banner

Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 – WiFi jelerősítő teszt

Úgy adódott, hogy szükségem lett egy WiFi jelerősítőre, azért, hogy a routeről távolabbi helyeken is legyen internet kapcsolat. A választásom a Xiaomi Mi WiFi 300M típusú, relatíve olcsó jelerősítőre esett. Viszont, ha már így alakult, akkor írok róla néhány sort, mert nekem nagyon bevált ez a kicsi WiFi erősítő.

Mire használható a Xiaomi Mi Wifi 300M jelerősítő?

A Xiaominak több típusú WiFi erősítője is kapható, ez a Mi WiFi 300M Amplifier 2 a legkisebb, ugyanebből a típusból van az egyel nagyobb Pro változat is, ami már külső antennákkal rendelkezik. Egy WiFi jelerősítő csak egyetlen dologra használható, mégpedig arra, hogy veszi a routerünk WiFi jelét és azt továbbsugározza az éterben, így az erősítő környezetében is lehet megfelelő minőségű vezeték nélküli hálózatunk. A címben szereplő típus már a második, javított változat ebből a kütyüből, a fejlődés csupán a sebességet érintette, azt ugyanis megduplázták a 2-es verzióban.

Kicsomagolás

A wifi jelerősítő egy nagyon egyszerű, de egyben dizájnos műanyag tasakban helyezkedik el, amit ráadásul sérülés nélkül feltudunk bontani. Belül nincs más csak az eszköz, az USB portját pedig egy műanyag kupak takarja. Kétféle változatban érhető el, van a kínai piacra szánt verzió és van a nemzetközi változat, a különbség csupán a régiókódban van, mindkettő használható nálunk is. Amennyiben sok Xiaomi kütyüd van Kínából, kínai régiókóddal, akkor vedd meg a kínai verziót és együtt tudod használni a Mi Home alkalmazásban a meglévő eszközeid mellett, ha a nemzetközit veszed, akkor régiónak Európát kell beállítani.

Kialakítás

Az erősítő egy kicsivel nagyobb, mint egy pendrive, az USB csatlakozóját egy kupak védi. Bármilyen USB aljzatba csatlakoztatható, adat nem fog rajta menni, csak a tápfeszültség biztosítására használatos. Én egy normál telefontöltőhöz csatlakoztattam, ami nemes egyszerűséggel bedugtam egy konnektorba. Az USB vége hajlítható, ha lehetséges, akkor ezt minden esetben felfelé állítsuk a jobb lefedettség biztosítása érdekében.

Kinézetre hozza a Xiaomi termékeknél megszokott igényes stílust, az egyik oldalán egy WiFi+ felirat található, a másikon pedig egy bemart Mi logo. Egyetlen LED, és egy reset gomb van rajta. A LED többszínű, sárgán villog, amikor nincs kapcsolat, kéken világít, amikor minden rendben van. A reset gomb-al tudjuk visszaállítani a gyári beállításokra, erre akkor lehet szükségünk, ha újra szeretnék konfigurálni másik hálózathoz.

Telepítés, beállítás

A beállítása végtelenül egyszerű, bátran kimerem jelenteni, hogy bárki megtudja csinálni. Először is szükségünk lesz hozzá egy mobiltelefonra, amire fel kell telepíteni a Mi Home alkalmazást a Play áruházból, vagy az App Store-ból. Az alkalmazás megkereséséhez segítséget nyújthat a csomagoláson lévő QR kód beolvasása, amit követően rögtön a megfelelő alkalmazáshoz dob a telefon.
A Mi Home használatához regisztráció szükséges, vagy, ha már van ilyenünk, akkor lépjünk be vele. Régiónak azt válasszuk, amilyen verziójú a WiFi erősítőnk, mert csak helyes beállításnál fogja megtalálni a telefon.
Ha megvan a Mi Home és be is jelentkeztünk, akkor csak kattintsunk a + gombra és a telefon automatikusan megtalálja a jelerősítőt. Ha mégsem találná meg magától, akkor manuálisan a terméklistából válasszuk ki. Kattintsunk az eszköz képére, majd válasszuk ki a WiFi hálózatunkat, adjuk meg a jelszavát és nyomjunk a NEXT feliratra. Valójában ezzel be is fejeztük a telepítést, a Mi Home beállítja a jelerősítőt és már használatba is vehetjük. Nem volt bonyolult igaz?

A telepítést követően a telefonunkkal, vagy más WiFi eszközzel már meg is találjuk az új, erősebb jelű hálózatot, aminek a neve megegyezik a normál hálózatunkéval csak a végéhez egy _plus felirat került. Csatlakozzunk hozzá, a jelszavunk maradt a korábbi és élvezzük a nagyobb jelerősséget.

Értékelés, vélemény

Nekem nagyon bevált a Xiaomi Mi Wifi 300M Amplifier 2 WiFi jelerősítő, ott ahol használom végre lett stabil jelszint. Tetszik, hogy nem vitték túlzásba a beállítását, valójában csak a legszükségesebb adatokat kell megadnunk a használatához. A Mi Home alkalmazásban bármikor tudjuk az állapotát ellenőrizni, szükség esetén automatikusan képes frissíteni az eszköz firmware-jét is. Ellenőrizhetjük továbbá, hogy milyen eszközök vannak ép a jelerősítő hálózatán, valamint a készülék jelszavát is bármikor megváltoztathatjuk. A jelerősítő a konfigurálása után már önállóan működik, nem szükséges hozzá a telefonunkon lévő Mi Home.

Hazai üzletekben is megvásárolható, az ára kb. 4000- Ft körül mozog. Én Kínából rendeltem mindössze 6,99$-ért (kb. 2000- Ft), ebben az árban ráadásul már a posta is benne volt. Megrendelni a lenti ablakban lévő gombra kattintva tudjátok, jelenleg 7,99$-ért(kb. 2300- Ft) beszerezhető. Kis értéke miatt vámkezeltetni nem kell, bármilyen postával lehet kérni.

Original Xiaomi 2nd 300Mbps Wifi Amplifier

Vásárlás

 

Műszaki paraméterek:

  • Antenna: Beépített
  • Chip típusa: Ralink
  • Csatlakozás: USB 2.0
  • Maximum átviteli sebesség: 300Mbps
  • WiFi hálózat frekvencia: 2.4GHz

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .