banner

Xiaomi Smart Home Kit – Okos otthon olcsón, jó minőségben

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az okos otthon eszközök használata, ezek közöl a Xiaomi Smart Home megbízhatóságával és viszonylag olcsó árával emelkedik ki.

A mostani ajánlónkban egy készletet mutatunk be, amiben használatra készen készen kapunk egy komplett szettet. A Xiaomi smart home előnye, hogy kedvünk szerint bővíthetjük a kiegészítőkkel, egyetlen kötelező tartozéka van ez pedig a multifunkciós gateway (átjáró). Ez egy amolyan központ/átjáró, amihez az okos otthon kiegészítők csatlakozni tudnak Zigbee protokollon keresztül, majd vezérelhetjük őket immár WiFi hálózaton a világ bármely pontjáról. A gateway ezen túl használható éjszakai fényként, és rendelkezik beépített hangszóróval is, amin internet rádiókat is hallgathatunk, igaz alapból csak kínai adók szerepelnek a listában, de az interneten található hozzá leírás, hogy más rádióadókat is beletehessünk. Ezen a hangszórón fog megszólalni a sziréna is a riasztó funkció aktiválásakor. A gateway egyetlen hátránya, hogy ausztrál csatlakozós villásdugóval rendelkezik, így szükségünk lesz hozzá egy átalakítóra is.

A Xiaomi Smart Home készletben – gateway mellett – a következő kiegészítőket kapjuk még meg:

  • Okos konnektor – a hozzá csatlakoztatott eszköz áramellátását vezérelhetjük, szintén ausztrál csatlakozós.
  • Ajtó / ablak szenzor – Az ajtó, vagy ablak nyitását érzékelő kiegészítő.
  • Human Body sensor – Mozgásérzékelő, 170 fokos szögben képes érzékelni bármilyen mozgást
  • Kapcsoló – Okos kapcsoló, amit működését programozhatjuk

Ez egy alapcsomag, amivel kapunk egy komplett riasztórendszert, de további kiegészítőkkel bővíthetjük, úgymint hőmérséklet érzékelő, nedvesség érzékelő (mosógép alá pl.), füst érzékelő stb. A használatukhoz a Mi Home alkalmazás telepítése szükséges a telefonunkra, ez elérhető iOS és Android rendszerekhez is. A beállítások angol nyelven végezhetőek el, magyarul még nem tud a Mi Home. Amennyiben rendelkezünk további WiFi-s Xiaomi eszközökkel, pl. kamera, villany kapcsoló, légtisztító, okos égő, különböző lámpák, okos porszívó stb…, akkor ezekkel is tudjuk kombinálni az eszközöket, szabályokat állíthatunk be, időzítőket hozhatunk létre. A felhasználás módjának csak a képzeletünk szab határt, szinte bármi beállítható, például létrehozhatunk egy olyan szabályt, hogy, ha elmegyünk otthonról az összes villany, lámpa kapcsolódjon le, így soha többet nem kell aggódnunk, hogy úgy marad akár egész hétvégére.

Az indulókészlet most kedvezményes áron vásárolható meg a Gearbest webáruházban, a szállításnál érdemes kiválasztani az Priority Line módot, így vámmentesen fogjuk megkapni.

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Retro játékkonzolok akciósan magyar raktárból

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett retró játékkonzolok, amiből most 4 típus egészen jó áron …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .