99$-ért (~23000- Ft) jutottam hozzá, ennyiért, ilyen tudású lámpát máshol nem kapunk, best buy ár-érték arányban. Nagyon egyszerűen és gyorsan felszerelhető, üzembiztosan működik, a távirányítóra mindig reagál. Eddig hibát nem tapasztaltam, szerintem hosszútávú „barátságot” kötöttünk. Kifejezetten ajánlom mindenkinek, aki egy szép és megbízható okoslámpát szeretne a szobájába. Megvásárolni a lenti gombra kattintva tudjátok, ha elérhető, akkor EU raktárat érdemes választani (Fast-xx), gyorsabban és vámmentesen szállítják. EU raktárnál érdemes figyelni, hogy van olcsóbb posta is, mint amit felhoz, valamint a biztosítás sem annyira fontos, mintha a távol keletről jönne a csomag.

 

Vásárlás

Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480 LED okos mennyezeti lámpa

Csomagolás, tartalom
Megjelenés
Kezelhetőség
Kompatibilitás
Energiatakarékosság
Ár-érték arány

Ajánlott vétel

Egy kitűnő lámpát ismertem meg a Xiaomi Yeelight Jiaoyue személyében. Kifogástalan minőséget kapunk, nagyon jó áron. Kifejezetten ajánlom mindenkinek, aki egy szép és megbízható okoslámpát szeretne a szobájába.

VÁSÁRLÁS
Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .