banner

Xiaomi Pro 300M WiFi erősítő teszt (frissítve)

Korábban már teszteltünk WiFi jelerősítőt a Xiaomi műhelyéből, most annak a nagy testvére érkezett meg a Xiaomi Pro 300M típus személyében.

banner

A Xiaomi mindent is gyárt, de egyöntetűen igaz minden termékére, hogy amihez a nevét adja az kiváló minőséget képvisel. Ez a kis WiFi jelerősítő olyan helyeken lehet hasznos, ahol a távolság, vagy a router és a WiFi eszköz között lévő tárgyak (falak) nagyon legyengítik a jelet. Kis, kompakt eszköz, a telepítése nagyon egyszerű, még a kevésbé hozzáértőknek sem fog gondot okozni, számítógép sem kell hozzá, elegendő egy mobiltelefon.

Kicsomagolás

A wifi erősítő egy kis, fehér dobozban érkezett egyenesen Kínából. Kívül nem sok hasznos információ van rajta, ráadásul az is kínaiul. A dobozon belül sem találunk sok izgalmas tartozékot, benne van a 300M Pro erősítő és egy leírás, amihez szintén nem árt tudni kínaiul. A jelerősítő US szabványú konnektor csatlakozóval rendelkezik, de a GearBest webáruház ingyen küldött hozzá egy EU átalakítót. Semmi tartozék, semmi extra, csak a lényeg.

Kialakítás

A Xiaomi wifi jelerősítő kompakt méretű és két db kihajtható antennával rendelkezik. Kinézetét tekintve semmi extra, egy fekete Wifi eszköz, de mégis minőségi hatást sugall. A kihajtható antennák nem lötyögnek, masszívan rögzítették őket a házhoz, jó minőségű műanyagból készült, nehéz letörni őket. A készülék alján szellőzőrácsokat is találunk, amik a megfelelő hőelvezetésért felelősek. Az alsó oldalán találunk egy reset gombot is, amivel visszaállíthatjuk a gyári állapotra és újra párosíthatjuk másik WiFi hálózathoz.

Beállítás, konfiguráció

A telepítése végtelenül egyszerű, először dugjuk be egy konnektorba a mellékelt adapter segítségével. Ezt követően töltsük le a telefonunkra a Mi Home alkalmazást a Play áruházból, vagy az App Store-ból. Ha van már Xiaomi account-unk, akkor csak be kell lépni vele, ha még nincs, akkor regisztráljunk egyet. Regisztrációnál a China mainland-et válasszuk ki, ugyanis csak így fogja megtalálni a wifi erősítőt az alkalmazás (nem kell félni, az app nyelve továbbra is angol marad).

A Mi Home alkalmazást megnyitva koppintsunk a fenti + gombra a wifi erősítő hozzáadásához. A telefonon legyen bekapcsolva a wifi és a bluetooth is (ha nem lenne, akkor az applikáció figyelmeztetni fog rá). Az app automatikusan megtalálja az eszközt, a telepítés elkezdéséhez csak koppintsunk a képére, ha mégsem lenne meg, akkor az „Add manually” fülön kézzel is kiválaszthatjuk. A következő ablakban keressük meg a wifi hálózatunkat, majd a jelszavunkat megadva csatlakozzunk hozzá. A Next gombra kattintva elkezdődik a konfiguráció és, ha jól adtuk meg a wifi jelszavunkat, akkor beállítja magát az eszköz. Készen is vagyunk, használatba is vehetjük az új Xiaomi 300M Pro a wifi erősítőnket.

Használat

Alapértelmezésben egy új wifi hálózat fog létrejönni ami neve megegyezik a hálózatunkéval annyi különbséggel, hogy a végére kerül egy „_plus” jelzés. Lehet wifi roaming módban is használni, így nem jön létre új hálózat, az erősítő is a meglévő hálózati nevet fogja használni. Már csatlakozhatunk is az új wifi erősítőhöz és élvezhetjük a megnövekedett jelerősség örömeit. A jelerősítő a konfigurálása után már önállóan működik, nem szükséges hozzá a telefonunkon lévő Mi Home megléte sem.

Egyébként a Mi Home alkalmazásban lehetőségünk van a wifi erősítő állapotának az ellenőrzésére is, láthatjuk, hogy épp hány eszköz csatlakozik rá, megváltoztathatjuk a wifi jelszót és frissíthetjük az eszköz firmware-ét is.

Vélemény

Nagyon jó és praktikus eszköz a Xiaomi Pro 300M wifi erősítő, a segítségével a legrejtettebb zugokban is lehet internetet varázsolni. Végtelenül egyszerűen, kb. 5 perc alatt telepíthető, a beállítása nem igényel szaktudást.
Kicsi, olcsó eszköz, de végtelenül hasznos tud lenni, ha hiányzik a wifi jelszintből néhány kocka. Az ára körülbelül 10$ (2900- Ft) körül mozog, megvásárolni a cikk alatti ablakban lévő gombra kattintva tudjátok. Kis értéke miatt vámkezeltetni nem kell, bármilyen postával lehet kérni.

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

4 hozzászólás

 1. Sziasztok, nekem olyan routerem van, ami 2,4 és 5 ghz-et tud. Azt mondták, hogy ezt csak akkor tudnám használni, ha routeren kikapcsolom a 5ghz-et.
  Ez így igaz vagy totál blődség? Nem kell semmit állítgatni, de csak 2,4 Ghz-et szórja tovább, nem?

  Válaszokat előre is köszönöm.

  • Szia!

   Attól függ, hogy milyen módban használod most a routered, ha van külön 2,4 és 5GHz-es hálózatot (2 külön SSID-n), akkor simán működni fog a jelerősítő, de csak a 2,4GHz-es hálózatot erősíti. Ha csak 1 SSID van beállítva és automatikusan állítja a sebességet és a frekit az adott eszközhöz, akkor külön kell szedni kettőre (2,4 és 5GHz) majd a fenti módszer működik.

   Üdv.: Lala

  • Szia Lala, köszönöm a választ. Kicsit meg is rémülten tőle, mert nem vagyok egy nagy szakértő. Sagem Telekomos routerem van, ahol beszerelésnél a szaki nem sokat mondott, van 2 sáv és azonos ssid, de akkor ezek szerint szét tudnám szedni és a készülékeket mind a kettőre felkapcsolom azok meg majd automatikusan azt használják ami nekik jobb? Így ezt az erősítőt pedig tudom a 2,4 GHz csatlakoztatni és erősíteni a jelet, ahol kell? Köszönöm, ha kiokosítasz. István

  • Nem tudom, hogy pontosan milyen routered van, de ebben pl. belehet külön is állítani a két sávot: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/sagemcom/sagemcom-f%40st-3686ac#hasznalat-es-beallitasok

   Úgy van, ahogy írtad, gyakorlatilag 2 külön wifi hálózatod lesz, az egyik 2,4GHz-es a másik 5GHz-es. Ahhoz csatlakozol amelyikhez szeretnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .