banner
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszívó teszt

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini Teszt – Kézi porszívó bevetésen

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini egy kisméretű kéziporszívó, amely hasznos kiegészítője lehet minden háztartásnak. Az apró méret társult a nagy szívóerővel, és nem utolsósorban hihetetlenül praktikus kis eszköz. Konyhában, irodában, autóban nagy segítség lehet a használata.

Azt már tudjuk, hogy a Xiaomi mindent is gyárt, ha máshonnan nem a kitűnő mobiltelefonjairól biztosan hallottál már róluk. A Mi Vacuum Cleaner mini egy újabb ékes bizonyítéka, hogy a gyártó a piac minden szegletében jelen van. Korábban találkozhattunk már nagyobb állóporszívókkal, robotporszívókkal, és most itt a kéziporszívójuk is. Kis méretű, de megfelelően nagy szívó erővel rendelkezik, ami által a háztartás számos területén hasznossá teheti magát. A készülék árazása is mondhatni tökéltes, nagyjából 13000- forintért már beszerezhetjük ezt a hiánypótló készüléket.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 39,99$ ~ 12.600.- Ft – EU Raktár

Kupon: BGHU1594

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Kicsomagolás, tartozékok

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini csomagolása ezúttal is a gyártótól megszokott extraigényes kivitelben pompázik. Egy elegáns doboz, rajta a porszívó képével, kívülről lefóliázva és szépen tálalva. A Xiaominál is nagyon jól tudják, hogy a vásárló először a csomagolással találkozik és arról alakítja ki az első benyomását az új szerzeményéről. A dobozt kinyitva azonnal feltárult maga a porszívó és a mellé csomagolt tartozékok, egyenként is szépen becsomagolva.

A mellékelt tartozékokon túl magában a porszívóban találjuk meg a két szűrőt, amely a távozó levegő szűrésére hivatott. A HEPA szűrőből esetleg még tehettek volna egyet a dobozba is, hiszen ezt tisztítani nem ajánlott, ha elhasználódott, akkor cserélni kell.

A csomagban található dolgok

  • Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini porszívó
  • Toldalékcső
  • Kefe
  • Hálózati töltőadapter (5V/2A)
  • USB töltőkábel
  • Használati útmutató (magyar nincs benne)

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini kinézete

A mini porszívó valóban egy nagyon kompakt méretű készülék, az átmérője 5,5cm (kör lakú), tartozékok nélkül 27cm hosszú, de minden csövet feltéve is csak 45cm lesz a teljes mérete. A mindössze 0,5kg-os súlyának köszönhetően a hordozása is nagyon kényelmes és egyszerű, szétszerelve akár egy női kézitáskában is elfér. Kinézetét tekintve, ezúttal is hozza a gyártóra jellemző maximális igényességet és letisztult eleganciát, már ha lehet egy porszívót elegánsnak nevezni. A porszívót megfogva is lehet érezni, hogy kitűnő minőségű anyagokból rakták össze, minden szépen és pontosan illeszkedik.

Nagy szívóerő és kefe nélküli motor

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini porszívű műszaki tulajdonságai is nagyszerűek, a motorja egy szénkefenélküli, nagyon megbízható és csendes működősű modell. Két fokozattal rendelkezik, melyek között a bekapcsológomb többszöri megnyomásával válthatunk. A nagyobb fokozaton használva a motor 88000 fordulat/perc sebességgel összesen 13000Pa szívóerőt képes előállítani, mindezt maximum 120W teljesítményen. Ez a teljesítmény több, mint elegendő a legtöbb szennyeződés eltávolítására, felszívására. Még a nagyobb, keményebb dolgokat is könnyedén beszippantja, nem csak a port, de akár a kisebb szemcséket, kavicsokat is magába zárja. Apropó, magába zárás, használatot követően nyugodtan visszatehetjük akár a táskánkba is a porszívót, a benne lévő szennyeződések, biztonságosan elzárva a tartályban maradnak, nem fognak kiszóródni belőle.

Szűrőrendszer HEPA szűrővel

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszívó kettős szűrőrendszerrel rendelkezik. Az elsődleges alumínium szűrő a nagyobb szennyeződések megállítására képes oly módon, hogy még a nagyobb keményebb szemcsék sem tesznek benne kárt. Ez mögött egy sokkal finomabb HEPA szűrő helyezkedik el, ami a levegőben lévő porrészecskék 99,5%-ának a kiszűrésére alkalmas. A porszívó végén távozó levegő ezáltal közel szennyeződéséktől mentes lesz. A HEPA szűrő tisztításakor arra ügyeljünk, hogy víz ne érje, hiszen így eldugulhatnak a rajtalévő apró nyílások és még a levegő sem tud majd rajta áthaladni. Azt javaslom, hogy tisztításkor óvatosan ütögessük oda valamihez, hogy a finom por kijöhessen belőle.

Egyszerű használat és egymozdulatos ürítés

A porszívó igényes kivitelezését tovább növeli a portartály egymozdulatos ürítése. A rajtalévő biztonsági reteszt egyszerűen csak húzzuk le, majd nyomjuk meg a gombot. A készülék teteje azonnal kinyílik, az összeszedett „piszkokot” 🙂 pedig egyszerűen a kukába üríthetjük. A biztonsági retesz arra való, hogy használat közben nehogy véletlenül megnyomjuk az ürítő gombot és kezdhessük elölről a munkát.

Akár 30 perc üzemidő és egyszerű töltés

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini porszívó egy vezeték nélküli eszköz, azaz akkumulátorral működik. A benne lévő telep egy 2000mA kapacitású Li-ion akku. Egyetlen feltöltéssel, normál fokozaton használva, akár 30 perc működési idő is elérhető. A nagyobb sebességen azonban drasztikusan lerövidül a használati ideje, így mindössze kb. 9 percig lehet folyamatosan használni. A feltöltését egy normál USB Type-C porton keresztül tudjuk elvégezni, a csomagban kapott kábellel és töltőfejjel. Persze nyugodtan használhatjuk hozzá a telefonunk töltőjét is, sőt a porszívó töltőjével pedig feltölthetjük a telefonunkat is.

Összegzés, vélemény

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini porszívó szerintem egy nélkülözhetetlen eszköz a háztartásban. Eddig nekünk sem volt ilyen és nem is tudtam, hogy mennyire hiányzik. Azonnal hadra fogható szinte bármilyen szennyeződés ellen, és mindig kéznél van. A minőségéről ódákat zenghetnék, de hát ismerjük a Xiaomi-t, bizonyos szint alá nem adja, még egy ilyen egyszerű termék esetében sem. Ez az akkumulátoros porszívó egy valóban jól használható készülék, ha gyorsan kell valamit megtisztítani. Ideális választás irodába, pillanatok alatt kiszippantja a billentyűzetből a morzsákat, de takaríthatjuk vele az autónk nehezen hozzáférhető részeit, vagy akár a konyhában egy kis kiömlött liszt esetén is jó szolgálatot tehet. Nem tudod, hogy mi vegyetek a kollégának, vagy a főnöknek ajándékba? A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini porszívó egy nagyon jó ötlet lehet.

Rendelj te is egy Xiaomi Mi Vacuum Cleaner mini-t

A Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini akkumulátoros porszívót a Banggood Webáruházból rendelheted meg. A cikk születésekor EU raktárból is elérhető, ahonnan gyorsan és garantáltan vámmentesen fog megérkezni. Amennyiben csak kínai raktárból lenne elérhető, akkor pedig válaszd mellé a Banggood Express, vagy az EU Priority Line szállítást, amikkel szintén vám- és adómentesen fogod megkapni a csomagot.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 39,99$ ~ 12.600.- Ft – EU Raktár

Kupon: BGHU1594

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .