banner
Xiaomi Mi Box S Android Set-tob-box
Xiaomi Mi Box S TV Box

Xiaomi Mi Box S teszt – A legnépszerűbb TV Box új köntösben

Megérkezett hozzánk is a kínai gyártó legújabb TV okosító dobozkája a Xiaomi Mi Box S, születési nevén Mi Box 4. Többé, kevésbé már ismerjük, de most lehetőségünk nyílt megnézni és letesztelni fizikai valójában is.

banner

Bevezető

A Xiaomi TV okosítók nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében, ennek nem feltétlenül a hardver erőssége az oka, hanem sokkal inkább a szoftveres rész, a használhatóság és a hozzáadott márka. A Xiaomi Mi Box S TV Box elődje a Mi Box típusjelű készülék volt, ami még ugyan kapható, de információink szerint a gyártását már leállították. Nagyon sok paraméterében hasonlít, sőt meg is egyezik az új S modellel, ami egyrészt lehet előny, viszont egyben hátrány is, mert az innováció, a fejlődés ezúttal elmaradt.

Korábban teszteltük az elődöt is, a Mi Box 3 típusjelű készülék elég jól vizsgázott, személyes kedvencemmé is vált azóta. A típusjelek kicsit zavarosak lehetnek, ezért tegyük tisztába: a Mi Box 3 és a Mi Box 4 a kínai verziót jelöli, ennek a nemzetközi megfelelője a Xiaomi Mi Box, valamint jelen tesztünk tárgya a Xiaomi Mi Box S.

Kicsomagolás, tartozékok

A TV Box csomagolásában is nagyon hasonlít a korábbi modelléhez, azonban itt már spóroltak egy kicsit, nem kemény kartonból készült, csak normál vastagságú papírt használtak hozzá. A dobozt kinyitva rögtön legfelül helyezkedik el maga a készülék, alatta pedig a tartozékok találhatók. A tartozékok listája teljesen megegyezik az elődével, most is kapunk egy hálózati adapter (EU szabványút), egy HDMI kábelt és egy távirányítót. A távirányítóhoz elemeket nem csomagoltak, így nekünk kell megvenni a 2db AAA méretű ceruza elemet. Van néhány többnyelvű nyelvű leírás, gyors üzembe helyezési útmutató és EU megfelelőségi bizonylatok is.

Külcsín, kinézet

A Xiaomi Mi Box S külső kialakítása változott a legjobban, a korábbi lekerekített formát felváltotta a magasabb, kissé szögletesebb kivitel. Továbbra is nagyon kisméretű maga a doboz, mindössze 95 x 95mm négyzet, valamint 16,7mm magas. A tetején egy MI logót találunk, más dizájn elem nincs rajta, de szerintem nem is hiányzik. A kis készülékház elején van egy fehér állapotjelző LED, de fényt nem nagyon bocsát ki, így akár le is spórolhatták volna róla. Ami nekem fájó pont, az az, hogy a gumi lábakat műanyag láb váltotta fel, így eltud csúszni a doboz a helyéről, az elődöt erővel is alig lehetett megmozdítani, az új modell gyakorlatilag magától csúszik. A régi Mi Box 3 kialakítása nekem valahogy jobban tetszett, több fantázia volt benne.

Csatlakozási lehetőségek

A csatlakozók ezúttal is a hátlapra kerültek. Mindenben megegyezik az előddel, van egy HDMI 2.0a a TV csatlakoztatására, kapunk egy USB 2.0 portot a külső eszközök, vagy merevlemez részére. Van egy aljzat a hálózati adapter számára és egy kombinált audió kimenet, ahova csatlakozhatunk analóg 3,5-es jack csatlakozóval, vagy optikai kábellel is. Ebben a dobozban is Amlogic S905H processzor teljesít szolgálatot, ami rendelkezik DTS és Dolby Audio licencekkel is. Sajnos ezúttal is hiányzik az RJ45 LAN csatlakozó, így csak a beépített dualband WiFi-n keresztül tudunk kapcsolódni az internetre. Ez csak a nagy felbontású 4K tartalmak lejátszásakor lehet szűk keresztmetszet, de ha a router nem a lakás másik végében van, akkor nem fog akadozni a kép.

Távirányító

A távirányító is változott egy kicsit, de továbbra is maradt a már megszokott, letisztult formája. Kényelmesen, könnyen kezelhető, ráadásul most is Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a TV Box-al, így rálátás sem szükséges neki. Van benne beépített mikrofon is a hangvezérléshez, vagy a hangalapú kereséshez. Ami újdonság az a 3 új gomb, kapunk egyet dedikáltan a Netflix részére, van egy a Live Video gomb, ami a mi régiónkban nem használható, és lett egy új gomb az alkalmazás kezelő közvetlen eléréséhez is. A távirányító is követi az elődöt, azonban valami mégis megváltozott, keményebb (olcsóbb??) műanyagból gyártották, a réginek valahogy sokkal jobb volt a fogása.

 Műszaki tulajdonságok:

Xiaomi Mi Box S (ÚJ) Xiaomi Mi Box 3
Operációs rendszer Android 9.0 Android 8.0.0
Processzor Amlogic S905H Amlogic S905H
CORE Cortex-A53 Quad-core 64bit 2.0GHz Cortex-A53 Quad-core 64bit 2.0GHz
GPU Mali-450 Mali-450
Felbontás 4K (3840 x 2160) 4K (3840 x 2160)
RAM 2GB DDR3 2GB DDR3
ROM 8GB eMMC 8GB eMMC
WiFi 802.11a/b/g/n/ac 802.11a/b/g/n/ac
5G WiFi Igen Igen
Bluetooth Bluetooth: 4.2 Bluetooth 4.0
Csatlakozók AV,DC Power Port,HDMI,USB2.0 AV,DC Power Port,HDMI,USB2.0
HDMI HDMI 2.0a HDMI 2.0a
Méretek 95,25 x 95,25 x 16,7 mm 101 x 101 x 19,5 mm
Súly 147 g 176,5 g

A Xiaomi Mi Box S-en az Android 8.1.0 rendszer fut, azonban a korábbi modell is magkapta már az Android 8.0.0 verziót, így ez sem jelent semmi előnyt vele szemben. A rendszere továbbra is Android TV, ami kicsit kevesebb alkalmazást jelent, viszont sokkal jobb kezelhetőséget, mint az Android OS rendszerű TV Box-oknál. Sajnos a hardver szempontjából sem történt érdemi fejlődés, a korábban is használt Amlogic S905H processzor került most is bele, 2GB RAM és 8GB tárhely kíséretében. Kicsit gyenge már ez a processzor és a tárhely is gyorsan elfogyhat, ha nem figyelünk. A WiFi az továbbra is kétsávos, azaz dualband és támogatja az AC szabványt is. Kis fejlődést, hogy az új modellbe immár Bluetooth 4.2 verziójú csatoló került, az elődben csak 4.0 volt.

Szoftveres tulajdonságok

Mivel a régebbi modell is megkapta már a 8-as Android frissítést, így a kezelés és a szoftver is teljesen megegyezik, én legalábbis nem tapasztaltam különbséget. Az S modellnél is egy egyszerű telepítőmenüvel indul a készülék, ahol először a távirányítót kell párosítani, a könnyebb érthetőség kedvéért ezt képekkel illusztrálja a box a felhasználó részére. Ezt követően kiválaszthatjuk a nyelvet, természetesen magyar is van benne, majd csatlakozhatunk a WiFi hálózatra. Ezután még be kell jelentkeznünk a Google rendszerébe, ha teljes körűen akarjuk használni a TV Box funkcióit. Nekem újdonság volt, hogy már telefonról is betudunk jelentkezni, csak meg kell nyitni egy webcímet a mobilunkról, megadni a TV-n látható kódot és kész, már be is vagyunk jelentkezve, nem kell betűnként pötyögni az emailcímet és a jelszót a távirányítóval. A felbontást érdemes rögtön az elején átállítani, mert alapból csak 720p-re áll be, válasszuk ki nyugodtan a tévénk által támogatott legnagyobbat, ami akár 4K 2160p is lehet.

Használat, multimédia

Az első beállítások után azonnal használatba is vehetjük az új szerzeményünket. A Mi Box S kezelőfelülete teljesen megegyezik a korábbi modellével, ugyanazok a menüpontok találhatók rajta, ugyanúgy kell navigálni, én semmi újdonságot nem vettem észre. A menüben való navigálás továbbra is gyors és nagyon gördülékeny, még mindig megvan az a prémium érzés, mint amit a Mi Box 3-nál tapasztaltam. Néhány alkalmazás, mint például a Netflix, vagy a Youtube előre telepítve vár minket, de számos további appot találunk a Play Áruházban. Mivel Androit TV rendszerű a készülék, ezért nem olyan bőséges az alkalmazás kínálat, de én minden lényeges dolgot megtaláltam. Van természetesen Kodi médialejátszó, amivel szinte bármilyen formátumú filmet megnézhetünk és rengeteg kényelmi szolgáltatást kínál, de akinek ez bonyolult lenne az használhatja a szintén jól bevált VLC-t is. IPTV alkalmazásokból is van jó néhány, de a magyar szolgáltatók a My Telenor kivételével még nem készítették el az android TV platformra való applikációjukat. Az HBO GO viszont már igen, így tökéletesen működik a Xiaomi Box-on is, ráadásul a Home képernyőhöz is hozzáadódik. Imádom az HBO GO-t, olcsó az előfizetési díja és bármikor – zavaró reklámok nélkül – végignézhetek egy-egy filmet, de nem utolsó sorban tele van mesével is, aminek pedig a gyerekek örülnek nagyon.

Android TV alkalmazások

Az alkalmazások sora nem végtelen, de én minden nekem szükséges programot megtaláltam az Android TV Play Áruházban. Azonban, ha valami olyanra lenne szükséged, ami nem az Android TV rendszerre íródott, akkor jó eséllyel pendrive-ról is fel lehet telepíteni, és egy egyszerű USB-s egér használatával használni is fogod tudni. Én javaslom, hogy csak azok az applikációk legyenek a box-on, amit használunk is, mert a 8GB tárhely gyorsan eltud fogyni. A Mi Box-hoz lehet különböző USB és Bluetooth kiegészítőket is csatlakoztatni, mint például gamepad, vagy külső billentyűzet. Elvileg játszani is lehet rajta, de a komolyabb játékokhoz ez a hardver már kicsit kevéske.

A képminősége továbbra is jó, most volt szerencsém kipróbálni 4K OLED TV-n is, a Youtube-ról néztem 4K 60fps HDR demókat rajta. Itt néha-néha már látszott a WiFi hálózat hátránya, meg-meg akadt a kép, de általában folyamatos volt. A TV tökéletesen érzékelte a HDR tartalmakat, és annak megfelelően automatikusan állította a képet. Azt kell mondjam, hogy tényleg tudja ez a kis box a 4K UHD felbontást is, őszintén bevallom nem néztem ki belőle, hogy folyamatos lesz a kép.

Értékelés:

A Xiaomi Mi Box S, vagy Mi Box 4 egy nagyon jó TV Box, de semmivel nem nyújt többet, mint az elődje, új házat kapott, de a belső szinte ugyanaz. Nagyon hiányolom a fejlődést, igaz, hogy a processzor bevált, stabil darab, de vannak már tőle jobbak is. A RAM memória még elegendő, de a tárhelyen kár volt spórolni, a 8GB nem sok. Szoftveresen is pontosan ugyanazt kapjuk, mint a korábbi modellnél, használat közben továbbra is ugyanazt a prémium érzést nyújtja, mint az előd Mi Box, gördülékeny, gyors és nagyon szép a felülete is.
Nekem továbbra is a Xiaomi a kedvenc TV Box-om, jól használható, multimédiás alkalmazásokra bőven elegendő, a hálózat kezelése is megfelelő. Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki egy jó TV okosítót szeretne megfizethető áron. Nagyon sajnálom, hogy semmiben nem lett jobb, mint az előd, de jó hír, hogy legalább rosszabb sem.

Megéri-e a Xiaomi Mi Box S az árát?

A Xiaomi Mi Box S ára egy kicsivel magasabb, mint a korábbi Mi Box modellé, a cikk írásakor kb. 79,99$-ba került, ami nagyjából 22000- Ft-nak felel meg, de elég gyakran szokott hozzá kupon is lenni, amivel olcsóbban beszerezhető (az aktuális kupont a lenti zöld mezőben találod). Én azt javaslom, hogy, aki Mi Box-ot szeretne venni, az nézze meg a régi Mi Box és az új Mi Box S árát is, és azt válassza amelyik olcsóbb, szinte ugyanazt tudja a két készülék, így a régi modellel sem fog rosszabbul járni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 56,90- € ~ 21.700- Ft

EU Raktár + Ingyen szállítás

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

44 hozzászólás

 1. Ménesi Attila

  Szia! egy Logitech K400 wireless billentyűzetet használpk a Mi Box S-hez, de nem működnek a magyar ékezetes karakterek. Van ezzel kapcsolatos tapasztalat és megoldás? Előre is köszi a segítséget.

  • Szia!

   Android alatt csak az angol billentyűzet fog működni, nekem legalábbis eddig csak így ment.

   Üdv.: Lala

 2. Ezen a TV okosítón már olyan Netflix van, amelyiken tudok magyar nyelvre váltani és vissza angol nyelvre? Ezt azért kérdezem, mert van egy H96 max 4K ultra HD-m, ami tavaly novemberben vettem az AQUA-tól és nem lehet a nyelvet változtatni. Mivel garanciális kértem az Aqua-t, hogy oldják meg, egy egész hónapig náluk volt és azzal adták vissza, hogy ez nem garanciális kötelezettség, sőt azt mondták, hogy a jövőben az újonnan megjelenő TV okosítókat sem lehet átállítani. Gyakorlatilag nem tudták megcsinálni.

  • Szia!

   Én nem találtam benne nyelvváltási lehetőséget, alapból magyar nyelven jön be. Próbáltam azt is, hogy a box nyelvét átállítom angolra, de így is magyar maradt a Netflix.
   Amúgy ez tényleg nem garanciális probléma, nem tudnak minden app működésére garit vállalni…

   Üdv.: Lala

 3. Varga Péter

  Szia,

  Igazából külső vinyóról vagy pendriveról lejátszott filmek feliratkezelése érdekelne.Van ezzel kapcsolatban esetleg tapasztalatod?(A 10 éves Samsung tv nem kezeli őket, viszont jól működik, ezért gondolkozom az
  okosító vásárláson.Minden más funkció non plus ultra lenne.)

  Segítségedet előre is köszönöm!

  Üdv.:Varga Péter

 4. Béládi Zoltán

  Szia,Zoli vagyok!

  Szeretnélek megkérdezni,hogy Mindigo-ra-és Digi-re melyik okosítót ajánlanád? Szeretnék egyet vásárolni,de nem tudom,melyiket szabadna megvenni! Előre is köszönöm neked!
  Ui: Idősebb ember számára üzemelném be.

 5. Frankl László

  Tudsz olyat ajánlani amin megy a Telekom tv go?
  Illetve a német Deutsches fernsehen Live tv?

  • Szia!

   Az új Telekom TV GO tudomásom szerint jelenleg egyetlen box-on sem működik. Állítólag a Telekom későbbre ígért hozzájuk megoldást, de ezt az információt nem tudom megerősíteni.

   Üdv.: Lala

 6. Szia!
  Elsősorban az HBO GO-t és az IttOtt TV-t néznénk WiFi-n keresztül a Xiaomi Mi Box S-t, de nem tudom, hogy sima médialejátszóként (vagyis 2,5-ös, 1TB-s és 2Tb-s külső HDD-ről és /vagy USB-ről)) filmnézésre mennyire alkalmas? A TV-m ezt közvetlenül is megoldja, de azért örülnék, ha a Mi Box S azért megbirkózna egy külső vinyóval is, hogy ha utazunk, akkor is használhassam. Több helyen olvastam, hogy az USB port nem hajtja meg eléggé a külső meghajtókat, nem tudom ezzel a készülékkel is ez-e a helyzet?
  Köszönöm a választ!
  Üdv: Dávid

  • Szia!

   Ezt a merevlemez áramfelvételétől függ, ha viszont van rajta külső táp is, akkor biztosan kezelni fogja a Mi Box S is. Filmeket természetesen lejátszik, bármiről, bárhonnan.

   Üdv.: Lala

 7. Markovics Zsolt

  Köszi, chromecastem van, ezért igy a netflix hd-t megoldom. Most csak horizon go miatt kell egy lejátszó, mert azt sajnos telefonról nem tudom tükrözni a tv-re és nfl-t nézni telefonon nem lesz élvezetes :-))
  Köszi a segitséget!

 8. Markovics Zsolt

  Szia, Horizont go működik a mi box s-en? ha nem, akkor tudnál ajánlani egy boxot, amin megy a horizont go, netflix hd-ben és hbo go? Köszi szépen

  • Szia!

   A Horizon GO szinte minden box-on működik. A Mi Box S-re kicsit trükkösen kell feltenni az Aptoide áruházból és kell hozzá légegér(vagy valamilyen egér) is a kurzor mozgatásához.

  • Markovics Zsolt

   Szia , köszi szépen a választ. Elolvasva az ajánlásokat marad a x96 plus. A netflixet azon a készüléken nem lehet becsapni, hogy hd-s is lehessen?

   Köszi előre is

  • Az X96 MAX+ az jó box, az Android nem valami csilli-villi rajta, de a hardvere rendben van, próbáld majd ki a CoreELEC-et is.

   Sajna Netflix 4K és HD csak a hivatalos Android TV Box-okon megy, abból is azokon, amire a Netflix is adott licencet. Nem sok ilyen van.

   Xiaomi Mi Box 3
   Xiaomi Mi Box S
   Xiaomi Mi TV Stick
   Nvidia Shield TV
   Nvidia Shield TV Pro
   Apple TV
   Google Chromecast
   Amazon Fire TV

   Hirtelen ezek jutottak eszembe.

 9. Köves Zsolt

  Szia én főleg böngészésre és youtube-ra használnám. Megoldható-e evvel a készülékkel vagy tudnál ajánlani egy konkrét tipust erre a célra. Fontos lenne hogy 5.1-es filmeket is nézzek rajta.

 10. Szia. laptopról hogy tudok filmet küldeni a boxon keresztül a tv-re ? le kell valamit tölteni a laptopra ? Köszönöm

 11. Még egy már inkább gyakorlati kérdés, a doboz tartalmaz HDMI kábelt? Köszi a választ.

 12. Szia, az Android TV tartalmazza, a Synology DS Video app-ját? Illetve a Plex et használom még de az gondolom elérhető..

 13. Szia!
  3 hete használom a boxot, igazából csak HBO Go-ra. Kezdettől fogva lassú az HBO menüje, lassan lépked a menüben, akad, ha elindul egy film, előfordul, hogy közben random újraindul a box, néha el sem indul az app, csak áramtalanítás után. Net sebessége 40 Mbps között van a boxnál, kb. 2 m-re van a modemtől.
  Tapasztaltál ilyet? Mi lehet az ok?

  • Szia!

   Itthon vásároltad a box-ot? Állítólag több verzió létezik belőle, és hallottam már róla, hogy a Wayteq által forgalmazott változattal néha gond van (ezt árulják a xiaomi.hu shop-ban is).
   Én naponta használom, elsősorban szintén HBO Go-ra és tökéletesen működik, mondjuk az enyém Kínából jött, még az elsők között kaptam meg.

   Esetleg azt próbáld ki, hogy a telefonodon megosztod a mobilnetet (Wifi hotspot-ot hozol létre) és ahhoz kapcsolódsz a box-al, így kizárhatod, hogy nem-e az otthoni router csinálja-e a gondot.

   Üdv.: Lala

  • Szia!
   Itthon vettem, a Konzolvilágnál. Megpróbáltam mobilnettel is, ugyanaz. Reseteltem, újratelepítettem, ugyanaz. Mobilon, asztali gépen rendben működik. Lehet, hogy megpróbálom garanciában megnézetni. Köszönöm a segítséged.

 14. Kelemen József

  Szia!
  Mikor a rendszer felfrissült a 8.1 ről a 9. azóta nem működik a hangutasítás, és a Chromecast tükrözés sem. Mit kellene tenni, hogy működjön? Tisztelettel várom a válaszod.

  • Szia!
   Nálam mindkettő működik, az imént próbáltam ki. Szintén frissült már Android 9-re a rendszer. Nem tudom, hogy nálad mi lehet a gond, esetleg próbáld meg visszaállítani a gyári állapotra, hátha az segít.

   Üdv.: Lala

 15. Juhász Zsolt

  Szia!

  Tegnap vásároltam egy Mi Box S-t, telepítettem rá HBO Go alkalmazást és film nézés közben elkezdett a kép akadozni. Esetleg valami beállítás kell még csinálni vagy eszközzel lehet probléma?

  • Szia!

   Szerintem az internettel lesz probléma. Milyen messze van a router-től? 2,4GHz vagy 5GHz-es hálózaton van a box? A Box közelében telefonnal mérj internet sebességet, így talán kiderül, hogy ott kell-e keresni a problémát.

  • Lala adj egy elérhetőséget beszélnék veled errél a ternékrol 😀

 16. Szia. Pár napja frissítette magát a rendszer és azóta ha telefonon keresztül akarjuk a youtubét elérni a telefon azt írja ki hogy hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor már mint a Mi box-hoz. Az internetet látja a rendszer mert az internetes rádió szól. Mi lehet a hiba ?Köszönöm.

  • Szia!
   Én is frissítettem már, de nálam megy a chromecast. Próbáld úgy, hogy a telefonon elindítod a videót, majd a fent megjelenő cast ikonra kattintva küldöd a Mi Box-ra.

  • Szia ! A következő lett a megoldás frissítésnél a chromecast akármilyen verziót telepített fel vissza állítottam alapbeállításba mint amilyen volt első bekapcsolásnál, majd újra kezdtem mindent net beállítás stb és jó lett de ekkor már más chromecast verzió lett, és így már felismeri a telefonokat és tükröz is rendesen.
   Annyi még hogy nálam ha nem használom pár napig és nincs is kikapcsolva akkor nem mindég működik rendesen de ha kihúzom és visszadugom áram alá akkor jó ez nem tudom miért lehet.

  • Szia!

   Örülök, hogy megoldódott, lehet, hogy valami beállítás volt ami nem jól működött az új szoftverrel.

 17. Köszönöm! Gondolom Aptoide TV alól is próbáltad?!

  Egy androidos mobil megbirkózik mindhárommal, akkor miért kell ezeket a boxokat ennyire lebutítani….
  Egy vu+ zero 4k cliensben gondolkodom, mivel az Alien1 a végét járja, de azzal se HBOGO se Netflix, se Upc now nem nézhető. Itt lenne egy csodás – és nem utolsó sorban olcsó – megoldás de ezen meg a Dream Player nem megy.
  Ha esetleg valaki tud megoldást mindháromra, szívesen meghallgatnám.

 18. Segítséget szeretnék kérni. Smart tvBoxot keresek, linuxos belso (utp kabelen) hálózatra (> Vu+ Solo 4K), melyen az alabbi appok futtathatóak:
  – HboGo
  – Upc Direct Now ( sajnos ezek vu+ -on nem elérhetőek)
  – Dream Player (< Vu+ Cliens -ként üzemelne)

  Felvetel es lejátszás a belső halozat-ra/-ról (Linux, Ext3).
  A fenti Xiaomi mi box S -alkalmas ezekre vagy mást javasoltok?
  A fenti appok simán Play áruházból elérhetöek a boxon vagy büvészkedni kell?

  Előre is köszönöm a segítséget!

  • Szia!

   Az HBO GO menni fog rajta.
   A UPC Direct viszont nem.
   A Dream Player-t nem ismerem, én a Dream Droid-ot használom, de az sem megy a Mi Box S-en.

 19. A Telekom TV GO alkalmazása működhet rajta stabilan?

 20. Hogyan tudom hozzáadni a Mi Box S- hez az HBO GO-t?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .