2020 március 28.

Xiaomi Pro 300M WiFi erősítő teszt (frissítve)

Korábban már teszteltünk WiFi jelerősítőt a Xiaomi műhelyéből, most annak a nagy testvére érkezett meg a Xiaomi Pro 300M típus személyében.

A Xiaomi mindent is gyárt, de egyöntetűen igaz minden termékére, hogy amihez a nevét adja az kiváló minőséget képvisel. Ez a kis WiFi jelerősítő olyan helyeken lehet hasznos, ahol a távolság, vagy a router és a WiFi eszköz között lévő tárgyak (falak) nagyon legyengítik a jelet. Kis, kompakt eszköz, a telepítése nagyon egyszerű, még a kevésbé hozzáértőknek sem fog gondot okozni, számítógép sem kell hozzá, elegendő egy mobiltelefon.

Kicsomagolás

A wifi erősítő egy kis, fehér dobozban érkezett egyenesen Kínából. Kívül nem sok hasznos információ van rajta, ráadásul az is kínaiul. A dobozon belül sem találunk sok izgalmas tartozékot, benne van a 300M Pro erősítő és egy leírás, amihez szintén nem árt tudni kínaiul. A jelerősítő US szabványú konnektor csatlakozóval rendelkezik, de a GearBest webáruház ingyen küldött hozzá egy EU átalakítót. Semmi tartozék, semmi extra, csak a lényeg.

Kialakítás

A Xiaomi wifi jelerősítő kompakt méretű és két db kihajtható antennával rendelkezik. Kinézetét tekintve semmi extra, egy fekete Wifi eszköz, de mégis minőségi hatást sugall. A kihajtható antennák nem lötyögnek, masszívan rögzítették őket a házhoz, jó minőségű műanyagból készült, nehéz letörni őket. A készülék alján szellőzőrácsokat is találunk, amik a megfelelő hőelvezetésért felelősek. Az alsó oldalán találunk egy reset gombot is, amivel visszaállíthatjuk a gyári állapotra és újra párosíthatjuk másik WiFi hálózathoz.

Beállítás, konfiguráció

A telepítése végtelenül egyszerű, először dugjuk be egy konnektorba a mellékelt adapter segítségével. Ezt követően töltsük le a telefonunkra a Mi Home alkalmazást a Play áruházból, vagy az App Store-ból. Ha van már Xiaomi account-unk, akkor csak be kell lépni vele, ha még nincs, akkor regisztráljunk egyet. Regisztrációnál a China mainland-et válasszuk ki, ugyanis csak így fogja megtalálni a wifi erősítőt az alkalmazás (nem kell félni, az app nyelve továbbra is angol marad).

A Mi Home alkalmazást megnyitva koppintsunk a fenti + gombra a wifi erősítő hozzáadásához. A telefonon legyen bekapcsolva a wifi és a bluetooth is (ha nem lenne, akkor az applikáció figyelmeztetni fog rá). Az app automatikusan megtalálja az eszközt, a telepítés elkezdéséhez csak koppintsunk a képére, ha mégsem lenne meg, akkor az “Add manually” fülön kézzel is kiválaszthatjuk. A következő ablakban keressük meg a wifi hálózatunkat, majd a jelszavunkat megadva csatlakozzunk hozzá. A Next gombra kattintva elkezdődik a konfiguráció és, ha jól adtuk meg a wifi jelszavunkat, akkor beállítja magát az eszköz. Készen is vagyunk, használatba is vehetjük az új Xiaomi 300M Pro a wifi erősítőnket.

Használat

Alapértelmezésben egy új wifi hálózat fog létrejönni ami neve megegyezik a hálózatunkéval annyi különbséggel, hogy a végére kerül egy “_plus” jelzés. Lehet wifi roaming módban is használni, így nem jön létre új hálózat, az erősítő is a meglévő hálózati nevet fogja használni. Már csatlakozhatunk is az új wifi erősítőhöz és élvezhetjük a megnövekedett jelerősség örömeit. A jelerősítő a konfigurálása után már önállóan működik, nem szükséges hozzá a telefonunkon lévő Mi Home megléte sem.

Egyébként a Mi Home alkalmazásban lehetőségünk van a wifi erősítő állapotának az ellenőrzésére is, láthatjuk, hogy épp hány eszköz csatlakozik rá, megváltoztathatjuk a wifi jelszót és frissíthetjük az eszköz firmware-ét is.

Vélemény

Nagyon jó és praktikus eszköz a Xiaomi Pro 300M wifi erősítő, a segítségével a legrejtettebb zugokban is lehet internetet varázsolni. Végtelenül egyszerűen, kb. 5 perc alatt telepíthető, a beállítása nem igényel szaktudást.
Kicsi, olcsó eszköz, de végtelenül hasznos tud lenni, ha hiányzik a wifi jelszintből néhány kocka. Az ára körülbelül 10$ (2900- Ft) körül mozog, megvásárolni a cikk alatti ablakban lévő gombra kattintva tudjátok. Kis értéke miatt vámkezeltetni nem kell, bármilyen postával lehet kérni.

Xiaomi Pro 300Mbps Wireless Wifi Amplifier Extender Repeater

Normál ár: 17,99 $

Akciós ár: 11,99 $

Kuponkód: BGN3341

BANGGOOD

 

Ezt olvastad már?

Blitzwolf BW-VP2 Full HD Projektor teszt – olcsó és meglepően jó otthoni kivetítő

Megérkezett a Blitzwolf első valós Full HD felbontású projektora, itt a Blitzwolf BW-VP2. Az 1080p …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..