banner
Oclean X Pro elektromos fogkefe bemutató

Xiaomi Oclean X Pro Elektromos Fogkefe Teszt

Az Oclean X Pro az egyik legnépszerűbb fogkefe a gyártó termék palettáján, ami most hozzánk is megérkezett. Szinte mindent tud, amit egy modern okosfogkefétől elvárhatunk, és még egy kis csavar is került bele, amitől még jobb lesz a napi szájhigiénénk.

banner

Az Oclean termékei a szájápolás felsőkategóriáját képviselik, kitűnő minőségben készülnek, nagyon megbízhatóak, igényes készülékek, és mindemellett olcsó áruknak köszönhetően gyorsan a használók kedvenceivé váltak. Korábban már teszteltünk tőlük fogkefét és fogkefe UV fertőtlenítőt, de már szájzuhany is járt nálunk. Minden készülékkel maradéktalanul elégedettek voltunk, ezek tényleg csalódásmentes termékek, valóban azt kapod, amit látsz.
Jelen tesztünk főszereplője az Oclean X Pro szónikus elektromos fogkefe, ami számtalan extra funkcióval és megoldással segít még tökéltesebbé tenni a napi szájhigiénénket. Habár nem ez a gyártó jelenlegi csúcsmodellje (az az Oclean X pro Elite), attól alig különbözik valamivel, tudásban szinte teljesen megegyeznek, viszont a Pro ára jóval kedvezőbb.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 56,36 $-tól

Vásárlás

A szemet gyönyörködtető doboz kinyitása

Az Oclean mindig tudta és tudja, hogy hogyan kell igazán elegáns csomagolással ellátni egy terméket, mert nem csak a belső számít, hanem már a legelső benyomás is megpecsételheti egy termék megítélését. Az Oclean X Pro elektromos fogkefe egy valóban szemet gyönyörködtető dobozban érkezett, szépen lefóliázva, ahogyan azt kell. Nyitható a doboz teteje, ahol még egy másik belső kinyitható fedél is van. Éppen annyi tartozékot kapunk mellé, amennyire szükség van az azonnali használathoz. A fogkefén már van egy fogkefefej, találunk benne egy asztalra rögzíthető töltőt, ami egyben falitartó is lehet, valamint egy USB kábel is a csomag része. A használati útmutató többnyelvű, de a magyar sajnos nincs benne.

A csomag tartalma

  • Oclean X Pro elektromos fogkefe
  • 1db fogkefefej
  • USB töltőbölcső
  • USB töltőkábel
  • Használati útmutató (angol)

Tényleg annyira elegáns a csomagolása, hogy akár egy exkluzív ajándéknak is megfelelő lehet.

Az Oclean X Pro fogkefe külseje

Pont úgy néz ki, mint ahogy azt egy fogkefétől elvárjuk, majd miután kézbe vesszük máris érződnek a különbségek, amiktől kiemelkedik a nagy tömegből. Nagyon jó megfogni, a matt felülete még vizes kézben sem csúszik. Csupán egy kezelőgomb van rajta amivel ki-be kapcsolhatjuk a fogkefét. A módbeállításokhoz az érintésérzékeny, színes Amoled kijelzőt használhatjuk. A kijelzőn csak fel-le jobbra-balra kell húzni az ujjunkat és máris a beállítások, üzemmódok tömkelege tárul elénk. Összességében az tudom mondani, hogy nagyon minimalista, de szép dizájnnal rendelkezik a fogkefe. Ráadásul 4 színben is rendelhető, így valóban mindenki megtalálja a neki tetsző stílust.

Mit is jelent az, hogy szónikus fogkefe?

Az Oclean X Pro az úgynevezett szónikus fogkefék családjába tartozik, ami annyit jelent, hogy nem körkörös rotációs mozgással, hanem a fogkefe fejének, sörtéinek a mozgatásával tisztítja a fogakat, ezáltal kíméletesebb a fogínyhez. Fontos, hogy használat közben nem szabad a foghoz nyomni, elegendő csak hozzáérinteni, a sörték finom mozgása gondoskodik a foglepedék és az ételmaradék megfelelő eltávolításáról.

A műszaki paraméterek

Egy elektromos fogkefénél szerintem a műszaki paraméterek kevésbé fontosok. Persze lehetne róla külön bejegyzéseket írni, hogy percenkén 42000-et rezeg, 800mAh akku van benne, Bluetooth 4.2 adapter építettek bele… De ha úgy írom, hogy nagyon gyorsan mozog, így még a legapróbb lepedéket is képes eltávolítani, egy feltöltéssel akár 1 hónapig is használhatjuk, és hogy van hozzá mobilapplikáció is, ami segít a fogmosási technikánkat tökéletesíteni, máris sokkal egyértelműbb minden.

IPx7 szabvány szerinti vízálló a fogkefe, ami annyit jelent, hogy akár vízbe is meríthetjük, biztosan nem lesz tőle baja. A töltő már kevésbé bírja a vizet, így azt, ha lehet tartsuk távol a nedves helyektől.

Termék neve Oclean X Pro
Szénkefe nélküli motor Max. 42000 rezgés/perc
Töltés Mágneses USB gyorstöltő 2óra a teljes feltöltése
Vízállósági tanúsítvány Fogkefe:IPX7, Töltő: IPX5
Tápfeszültség 5V/1A
Akkumulátor 800mAh, egy töltéssel 40 napig használható Level-1 szinten, Level-32 szinte 20 napig
Tisztítási módok Tisztítás, Fehérítés, Masszázs
Adatkapcsolat Bluetooth 4.2 BLE
Súly 99g (fogkefe + fej)

Az Oclean X Pro kezelése és üzemmódok

A fogkefén 3 üzemmód között választhatunk attól függően, hogy melyik számunkra a legkényelmesebb. Van a normál tisztítás, van egy fehérítés mód, valamint egy masszázs üzemmód is elérhető. A mobil alkalmazáson keresztül ettől sokkal precízebben is beállíthatjuk a saját üzemmódunkat, ha jól számoltam, akkor 15 különböző üzemmód közül választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelőbbet. Sőt, én javaslom is, hogy az applikációt használjuk a beállításokhoz, mert sokkal kényelmesebb, mint a kijelzőt simogatni és magyarázatot is kapunk a választáshoz.

Az Oclean X Pro okos funkciói

Az Ocelan mobilalkalmazás elérhető mind iOS, mint Android rendszerű telefonokhoz. Ezzel az alkalmazással a mobilunkon keresztül módosíthatjuk a fogkefe paramétereit, hasznos információkat kaphatunk a napi fogmosási trendünkről és személyre szabott tippekkel láthat el minket. Az alkalmazásban több fogmosási mód közül is választhatunk, vannak előre beállított tervek, de sajátot is létrehozhatunk. Sajnos az applikáció egyelőre csak angol nyelven érhető el, ezért egy alap nyelvtudás szükséges hozzá.

Az applikáció első indítását követően szükséges egy rövid regisztráció, majd rákérdez néhány személyes paraméterünkre, amiket adjunk meg neki. Kiválaszthatjuk a fogunk jelenlegi állapotát, színárnyalatát, megadhatjuk, hogy fogyasztunk-e kávét, teát, esetleg dohányzunk-e. Ezután lépjünk a Plans fülre, és válasszunk az előre beállított tervek közül, vagy hozzunk létre sajátot. Itt már 32 fokozatban állíthatjuk a tisztítási erősséget, valamint 3 tisztítási móddal kombinálhatjuk ezeket. Több, mint elegendő beállítási lehetőség, szerintem mindenki megfogja találni a neki megfelelő módot.

A fentieken kívül az Oclean X Pro fogkefe a beépített érzékelőknek köszönhetően adatokat gyűjt a fogmosásainkról, a technikánkról és a napi fogmosásunk eredményességéről. A gyűjtött adatok alapján az alkalmazás javaslatokkal láthat el minket, amikkel tovább javíthatjuk a fogmosási technikánkat.

Elhagyott zónák érzékelése, hogy egy fog se maradjon lepedékes

A valódi innováció azonban a készülékbe épített 6-tengelyes giroszkópban van. Ezzel követi és naplózza, hogy milyen mozgásokat végzünk a fogkefével, és jelentéseket készít, hogy mely zónákat hagytuk ki fogmosáskor, így a jövőben javíthatunk a technikánkon.

Egy Oclean W10 szájzuhannyal lesz tökéletes

Az OClean W10 szájzuhannyal lesz igazán tökéltes a szájhigiénénk, használjuk a fogmosást követően, hogy az esetleg mélyen beszorult szennyeződéseket is könnyedél eltávolíthassuk. A használatát eleinte kicsit szokni kell, fura lesz, ahogy a víz csiklandozza az ínyünket, de néhány alakalom után meglehet szokni. Korábban már írtunk róla részletes bemutatót, és ki is próbáltuk, így ennek a részletezésébe nem mennék bele, olvasd el ide kattintva a korábbi cikkünket. Érdemes egyet a fogkefe mellé tenni a kosárba, nagyon hasznos kiegészítő mellé.

Használat közbeni tapasztalatok

Javaslom, hogy aki még soha nem használt elektromos fogkefét, az a legkisebb, legenyhébb fokozattal indítson. Meg kell szokni, hogy valami rezeg a fogainknál fogmosás közben. Később lehet nagyobb, intenzívebb fokozatokat is választani, attól függően, hogy mennyire bírja az ínyünk a kicsit nagyobb igénybevételt. Van egy nagyon hasznos funkció is az Oclean X Pro fogkefében. Ha aktiváljuk az alkalmazásban az “Overpressure Protection” funkciót, akkor megáll, ha túl erősen nyomjuk rá a fogunkra, és csak akkor indul újra, ha csökkentjük a nyomást. Ezzel megelőzhető, hogy az indokolatlanul nagy nyomás miatt megsértsük az ínyünket.

A fogmosás nagyon kényelmes vele, én csak a legenyhébb fokozatot próbáltam, mert még szoknom kell. A tisztítással nem volt probléma, fogmosás után tökéltesen simák lettek a fogaim, nagyon jó érzés amikor a nyelvvel végig simítjuk és semmiben nem akad meg. Ami fura lesz az a rezgés, amit a fogon keresztül továbbít gyakorlatilag a fejünkbe, van, aki nem tudja megszokni, nekik marad a manuális fogkefe. Azonba, ha erőt veszünk magunkon, akkor kb. 1 hét után már felsem fog tűnni, hogy eddig nem elektromos fogkefét használtunk.

Vélemény, értékelés

Nem szeretnék ódákat zengeni az Oclean X Pro elektromos fogkeféről, de ez tényleg egy szuper készülék. Igényes a kivitelezése, igényes a csomagolása, kitűnő minőségű maga a készülék is, és persze ezen kívül még teljesen jól is használható. Intelligens fogkefe révén az applikáción keresztül támogat minket, hogy teljesen tökéltese szintre tudjuk emelni a napi fogmosásunk és szájhigiénénket. Ez az az elektromos fogkefe, ami garantáltan csalódásmentes lesz, bátran merem ajánlani mindenkinek, ez a legjobb elektromos fogkefe, ami eddig nálam járt.

Az Oclean X Pro megrendelése

Az Oclean hivatalos Aliexpress boltjából tudod megrendelni az Oclean X Pro elektromos fogkefét. A vásárláshoz kattints a lenti piros gombra, válaszd ki a raktárat, ahonnan szeretnéd megvásárolni (a lengyel (poland) raktárból ingyenes a szállítás), majd válasz színt, vagy esetleg kiegészítővel együttes csomagot, utána kattints a Buy Now gombra a megrendeléshez. Ha 65$ feletti értékű csomagot választasz (pl. 4 pótfejjel együtt), akkor használhatod a 965DOUBLE11 kuponkódot, amivel 9$ még le jön a végösszegből.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 56,36 $-tól

Vásárlás

Tartozékok, pótfej rendelés

Az a jó hír, hogy az Oclean nem hagyja cserben a vásárlóit, ugyanis minden fogkeféjükhöz ugyanolyan típusú fejet lehet használni. A gyártó azt ajánlja, hogy 2-3 havonta cseréljünk fejet, amit érdemes is megfogadni. A pótfejeket egyszerűen meglehet rendelni az Oclean webáruházából, érdemesebb egyszerre többet venni, és így jóidőre letudható a fogkefefej csere problémája. Az ára is bőven elfogadható, kb. 1500- Ft/db áron rendelhetünk hozzá pótfejet 4db-os csomagban.

Itt tudsz rendelni hozzá pótfejet

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .