banner

Xiaomi Soundbar Teszt – Megfizethető hangprojektor, kitűnő hangzással

Jelen tesztünk főszereplője a Xiaomi Soundbar, ami egy kifejezetten TV-k számára fejlesztett hangszóró. A mai modern tévé készülékek jellemzően egyre vékonyabbak, ezért a jó minőségű hangszóró már nem mindig fér el a házban, ezen javíthatunk relatíve olcsón egy Soundbar, vagy más néven hangprojektor használatával.

A Soundbar valahol a házimozi és a beépített TV hangszóró között helyezkedik el, ha nincs helyünk, vagy túl költséges lenne egy házimozi rendszer beszerzése, de a TV hangszóró dinamikát nélkülöző hangjából már elegünk van, akkor a legjobb megoldás egy modern hangprojektor beszerzése lehet. Egy 5.1-es házimozi rendszer beszerelése sok kábelezéssel, esetleges fúrás, faragással is járhat a lakásunk kialakításától függően,  ezzel szemben a soundbar-t csak letesszük (esetleg falra rögzítjük), csatlakoztatjuk a TV-hez és máris használható. Természetesen nem kapunk 5.1-es térhangzást, de a TV beépített hangszórójától fényévekkel jobb 2.0, vagy 3.0 hangélményt érhetünk el.

Xiaomi TV Soundbar

Akciós ára: 58,99$ ~ 18880- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon kód: BGHU1458

Vásárlás

Xiaomi Soundbar bemutató

A Xiaomi Soundbar a gyártótól már megszokott kitűnő minőséget képviseli, amit alacsony áron szerezhetünk be. A Xiaomi (ejtsd: Shaomi) üzleti stratégiája, hogy jó minőségű, megbízható, innovatív termékeket gyártson és mindezt a lehető legolcsóbban adja a vásárlóknak. Eddig ez a stratégia bevált, a vásárlók imádják a termékeket, az értékesítések egyre növekszenek. A fő csapásvonal továbbra is a mobiltelefonok, de ez mellett szinte mindent lehet náluk kapni, a törölközőtől, a robotporszívókon át, egészen a TV soundbar-ig. Csak érdekességképen belinkelem a kínai oldalukat, ahol minden termékük megtalálható: mi.com, ne váltsatok át az angol oldalra, mert a termékek jelentős részét csak a kínai régióban értékesítik, helyette használjátok a Chrome böngésző beépített fordítóját. Kínából itthonra is bármit meglehet rendelni, én a Gearbest és a Banggood webáruházból szoktam vásárolni, megbízható, gyors és van vámmentes szállítási lehetőség is.

Na, ezen kis kalandozás után térjünk vissza a címben szereplő legújabb szerzeményünkhöz a Xiaomi Soundbar-hoz. Egyelőre ezt a terméket is csak Kínából tudjuk megrendelni, az ára körülbelül 70-80$ (22-24.000.-Ft) az éppen futó akciótól függően. Az értéke miatt már vámkezeltetni, és ÁFA-t kellene fizetni utána, de az EU Priority Line szállításnak köszönhetően ezzel nem kell foglalkozni, én is vámmentesen kaptam meg, ráadásul a DPD futár kézbesítette, ami kicsit megbízhatóbb, mint a Posta, körülbelül 2 hét alatt ért el hozzám.

Kicsomagolás, tartozékok

A doboza csak egy sima karton, amin a soundbar körvonalai láthatóak, csupán egy műanyag fogantyú van rajta, Mi logós ragasztó szalaggal lezárva. A hangszórót belül hungarocellek védik az esetleges sérülésektől, és még egy szövet zsákba is beletették. 
A dobozban a hangfal mellett találunk egy hálózati adaptert, ami ugyan 230V-os, de US szabványú, a webáruház előrelátóan csomagolt hozzá egy EU átalakítót is. Ezen kívül van még benne egy RCA összekötő kábel, 2db csavar és hozzá fali tipli, valamint egy – számunkra kevésbé informatív – kínai nyelvű használati útmutató is a tartozékok része. Ugyan mindent megkapunk az első használatbavételhez, de én javaslom még egy optikai kábel beszerzését is (csak 3$), hiszen a legtöbb TV-n, műholdvevőn már ott van ez a csatlakozó is, és a legjobb hangminőség rajta keresztül érhető el.

Kinézet, kezelőszervek

A Xiaomi Soundbar kinézetére nem lehet panaszunk, szép, modern, bármelyik nappaliban jól fog mutatni. A háza műanyag, az első rész szövetborítást kapott, az összeszerelés minősége kitűnő, sehol egy nagyobb hézag, vagy hiba (ez kiemelten fontos egy hangfal esetében). 3 masszív gumilábon áll, ami meggátolja, hogy a hangfal elcsússzon, valamint a rezgéseket is hivatott csillapítani. Kapható a képeken szereplő fehér színű házzal és szürke előlapi szövettel, vagy teljesen fekete színben is elérhető.

A kezelőszervek a készülék tetején kaptak helyet, sima egyszerű, laposított nyomógombok formájában. Ezekkel választhatunk bementet és állíthatjuk a hangerőt. Itt már látszik, hogy bizony vezeték nélküli Bluetooth adapter is van beépítve, ami segítségével az erre alkalmas TV készülékkel is összeköthetjük, de telefonról, vagy tabletről is játszhatunk le zenét rajta (házibuli esetén jól jöhet). Kijelző nincs rajta, de minden bemenet gombja mellett van egy pici állapotjelző LED.

Csatlakozási lehetőségek

A csatlakozók a Xiaomi Soundbar hátulján találhatók meg, majdnem minden rajta van, ami egy modern TV, vagy beltéri csatlakoztatásához szükséges. A fejlesztők gondoltak arra is, hogy falra rögzített hangfal esetében is könnyedén hozzáférjünk minden csatlakozóhoz. Találunk hátul egy 3,5-ös jack bemenetet, mellette láthatjuk a sztereó RCA bemeneti csatlakozókat. Digitálisan összeköthetjük az SPDIF RCA kábellel (ez benne van a csomagban), vagy optikai kábelen keresztül is. Ezen kívül már csak egy hálózati főkapcsolót és az adapter bemenetét találjuk meg hátul. További hangfalak, esetleg külső mélynyomó csatlakoztatására sincs lehetőségünk, de nem is lesz rá szükségünk. Ami még szembetűnő az a távirányító hiánya, nem volt a csomagban, nem is jár hozzá, de majd használat közben kiderül, hogy jelent-e ez hátrányt.

A soundbar belsejében összesen 8db hangkeltő egységet találunk, amiből 4db aktív hangszóró és 4db passzív mélynyomó, ezen utóbbiak a mély hangok előállításáért felelősek. A komplett egység névleges ellenállása 6 ohm, RMS teljesítménye pedig 15W.

A Xiaomi Soundbar üzembehelyezése

A beüzemelése végtelenül egyszerű, csak csatlakoztassuk a TV-hez és kapcsoljuk be. Én jellemzően az optikai bemenetet használtam a teszt alatt, de a többit is kipróbáltam.
Első hallásra meglepődtem a hangminőségen, és ezen elégedettségem a további használat során csak tovább nőtt. Kellően szépek hangok, a mély rendesen dübörög. Megnéztem néhány filmet vele, és azt kell, hogy leírjam: hibátlan! A TV hangszórójával össze sem lehet hasonlítani, attól fényévekkel jobb és élvezetesebb audió élményt kapunk.

A Bluetooth csatlakozás is nagyszerűen működik a tévé készülékkel, de telefonon, vagy tableten keresztül is nyugodtan használhatjuk, nagyon jól fognak szólni a kedvenc zeneszámaink. Csak aktiválni kell a Bluetooth gombbal és máris párosíthatjuk a TV-vel, vagy a telefonunkkal.

A Xiaomi Soundbar használat közben

A hangélménnyel maximálisan elégedett vagyok, nagyon szépen szól a hangfal, tiszta magas- és kellően mély hangok jellemzik. Persze azért nem várhatunk el tőle egy 5.1-es házimozi szintet, de a TV beépített hangszóróját mindenképp felülmúlja. És akkor jöjjön a feketeleves, mert sajnos nem minden tökéletes. Csak PCM hangokat tud fogadni, a Dolby és a DTS néma marad rajta (vagy épp sistereg), nem eget verő probléma, hiszen térhangzást nem tudhat egy soundbar, de oda kell rá figyelni, hogy mit választunk ki a TV-n. A másik, kicsit aggasztóbb probléma az a távirányító hiánya. Miután a TV-vel összekötöttük egy kábel segítségével, és a TV-n beállítottuk, hogy külső hangszórón akarjuk használni, a hangerőt csak kézzel tudjuk állítani (mert ugye a TV ilyenkor letiltja a hangerő állítását). Ezt átlehet hidalni (én legalábbis így oldottam meg), ha beltéri set-top-box-al (műholdvevő, kábelvevő…), vagy média playerrel (TV Box) kötjük össze, ilyenkor ugyanis a beltérin lehet állítani a hangerőt, a hangfalat elegendő kellően hangosra felvenni, majd a műholdvevő, vagy media player távirányítójával lehalkíthatjuk, és ha szükséges bármikor hangosabbra is vehetjük. Mindez nem jelentkezik a Bluetooth kapcsolat használatakor, ilyen esetben ugyanúgy fogjuk tudni a TV eredeti távirányítójával állítani a hangerőt. Arra a következtetésre jutottam, hogy érdemes a Bluetooth összeköttetést használni kábel helyett (ha a TV is alkalmas rá), ez a legkényelmesebb módja a hangerő állításának.

Konklúzió

A Xiaomi Soundbar egy nagyon jól használható kiegészítő. Egyszerű telepítés mellett meglepően jó hangzást érhetünk el vele. Szép, dinamikus hangja mellett, a kinézetére sem lehet panasz, jól fog mutatni a modern nappalikban is. A hangerőre sem tudok rosszat írni, még teljes hangerőn is torzítás mentesen szól, de sokáig nem próbálgattam, nehogy a szomszédok megjelenjenek. A legnagyobb hátránya a távirányító hiánya, de ha set-top-box-hoz, vagy TV Box-hoz kötjük, akkor ezt egyszerűen átlehet hidalni, valamint a Bluetooth kapcsolat használatakor sem okoz gondot.
A Bluetooth szintén nagyon hasznos, ezzel a vezetékes bemenetek mellett vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is lehet hozzá csatlakozni akár telefonnal is, házibulik alkalmával jó szolgálatot tehet.

Az árát tekintve kifejezetten olcsónak mondanám, jelenleg 80$-ért juthatunk hozzá a Banggood webáruházból, ami körülbelül 24000- Ft-nak felel meg. Ennyiért, ilyen minőséget máshol bizonyosan nem fogunk találni. Megrendelni a lenti zöld gombra kattintva tudjátok. Ha van, akkor EU Raktárból rendeljétek, mert gyorsabban ideér, CN és HK raktárból való szállításnál pedig válasszátok az EU Priority Line módot.

Xiaomi TV Soundbar

Akciós ára: 58,99$ ~ 18880- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon kód: BGHU1458

Vásárlás

FIGYELEM! – A vámkezelés menete 2021.07.01-től megváltozott az Európai Unióban. A lenti leírást rövidesen frissítjük, amint megérkezik az érintett webáruházaktól a kérdéseinkre kapott válasz.

 • A kb. 35$ érték alatti termékeket bármilyen szállítással megrendelheted, egyelőre még nem kell rájuk áfa-t és vámot sem fizetni.
 • Ezen kívül, ha EU Raktárból rendelsz, szintén vámmentesen fogod megkapni a csomagod értékhatártól függetlenül.
 • A kínai (CN vagy HK) raktárakból érkező, 35$-nál drágább termékek esetében pedig válaszd az EU Priority Line módot, ezzel a csomagod adó- és vámmentesen fog megérkezni Kínából is. Ez a szállítási mód úgy működik, hogy a webáruház egy olyan EU-n belül lévő telephelyére szállítja az árut (általában Németország, vagy Franciaország), ahol alacsony az áfa és a vám, itt elintézi a vámkezelésüket, majd továbbküldi a címedre immár EU-n belül feladott csomagként, ami vám és áfa mentes (ráadásul általában az MPL, DPD vagy a GLS szállítja ki, ami valamivel megbízhatóbb, mint a normál postai küldemény). Néhány dollárral drágább ez a szállítási mód, de végső soron többet takaríthatunk meg vele.

Minden webáruháznál a fizetési oldalon tudod megadni a kuponkódot még a fizetés elindítása és rendelés véglegesítése előtt. Korábban a kosár oldalon szerepelt ez a lehetőség, de már minden általunk ajánlott áruházban átkerült a fizetési oldalra. Írd be a kupon kódot a megfelelő mezőbe, nyomj az érvényesítés gombra és azonnal megjelenik a kedvezmény, vagy a hibaüzenet, ha a kupon már nem működik. Fizetni minden esetben a végösszeget kell, ami már a kupon kedvezménnyel csökkentett ár lesz.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a Kínából rendelt termékekre nincs garancia. Valójában minden áruháznak megvan a saját garancia ügyintézési menete. Elsődlegesen le kell írnunk nekik a problémát angolul, érdemes fotókat, vagy videót is készíteni a hibáról. Megpróbálnak segíteni megoldani a problémát, ha ez sikertelen, akkor vissza kell küldenünk nekik a terméket, amit vagy javítanak, vagy cserélnek. A visszaküldés költségeit nekünk kell kifizetni, de utólag a webáruház, vagy a PayPal ezt a költséget visszatérítheti, ha kérjük. Tapasztalataink szerint a visszaküldést csak a legvégső esetben szokták ajánlani. Gyakori, hogy, ha hibás terméket kaptunk (és ezt hitelt érdemlően tudjuk is bizonyítani), akkor teljesen ingyen küldenek egy újat, vagy jelentős kedvezményt biztosítanak egy hasonló termékre, a rossz készüléket pedig megtarthatjuk.
Amennyiben vámkezeltetni kellett a terméket, akkor vámkezelési papírokat mindenképp tartsuk meg, mert, ha mégis visszaküldenénk javításra egy terméket, akkor a visszaúton tudjuk igazolni a vámhatóságnál, hogy erre már egyszer kifizettük a terheket, csak javításon volt kint. Amennyiben vámmentes szállítással rendeltük a csomagot, akkor fontos, hogy visszaküldésnél is ragaszkodjunk ehhez, mindenképp előre tisztázzuk az eladóval, hogy hogyan küldi vissza.

A termékek ellenértékét a legtöbb esetben előre kell fizetni, utánvételre távol keleti áruházak esetében nincs mód (volt korábban rá próbálkozás, de nem vált be ez a fizetési mód). Fizetni lehet bankkártyával, vagy PayPal-al. Használhatsz speciális webkártyát, amire csak annyi pénzt kell feltenni, amennyit kiszeretnél épp fizetni, ennek elérhetőségéről érdeklődj a bankodnál. A legbiztonságosabb mégis a PayPal fizetés, mert a PayPal a fizetéstől számítva 180 nap védelmet biztosít neked, és, ha probléma lenne (nem érkezne meg a csomag), akkor függetlenül az eladótól visszaadja a termék árát. A PayPal-al való fizetés nem kerül többe, mint ha bankkártyával fizetnénk, de az árfolyam átváltást érdemes a bankunkra bízni (ezt kilehet választani a PayPal fizetési oldalán), így egy kicsit spórolhatunk ezen is. A PayPal-t összelehet kötni a normál, vagy a virtuális bankkártyával is, ebben az esetben a pénz szintén a kártyáról kerül levételre. 2018-tól már magyarul is elérhető a PayPal felülete, így a nyelvi akadályok is elhárultak a legbiztonságosabb fizetési mód használatától.

A kínai webáruházak gyakorlatilag semmiben sem különböznek a hazai webáruházaktól. A vásárláshoz mindenképp regisztrálni kell, amihez email cím és minimális angol nyelvismeret szükséges (bár már van néhány webáruháznak magyar nyelvű felülete is). A regisztráció során megadhatod a szállítási címed is, amire nagyon ügyelj, hiszen ide érkezik meg a csomag. Fontos, hogy a telefonszámod is helyesen add meg, mert ha a postás/futár nem találna meg, akkor ezen még mindig tudnak keresni.

 • Egyértelműen az EU raktárakból érkező termékeket vehetjük a leggyorsabban kézbe, hiszen hazánkhoz közelebb eső raktárakból érkezik és általában valamelyik hárombetűs futárszolgálat (MPL, DPD, GLS, DHL) kézbesíti.
 • Kínai raktárakból a leggyorsabb szállítási mód a DHL, akár 1 héten belül nálunk lehet a küldemény, azonban ez egyben a legdrágább is, és a nagyobb értékű csomagokat mindig vámolják, náluk nem „csúszik át” a csomag.
 • Az EU Priority Line szállítási móddal rendelt termékek esetében a szállítási idő 2-3 héttől, akár 1-2 hónap is lehet, cserébe vám és adómentesen fogjuk megkapni. Jellemzően az tart sokáig, amíg az EU-ba megérkezik a csomag, utána már néhány napon belül kézbe vehetjük.
 • A leglassabb szállítási mód a levél (Air mail, Registered air mail), lehet követhető, vagy követés nélküli, nagyon változó, hogy mikorra fog megérkezni, lehet, hogy itt lesz 2 héten belül, de az is lehet, hogy több hónapot kell majd rá várni. Nekem kb. 7 hónap volt a rekordom, szerintem bejárhatta a világot, már el is felejtettem, hogy rendeltem egy telefontokot, amikor egyszer csak megérkezett.

Xiaomi Mi TV Soundbar

Megjelenés
Csomagolás, tartalom
Kezelhetőség
Csatlakoztathatóság
Hangzás
Ár-érték arány

Ajánlott vétel

Hasznos kiegészítője lehet bármelyik TV-nek, a TV-k beépített hangszórójától fényévekkel jobb hangzást érhetünk el a használatával. A sok vezetékes bemenet mellett Bluetooth eszközökkel is csatlakozhatunk hozzá.

Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

10 hozzászólás

 1. Nem lehet alkalmazáson keresztül sem vezérelni?
  A mobilon is van infra.
  Letöltött appal pedig lehetne vezérelni.
  Így elég kényelmetlen TVzni vele.
  Pedig nagyon jó hangja van.
  Nekem kellett q2 power travel EU adapter.
  Addig használhatatlan volt sajnos.

 2. Szia!
  Köszönöm a tesztet, nagyon tetszik a soundbar, egy kérdésem lenne, amire eddig nem találtam választ, hogy milyen módon kell csatlakoztatnom a TV-hez a hangszórót, hogy a TV távirányítójával tudjam a hangot szabályozni? (A bluetooth nálam nem opció)
  Pl optikai kábellel ez megoldható, vagy erre más módot válasszak?

  Előre is köszönöm! 🙂

 3. Szia,
  a hangerő szabályozás – bluetoothon keresztül hogy működik pontosan?

  A samsung tv ugyanúgy nem szabályozza a hangerőt mint amikor optikai kábellel kötöm össze.
  Van valamilyen különleges trükk vagy app amivel ez helyettesíthető?

  Üdv: Olivér

  • Szia!

   Nekem is Samsung TV-m van, és ha Bluetooth-on van hozzákapcsolva, akkor a TV távirányítójával tudom állítani a hangerőt.

   Üdv.: Lala

  • Köszönöm a gyors választ!

   Valószínűleg az én típusommal lesz akkor a gond (Samsung ue55ku6500sxxh) …

   Üdv: Olivér

 4. Mann András

  Tisztelt Cím !

  Meggyőző tesztjük alapján megrendeltem az ajánlott Banggood áruházból a terméket. Ma érkezett, elfogadható szállítási idővel, szépen csomagolva. Kiváncsian bontogattam, a kipróbálás izgalmával. Na
  de, ebből semmi nem lett, ugyanis nekem nem csomagoltak hozzá villásdugó átalakítót !! Kis faluban élek Nógrád megyében, itt azért nincs minden sarkon jól ellátott elektronikai alkatrész szaküzlet. Kérdésem, mit tegyek ?? Utazzak Pestre ezrekért, vagy van jobb ötletük ? Köszönöm segítségüket, várom a választ ! Üdvözlettel , Mann András

  • Szia!

   16V 2,5A az adapter kimenő feszültsége, ha esetleg van ilyen otthon máshoz, akkor azzal is lehet használni.
   Pestre semmikép ne utazz érte, nem ér annyit. Kínából lehet ezt is rendelni, pl. innen: https://www.banggood.com/custlink/Gv3dpzcuh3 2,5$ (+ a posta is 2,5$) és 5db-ot küldenek érte.
   Én azért jelezném a webáruháznak is, hogy kimaradt belőle, hátha küldenek egyet ingyen.
   Egyet NEM javaslok, hogy nekiállj barkácsolni vele, inkább várd meg amíg megérkezik, vagy ismerősöktől kérj egyet addig kölcsön. Esetleg egy ismerős villanyszerelő segíthet hozzá gyártani ideiglenes megoldást.

  • Mann András

   Köszönöm a gyors segítséget !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .