banner

Xiaomi Mi Air Purifier légtisztítók összehasonlítása és kuponok

Egyre nagyobb gondot jelent a városokban élőknek a szennyezett levegő, ebben nyújthat hathatós segítséget egy Xiaomi Air Purifier légtisztító készülék. A légtisztító kiszűri a levegőben szálló részecskéket, az olyan méretűeket is, amit szabad szemmel nem látunk, ezáltal sokkal tisztább, frissebb lesz a lakás levegője.

A légtisztítók Kínában indultak hódító útjukra, mivel ott a nagyvárosok levegője olyan szennyezett, hogy már a benne élőket is kifejezetten zavarta. Erre kínál megoldást többek között a Xiaomi is a Mi Air Purifier – légtisztító – termékeivel. Sokszor lehet itthon is hallani a hírekben, hogy itt-ott nagyobb a szálló por koncentrációja (PM2.5), ez a szálló por nem az amit egy kiadós szellőztetés után a bútorokon lerakódva láthatunk, hanem olyan pici részecskék, amit szabad szemmel nem látunk. Ezek a PM2.5 részecskék a levegő belégzésével bejutnak a tüdőnkbe is, ahol lerakódhatnak és ott irritáció, allergiás tüneteket is okozhatnak. Asztmásoknál, vagy allergiásoknál kiemelten ügyelni kell a levegőminőségre, nekik különösen fontos, hogy lehetőség szerint tiszta levegőhöz jussanak és a betegség tünetei ne jelenjenek meg, vagy enyhüljenek. Szóval a légtisztító nem fogja a nagyméretű, napsütésben szemmel is látható nagyobb porrészecskéket kiszűrni, de a nem látható, apró szennyeződéseket, a szagokat, a füstöt, az irritációkat okozó láthatatlan részeket nagyon jó hatékonysággal képes eltávolítani a levegőből.

Xiaomi Mi Air Purifier

A Xiaomi Mi Air Purifier légtisztító termékcsalád készülékei kitűnő minőségben készülnek, valóban teljesítik is azt amit a leírásokban ígérnek, és nem utolsó sorban az áruk alapján is kiemelkednek a hasonló készülékek közül, itt találjuk meg a legjobb ár-érték arányú berendezéseket. A fentiek mellett nem elhanyagolható az sem, hogy nagyon elegáns, modern külsővel rendelkeznek, ez azért fontos szempont, mert méretes gépekről van szó, amit nem mindig lehet elrejteni a lakásban. A Mi Air Purifier légtisztítókat felvértezték okos funkciókkal is, telefonos alkalmazással lehet őket kezelni, időzítőket beállítani, a működésüket automatizálni. Képesek mérni a szálló por koncentrációját, és a mért értékhez igazítani a működési sebességet.

Hogyan működik?

A Xiaomi Mi Air Purifier légtisztítók működési elve valójában nagyon egyszerű, a gép lenti-oldalsó nyílásain keresztül beszívja a levegőt, ami átmegy egy nagy hatékonyságú HEPA szűrőn (többféle változat is elérhető belőle, van aktív szénnel rendelkező is), majd fent újra kijut a szobába, immár megszűrve. Belül egy nagyon csendes ventilátor dolgozik, ami alap működésen szinte teljesen hangtalanul teszi a dolgát, ha nagyobb szálló por értéket mér a légtisztító a levegőben, akkor megemelkedik a fordulatszáma, de még így sem lesz zavaróan hangos. Rendelkezik éjszakai üzemmóddal is, amellyel folyamatosan hangtalanul teszi a dolgát.

Szűrők cseréje

A szűrő hasonló, mint amit a porszívókban is használnak, csak azokétól jóval nagyobb méretű. A szűrő elhasználódását a légtisztító nyomon követi, új korában 100%-ról indul és folyamatosan csökken ahogy megtelik. Az a használat mértékétől és a levegő szennyezettségétől függ, hogy ez mennyi időtartam elteltével következik be. Többféle szűrővel is lehet a Mi Air Purifier légtisztítót üzemeltetni, létezik antibakteriális verzió, HEPA változat és az Anti-Formaldehid verzió is rendelkezésre áll.

Mi Air Purifier összehasonlítás

Több változat is kapható már a Xiaomi Mi Air Purifier levegőszűrőkből, mind alkalmas a fenti feladatok ellátására, azonban ahogy haladunk a nagyobb modellek felé, úgy nő a teljesítményük, valamint egyéb funkciókban is eltérnek. Az alábbi összehasonlító táblázatban a főbb különbségeket emeltük ki. A Xiaomi Mi Air Purifier 3 / 3H típusnál arra érdemes figyelni, hogy a „H” jelzésű modell az európai piacra szánt változat, ez a Xiaomi Home okos otthon applikációban csak EU szerveren működik. Ez akkor lehet lényeges szempont, ha már rendelkezel más okos eszközökkel, amik a kínai szerveren működnek és melléjük tennéd a légtisztítót is, ebben az esetben válaszd a „H” jelzés nélküli modellt. A 2S és a Pro verziónál elméletileg nincs ilyen megkötés.

Mi Air Purifier 2S Mi Air Purifier 3 / 3H – Tipp Mi Air Purifier Pro
Tiszta Levegő Szállítás (CADR) 310 m³/h 400 m³/h 500 m³/h
Lefedettségi terület 21~37 m³ 28-48 m³ 30-60 m³
OLED kijelző Igen Igen Igen
Kezelési mód Fizikai gomb Érintő gomb Fizikai gomb
Mijia APP vezérlés Igen Igen Igen
Ventilátor rendszer Eddy ventilátor Centrifugális ventilátor Eddy ventilátor
Felvett teljesítmény (max.) 29 W 38 W 66 W
Zajszint 32 dB(A) ~ 66 dB(A) 32 dB(A) ~ 64 dB(A)
Méretek (hossz x szél x mag) 24 x 24 x 52 cm 24 x 24 x 52 cm 26 x 26 x 73 cm
Súly 4,5 kg 4,8 kg 9,7 kg

Kupon, megrendelés

A Xiaomi Mi Air Purifier készüléket megrendelni a Banggood webáruházból tudod, a feltüntetett árakat a kuponkódok megadásával érheted el. Arra ügyelj, hogy CN és HK rajtárból való szállításnál az EU Priority Line módot válaszd, ezzel további költségek nélkül fogod megkapni a légtisztítót. CZ vagy UK raktárból mindegy a szállítási mód, mert ezek EU raktárak, azaz az Európai Unió területéről postázzák, így teljesen vámmentes.

Xiaomi Mijia Air Purifier 2S

Normál ár: 175,99 $

Akciós ár: 198,99 $

Vásárlás

Xiaomi Mijia Air Purifier 3H - Tipp!

Normál ár: 233,99 $

Akciós ár: 140,99 $ – EU Raktár

Vásárlás

Xiaomi Air Purifier Pro

Normál ár: 239,99 $

Akciós ár: 265,99 $ – EU Raktár

Vásárlás

Kuponokat a kupontáblázatban találsz:
https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

A napokban felbukkan egy új TV okosító készülék, ami mindenképp érdemes néhány szóra. A HAKOmini …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .