2020 szeptember 26.

Xiaomi Mi Air Purifier légtisztítók összehasonlítása és kuponok

Egyre nagyobb gondot jelent a városokban élőknek a szennyezett levegő, ebben nyújthat hathatós segítséget egy Xiaomi Air Purifier légtisztító készülék. A légtisztító kiszűri a levegőben szálló részecskéket, az olyan méretűeket is, amit szabad szemmel nem látunk, ezáltal sokkal tisztább, frissebb lesz a lakás levegője.

A légtisztítók Kínában indultak hódító útjukra, mivel ott a nagyvárosok levegője olyan szennyezett, hogy már a benne élőket is kifejezetten zavarta. Erre kínál megoldást többek között a Xiaomi is a Mi Air Purifier – légtisztító – termékeivel. Sokszor lehet itthon is hallani a hírekben, hogy itt-ott nagyobb a szálló por koncentrációja (PM2.5), ez a szálló por nem az amit egy kiadós szellőztetés után a bútorokon lerakódva láthatunk, hanem olyan pici részecskék, amit szabad szemmel nem látunk. Ezek a PM2.5 részecskék a levegő belégzésével bejutnak a tüdőnkbe is, ahol lerakódhatnak és ott irritáció, allergiás tüneteket is okozhatnak. Asztmásoknál, vagy allergiásoknál kiemelten ügyelni kell a levegőminőségre, nekik különösen fontos, hogy lehetőség szerint tiszta levegőhöz jussanak és a betegség tünetei ne jelenjenek meg, vagy enyhüljenek. Szóval a légtisztító nem fogja a nagyméretű, napsütésben szemmel is látható nagyobb porrészecskéket kiszűrni, de a nem látható, apró szennyeződéseket, a szagokat, a füstöt, az irritációkat okozó láthatatlan részeket nagyon jó hatékonysággal képes eltávolítani a levegőből.

Xiaomi Mi Air Purifier

A Xiaomi Mi Air Purifier légtisztító termékcsalád készülékei kitűnő minőségben készülnek, valóban teljesítik is azt amit a leírásokban ígérnek, és nem utolsó sorban az áruk alapján is kiemelkednek a hasonló készülékek közül, itt találjuk meg a legjobb ár-érték arányú berendezéseket. A fentiek mellett nem elhanyagolható az sem, hogy nagyon elegáns, modern külsővel rendelkeznek, ez azért fontos szempont, mert méretes gépekről van szó, amit nem mindig lehet elrejteni a lakásban. A Mi Air Purifier légtisztítókat felvértezték okos funkciókkal is, telefonos alkalmazással lehet őket kezelni, időzítőket beállítani, a működésüket automatizálni. Képesek mérni a szálló por koncentrációját, és a mért értékhez igazítani a működési sebességet.

Hogyan működik?

A Xiaomi Mi Air Purifier légtisztítók működési elve valójában nagyon egyszerű, a gép lenti-oldalsó nyílásain keresztül beszívja a levegőt, ami átmegy egy nagy hatékonyságú HEPA szűrőn (többféle változat is elérhető belőle, van aktív szénnel rendelkező is), majd fent újra kijut a szobába, immár megszűrve. Belül egy nagyon csendes ventilátor dolgozik, ami alap működésen szinte teljesen hangtalanul teszi a dolgát, ha nagyobb szálló por értéket mér a légtisztító a levegőben, akkor megemelkedik a fordulatszáma, de még így sem lesz zavaróan hangos. Rendelkezik éjszakai üzemmóddal is, amellyel folyamatosan hangtalanul teszi a dolgát.

Szűrők cseréje

A szűrő hasonló, mint amit a porszívókban is használnak, csak azokétól jóval nagyobb méretű. A szűrő elhasználódását a légtisztító nyomon követi, új korában 100%-ról indul és folyamatosan csökken ahogy megtelik. Az a használat mértékétől és a levegő szennyezettségétől függ, hogy ez mennyi időtartam elteltével következik be. Többféle szűrővel is lehet a Mi Air Purifier légtisztítót üzemeltetni, létezik antibakteriális verzió, HEPA változat és az Anti-Formaldehid verzió is rendelkezésre áll.

Mi Air Purifier összehasonlítás

Több változat is kapható már a Xiaomi Mi Air Purifier levegőszűrőkből, mind alkalmas a fenti feladatok ellátására, azonban ahogy haladunk a nagyobb modellek felé, úgy nő a teljesítményük, valamint egyéb funkciókban is eltérnek. Az alábbi összehasonlító táblázatban a főbb különbségeket emeltük ki. A Xiaomi Mi Air Purifier 3 / 3H típusnál arra érdemes figyelni, hogy a “H” jelzésű modell az európai piacra szánt változat, ez a Xiaomi Home okos otthon applikációban csak EU szerveren működik. Ez akkor lehet lényeges szempont, ha már rendelkezel más okos eszközökkel, amik a kínai szerveren működnek és melléjük tennéd a légtisztítót is, ebben az esetben válaszd a “H” jelzés nélküli modellt. A 2S és a Pro verziónál elméletileg nincs ilyen megkötés.

Mi Air Purifier 2SMi Air Purifier 3 / 3H – TippMi Air Purifier Pro
Tiszta Levegő Szállítás (CADR)310 m³/h400 m³/h500 m³/h
Lefedettségi terület21~37 m³28-48 m³30-60 m³
OLED kijelzőIgenIgenIgen
Kezelési módFizikai gombÉrintő gombFizikai gomb
Mijia APP vezérlésIgenIgenIgen
Ventilátor rendszerEddy ventilátorCentrifugális ventilátorEddy ventilátor
Felvett teljesítmény (max.)29 W38 W66 W
Zajszint32 dB(A) ~ 66 dB(A)32 dB(A) ~ 64 dB(A)
Méretek (hossz x szél x mag)24 x 24 x 52 cm24 x 24 x 52 cm26 x 26 x 73 cm
Súly4,5 kg4,8 kg9,7 kg

Kupon, megrendelés

A Xiaomi Mi Air Purifier készüléket megrendelni a Banggood webáruházból tudod, a feltüntetett árakat a kuponkódok megadásával érheted el. Arra ügyelj, hogy CN és HK rajtárból való szállításnál az EU Priority Line módot válaszd, ezzel további költségek nélkül fogod megkapni a légtisztítót. CZ vagy UK raktárból mindegy a szállítási mód, mert ezek EU raktárak, azaz az Európai Unió területéről postázzák, így teljesen vámmentes.

Xiaomi Mijia Air Purifier 2S

Normál ár: 175,99 $

Akciós ár: 150,99 $ (~49.000- Ft) – EU Raktár

Kupon:

VÁSÁRLÁS

Xiaomi Mijia Air Purifier 3H – Tipp!

Normál ár: 233,99 $

Akciós ár: 168,99 $ (~54.000- Ft)

Kupon: BG3HHK 

VÁSÁRLÁS

Xiaomi Air Purifier Pro

Normál ár: 239,99 $

Akciós ár: 198,99 $ (~64.500- Ft) – EU Raktár

Kupon: BGProCZ  

VÁSÁRLÁS

Ezt olvastad már?

Teclast P20HD 4G tablet teszt

Teclast P20HD tablet teszt – Ár-érték arányban a legjobb

A Teclast P20HD tablet nemrégiben jelent meg a boltok polcain, de már előre is megjósolható …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .