banner
Xiaomi Mi Band 7 Pro teszt

Xiaomi Mi Band 7 Pro Teszt – Te gyönyörűség

A Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötő a gyártó legújabb modellje, ami Amoled kijelzővel és nagyon igényes kinézetével kápráztatja el a használóit. Okoskarkötő, ami inkább már okosóra, sok-sok extrával, de mégis megfizethető áron.

banner

A Xiaomi nem tétlenkedik, ha okoskarkötőről van szó, nemrégiben jelent meg a Mi Band sorozat 7-es számú tagja és már itt is van belőle a Pro változat. A Xiaomi Mi Band 7 Pro nem csak egy kis ráncfelvarrás, gyakorlatilag mindenben jobb lett, mint a kistestvér. Megnőtt az Amoled kijelző és természetesen az Always On Display sem hiányzik. Ezúttal is teljesen vízálló lett a készülék, és már saját GPS vevővel is rendelkezik. Továbbra is támogat minden olyan okosfunkciót, amit az elődöknél már megszerettünk, megvan pl. az egész napos szívritmus figyelés, de ez kiegészült a szintén teljes napos véroxigénszint figyeléssel is. Sportoláshoz kifejezetten ajánlja a gyártó, hiszen nem kevesebb, mint 117 különféle sportmód közül választhatunk.

A Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötőt a Hekka.com webáruházban tudjátok megrendelni a linkre kattintva. A fizetési oldalon add meg a DIGIPORTAL kuponkódot és azonnal 10$ kedvezményt kapsz (más termékre is használható). A szállítás díjmentes és vámmentes.

A Hekka.com új szereplőnek számít a nagy kínai webáruházak között. A legújabb Xiaomi, Realme, Lenovo, Redmi telefonok mellett megtalálod náluk a legjobb elektronikai kütyüket is, mint például okosórákat, fülhallgatókat, projektorokat, TV okosítókat is. Megbízható webáruház, lehet náluk PayPal-al is fizetni, valamint a szállítás minden esetben vám- és adómentes.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

A link már a Global verzióhoz visz, többnyelvű támogatással

Ára: 79,99$ ~ 31.600- Ft

Kupon: DIGIPORTAL vagy PORTAL10

Vásárlás

A Xiaomi Mi Band 7 Pro kibontása

A doboz nagyon hasonló a korábbi okoskarkötőknél már megismerthez, a különbség csupán az óra képében és a feliratokban látszik. Hivatalosan a Xiaomi Smart Band 7 Pro nevet viseli, de sok helyen továbbra is csak Xiaomi Mi Band 7 Pro-nak nevezik. A dobozon is látható, hogy még gyártó sem nagyon tudja, hogy mit is tegyen az elvileg eltüntetett Mi szócskával, hiszen a logó továbbra is ott figyel a sarokban. Belül – az órán kívül – egyébként nincs túl sok izgalmas dolog, csupán egy mágneses USB töltőkábelt kapunk hozzá, na meg némi leírást, igaz ezt csak kínaiul. Akkor már itt az elején rá is térnék az egyetlen hátrányra: az óra egyelőre csak kínai régiós verzióban kapható. Kínai felirat a dobozon, kínai használati útmutató és az első bekapcsolást követően kínai a menüje is. Ne ijedjünk meg tőle, mert angol nyelv is van benne, a hozzá tartozó Mi Fitness applikáció pedig már azonnal angolul fog minket üdvözölni.

Külsőségek, kinézet

A Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötő egyszerűen gyönyörű, nincsenek rá más szavak. A hosszúkás forma megmaradt, de szélesebb és lekerekítettebb lett a kijelzője. Érintőgomb már nincs rajta, ellenben a kijelző teljes felületét tapicskolhatjuk. Én a fekete verziót rendeltem belőle, de elérhető fehér színű változat is, amin a keret arany színű bevonatot kapott. A karkötő szíja nagyon jóminőségű szilikon és természetesen ezúttal is szabadon cserélhető. Szíjból már többféle színűt is rendelhetünk hozzá, valamint van már bőr hatású szilikon pánt is hozzá. Habár nem ez az első ilyen méretű és kialakítású okoskarkötő a piacon, de nekem eddig a Xiaomi Mi Band 7 Pro tetszik a legjobban. Nagyon igényes kivitelezés, jó minőség és nagyszerű használhatóság jellemzi.

Amoled kijelző és Always On Display

Az óra kijelzője továbbra is maradt a szuperfényes színes Amoled és van benne Always On Display funkció is. Az Amoled nagyszerűen látható még a legnagyobb napsütésben is, ráadásul a Xiaomi Mi Band 7 Pro óra rendelkezik fényérzékelővel, így automatikusan tudja állítani a megvilágítás erősségét a környezeti fényviszonyok szerint. A kijelző mérete pontosan 1,64′ a felbontása pedig 280×456 pixel, mindezt 326PPI képsűrűség mellett tudja. A kijelző óraszámlapjai könnyedén és gyorsan cserélhetőek, a gyártó nagyjából 180 előre megtervezett stílust ígér, ebből 5db van magán az okoskarkötőn, a többit az alkalmazásban találjuk meg (én egyelőre nem találtam ilyen sokat, de van bőven miből választani).

Beépített GPS is van benne

A Xiaomi Mi Band 7 Pro egyik nagy újdonsága, hogy beépített GPS vevőt is tartalmaz, így immár a teljesértékű helymeghatározást is igénybe vehetjük magával az óra viselésével. A GPS-en kívül támogatja a GLONASS, Galileo, Beidou és a QZSS műholdas rendszereket is. Ha elmegyünk egy jót futni a telefonunkat már nyugodtan otthon hagyhatjuk, és így is biztosak lehetünk benne, hogy a pontos útvonalat és a megtett távolságot is megismerhetjük majd a sportolás végeztével is.

A Xiaomi Mi Band 7 Pro és a sportolás

Apropó sport módok, ebben is nagyon jeleskedik az új Xiaomi Mi Band 7 Pro, összesen nem kevesebb, mint 117 különféle mód közül választhatunk, aminek a felsorolásától ezúttal eltekintenék. A lényeg, hogy nem nagyon létezik olyan sport, amit ez a karkötő nem támogat, csak futásból 10 féle van benne, de még a téli sportok között is válogathatunk. Természetesen a szárazföldi sportmódok mellett megtaláljuk benne a vízi sportokat is, többféle úszás lehetőségből is válogathatunk, de még a kajakozás és a hajózást is láttam a menüjében.

Egészségi adatok naplózása és alvásfigyelés

Nem is lenne valódi okoskarkötő a Xiaomi Smart Band 7 Pro, ha az egészségi adataikat nem figyelné. A pulzus mérése szinte már magától értetődő, akár egész nap folyamatosan is képes mérni, majd egy grafikonon megmutatni az eredményeket. Ez mellett tudja figyelni az aktuális véroxigén szintünket, a pulzushoz hasonlóan ezt is lehet alkalmakként, vagy folyamatosan is mérni vele. Sőt, ha túl magas lenne a pulzus, vagy alacsony a véroxigén szintje, akkor rezgéssel figyelmezteti is tudja a használóját. Alacsony SPO2 szint esetére van benne egy légzés menü pont is, ahol segít a helyes légzéstechnika elsajátításában, csak annyit kell tennünk, hogy követjük a kijelzőn írtakat.

Az alváselemzése a Xiaomi-tól már korábban megismert profi módon történik, én továbbra sem nagyon tudom, hogy honnan képes az óra ennyire pontosan megállapítani, hogy mikor alszunk el és ébredünk fel, de szinte percre pontosan a benne lévő adatok. Ezek mellet még képes az aktuális stressz szintünk megállapítására, valamint menstruációs ciklus figyelő is van benne.

Nagy akkumulátor, hosszú működés

A Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötő üzemidő szempontjából a középkategóriában helyezkedik el. A benne lévő 235mAh kapacitású akkumulátor a gyártói adatok szerint 12 napos készenléti időre és 6 napos használati időre biztosítja a működését. A használati szokásoktól és a bekapcsolt funkcióktól is függ az üzemidő. Jobban merül az akkumulátor, ha pl. a folyamatos pulzusmérés és a véroxigénmérés is be van kapcsolva. Viszont drasztikusan megugrik a fogyasztás amikor az Always On Display is használatban van. Amikor minden lehetséges automata funkciót bekapcsoltam, nagyjából 3-4 naponta kellett az órát tölteni, de ha lemondunk a mindig látható kijelzőről, akkor elegendő lehet 7-8 naponta tölteni az órát. A töltése egyébként egy mágneses töltőkábellel történik, ami teljesen lemerült állapot esetén nagyjából 2 órát vesz igénybe.

A Xiaomi Mi Band 7 Pro bírja a strapát

Szerintem már említenem is fölösleges, hogy a Xiaomi Mi Band 7 Pro okosóra teljesen vízálló, az lenne a meglepetés, ha nem lenne az. Ezúttal is az 5ATM szabványnak megfelelő védettségi szinttel rendelkezik. Ez azt jeleni, hogy 50m mélységig garantáltan nem engedi be a vizet, de természetesen a por és más szennyeződések ellen is védett. Bátran használhatjuk sportolás közben, ellenáll az izzadságnak is, de a vízisportokat is űzhetjük benne, a többféle úszásmód mellett számtalan egyéb vízhez kapcsolód sportmódot is megtalálunk benne.

Mi Fitness mobil applikáció

Nem lenne okoskarkötő a Xiaomi Mi Band 7 Pro, ha nem köthetnénk össze a mobilunkkal. Erre a gyártó legújabb Mi Fitness nevű applikációját használhatjuk, amely elérhető Android és iOS rendszerű telefonokra is. Az alkalmazás telepítése nem igényel különösebb tudást, megtalálható az alkalmazás áruházakban. A használatához szükségünk lesz egy Mi fiókra, amit az alkalmazáson belül is létrehozhatunk, vagy használhatjuk a már meglévőt. A Mi Fitness alkalmazás angol nyelvű, viszont telepítést követően a kínai régiót kell majd választanunk, ha a Mi Band 7 Pro órát is szeretnénk benne látni (a nyelv ettől még marad angol). Ami még fontos, hogy az óra az első párosítását követőn kínai nyelvű lesz. Nem kell tőle megijedni, csak állítsuk át a telefonunk nyelvét angolra, majd a Mi Fitness app-ban szinkronizáljunk egyet, és az óra nyelve is varázsütésre angol lesz. Ezután visszaállíthatjuk a telefon nyelvét magyarra, az óra menüje továbbra is marad angol nyelven.

A Mi Fitness applikációban az óra szinte minden paraméterét átállíthatjuk, funkciókat kapcsolhatunk rajta be- és ki. Több engedély megadására is szükség van, ha pl. szeretnénk az értesítéseket az óra kijelzőjén is látni, vagy ha éppen a hívó fél kilétéről szeretnénk tudomást szerezni. Az értesítés beállításoknál végre van egy olyan lehetőség is, hogy minden értesítést látni szeretnénk, ilyenkor bármi is érkezik a telefonra, szólni fog nekünk az óra is és nem kell egyenként kiválasztani az appokat amelyektől szeretnénk értesítést kapni.

A Mi Fiteness nagyon szuper elemzéseket és grafikonokat ad nekünk az egészségi állapotunkról, a napi pulzusról, vagy az alvásunk elemzéséről. Ez mellett minden sportmódról is részletes adatokat szolgáltat, amivel utólag tudunk még tovább javítani az edzésünk hatékonyságán. Ezeken felül a Xiaomi Mi Band 7 Pro óra segítségével vezérelhetjük a telefonunk zenelejátszóját, pl. utazás közben nem kell elővenni a készüléket, elegendő csak az órát megnyomni a következő számhoz. Ugyanígy lehetséges a mobilunk kameráját is vezérelni az óra segítségével, állítsuk pozícióba a kamerát, álljunk be a képbe, majd az óráról indítsuk a képkészítést.

És amit a kínai verzió nem tud

Jelenleg még csak kínai régiós verzió rendelhető a Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötőből, a nemzetközi (Global) változat megjelenéséről nincs információnk. Egyes médiumok szinte biztosra veszik, hogy lesz nemzetközi verziója is, csak idő kérdése, de ugye a Xiaomi sohasem volt túl közlékeny ilyen ügyekben, így biztosak nem lehetünk benne. Ellenben a kínai verziónak nincs túl sok hátránya, hiszen az angol nyelv benne van, majdnem minden funkcióját használhatjuk, de van néhány kivétel. Az egyik ilyen az NFC érintéses fizetés, az órában van NFC chip, de csak Kína területén működik. Aztán lenne még egy nagyon szuper funkció, ami nem más, mint a hangasszisztens. Mikrofon is van a Xiaomi Mi Band 7 Pro órában, mondjuk telefonálásra nem használható, de hangutasításokat adhatunk a segítségével a telefonunk, vagy akár az okosotthon rendszerünk részére is. A hátrány itt is a kínai nyelv, merthogy csak ezen ért az óra, persze, ha beszéljük a nyelvet, akkor akár használhatjuk is. Más hátrányát én nem tapasztaltam a kínai régiónak, minden egyéb tökéltesen működik rajta. Például az értesítések magyar karaktereivel sincs semmi problémája, minden ékezetes karakter tökéltesen jelenik meg a kijelzőjén.

Végszó, értékelés

A Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötő egy új kategóriát nyit meg a gyártó palettáján, ugyanis ilyen méretű készüléket eddig csak a Redmi-től láthattunk. Az óra kinézete mondhatni tökéltes, minden kihozott belőle a gyártó, amit ekkora méretben és ilyen áron lehetséges volt. Ismét egy nagyon jó minőségű terméket kaptunk, igényes tálalásban. A funkciói tekintve szinte mindent megtalálunk benne, amit egy okoskarkötő tudhat, az eddig nálam jár modellek közül ez volt a legjobban felszerelt készülék. A legnagyobb újítás talán a GPS modul megléte, ami sportolás közben hatalmas előnyt jelent a konkurencia készülékeihez képest. Aztán az Amoled kijelző is nagyon igényes és szép, még napsütésben is tökéltesen látható, pláne, hogy a fényerőt is automatikusan tudja állítani. Az Always On Display még tovább emeli a kategóriáját, viszont ennek ára van, mert az akkut is gyorsabban meríti. A hozzá való Mi Fitness applikáció is teljesen jól működik, minden benne van, amit az óra tud (sőt, még egy kicsit több is), üzembiztosan és pontosan működik.
A Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötő nekem teljes mértékben elnyerte a bizalmam, a gyártó ismét egy olyan órát mutatott, amit nyugodt szívvel ajánlhatok megvételre. A kínai régió ne riasszon el senkit, angolul is minden tökéltesen használható, na jó fizetni nem fogunk vele a boltban, de minden más működik rajta.

Xiaomi Mi Band 7 Pro ár és megrendelés

A Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötőt a Hekka.com online áruházban tudod megrendelni. Kínából fogják küldeni, de teljesen vám- és adómentesen fog megérkezni, nekem az Express One futárszolgálat hozta házhoz. Jelenleg 89,99$-ba kerül, ami körülbelül 35500-Ft-os árat jelen, nem olcsó, de nem is mondanám drágának, azonban, ha az óra tudását nézem akkor kifejezetten baráti az ára. A jó hír, hogy a Hekka.com adott nekünk egy egyedi kuponkód, amit ha megadsz a fizetési oldalon, akkor 10$ kedvezménnyel veheted meg az órát, így mindennel együtt már 31600-Ft-ért a tiéd lehet (a szállítás is benne van). A kupont itt lent találod meg, csak másold ki és illeszd be a fizetési oldalon a Discount részbe. A kupon amúgy bármelyik termékre használható 29$ felett, érdemes szétnézni a Hekka-nál, mert nagyon jó cuccaik vannak.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

A link már a Global verzióhoz visz, többnyelvű támogatással

Ára: 79,99$ ~ 31.600- Ft

Kupon: DIGIPORTAL vagy PORTAL10

Vásárlás

Technikai tulajdonságok

Márka  Xiaomi
Modell  Mi Band 7 Pro Chinese Version
Bluetooth Version  BT 5.2
Kezelési mód Teljes érintőkéernyő
Kompatibilitás Android 6.0 vagy újabb; iOS 10.0 vagy újabb
Alkalmazás Mi Fitness
Alkalmazás nyelve angol és 37 nyelv, magyar nincs
Óra nyelve angol, kínai
Érzékelők Gyorsulásmérő, Giroszkóp, Optikai pulzusmérő, fényérzékelő
Vízállóság 5ATM
Kijelző Méret: 1,64′
Típus: Amoled
Felbontás: 280 x 456 pixel, 326PPI
Akkumulátor Kapacitás: 235mAh
Készenléti idő: 12 nap
Használati idő: 6 nap
Töltési idő: 2 óra
Töltési mód: Mágneses USB
Anyag Óra: Nagy szilárdságú polimer + NCVM
Szíj: Szilikon (TPU), antibakteriális
Méretek Óra: 45 x 29 x 11mm
Szíj: 130 ~ 205 mm

 

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .