banner
X96 mini+ Android TV Box

X96 mini+ Android TV Box bemutató teszt – Gazdaságos TV okosító megújult belsővel

Megérkezett az új X96 mini+ típusnévre hallgató TV Box, amely nagyon olcsó áron ígér nekünk TV okosítást. A készülék már az új Amlogic S905W4 processzort használja, amely kifejezetten az alsóbb árszegmensben elhelyezkedő készülékekhez készült. 

Az X96 TV box család nagy népszerűségnek örvend a felhasználók között, de fontos kiemelni, hogy a hasonló nevük ellenére az ide tartozó tv okosítók nagyon is különböznek egymástól. Kétségkívül az egyik legnagyobb kedvenc az X96 Max+, amire méltán rá is szolgált, hiszen az egyik legjobb középkategóriás készülék, de említhetem a tőle alig lemaradó X96 Air típust is.
Jelen bemutató tesztünk főszereplője a család legújabb tagja az X96 mini+, amely egy a költségtakarékosság jegyében született készülék. Fontos újítása az új Amlogic S905W4 SoC alkalmazása, amely az elérhető adatok alapján egy kicsivel nagyobb teljesítményre képes, mint az elődnek számító S905W jelzésű processzor. A készülék kicsivel többet nyújt, mint az alsó szegmens többi készüléke, például már megjelent itt is a dualband AC WiFi.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Vásárlás

Kupont a kupontáblázatban kereshetsz hozzá: https://bit.ly/2Mpjkoe

A csomagolás és a tartozékok

A készülék csomagolása ezúttal semmi különlegeset nem tartogat, a hagyományos utat követi. A dobozon belül is csak a megszokott kiegészítőket találjuk meg. Kapunk egy hálózati adaptert, egy távirányítót, és szerencsére a HDMI kábel sem maradt el. Van angol nyelvű használati útmutató is, de ebből sok információra nem teszünk szert. Egy dolgot azonban nekünk kell beszerezni, mégpedig a távirányítóba való 2db AAA méretű telepet.

A dobozban található tartozékok listája

 • X96 mini+ TV Box
 • Távirányító
 • Hálózati adapter (5V/2A)
 • HDMI kábel
 • Használati útmutató (angol)

Külső kialakítás és dizájn

Az X96 mini+ TV okosító – nem túl nagy meglepetésként – teljesen hagyományosnak mondható kialakítással rendelkezik. A piros keret és a tetején látható bevésett logó egy kis eleganciát kölcsönöz neki, de semmiképp nem mondanám hivalkodónak. Extraként talán érdemes említést tenni az előlapi kijelzőről, melyen az aktuális idő mellett néhány rendszerikon is megjelenik. A készülék meglehetősen könnyű, mindössze 115g a súlya, ez nagyban köszönhető a teljesen műanyag háznak. Sajnos csúszásgátló gumitalpak nem kerültek rá, így a kábelek némileg elhúzhatják a dobozt.

Az X96 mini+ csatlakozói

A készüléken hátul és a bal oldalán találjuk meg a ki- és bemeneteket, nagyjából minden csatlakozó rajta van, ami a használata során szükséges lehet. A TV készüléket elsődlegesen a HDMI csatlakozón köthetjük rá, de továbbra is elérhető az analóg AV kimenet a régebbi típusok részére. Ebben az AV csatlakozóban találjuk meg a reszet gombot is, amire akkor lehet szükségünk, ha elrontanánk a készüléket és szeretnénk visszaállítani minden alapállapotba. Meglepetésemre még optikai audió csatlakozó is található rajta, ezzel a külső audió rendszereinket köthetjük össze. Szintén hátul kapott helyet az RJ45 LAN port, ami sajnos csak max 100MBit/s sebességre képes. Ezen kívül már csak az adapter csatlakozót fedezhetjük fel a bal szélen, ami 5V/2A feszültségű.

Az X96 mini+ készülék oldalán találjuk meg a 2db USB csatlakozót, azonban az olcsóság jegyében mindkettő csak USB 2.0 szabványú. Szintén itt oldalt kapott helyet a micro SD kártya bővítőhelye is, ebből biztonságosan maximum 64GB méretűt képes kezelni.

Ki- és bemenetek

 • Tápegység 5V/2A
 • optikai audió kimenet
 • HDMI 2.0A
 • RJ45 LAN 10/100M
 • Analóg A/V kimenet
 • 2 X USB 2.0
 • TF kártyaolvasó max. 64GB

Hardveres tudnivalók

Az X96 mini+ TV Box szíve és lelke az új Amlogic S905W4 típusjelzésű processzor. A CPU 4 fizikai Cortex A53 maggal rendelkezik, melyek egyenként 1,2GHz sebességre képesek. A processzor mellé csak a legszükségesebb 2GB DDR3 memória és mindössze 16GB tárhely párosul, nem mondom, hogy sok, de multimédiás felhasználásra még talán éppen elegendő. A tárhelyet SD kártyával tovább bővíthetjük, amit akár rendszertárhelyként is tudunk csatlakoztatni. A képmegjelenítésről ezúttal is a jóöreg MALI 450MP GPU gondoskodik, a maximum kimeneti felbontás UHD 4K@30fps lehet.

A készülékben található WiFi adapter is, ebből már az AC szabványt is kezelő dual band került bele, ami a 2,4GHz hálózatok mellett már képes csatlakozni a nagyobb sebességet biztosító 5GHz hálózatokhoz is. A WiFi modul típusa: Amlogic W150S1. Bluetooth csatoló a gyártói adatlap szerint nincs a készülékben, ezzel szemben a menüben megtalálható, a tartozék keresést is megkezdni, de nem talál semmit.

Műszaki adatok (X96 mini+)

CPU Amlogic S905W4 Quad Core ARM Cortex A53 1.2GHz
GPU Penta-core Mali-450MP GPU 750MHz,
Storage DDR3+EMMC:1GB+8GB; 2GB+16GB option
WiFi Amlogic W150S1 WiFi module; support 2.4G&5G WiFi; IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
HDMI HDMI/4K*2K UHD Output, HDMI 2.0A
Power DC Charger 5V/2A
OS Android 9.0 OS,OTA Upgrade Support
Moudle Plastic : Black Color
I/O 1*HDMI 4K*2K UHD Output, HDMI 2.0A
2*USB USB Port
1*AV OUT 480i/576i standard definition output
1*OPTICAL Digital Audio output
1*RJ45 Ethernet Interface
1*TF Card Support 4GB/8GB/16GB/32GB/64GB
Software
OS Android 9.0 OS
Video AMLogic video Engine(AVE)with dedicated hardware decoders and encoders
* Supports multiple “secured”video decoding sessions and simultaneous decoding and encoding
* Video/Picture Decoding
VP9 Profile-2 up to 4Kx2K 30fps
H.265 HEVC MP-10 L5.1 up to 4Kx2K 30fps
H.264 AVC HP L5.1 up to 4Kx2K 30fps
H.264 MVC up to 1080P 60fps
-MPEG-4 ASP L5 up to 1080P 60fps(ISO-14496)
-WMV/VC-1 SP/MP/AP up to 1080P 60fps
-AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile up to 1080P 60fps
-MPEG2 MP/HL up to 1080P 60fps
-MPEG1 MP/HL up to 1080P 60fps
-RealVideo 8/9/10 up to 1080P 60fps
Supports MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, Ogg.
HD JPEG,BMP,GIF,PNG,TIF
Language English French German Spanish Italian etc multilateral languages
Appliactions
Online Browse all video websites,support Netflix,Hulu,Flixster, Youtube, etc.
Apps Apps download freely form android market,amazon app store etc.
Medium Local Media playback,Support HDD, Udisk ,TF Card .
Talk Online Support Skype Video call  , Facebook ,Twitter
Others Support Email,office suit ,many apps etc.
Support DLNA/Miracast Function
Support 2.4G Wireless mouse/Keyboard

Az Android rendszer

Az X96 Mini+ TV okosító operációs rendszere az Android 9.0 Pie, igaz, nem a legfrissebb verzió, de minden funkciót tartalmaz. A rendszert tekintve Android OS, ami azt jelenti, hogy olyan alkalmazások is elérhetőek rá, amik nem kifejezetten TV-n való használatra készültek. Ezekhez érdemes valamilyen egérmozgató eszközt beszerezni (légegér, normál egér, tapipadis távirányító…), de a hozzá kapott távirányítóval is lehet mozgatni a kurzort, csak elég kényelmetlen. A Play Áruház majdnem teljes kínálatában böngészhetünk, de amennyiben valamit nem találnánk meg benne, akkor bátran tegyük fel az Aptoide TV alternatív áruházat és abban biztosan megleljük a keresett applikációt.

A készülék első bekapcsolásakor telepítőmenüvel nem találkoztam, azonnal a főképernyő fogadott. Néhány applikációt már előre feltelepítettek, rajta van a Netflix, de a Kodi sem hiányzik. Ezek közül egyik sem a legfrissebb verzió, de fontos, hogy a Netflix-et ne frissítsük, mert a rajta lévő verzió biztosan jól működik vele. A Kodi-t én lefrissítettem, ehhez el kellett először távolítani, majd az újra telepítéskor már a legújabb verzió települt, ez a főmenüben egyébként KD Player néven található meg.

Multimédiás funkciók

Multimédiás tartalomfogyasztásra megfelelő az X96 mini+ készülék, minden rajta van, amire szükségünk lehet, de azért egy kis kompromisszumot kell kötni vele. Előre telepítve kapjuk a YouTube-ot is, ráadásul a TV képernyőre optimalizált verziót, jól is működik, a 4K UHD felbontású filmek is akadozás nélkül futnak rajta. Mint említettem van rajta Kodi média központ is, ez szinte bármit lejátszik, amire a hardver képes, de a Play Áruházban megtalálható a jóval egyszerűbben kezelhető VLC média player is.

A Netflix működik, de csak a mobilos verzió érhető el, ami maximum SD felbontásra képes. További infó még, hogy a Netflix-hez mindenképp bekell szereznünk egy légegeret, mert anélkül nem fogunk tudni lapozni benne. A Play Áruházban megtalálható az összes TV alkalmazás is, például a Digi Online jól működik rajta, de a Telekom TV GO-van ne próbálkozzunk, nem fog működni.

Használat közbeni tapasztalatok

Használat közben a készülék működése kicsit lassú, ami nem meglepő az olcsóbb processzor és a kevéske memória miatt. Nem használhatatlanul lassú, de néha kell azért várakozni, leginkább alkalmazások indításakor, vagy a videók betöltésénél. Játékra semmiképp nem ajánlom az X96 mini+ készüléket, ott sajnos már játékok közben is előfordulhat akadozás. A melegedés nem jellemző a készülékre, még több órányi használat után is maximum langyos volt a ház teteje. Működik a Miracast funkció is, ami hasonló a Google féle Chromecast-hoz, tükrözhetjük vele a mobilkészülékünk képernyőjét a TV-re. Aki nem rendelkezik nyelvismerettel az is tudja kezelni a készüléket, mivel a menüje szinte mindenhol magyar, csak a fenti képen látható speciális beállításoknál található némi angol nyelvű szöveg.

Konklúzió, értékelés

A teszt közben egyértelműen kiderült, hogy az X96 mini+ TV Box az alsóbb, belépő kategóriába tartozik. Az Amlogic S905W4 SoC nem a leggyorsabb a piacon, de ha együtt tudunk élni némi várakozással, akkor jó társ lehet a TV előtti kikapcsolódáshoz. Memóriából is csak a szükséges mennyiséget kapta, de multimédiás felhasználásra még bőven elegendő. Ne várjuk el tőle, hogy a világ legjobb TV okosítóját fogjuk megkapni, és akkor nem fogunk benne csalódni. Működését tekintve problémával nem találkoztam, stabilan, jól, csak kicsit lassan teszi a dolgát. Kisszobába, konyhában, nyaralóba teljesen jó választás. A lassúságát pedig bőven ellentételezi az ára, a cikk születésekor mindössze 30$-ba került, ez még éppen 10.000.- Ft alatt van, ennyi pénzt bőven megér, hiszen egy jól és stabilan működő készülékről beszélünk.

Megrendelés, ajánlott boltok

Megrendeléshez kattints a lenti gombra, amennyiben kuponkódot is látsz felette, akkor azt a fizetési oldalon tudod megadni. Az alacsony ára miatt kínai raktárból is lehet rendelni normál postával, vámkezelésre nem lesz szükséged.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Vásárlás

Kupont a kupontáblázatban kereshetsz hozzá: https://bit.ly/2Mpjkoe

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

3 hozzászólás

 1. Jók lehetnének ezek az új boxok, de 2gb ramot keveslem kicsit, főleg h ddr3asok. Csodát gondolom nem kell várni tőle.
  Nemrég vettem egy Tx6s-t, ami rettentő nagy csalódás. Van egy régi Eachlink h6 minim, ami teljesítményben lenyeli keresztbe a tx6s-t. Sajnos a h6 minin nem megy a netflix. Ha tudnátok hozzá javasolni fw frissítést (ami működik is) visszaállnék a h6 minire..
  Köszi!!!

  • Nem lehet, hogy csak régebbi Netflix verziót kell rá visszatenni? Az Aptoide TV áruházban lehet a verziók között válogatni.

  • Szia! Köszi a választ, de már azg is próbáltam. Sőt az aptoide-on nincsen normális netflix, csak kamu. Egyik sem megy. Play áruházból nem lehet régebbit felrakni? Esetleg visszaállítom gyárira és az eredeti netflixet fogja indítani. Ha…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .