banner

X96 MAX Plus TV Box teszt – A középkategória bajnoka hihetetlenül olcsó áron

Soron következő bemutató tesztünk főszereplője az X96 MAX Plus típusjelzésű TV Box, avagy TV Okosító. Elsőre egy teljesen átlagos középkategóriás TV Box-nak tűnik az X96 MAX+, de ha jobban szemügyre vesszük, akkor kiderül, hogy ez bizony nem így van, sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit csak a nagyobb (és drágább) társainál szoktunk látni.

banner

Az X96 MAX Plus név nem árul el sokat a készülékről, nem is hangzatos, mégis jelenleg talán ez az egyik legjobb TV Box az olcsó készülékek között. Benne is Amlogic processzor duruzsol, sok memóriát is kapunk, van gigabites LAN és még gyors WiFi is jár hozzá. Mindenből a legjobbat kapta, nem kell semmilyen kompromisszumot kötni, egyedül a távirányítót lehet érdemes lecserél légegeres verzióra, de erről bővebben lentebb olvashatsz. Az ára bőven a megfizethető kategóriában van, a cikk születésekor német EU raktárból mindössze 38,99$-t, azaz nagyjából 11.000.- Ft-ot kellett fizetni a 4/32GB verzióért.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár (4GB/64GB): 45,99$ – EU Raktár (DE)

Kupon kód: 6APWJ5ME

Vásárlás

Az X96 MAX+ kicsomagolása

Az X96 MAX Plus TV Box egy teljesen fekete dobozban érkezett, a tetején egy aranyszínű márkajelzéssel, a doboz oldalán pedig 8K felirattal. Fontos már az elején leszögezni, hogy természetesen még most sem kapunk valódi 8K felbontásra képes készüléket, csupán azt jelzi a felirat, hogy az ilyen tartalmakkal is elboldogul, azaz lesz kép a TV-n. Egyszerű, puritán doboz, belül is csak a megszokott kiegészítőkkel. A készülék mellett találunk egy távirányítót, egy hálózati adaptert és a HDMI kábel is az alapcsomag része. Van használati útmutató is, de ennek sok hasznát nem fogjuk venni. A távirányítóhoz nekünk kell beszerezni a 2db AAA méretű elemet, valamint én javaslom, hogy a hálózati adapter is cseréljük le egy jobb minőségű darabra. Az ilyen olcsóbb (és néhány drágább) TV Box mellé jellemzően nagyon gagyi tápegységet adnak, gyakorlatilag filléres darabok, semmilyen védelemmel nem rendelkeznek és jellemzően a hibák 90%-át ezek okozzák, szélsőséges esetben a készüléket is tönkretehetik. Szóval inkább rendeljünk egy hazai boltból egy jó minőségű 5V kimenő feszültségű adaptert néhány 1000 forintért, és nagyon sok kellemetlenségtől szabadíthatjuk meg magunkat vele.

A tartozékok listája

 • X96 MAX+ TV Box
 • Távirányító
 • HDMI kábel
 • Hálózati adapter (5V/2A)
 • Használati útmutató

Külső kialakítás

A külsőségeket tekintve egy normál méretű készülékkel van dolgunk, a ház teljesen műanyagból készült, némi dizájn elem, hogy a sarkokat lecsapták, valamint a tetején mutatós a logó. Az előlapon található egy kisméretű kijelző, amin az aktuális idő mellett néhány kiegészítő információ is megjeleníthető. Olcsó kialakítás, de mégis odafigyeltek olyan apróságokra, mint például a csúszáshátló gumitalpak az alján, valamint van alul két csavarnak is hely, amivel szükség esetén akár a TV hátuljára, vagy falra is felszerelhetjük a készüléket.

Csatlakozók

Csatlakozási lehetőségek terén hozza a kötelezőt az X96 MAX Plus TV okosító, minden lényeges ki- és bemenet megtalálható rajta. A csatlakozókat hátul és a bal oldalán találjuk meg. A TV- alap esetben a HDMI kimenethez tudjuk hozzákötni, de van rajta analóg AV kimenet is a régebbi készülékek részére (ehhez a kábelt külön kell beszereznünk). A házimozi rendszert csatlakoztathatjuk az optikai hangkimenetre, de az AV porton sztereó hangot is kinyerhetünk. Az internethez a gigabites 1000MBit/s LAN porton keresztül kapcsolódhatunk, de van természetesen beépített WiFi is. Hátul láthatunk még egy IR feliratú csatlakozót, ide külső infra érzékelőt tudunk csatlakoztatni, amire akkor lehet szükség, ha a készüléket elszeretnénk rejteni a TV háta mögé. A bal oldalán két USB portot találunk, amiből az egyik már a nagy sebességű USB 3.0 verzió, valamint szintén itt leljük meg az SD bővítőkártya foglalatát.

Az X96 MAX Plus hardvere

Az X96 Max Plus TV Box lelke a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő Amlogic S905X3 CPU, ami 4 fizikai maggal rendelkezik és magonként 1900MHz sebességre képes. A grafikus megjelenítésért egy a processzorba integrált MALI G31 MP2 GPU felel, a maximum felbontása 4K UHD 2160p@60Hz, még alap játékok futtatására is alkalmas lehet. Memóriából 4GB LPDDR3 modul van benne, a tárhely pedig kiépítéstől függően lehet 32GB és 64GB is. Létezik belőle 2GB/16GB modell is, de ennek a megvétele nem javasolt, hiszen alig pár dollárral drágább a nagyobb verzió és abban még tartalék is van. Mint említettem van benne WiFi modul is, ebből is dual band, azaz kétsávos, így már az 5GHz-en lévő hálózatokat is látja, van benne AC támogatás is, amivel a WiFi sebessége akár 866Mbps is lehet. A Bluetooth adapter sem maradt ki a készülékből, ebből a 4.2 verziót használhatjuk a külső eszközeink csatlakoztatására.

Műszaki adatok

CPU Amlogic S905X3 64-bit quad core ARM® ™ A55 CPU
GPU G31™ MP2 GPU processor
Memória LPDDR3: 2GB/4GB
Tárhely eMMC:32GB(Option: 16GB/64GB )
WiFi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac ;  2.4G / 5G
Bluetooth  BT ;  Support Voice Remote
Ház Műanyag : Fekete Színű
Csatlakozók 1*HD HD 2.1 ,Support HD CEC, Dynamic HDR and and 8Kx4K(at)24 max resolution output
1*AV OUT 480i/576i standard definition output
2*USB 1 * USB 3.0 ; 1*USB 2.0
1*IR Reciver Remote Receiver Connect
1*RJ45 Ethernet Interface;Support 10/100M/1000M
1*TF CARD Support 4GB/8GB/16GB/32GB/64GB
Tápegység DC 5V/2A;
Szoftveres tulajdonságok
Operációs Rendszer Android 9.0
Video   Amlogic Video Engine (AVE) with dedicated hardware decoders and encoders
Support multi-video decoder up to 4x1080P(at)60fps
Supports multiple “secured” video decoding sessions and simultaneous decoding and encoding
Video/Picture Decoding
–  VP9 Profile-2 up to 8Kx4K(at)24 fps
–  H.265 HEVC MP-10(at)L5.1 up to 8Kx4K(at)24 fps
–  AVS2-P2 Profile up to 8Kx4K(at)24 fps
–  H.264 AVC HP(at)L5.1 up to 4Kx2K(at)30fps
–  MPEG-4 ASP(at)L5 up to 1080P(at)60fps (ISO-14496)
–  WMV/VC-1 SP/MP/AP up to 1080P(at)60fps
–  AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile up to 1080P(at)60fps
–  MPEG-2 MP/HL up to 1080P(at)60fps (ISO-13818)
–  MPEG-1 MP/HL up to 1080P(at)60fps (ISO-11172)
–  RealVideo 8/9/10 up to 1080P(at)60fps
–  Multiple language and multiple format sub-title video support
–  MJPEG and JPEG unlimited pixel resolution decoding (ISO/IEC-10918)
–  Supports JPEG thumbnail, scaling, rotation and transition effects
–  Supports *.mkv,*.wmv,*.mpg, *.mpeg, *.dat, *.avi, *.mov, *.iso, *.mp4, *.rm and *.jpg file formats
Audio Supports MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, Ogg and programmable with 7.1/5.1 down-mixing
Low-power VAD
Built-in serial digital audio SPDIF/IEC958 input/output and PCM input/output
3 built-in TDM/PCM/I2S ports with TDM/PCM mode up to 384kHz x 32bits x 16ch or 96kHz x 32bits x 32ch and I2S mode up to 384kHz x 32bits x 16ch
Digital microphone PDM input with programmable CIC, LPF & HPF, support up to 8 DMICs
Built-in stereo audio DAC
Supports concurrent dual audio stereo channel output with combination of analog+PCM or I2S+PCM
Kép HD JPEG,BMP,GIF,PNG,TIF
Nyelv Magyar, Angol, Német, stb… többnyelvű
Alkalmazások
Online Browse all video websites,support Netflix,Hulu,Flixster, Youtube, etc.
Apps Apps download freely form android market,amazon app store etc.
Medium Local Media playback,Support HDD, U Disck ,TF Card .
Talk online Support  SKYPE video  call ,MSN , facebook ,twitter ,QQ  etc
Egyéb
 • Email, office programok stb.
 • DLNA funkció
 • Vezeték nélküli egér/billentyűzet támogatás (2,4G)
Méretek Product dimension 105*105*28(MM)
Qty per unit packing 1pc
Unit packing: (LxWxH) 205*140*50(MM)
Unit packing (G.W.) 400KG
Qty per export carton 20PCS
Export carton (WxHxL) 42*27*30.5CM
Export carton (G.W.) 8.6KG

Szoftveres lehetőségek

A TV Box operációs rendszere az Android 9.0 Pie, ami Android OS verzió, azaz néha kell a kurzort is mozgatni a használata közben, de jóval több alkalmazáshoz kapunk hozzáférést, mint a zártabb TV rendszer esetében. Az Android kezelőfelülete nagyon puritán, semmi extra menü, vagy dizájnos megoldások, csak a lényeg, az alkalmazások és semmi más (igazából nincs is másra szükség, na de mégis adhattak volna neki egy kis extra dizájnt). A beállítások a megszokott részletességűek, mindenhez hozzáférünk, és természetesen van benne magyar nyelv is.

Üzembe helyezés

Az első bekapcsolás után azonnal elindul a készülék, nincs telepítőmenü, minden beállítást nekünk kell kézzel elvégeznünk. A magyar nyelv kiválasztása után csatlakozzunk az internethez (már ha nem LAN kábelt dugtunk bele, mert akkor automatikusan megtörténik), majd jelentkezzünk be a Google fiókunkba, hogy minden szolgáltatást használhassunk. Nekem az első bekapcsolás után rögtön kiírta, hogy elérhető egy új szoftver hozzá, amit érdemes is rögtön telepíteni. Gyárilag kapunk néhány előretelepített alkalmazást, de a Play Áruházból bármit letölthetünk, ha valamit mégsem találnánk, akkor telepítsük fel az Aptoide TV áruházat, amiben gyakorlatilag mindenhez kapunk hozzáférést. Van előre telepített Miracast és AirScreen képernyőmegosztás is, ezekre azért van szükség, mert az ilyen Android OS rendszerű boxokon nem fut a gyári Chromecast.

Multimédiás lehetőségek

Multimédia terén sem tudok panaszkodni, van minden, amire szükség lehet, a Youtube TV applikáció előre telepítve vár minket, de fent van gyárilag a Netflix app is. A Netflix sajnos csak alap felbontásban nézhető, és fontos, hogy, ha megkérdezi az app, hogy frissítünk-e, akkor mindenképp nemmel válaszoljunk, mert az új verziókkal nem fog működni. Az HBO GO-ból a mobilra optimalizált változat érhető el a Play Áruházból, ez szokás szerint csak WiFi hálózaton keresztül használható, de tökéletesen és nagyon gyorsan működik. A Kodi-t is feltelepítették nekünk a gyárban, ezt KD Player néven fogjuk megtalálni, gyorsan és szépen működik, de ha egyszerűbbre vágynánk, akkor bátran tegyük fel a VLC Player-t.

A TV szolgáltatók applikációi közül kipróbáltam a Digi Online-t és a UPC Horizon GO-t, mindkettő nagyszerűen működik, ráadásul a Digi nemrégiben frissítette az alkalmazását, ami már a TV képernyőjén is jobban használható lett. A Telekom TV GO viszont nem működik rajta, feltelepül, elindul, be is lehet jelentkezni, de a TV adás már nem indul el.

CoreELEC az X96 Max Plus készüléken

Az X96 Max Plus készüléken tökéletesen használható a CoreELEC is, ami gyakorlatilag egy felturbózott Kodi médialejátszó. Ezt nagyon egyszerűen feltelepíthetjük egy SD kártyára, úgy, hogy a gyári Android rendszer érintetlen maradt, elegendő csak a kártyát kivenni a készülékből, és a következő bekapcsoláskor már az Android fog elindulni. A CoreELEC-nek vannak előnyei és hátrányai is, de ha csak médiafogyasztásra, filmezésre szeretnénk használni a készüléket, akkor jobb választás, mint a gyári Android rendszer, mert például támogatja a kadenciahelyes lejátszást, így mindig az eredeti sebességgel és képfrissítéssel nézhetjük a filmeket (természetesen, ha a tévénk is támogatja ezt). Az én véleményem szerint a hátránya az, hogy nem nagyon használhatunk külső média appokat, van Youtube, HBO GO és még Netflix is, de jóval puritánabb módon lehet őket kezelni, szerintem sokkal kényelmetlenebb, mint Android alatt. Ellenben a Kodi számtalan hasznos és jól is használható kiegészítőt is tartogat, van pl. Enigma2 plugin is, amivel a műholdvevőnkhöz tudunk csatlakozni, és így gyakorlatilag bárhol nézhetjük az otthoni csatornáinkat. De ne felejtsük el, hogy bármikor kihúzhatjuk az SD kártyát és máris ott az Android rendszer minden jóval és széppel.

CoreELEC telepítése

A CoreELEC rendszer telepítése két lépésből áll:

 1. Egy SD kártya előkészítése
 2. Bootolás az SD kártyáról

1. Vegyünk egy SD kártyát (én 32GB méretűt használtam). Töltsük le a CoreELEC képfájlt a számítógépünkre. Szintén töltsük le a Rufus segédprogramot, amivel felírhatjuk a képfájlt az SD kártyára. Miután a Rufus elvégezte a dolgát, nyissuk meg az SD-n található device_trees mappát és keressük ki a készülékünkhöz tartozó .dtb fájlj (sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb), ezt másoljuk az SD gyökerébe és nevezzük át dtb.img -re. Ezt követően még töltsd le innen a távirányító és az előlapi kijelző rendes működéséhez szükséges fájlokat, a remote.conf fájlt kicsomagolás után szintén másold az SD gyökerébe. Ezzel készen is vagyunk, mehet az SD kártya a TV Box-ba. A vfd.conf-ot majd a CoreELEC indítása után kell a hálózaton keresztül a configfiles mappába másolni (kapcsold be a Samba megosztás és csatlakoztasd a \\box.ip.cime\Configfiles\ mappát a PC-n, majd ide másold be a vfd.conf fájlt).

2. A készülék legyen kikapcsolva, és a táp hátulról kihúzva. Az előkészített SD kártyát tedd a nyílásba. Ezt követően egy fogpiszkálóval nyúlj be az AV csatlakozóba, középen érezni fogsz egy megnyomható gombot, ezt nyomd be, tartsd nyomva és helyezd áram alá a box-ot, egészen addig nyomd a gombot, amíg megjelenik a TV-n a CoreELEC logója, ezt követően elengedheted. Létrehoz magának egy fájlrendszer, másol pár dolgot, majd újraindul, ezt követően pedig már működik is az új CoreELEC az X96 Max+ TV Box-on. Van benne magyar nyelv is, csak ki kell választani. Nézegesd, ismerkedj vele, próbálj ki mindent és használd megelégedéssel.

Csak úgy nem mellesleg megemlíteném, hogy van a CoreELEC-nek (Kodi-nak) webes felülete is, amit a box IP címén érhetünk el a 8080 portot mögé írva, itt teljes körűen PC-ről is tudjuk irányítani a box-ot, indíthatunk filmeket, nézhetünk TV-t, használhatjuk a telepített pluginokat. Itt szintén tudunk mozizni a Box segítségével PC-n is, akár a munkahelyi gépünkön is, ha szabadidőnkben a kedvenc, otthon már letöltött sorozatot folytatnánk. Hasznos lehet, amikor távol vagyunk, és a box-ot sem tudjuk magunkkal vinni, az Enigma2 plugin segítségével akár TV-t is nézhetünk a PC-n keresztül.

Működik a Netflix is a CoreELEC alatt, nagyobb a felbontása is, mint a normál Android-os alkalmazásban, itt már FullHD képet élvezhetnénk, ha működne rendesen… Nekem nagyon akadozott és a hang is elcsúszott a képtől, nem tudom, hogy mitől lehetett, kicsit vacakoltam vele, de nem lett jobb, lehet, hogy másik plugin kellene hozzá. Ez a plugin nem tölthető le az alap kínálatból, de a neten egy kis keresés után bárki megtalálja, a telepítése sem túl bonyolult.

Az X96 Max Plus használat közben

Az X96 Max Plus TV Box napi használat közben nagyon stabilan és gyorsan működik, egyaránt megterheltem Android és CE (CoreELEC) alatt is, fagyás, belassulás egyetlen alkalommal sem történt. Kényelmesen lehet használni médiafogyasztásra, Android alatt akár internetezni is lehet vele a beépített Chrome böngésző segítségével. A melegedés nem jellemző, legalábbis a készülékházat megfogva egyáltalán nem forrósodott fel a készülék, az Aida64 alatt meglepetésemre kiírja a CPU és a memória hőmérsékletét is, ritkán működnek ezek az érzékelők az ilyen olcsóbb készülékeknél, általában 50-70 fok körül mozognak a hőmérsékletek.

Egyetlen zavaró tényező lehet a távirányítója, mivel az csak infrás, így mindig a készülék felé kell mutatni vele, valamint az egér kurzort is kicsit körülményes vele mozgatni. Ezen a hiányosságon nagyon egyszerűen javíthatunk egy giroszkópos, rádiós távirányító beszerzésével. Én a teszt alatt egy noname G10S jelzésű modellt használtam (itt megrendelheted), ami ismerős lehet néhány korábbi tesztből is. Mérföldekkel jobb felhasználói élményt nyújt, mint a gyári normál távirányító és nem is kell érte sokat fizetni, mindenképp megéri egyet berendelni hozzá. Antutu tesztet már nem futtatok a tesztelt készülékeken, mióta a Google Play tiltotta az alkalmazást, valamint nagyon eltérő eredmények születnek attól függően, hogy az alkalmazás melyik verziójával végezzük a teszteket, így nem mérvadó. Mindenesetre a teljesítménnyel nem volt probléma a használata alatt, akár az egyszerűbb Androidos játékokkal is játszhatunk rajta. Azt még érdemes külön kiemelni, hogy CoreELEC alatt nagyon gyors volt a készülék, szinte szárnyalt benne minden, érezhető, hogy gyors hardverrel van dolgunk.

Értékelés, vélemény

Az X96 MAX Plus TV Box egy nagyon jó középkategóriás készülék, jelenleg talán a legjobb választás ebben az árszegmensben. Amlogic S905X3 SoC dolgozik benne, ami jelenleg a legnépszerűbb, és minden jót köré építettek, ami nem hiányozhat egy jó TV okosítóból. Van sok memória és tárhely, gigabites LAN, optika hang, A/V kimenet, USB 3.0, dual AC WiFi, Bluetooth, és nem utolsó sorban kitűnő támogatás is jár mellé. Az Android rendszer ugyan kicsit puritánabb, de cserébe nagyon jól és stabilan működik, a CoreELEC is tökéletesen futtatható rajta, még a távirányító és az előlapi kijelző is jól működik vele. Rosszat nem tudok róla írni, talán a távirányítót érdemes lecserélni légegeresre, de ezt sem kötelezően kell érteni.
Nekem az a meglátásom, hogy az X96 MAX+ jelenleg az egyik legjobb, ha nem a legjobb vétel az S905X3 procis dobozok közül, ezen tényleg minden működött, nem kellett semmilyen kompromisszumot kötni vele. Az ára pedig parádésan olcsó, a tesztkészülék 4/32GB modell volt, ezért mindössze 38,99$-t, azaz nagyjából 11000- Ft-ot kellett fizetni, ráadásul német EU raktárból érkezett, és már 1 héten belül a kezemben volt. Konklúzió: Különösen Ajánlott!

X96 Max Plus TV Box kupon és vásárlás

Megrendelni a lenti linkre kattintva tudod. Amennyiben elérhető EU Raktárból, akkor azt érdemes választani, így gyorsabban és vámmentesen fogod megkapni a csomagot. Ha csak kínai raktárból rendelhető, akkor válaszd mellé az EU Priority Line szállítási módos, amivel szintén vámmentesen fog megérkezni a csomag.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár (4GB/64GB): 45,99$ – EU Raktár (DE)

Kupon kód: 6APWJ5ME

Vásárlás

 

FIGYELEM! – A vámkezelés menete 2021.07.01-től megváltozott az Európai Unióban. A lenti leírást rövidesen frissítjük, amint megérkezik az érintett webáruházaktól a kérdéseinkre kapott válasz.

 • A kb. 35$ érték alatti termékeket bármilyen szállítással megrendelheted, egyelőre még nem kell rájuk áfa-t és vámot sem fizetni.
 • Ezen kívül, ha EU Raktárból rendelsz, szintén vámmentesen fogod megkapni a csomagod értékhatártól függetlenül.
 • A kínai (CN vagy HK) raktárakból érkező, 35$-nál drágább termékek esetében pedig válaszd az EU Priority Line módot, ezzel a csomagod adó- és vámmentesen fog megérkezni Kínából is. Ez a szállítási mód úgy működik, hogy a webáruház egy olyan EU-n belül lévő telephelyére szállítja az árut (általában Németország, vagy Franciaország), ahol alacsony az áfa és a vám, itt elintézi a vámkezelésüket, majd továbbküldi a címedre immár EU-n belül feladott csomagként, ami vám és áfa mentes (ráadásul általában az MPL, DPD vagy a GLS szállítja ki, ami valamivel megbízhatóbb, mint a normál postai küldemény). Néhány dollárral drágább ez a szállítási mód, de végső soron többet takaríthatunk meg vele.

Minden webáruháznál a fizetési oldalon tudod megadni a kuponkódot még a fizetés elindítása és rendelés véglegesítése előtt. Korábban a kosár oldalon szerepelt ez a lehetőség, de már minden általunk ajánlott áruházban átkerült a fizetési oldalra. Írd be a kupon kódot a megfelelő mezőbe, nyomj az érvényesítés gombra és azonnal megjelenik a kedvezmény, vagy a hibaüzenet, ha a kupon már nem működik. Fizetni minden esetben a végösszeget kell, ami már a kupon kedvezménnyel csökkentett ár lesz.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a Kínából rendelt termékekre nincs garancia. Valójában minden áruháznak megvan a saját garancia ügyintézési menete. Elsődlegesen le kell írnunk nekik a problémát angolul, érdemes fotókat, vagy videót is készíteni a hibáról. Megpróbálnak segíteni megoldani a problémát, ha ez sikertelen, akkor vissza kell küldenünk nekik a terméket, amit vagy javítanak, vagy cserélnek. A visszaküldés költségeit nekünk kell kifizetni, de utólag a webáruház, vagy a PayPal ezt a költséget visszatérítheti, ha kérjük. Tapasztalataink szerint a visszaküldést csak a legvégső esetben szokták ajánlani. Gyakori, hogy, ha hibás terméket kaptunk (és ezt hitelt érdemlően tudjuk is bizonyítani), akkor teljesen ingyen küldenek egy újat, vagy jelentős kedvezményt biztosítanak egy hasonló termékre, a rossz készüléket pedig megtarthatjuk.
Amennyiben vámkezeltetni kellett a terméket, akkor vámkezelési papírokat mindenképp tartsuk meg, mert, ha mégis visszaküldenénk javításra egy terméket, akkor a visszaúton tudjuk igazolni a vámhatóságnál, hogy erre már egyszer kifizettük a terheket, csak javításon volt kint. Amennyiben vámmentes szállítással rendeltük a csomagot, akkor fontos, hogy visszaküldésnél is ragaszkodjunk ehhez, mindenképp előre tisztázzuk az eladóval, hogy hogyan küldi vissza.

A termékek ellenértékét a legtöbb esetben előre kell fizetni, utánvételre távol keleti áruházak esetében nincs mód (volt korábban rá próbálkozás, de nem vált be ez a fizetési mód). Fizetni lehet bankkártyával, vagy PayPal-al. Használhatsz speciális webkártyát, amire csak annyi pénzt kell feltenni, amennyit kiszeretnél épp fizetni, ennek elérhetőségéről érdeklődj a bankodnál. A legbiztonságosabb mégis a PayPal fizetés, mert a PayPal a fizetéstől számítva 180 nap védelmet biztosít neked, és, ha probléma lenne (nem érkezne meg a csomag), akkor függetlenül az eladótól visszaadja a termék árát. A PayPal-al való fizetés nem kerül többe, mint ha bankkártyával fizetnénk, de az árfolyam átváltást érdemes a bankunkra bízni (ezt kilehet választani a PayPal fizetési oldalán), így egy kicsit spórolhatunk ezen is. A PayPal-t összelehet kötni a normál, vagy a virtuális bankkártyával is, ebben az esetben a pénz szintén a kártyáról kerül levételre. 2018-tól már magyarul is elérhető a PayPal felülete, így a nyelvi akadályok is elhárultak a legbiztonságosabb fizetési mód használatától.

A kínai webáruházak gyakorlatilag semmiben sem különböznek a hazai webáruházaktól. A vásárláshoz mindenképp regisztrálni kell, amihez email cím és minimális angol nyelvismeret szükséges (bár már van néhány webáruháznak magyar nyelvű felülete is). A regisztráció során megadhatod a szállítási címed is, amire nagyon ügyelj, hiszen ide érkezik meg a csomag. Fontos, hogy a telefonszámod is helyesen add meg, mert ha a postás/futár nem találna meg, akkor ezen még mindig tudnak keresni.

 • Egyértelműen az EU raktárakból érkező termékeket vehetjük a leggyorsabban kézbe, hiszen hazánkhoz közelebb eső raktárakból érkezik és általában valamelyik hárombetűs futárszolgálat (MPL, DPD, GLS, DHL) kézbesíti.
 • Kínai raktárakból a leggyorsabb szállítási mód a DHL, akár 1 héten belül nálunk lehet a küldemény, azonban ez egyben a legdrágább is, és a nagyobb értékű csomagokat mindig vámolják, náluk nem „csúszik át” a csomag.
 • Az EU Priority Line szállítási móddal rendelt termékek esetében a szállítási idő 2-3 héttől, akár 1-2 hónap is lehet, cserébe vám és adómentesen fogjuk megkapni. Jellemzően az tart sokáig, amíg az EU-ba megérkezik a csomag, utána már néhány napon belül kézbe vehetjük.
 • A leglassabb szállítási mód a levél (Air mail, Registered air mail), lehet követhető, vagy követés nélküli, nagyon változó, hogy mikorra fog megérkezni, lehet, hogy itt lesz 2 héten belül, de az is lehet, hogy több hónapot kell majd rá várni. Nekem kb. 7 hónap volt a rekordom, szerintem bejárhatta a világot, már el is felejtettem, hogy rendeltem egy telefontokot, amikor egyszer csak megérkezett.

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

144 hozzászólás

 1. Sziasztok! Disney+-t hogy lehet rávarázsolni? Playben nincs, Aptoide-ből feltelepítettem, de nem tudok bejelentkezni, mert nem email es jelszót kér hanem csak telefonszámot lehet megadni, de az országhívót nem lehet átírni +91-ről… Valaki használ ezen a boxon Disney+-t? Köszönöm!

 2. Sziasztok! Segítséget kérnék, de azzal kezdeném h ez egy ritka szar készülék, ha ezt tudom meg sem veszem
  Pár éves samsung smart tv-m van, ma frissítettem a hbo max-ot, már hang sem jön be, ami érdekes mert a youtube-on viszont igen. Amitől agybajt kapok h felváltva kell az egeret és a xar távirányítót használni, azért ez még ennyi pénzért is vicc, magyar nyelvre abszolút nem engedi az átváltást…
  Dühömbe vissza dobtam a fiókba, mint fél évvel ezelőtt…
  Esetleg ha vki tudna egy jobb készüléket ajánlani, azt megköszönném, nem baj h drágább…
  Köszönöm h elolvastátok hozzászólásom, de legalább kiírtam magamból

  • Rakd fel rá a CoreElec-et és megszünnek a problémáid. Ezzel a „kiherélt” androiddal nekem is sok bajom volt.
   Ha néhány éves a TV-d, miért nem arra telepíted az HBO MAX-ot, miért kell hozzá az X96?

  • Andrea Alpár

   Még egy utolsót próbálkozom vele, letöltöm amit írtál, remélem h jobb lesz, gondolom a google play áruházból kell…
   A tv-n rajta volt a HBO GO, mikor megvettem, aztán történt kb 1 évre rá egy frissítés és onnantól nem lehet sem a YouToube-t, sem pedig a HBO Go-t ebből kifolyólag a HBO MAX-ot sem..
   Mindenesetre köszönöm szépen válaszod!!!

  • A CoreElec telepítése az alap cikkben le van írva https://www.digiportal.hu/x96-max-plus-tv-box-teszt-a-kozepkategoria-bajnoka-hihetetlenul-olcso-aron/ . Nem a GooglePlayből kell letölteni.

   A HBO szerint a 2016 után gyártott TV-ken elérhető a HBO MAX. Próbáld meg először a tv-d szoftverét frissíteni, utána megnézni, hogy letölthet-e?

  • Rendben, frissítek a tv-n, ha nem működik, akkor telepítem a CoreElec progit..
   Köszönöm segítséged és válaszod!!

  • Nekem sincs hangja mióta HBO GO-ból MAX lett. Kiváncsi vagyok, hogy megoldodott-e a problémád?

  • Vagy esetleg tudtok olyan készüléket ajánlani, amin működik rendesen? Köszi

  • Ha a TV-re nem tudod felrakni az HBO MAX-ot, azt azért tudnod kell, hogy a CoreElec-en csak 960×540-es felbontásban fut, szereó hanggal.
   Alternatív megoldásnak szóba jöhet a Mecool KM2, amin hibátlanul fut az HBO MAX, a Netflix és a Youtube is full HD-ben. Ennek az eszköznek az a problémája, hogy az optikai kimenetén is csak szterero hangot tud. De ha ez nem zavar, akkor kiváló streeming szolgáltatások igénybevételére. Én fejhallgatóval használom, erre a célra tökéletesen megfelel.

  • Az ajánlóban az első 5 készülék HBO MAX kompatibilis: https://www.digiportal.hu/android-tv-box-tv-okosito-ajanlo/

  • Megpróbáltam, amit írtál ( de be kell vallanom, h nem vagyok pc guru) de semmi, frissítettem, töltöttem, semmi … Továbbra sincs hang…. Maradok a tabletnél, azon legalább bejön
   Köszönöm a segítséged!!!

  • Az HBO MAX már Dolby Digital hangformátumot használ, úgy látszik ezt a tv-d nem tudja kezelni. Lehet, hogy gyárilag nem tudja, lehet hogy beállítási hiba és lehet hogy hibás a készüléked. Ha megírod a pontos tipusát, megpróbálok segíteni. Nincs véletlenül bluetooth-os fejhallgatód, hogy kipróbáld azon jön-e a hang?

  • Kipróbáltam egy Sony Bravia 2016 évjáratú tv-n, hang ezen a készüléken sem volt, bluteooth fülessel sem. hát ennyi. Köszönöm a tanácsokat!

 3. Sziasztok.
  Van egy ilyen készülékem és most rendeltem hozzá egy G10S Pro BT távirányítót. Párosítás is megtörtént BT-on közvetlenül a TV box-al. Működik is, viszont ha kikapcsolom az egér módot, akkor az ok gombra nem reagál. Kipróbáltam, hogy a saját USB-s adapterével jó-e, de azzal is ugyanez a helyzet. Hibás a távirányító, vagy lehet ezen állítani valamit?

  • Helyesbítek…
   A TV box saját rendszerével jól működik, a CoreELEC alatt produkálja a leírt problémát.
   Valakinek van valami ötlete?

 4. Szaisztok! Lenne 3 tiszteletteljes kérdésem:
  1. Hogy lehet a Coreelec nyelvét magyarra változtatni? Az angol benn van, de nem ad lehetőséget másra.
  2. Filmborítókat hogyan tudom előhozni? USB-ről menne, de nem engedi hozzáadni. (Szájbarágósan, ha lehet)
  3. Egyes filmeket (pl. DTS-HD) rendben visszakonvertálja, hogy az optikai kimeneten rendesen működik az 5.1 hang. Más filmeket (pl. True HD) esetében néma az optikai kimenet. Van-e lehetőség valami állításra az X96Max-on (és hol a menűben), hogy ezeket is visszakonvertálja.

  Köszönöm a segítséget, üdv.

  • 1. – bal felső sarokban fogaskerékre kattintani
   – interface
   – regional
   – kiválasztani hungarian

   2. passz

   3. A True HD egy veszteségmentes hangtovábbítási rendszer. Optikai kábelen nem továbbítja az eszköz, akárcsak a DD+ -t. HDMI kábellel kellene megpróbálnod.

  • Köszi a választ.
   Az a baj, hogy csak az angol van a regional-nál, de nem tudom, hogy miért.
   Kezdjem újratelepítéssel?

  • Újraindítást csináltál? A Kodi 19.3 van fenn? Ha mindkettő igen, fogaskerék -> CoreELEC menü-> Rendszer -> CoreELEC visszaállítása alaphelyzetbe. Ha ez sem hoz eredményt, telepítsd újra.

 5. #Gaál Tibor
  #szokolof
  #mindenki hasonló problémával

  Valóban, az USB kábel csere megoldotta a problémát.
  Szerencsére volt itthon még egy pár ilyen kábel. De még mindíg nem értem, hogy miért kezdte el csinálni, mikor 1 éve hozzá sem nyúltam, el van dugva a TV mögött. 20-25cm-es kábellal tökéletesen működik.

  Tud valaki rá valami értelmes custom romot?

 6. #szokolof

  Szia!

  PC-re rádugva minden OK. Tökéletesen működik.
  1 Tb 2,5 Samsung, a boxról kapja a tápot.
  Akkor csinálta ugyanezt az elején, amikor a gyári táppal használtam, utána vettem egy olyat, ami a cikkben van ajánlva. Azt vettem észre, hogy a táp elkezdett „ciripelni”. Valószínűleg nem kap elég fesz.t. Veszek egy másikat.

 7. Sziasztok!

  Több, mit egy éve használom megelégedéssel, de pár napja egy új hibával találkoztam. Külső HDD az USB3as csatlakozón néha kerreg, zörög. Azt hittem haldoklik a HDD. Mindenféle teszt, töredezettség mentesítés rendben. HDD vissza. Egy idei oké, majd ismételten előjött a hiba. USB2re átdugva nem jelentkezik ez a probléma. Valakinek 5let?!

  • UPDATE!!!

   USB2n is elkezdte. 🙁

  • PC-re rádugva a HDD-t, tartós használatkor ott nem kerreg? Milyen a pontos tipusa a winchesternek? 2,5″ vagy 3,5″? Milyen tokban van? A HDD-nek külső tápja van vagy USB-ről kapja az áramot? Van rá lehetőséged, hogy egy másik HDD-vel és/vagy tokkal kipróbáld?

  • Nekem ezt egy rövidebb, új kábel oldotta meg. A HDD-hez vettem. Elvileg nem látszott hibája, mégis cserés volt. Próbálj ki egy másikat, ha lehetséges, mielőtt veszel.

 8. Sziasztok! A szóbanforgó tv. okosító x96 nax+ az a gondom, hogy nem fut rajta a Netflix azt írja a készülék nem konoatibilis! Ráadásul a gyárilag telepített alkalmazást sikeresen töröltük! Valaki esetleg tudna segíteni?! Vagy másik eszközt kell venni ha igen kérdés milyet?!

  • Szia!

   Az Aptoide TV alkalmazás áruházból le lehet tölteni régebbi verziójú Netflix app-ot, lehet, hogy azzal még menne. Az újakkal biztosan nem fog működni.

   Üdv.: Lala

  • Szia! Köszönöm a segítséget, tudsz esetleg olyan készülék ajánlani amin fut a Netflix és van optikai, lan, USB csatlakozás és még elfogadható áron van én a mecool km2, Xiaomi Mi Box S nézegettem bár az utóbbin nincs lan de remélem már nem sokat kell várni a Telekom optikai kábelére mert most kszar a net. Segítséged előre is köszönöm szépen!

  • Megtaláltad a két ajánlott Box-ot Netflixre, másikat én sem tudok javasolni. Talán még a Google Chromecast 4 van elérhető áron.
   A Box optikai kimenete audió kimenet, ne keverd össze az optikai nettel.

  • Köszönöm szépen!

  • Szia lala! Megjött az új tv. okosító mecool km2 viszont kezdődik előlről a probléma mint az x96 max +-nál. Szóval nincs 5.1 hang külső vinyórol lejátszót filmeken, van optikai kábel az erősítőhöz, (gondolom a Netflix-ről semmiképp sem lesz) szóval ebben kérném a segítségedet! Hogy tudom beálítani? Segítséged előre is köszönöm szépen!

  • A digitális hangot nem minden média lejátszó program tudja kiküldeni az erősítőre. Milyennel próbáltad? A KODI biztosan tudja, azzal próbáld ki. Segítség a KODI használatához: https://drdroid.hu/kodi-android-letoltes-beallitas-utmutato/
   Milyen erősítőn akarod a DD5.1-es hangot hallgatni? Hogyan van összekötve a Mecool-lal? Optikai kábellel?
   A https://mediaarea.net/hu/MediaInfo vebhelyről letölthető programmal ellenőrizheted, hogy a lejátszani kívánt filmnek milyen szabványú digitális hangcsatornája van (DD, DD+, Atmos, dts, stb.)?

  • Szia! Köszönöm a segítséget de sajnos egyenlőre nem működik, az erősítő harman/kardon avr137, a mecool optikai kábellel kötöttem össze és letöltöttem a kodit is és beállított amit lehetett de sajnos semmi, a fílmek tuti 5.1 hisz már néztem őket, az x96 max+ esetében is ez volt a gond de ott megoldódott tudtak segíteni a beálításban sajnos nem vagyok ennek szakértője! Így ha van még valami ötlet akkor megköszönöm a segítséget!

  • Kicsit mélyebben beleástam magam a probléma megoldásába. Sajnos azt kell hogy mondjam, jelenleg nem tud 5.1-es hangot a box. Reménykedjünk, hátha lesz rá frissítés egyszer…

  • Köszönöm a segítséget! Sajnálom pedig az adatlapján direkt néztem, hogy tudja e az 5.1-et és ott rajta volt hogy igen. Na mind 1 megint cserélhetem le csak tudnám hogy milyet érdemes venni? Esetleg ötlet? Köszönöm!

  • Szia Szkolof! Azt szeretném kérdezni esetleg a mecool km6 jó választás lehet? Bár az adatlapján rajta van az 5.1 hang kimenet de vajon tudja e? Válaszodat előre is köszönöm szépen.

  • Az X96Max+ tudja a DD5.1-et de nem tudja a Netflixet (illetve KODI kiegészítőként fel lahet rakni, de csak SD minőséget tud és nincs DD5.1 hang).
   A Mecool KM2 tudja a Netflixet, viszont nincs DD5.1 hang.
   A Mecool KM6-ban Netflix csak SD és a DD5.1 hang is kétséges.
   Ha nem tudsz lemondani sem a Netflixről, sem a DD5.1 hangról, gondolkodj el egy okostv beszerzésén.
   Sajnos nem tudok olcsó, megbízható és jó boxot ajánlani.

  • Köszönöm szépen! Mos nem tudok okos tv-re berugázni még azon gondolkodom vagy inkább abban kérek segítséget esetleg tőlled hogy meghajtatom a külső vinyót egy dvd lejátszóval márha valamelyik meghajtja, és mindjárt van 5.1 hang régen is így csináltam csak akkor 1 pendrivegra töltöttem fílmeket az viszont nagyon macerás! Ha esetleg ezzel kapcsolatban tudsz valamit azt megköszönném! Válaszod elóre is köszönöm szépen! Sajnos én ezekhez a dolgokhoz nem érek!

  • Szia! Hogy én mekkora hülye vagyok úgy tűnik 50 felett az elhülyülés lesz úrrá rajtam! Nem kell nekem semmi megtartom a régi okosító és az tudja az 5.1-et viszont adicsőség a tiéd! A veled való beszélgetés kapcsán jutottam erre a döntésre úgyhogy köszönöm szépen! Nem szoktam ráhagyni a dolgokat!

  • Örülök, hogy örülsz! 🙂

 9. Sziasztok!

  Valamilyen régebbi apk-val se megy a telekom tv go?
  Illetve másik box jelenleg sincs, amin menne?
  Ilyen célra, meg netflix-re keresek, de jó lenne nagyobb felbontás, mint sd. 🙂

  Köszönöm a válaszokat!

  • Szia!

   Nekem nem sikerült semmivel működésre bírnom az új Telekom TV Go appot. Root-ot box-on eleve nem megy, de nem root-olton sem működik nekem.
   Másik fórumon olvastam, hogy valakinek sikerült egy Tanix TX3-boxra feltenni és működik is neki, bár én kételkedek benne. Slimbox image-et tett a box-ra és arra feltudta tenni, azt írja, hogy jól is működik. Ha lesz időm kipróbálom, van még egy TX3 box-om, bár ezt a gigabites verziót már nem lehet kapni.

   Üdv.: Lala

 10. Így lehet lecserélni a gyári KD Playert a legfrissebb KODI playerre (jelenleg: KODI 19.1 Matrix)
  A KODI beállításaid el fognak veszni! Újra kell konfigurálni a KODI-t! Csak saját felelősségre!
  A lebutított android nem hagyja frissíteni a KD playert, ezért először el kell távolítani. Ezt követően lehet installálni a legújabb KODI-t. Kipróbálva, működik.

  Kövesd az alábbi lépéseket:
  1)
  Play áruház megnyit->app
  keresőbe beírni: Kd player
  Megjelenő listában kiválasztani
  rákattintani
  eltávolítás

  2)
  Pc-n megnyitni a kodi.tv/download oldalt
  kiválasztani->Android->armv7a(32bit)->letölteni
  A letöltött fájlt átmásolni egy pendrive-ra, melyet előtte FAT32-re formázol

  3)
  Pendrive bedug az eszközbe
  Főoldalon FileBrowser megnyit
  Kiválasztani a pendrive-ot és telepíteni a programot

 11. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen külső infra szem kompatibilis az eszközzel?

 12. Sziasztok!
  Vettem egy X96 max + tv. oksítót az lenne a kérdésem, hogy tudja e az 5.1-et és azt hogyan tudom beállítani? Egy teszt videó szerint #TVBoxStopReviews #TopTVBoxes2020 #BestTVBoxes2020 beállítottam mindent de nincs eredmény azt még csak csak értem, hogy a yutube stb. röl nem tudja az 5.1-es hangot és, hogy a videó szerint az okosító optikai kimenete nem tudja ezt és azt mondja a videó szedjem le a tv. röl a hangot de így sem működik. Ha a penrive- ot beteszem a tv.-be akkor minden további nélkül van optikai kábelen 5.1 viszont ha a pendrive-ot beteszem a tv. okosítóba akkor semmi. Ebben kérnék segítséget köszönöm szépen.

  • A X96 MAX Plus HDMI és optikai kimeneten is tudja az 5.1-et mind dts mind DD formátumban. Android alatt, vagy CoreElec alatt próbálod? Ha CoreElec alatt, annak a beállításában tudok segíteni.

  • Beállítások/rendszer/hang/hanglejátszás eszköze/
   S/PDIF= optikai (ezt kiválasztani)
   HDMI=HDMI

   Beállítások/rendszer/hang/hangtovábbítás engedélyezése/
   engedélyezni

   Beállítások/rendszer/hang/hangtovábbítás eszköze/
   kiválasztani -> S/PDIF

   Beállítások/rendszer/hang/Dolby Digital (AC3) kompatibilis vevőkészülék/
   engedélyezni

   Beállítások/rendszer/hang/Dolby Digital (AC3) átkódolás engedélyezése/
   tiltani ha a házimozi erősítőd kezeli a dts hangot
   engedélyezni ha a házimozi erősítőd nem kezeli a dts hangot

   Beállítások/rendszer/hang/DTS kompatibilis vevőkészülék/
   engedélyezni ha a házimozi erősítőd kezeli a dts hangot

   Film lejátszása-> OK -> fogaskerék -> hang beállítások -> hangfolyam/
   kiválasztani a megfelelő hangfolyamot

   Film lejátszása-> OK -> fogaskerék -> hang beállítások -> hangtovábbítás engedélyezése/
   engedélyezni

  • Nagyon szépen köszönöm! Én az Android alatt próbáltam mivel nem vagyok 1 kütyü zseni ez talán a korosztályom miatt lehet de megpróbálom az általad adott infó alapján a CoreElec programmal. Még egyszer köszönöm. Szia.

  • Megnéztem Androidon is hogyan kell beállítani. Így:
   KDPLAYER elindít

   Beállítások/rendszer/
   Profi beállítások kiválasztása

   Beállítások/rendszer/hang/csatornák száma/
   5.1

   A továbbiakban ugyanúgy kell eljárni mint a CoreElecnél már leirtam.

   Az androidos KD player program annyival tud többet, hogy kezeli a DD Plus hangformátumot is, amit a CoreElec nem.

  • Nagyon köszönöm! Minden ok működik frankón! Szép napot csaó csaó.

 13. Szia Lala!
  A segítséged szeretném kérni. Mi lehet az oka, hogy nem tudok fájlt törölni a készüléken? Kivalasztom, rálépek, hogy törlés, ok, de nem történik semmi. Van ötleted?
  Köszönöm a választ, udv; Tibi

  • KODI elindít
   Beállítások->Média->Általános->Fájltörlés és átnevezés engedélyezése
   Engedélyezve van?

   Honnan akarsz törölni (Belső tárhely, USB, SD, hálózat)?
   Milyen programmal?
   Pontosan hogyan csinálod?

  • A KODI-ban a fájl törlés engedélyezve van.
   HDD-ről szeretnék törölni. A KODI-ban, miután megnéztem a filmet, okét nyomva a fájlra, feladja a lehetőséget, hogy törlés, de nem törli ki a filmet.
   Másik módon:
   Kodi – beállítások- fájlkezelő – kiválasztom a fájlt – törlés, de nem töröl. Azt írja ki, hogy:
   A fájl törlése sikertelen, további információk a hibanaplóba, de azt meg nemstalatam, művelet megszakítva.

  • Megnéztem, nálam is ez a helyzet, így nem tudok törölni.

   Átmeneti megoldásként telepítsd a Play áruházból a Total Commander programot. Ezzel már tudsz törölni, kipróbáltam.

   Közben keresem a hiba okát.

  • Köszönöm a segítséget, így legalább tudom, hogy ez ilyen.

 14. Sipos István

  Sziasztok,

  Próbáltam a kütyüt Skype-al és Viber-el használni, ezért rádugtam egy USB kamerát, amelyben mic. is van, de csak a mic része működik, az is csak úgy, hogy leállítás és ujraindítás után ki kell húzni és ujra bedugni. Használ valaki kamerát és ha igen, milyet?

 15. Sipos István

  Sziasztok,

  Vettem egy ilyen TV boxot és egy légegeret:

  https://affiliate.geekbuying.com/deeplink.php?affid=1062&url=https://www.geekbuying.com/item/MX3-L-M-Backlight-Voice-Input-2-4GHz-Wireless-Air-Mouse-425371.html

  Minden működik, csak egy bajom van vele, a pointer lassan jobbra sodródik, akkor is, ha leteszem az egeret az asztelra és meg sem moccan. találkozott valai már ilyen jelenséggel?

 16. Sziasztok,
  Kikapcsolás után rövid időn belül újraindul, mit kell állítani, hogy ne induljon újra

  • Szia!

   Ugyanezt csinálja nálam is. Pedig a HDMI CEC funkció a boxon és a TV-n is ki van kapcsolva.
   Mégis olyan mintha érzékelné. Sokszor előfordul az is, hogy a box távirányítóján nyomom meg a jobbra nyíl helyett kicsit lejjebb (jobbra+le) és a TV reagál rá (hengerő) vagy a TV OK gombjára a box reagál (fel+OK) és elindít valamit amikor nem is használom. Már próbáltam a gyári visszaállítást is, hátha… De nem segített. Eléggé bosszantó a probléma, pedig elég jó kis box lenne.

  • Sipos István

   Sziasztok,

   Van egy olyan beállítás, amely arról szól, hogy mi történjen a kikapcsoló gomb megnyomása után, leállás, ujraindulás, alvó állapot. Mikor nekem alvó állapotra volt állítva, akkor játszotta a fent leírt jelenséget, azonnal visszajött. Ezt a légegérnek tudtam be. Átállítottam leállásra, onnantól rendben leáll.

  • Valóban, azt elfelejtettem írni, hogy leállításra van állitva, de akkor is, ha a TV (LG) távirányítót használom, bekapcsol ismét.

  • Sipos István

   Ha nem írtad volna, hogy kikapcsoltad a CEC-t, akkor most arra gyanakodnék. Kipróbáltam én is, sikerült elérni, hogy a box kikapcsolásnál a tv is kikapcsoljon, bekapcsolásnál viszont nem. A samsung távirányító fel, le, jobbra, balra , exit, return és OK gombja is működött. Attól függően, hogy a box CEC-nél mit kapcsoltam be, néha a CEC menüben megjelent a box főmenüjét és a beállításait behozó menüpont. Nem mindig találtam összefüggést a beállítás és a tényleges működés között, ráadásúl nem minden programot lehet vezérelni a fenti gombokkla, ezért a végén az egészet kikapcsoltam.

 17. Garami Gábor

  Sziasztok!

  A kérdésem az, hogy a coreelec-screenshot-06.jpg képen látható TV csatornák CE alatt melyik kiegészítővel foghatóak?
  Köszönettel,
  Gábor

  • Szia!

   Enigma2 Client a kiegészítő neve, de kell hozzá egy Enigma2 rendszerű műholdvevő is.

   Üdv.: Lala

 18. Kedves Felhasználók!

  Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a dts hangot kezeli az eszköz (átkódolás nélkül)? NAS-ról tudok vele filmeket nézni?

  • Hazardíroztam és megvettem anélkül, hogy választ kaptam volna rá. Kiderült, hogy kezeli a dts hangot 🙂

 19. Szia Lala!
  Kösz a tesztet, remek. Már be is szereztem…sőt a Xia. MI box S -el párhuzamosan használom. (2 hdmi-s a tv)
  Nincs racionális oka így alakult. : )

  Annyival egészíteném ki: ha a HDMI CEC be van jelölve, akkor én a Sonyi bravia távirányítójával, szinte teljes mértékben tudom vezérelni a boxot is. Egyelőre kikapcsolni nem tudom mind a kettőt, de bekapcsoláskor már elindítja a boxot is a tévé távirányítója.
  De a DroidSetting-ről még olvasnék bővebben, ha valaki tudná értelmezni : )
  A Google Fotót letöltöttem, be is tölti nekem a képeket de gyakorlatilag kezelhetetlen, nem tudom lapozni.
  A X MI box-ra van egy nagyszerű ok. ru video app., de sajnos erre nem megy fel!
  Moon+Reader Pro-val dokumentumokat, e-book-ot olvastatok fel, ..csak a google tts motort kellett hozzá még feltelepíteni.
  Send Files To Tv -t használom fájl küldésre, de minden sd, usb, 1terras ssd-t, felismer, kezel.
  Csak a WebView Browser tester-t tudnám, hogy mire találták ki?

  Sajnos a Google térkép, főleg utcakép amit szívesen nézegetnék, de az használhatatlan! …erre keresek még megoldás.

 20. Nem lehet, hogy csak nem váltod át?
  Ha kurzor, akkor nem görget, de rábökve a kurzor gombra és ismét görget. Utánna még kicsit látszik a kurzor, de már nem aktív… Nálam így működik, de kell a voice remote és csak rendeltem egyet.

 21. Szia!

  Vásároltam egy x96Max+ TV Boxot. A leírás alapján megpróbáltam a CoreELC-t letölteni, azt sikerült is, de a kicsomagoláskor (bármivel is próbáltam) nem lesz jó a kicsomagolás. Mindig azt írja ki, hogy sérült a képfile. Máshol megtalálható még valahol ez a sm1_s905x3_4g_1gbit, vagy alkalmazható más közeli készüléktípushoz készített CoreELC is.
  Köszi.
  Üdv: Tibor

  • Szia!

   Nem kell kitömöríteni, hanem fel kell írni egy memóriakártyára. Itt fent a cikkben részletesen leírtam, de a CoreELEC oldalán is megtalálod.

   Üdv.: Lala

  • Szia!

   Köszi a segítséget.

  • Szia!

   Az SD kártyát már sikerült megcsinálnom, de a következő résznél elakadtam: „A vfd.conf-ot majd a CoreELEC indítása után kell a hálózaton keresztül a configfiles mappába másolni (kapcsold be a Samba megosztás és csatlakoztasd a \\box.ip.cime\Configfiles\ mappát a PC-n, majd ide másold be a vfd.conf fájlt)”.
   Ha minden igaz Win10 alatt sikerült bekapcsolnom a Samba-t. A Box ip címe is megvan de nem tudom, hogy hogyan kell bemásolni a vfd.conf fájlt. Ebben segítenél.

   Üdv: Tibor

 22. Sziasztok, ez a lejátszó kezel ex-fat file rendszerű külső hdd-t? Ha nem tudnátok mondani olyat ami igen?

 23. Sziasztok!
  Nekem ma érkezett meg és minden gond nélkül ment a beüzemelése.
  Az HBO GO telepítés is simán ment, bár a gyári távirányítóval kicsit buta és lassú a gépelés.
  És itt jön a gondom. Nem tudok görgetni sem a Netflix-nél, sem pedig az HBO GO-nál.
  Van olyan is, hogz egymás alatt van 5 sor amik közül lehet választani, az első kettőnél semmit nem lehet észlelni ahogy a navigációs nyilakat mozgatom lefelé, majd csak a harmadik sornál változik meg a háttér (jelezvén, hogy azt választanám ki az OK gombbal).
  Egy másik pl, sorozatnál a fejléc bejön, az alatta sorba rendezett epizódokat már nem látom, mert nem tudok görgetni…
  -Ez így működik
  -Ez igy hibás
  -Én vagyok a béna
  Nem rendeltem hozzá másik távirányítót, gondoltam előbb kipróbálom milyen is így nézni filmeket.

  A rendszerről annyi infó, hogy ez a tvbox egy UST projektorral (LG PH450UG) van összekötve és a kép megy a fehér falra. Eddig a tv asztalon az LG mellett ott volt még a laptop, de macerás volt nagyon ha be kellett állítani valami akár filmnézés közben.

  A segítséget előre is köszönöm!
  Üdv
  Csaba

  • Szia!

   Légegeres (giroszkópos) távirányító a megoldás, itt ajánlok néhány bevált típust: https://www.digiportal.hu/android-tv-box-ajanlo-2019/

   Üdv.: Lala

  • Szia!

   Köszi. Arra a következtetésre jutottam, hogy működik a távirányító, ha nem az 5GHz wifi-re csatlakozom. Ha azon vagyok akkor instabil a működése. Viszon 2.4GHz-n és kábeles (kábelen viszont nincs HBO Go és Netflix) csatlakozáskor hibátlan (szinte) minden. Lehet, hogy másik csatornát kellen beállítani az 5GHz wifihez, de legalább most működik. Nem igazán értem mi köze a kettőnek egymáshoz?! Wifi vs. Infra. Lehet kifogtam egy hibás példányt??

   A CoreELEC TMDB probléma viszont továbbra sincs megoldva. PCn ugyanaz a HDD+KODI páros minden filmet megtalál. CoreELEC vagy KODI (sima droid) alatt meg kihagy elég sokat és hozzá sem lehet adni manuálisan.

  • Nem lehet, hogy csak nem váltod át?
   Ha kurzor, akkor nem görget, de ráböksz a kurzor gombra és ismét görget.
   Utánna még kicsit látszik a kurzor, de már nem aktív…
   Nálam így működik, …de kell a voice remote és csak rendeltem egyet.

  • Szia Lala!

   Köszönöm, rendelek és megnézem vele. Aztán visszajelzek.

   Üdv, Cs.

  • Szia Lala!
   Igertem, hogy visszajelzek, amint megerkezik a giros taviranyito. A Wechip W2 Pro-t vettem a Banggood-rol, ami nem is olyan veszes, 2-2,5 het alatt erkezett meg, az ara is mindennel egyutt 7500HUF volt.
   Sajnos ez is eleg sz@rul gorgeti az HBO-t es a Netflixet.
   Nem tudom, hogy mit kellene beallitani, mert neha megindul, aztan megall. Hogy ertsetek ez mit is jelent: a nyil (fel-le) billentyut sokat nyomogatva egyszercsak elindul a menu le vagy fel, de ahogy elindult meg is all….valoszinu tul lassu. Megprobaltam a 3.0 USB-t is, detto.
   Nekem nagy talany, hogy masoknak miert mukodik jol a Netflix meg a HBO….nekem pedig nem. Azt azert nem gondolom, hogy azert mert en projektorra kotom, amig a tobbiek TV-re.
   Most kiprobalom a haverom Apple TV-jet, es ha azzal megy, akkor lesz@rom ezt a sok gagyi probalkozat, mert ha igy folytatom a doki tobbe fog kerulni, mint az almas TV.
   Azert nagyon koszi a segitsegeteket!

 24. Sikeresen újra belaktam az egészet. Netflix, HBO Go OK!
  De…. CireELEC, bármilyen adatbázist választok ki a HDDn lévő filmek beazonosítására, sokat nem talál meg és manuálisan sem engedi hozzá adni. Kezdek csalódni benne.

 25. Üdv.!

  Miért írja az Aida64, hogy 64bites processzor, de 32bites módban fut? Ezt lehet valahol állítani?
  Illetve CoreELEC alatt mindent belőttem, működő Netflix, HBO Go, de egyik pillanatról a másikra egy bekapcsolás után minden visszaállt gyárira és semmi nem ment rajta. Még a külső HDDn lévő filmekhez sem akarta letölteni az OpenSubtitles plugin a feliratot, pedig user/pass beállítva. CoreELEC rendszer és Kodi backup visszaállítás nem lehetséges, mert kevés tárhelyre panaszkodott. Most mindent kezdhettem előröl.
  Néha nagyon nehezen reagál a távirányitóra. 🙁

  Köszi.

 26. Sziasztok ! Nekem van egy másik boxom H96 max, és azon nem tudom nézni az 50 gigás 4 K S filmeket. 5-6 perc után akad. Pedig vettem hozzá Hyperx pendrive-ot , illetve az átjatszo kábelt is kicseréltem jobbra. Ez a box akadas mentesen tudja kezelni a nagy kiterjedésű filmeket ? Vagy ez a fajta box sem alkalmas erre ? Köszönöm előre is a választ 🙂

 27. Szervusz Lala!

  Én most jutottam el odáig, hogy belevágjak ebbe a „mediaboxozásba”. 🙂
  A fent említett gépet rendeltem. A 4/64 verziót.

  A leírás és tesztből valami nem tiszta:
  „Ezt követően még töltsd le innen a távirányító és az előlapi kijelző rendes működéséhez szükséges fájlokat”

  Enélkül coreELEC alatt nem működik megfelelően a táv és a kijelző? Vagy mihez kell ez a rész?

  • Szia!

   Ahogy mondod, ezek nélkül nem működik rendesen a távirányító és az előlapi kijelző pedig egyáltalán nem fog működni.

  • Köszönöm! Ma érkezett és este neki is kezdek a mókának. 🙂

 28. A fenti kód lejárt.
  Volna frissebb is a tarsolyodban?

  • Szia!
   Nincs most sajnos hozzá másik kód, 43,99-ért tudod megrendelni a német raktárból. Jövőhéten lehet, hogy lesz új kód, de nem biztos, hogy érdemes várni, mert nagyon viszik, eu raktárból pár nap alatt elszokott fogyni.

 29. Egyed Gábor

  A kupon kódot nem találom se a cikkben, se a kupon lista táblázatban.

  • Azért nem találod, mert elfogyott minden EU raktárból, mindet felvásároltátok 🙂
   Rögtön keresek hozzá másik linket, ahol jó árban lehet kapni.

  • Egyed Gábor

   Hello Lala,

   Ismét elérhető a geekbuyingon német raktárból az 4gb/64gb verzió. Van esetleg hozzá kuponod?

  • Szia!

   Már hogy a viharba ne lenne: 11SALE201 🙂

   Köszi, hogy szóltál, mindjárt frissítem a linket is hozzá.

 30. Egyed Gábor

  Sziasztok!

  Tudja valaki, hogy mi a különbség az X96 MAX+ és az X99 MAX+ között?

 31. Szia!

  Mennyi az esélye hogy a 32 GB-nál nagyobb SD kárytát felismeri?
  128-asat vennék. Érdemes vele próbálkozni vagy felesleges? Köszi!

  • Szia!

   Igen, érdemes vele próbálkozni. A gyártó mindig azt adja meg amiben biztos. Több, mint valószínű, hogy fog vele működni.

 32. Kedves Lala!
  Köszönöm az ismertetőt, nagyon hasznos volt számomra! Vettem egy ilyen boxot. Filmeket néznék rajta külső vinyóról. Gondom az, hogy amolyan hályogkovács módra használom és sokszor nem az történik mit szeretnék. Nincs részletes kézikönyvem hozzá, a neten sem találtam magyarul. Nem értek a számtechhez, a leírásod legtöbb része számomra érthetetlen, bonyolult. Sajnos öreg vagyok már az ilyesmihez, de szeretném használni. Kérdezem, hogy hogy nincs-e magyar nyelvű, részletes leírásod a használathoz, mert anélkül nehezen megy a dolog. (pl.: a már használatban lévő külső vinyóra rátettem további filmeket, utána egy hetembe került míg felismerte a box újra a vinyót. Össze-vissze nyomkodtam kétségbeesésemben, míg valahogy sikerült. Sajnos nem tudom, hogyan, lehet, hogy megismételni sem tudnám) Összefoglalva: nekem nagyon bonyolult a használata, mert nem értek hozzá, de tanulékony vagyok (valamennyire) és igyekezetem is van. Segíts kérlek, ha tudsz! Előre is köszönöm. A mélcímemre küld, kérlek a dolgot, ha van ilyened.
  Üdvözlettel: Pál Zoltán pazolg@gmail.com

  • Kedves Zoltán!

   Nincsenek jó híreim. Használati útmutató nincs hozzá, pláne nem magyar nyelven. Alap funkciókra van hozzá segítség, de minden egyes app-hoz nem készítenek útmutatókat (a komolyabbakhoz elérhető, de általában csak angolul).
   Az interneten sok bemutató van erről, vagy hasonló készülékekről, a fórumokból is sokat lehet tanulni (én is ezeket használom, ha valamit nem tudok).
   Ez a készülék Android OS rendszert használ, lehet, hogy jobb lett volna egy Android TV rendszerű box választása (pl. Xiaomi Mi Box S), annak a kezelése egyszerűbb, átláthatóbb, és több információ van hozzá magyar nyelven is. Itt van pl. a kezelési útmutatója: https://bit.ly/2ILvGcJ

   Mit javaslok én? Ezt el lehet adni pl. a jófogáson, szerintem a beszerzési áron simán megveszik. Azután venni kell egy Xiaomi Mi Box S-t, ezt itthon is forgalmazzák. Ez is bonyolultnak fog elsőre tűnni, de szerintem könnyebben megtanulható. Érdemes az alapokkal kezdeni, lesz néhány előre feltelepített app rajta, pl Youtube, érdemes először ezeket kipróbálni. A Play Áruház is sokkal felhasználóbarátibb alkalmazásokat nyújt a Xiaomi box-hoz, videó lejátszásra szerintem először a VLC Player-t érdemes letölteni.

   Üdv.: Lala

  • PÁL Zoltán

   Kedves Lala!
   Köszönöm a válaszodat, próbálkozom…
   Üdv.: Pazol

 33. Kaknics Laci

  Kedves Lala!

  Köszi a tesztet,ez alapján vettem meg az okosítót, maximálisan rendben van, egy problémám van csak a távirányító. Iszonyatosan idegesítő az a pattogás amit kiad mikor nyomkodom, ráadásul este mikor a gyerek alszik ki lehet hallani a szobából amikor nyomkodom:))
  Mivel neked van összehasonlítási alapod a kérdésem hogy a linkelt másik irányító ugye nem ilyen??
  Köszönöm a válaszod.

  • Szia!

   Ilyen távirányítót kaptál hozzá, mint amit a képen is látsz? Csak azért kérdezem, mert az enyém nem kattog, csak minimális hangja van.
   Ezt vedd meg, rádiós, légegeres, nem kattog: https://bit.ly/2ZIUhVr

 34. Vörös Sándor

  Szia!

  A Telekom TV GO-t próbáltad azóta? Tetszik az eszköz, de a TV GO fontos funkció lenne.
  Mit javasolsz?

  • Szia!

   Az új Telekom TV GO nem fog menni ezeken a box-okon, mert általában root-olva vannak. A Xiaomi Mi Box S-en és a Mecool KM1-en talán működésre bírható, de ott sem lehet csak simán telepíteni.

   Üdv.: Lala

  • Szia!
   Az új alkalmazáshoz kérhetünk egy működő apk linket?
   Tapasztalat van már esetleg róla? Mától a régi logós nem megy már…

  • Szia!

   Nem működik sajnos, a Telekom teljesen kilőtte a külső TV-re kapcsolható eszközöket (azt szeretné, ha inkább tőlük bérelnék az STB-t)

  • Szia!
   Köszi, hogy megnézted. Rootoltra felmegy play-ből, de az kevés….: / unrootra van megoldás esetlegleg?

 35. Köves Zsolt

  Szia!
  Nem akarja felismerni a kamerát.Azt irja ki hogy a kamera alkalmazás leállt.mit lehet tenni?
  Tudsz-e egy olyan launchert ajánlani hozzá ami a telefonokon is van alul hogy egyből vissza ugorjon a fő menühöz.

  • Szia!

   Ebben nincs kamera 🙂 Ha sokat panaszkodik rá, akkor javaslom egy gyári beállítások visszaállítását és elölről kezdeni mindent. Lehet, hogy feltettél rá valamit, ami nem szeret.
   Launcher rengeteg van, próbálgasd őket, de ha a vissza gombra gondolsz az ezen is van, csak le kell húzni a kurzort alulra, vagy a beállítások menüben bekapcsolni a lenti sávot (már nem emlékszem pontosan hogyan is volt).

 36. Szia! Köszi a cikket, nagyon hasznos, ezt a boxot választottuk 🙂 Már üzemben van és a CoreELEC is fut rajta. Abban tudnál még segíteni, hogy a TV csatornák hogyan lesznek elérhetők CoreELEC alatt? Köszönöm!

  • Szia!

   Milyen TV csatornákra gondolsz? Én a tesztben a műholdvevőmmel kapcsoltam össze az Enigma2 plugin segítségével.

  • Reméltem, hogy a horizon go-t valahogy CE alá lehet gyógyítani, de akkor tárgytalan, műholdvevőm nincs, akkor erre marad az android… köszi!

  • A Horizon GO csak Android alatt megy, CE alatt nem találtam hozzá plugint.

  • Klinga Edina

   Kedves Lala!
   A felhő alapú NoviSign digital signage szoftver futtatása miatt vettük ezt a boxot a tévékhez. Viszont az a problémánk, hogy hiába állítjuk be az automata internet idő szinkronizálást, és időzítjük be a NoviSign oldalán az “adást”, a három boxon és ezáltal a három tévén kb 5-10 másodperces csúszással jelenik meg, ami mondjuk egy megvágott videónál nem szerencsés. Van esetleg erre valami megoldás? Tudnál ebben segíteni? Köszi, Edó

  • Kedves Edina!

   Ezt a szoftvert sajnos nem ismerem, így nem tudok segíteni a beállításában.

   Lala

  • Hello,

   Hogy kotod ra a muholdvevot?

  • Szia!

   CoreElec alatt az Enigma2 plugint használtam hozzá. Enigma2 rendszerű műholdvevő szükséges hozzá.

   Üdv.: Lala

  • Ok, ezt ertem de hogy kotod a muholdvevot a box-hoz?
   Halozaton keresztul?
   Mert ugye van a muholdvevo ami egy tv-hez van csatlakozva, akkor a tv box egy masik tv-hez csatlakozva, akkor a box hozzafer a muholdvevohoz? Jol ertem?

  • Igen, hálózaton keresztül, ezért fontos, hogy enigma2 rendszerű műholdvevő legyen. A TV Box bárhol lehet a világban, csak internet legyen neki.

  • Koszi!

   Meg egy kerdes, a ezekl kozul melyik a jobb valasztas szerinted: X96 MAX+, X88 PRO X3, X99 MAX+, H96 Max X3?

   Es mennyire eleg a 32GB, szukseges 64GB vagy 128GB tarhely?

  • Én az X96 MAX+ modellt ajánlom a fentiek közül, nekem ez tetszett a legjobban, de nincs nagy különbség a többihez képest.

   A tárhely attól függ, hogy mennyi mindent szeretnél rajta tárolni, nekem untig elég a 32GB is, de ha képeket, filmet is akarsz rámenteni, akkor jól jöhet a nagyobb tárhely.

  • Ok, kosz.
   Nem akarok tarolni rajta semmit. Az alap telepitett dolgok melett mennyi szabad hely marad?

  • Kozben latom hogy tesztelted az AX95 DB-t is es az X96 Air-t.
   Az Ax95 -nek az OS felulete nagyon jol nez ki, kar hogy csak 100M-as a LAN -ja. Irtad hogy TV-re szant appok vannak, ez miben kulonbozik a masik verziotol? Pl. a Youtube az valamiben mas?

   A masik kerdesem meg az lenne, hogy az X96 Air-nel a geekbuying olalan 100M -at ir a LAN -nak, akkor most azok elirtak mert latom nalad ment majd 1 gigaval?

  • A nálam járt X96 Gigabites LAN-al volt, csak a régebbi verziók voltak 100MBit-essel, de szerintem ilyet már nem lehet kapni.
   Amúgy, ha nem akarsz 4K filmeket nézni helyi hálózatról, akkor teljesen felesleges a gigabit, bőven elegendő a 100MBit is.
   Az AX95 is jó szerkenyű volt, nekem tetszett, szerintem rövidesen beteszem az ajánlóba is, csak mostanában nem nagyon van semmi időm az oldalra.

  • Az AX95 DB-n is megy a CoreElec?

  • Elvileg igen, de nem próbáltam ki.

  • A geekbuying-on, ha paypal-al akarok fizetni akkor a „Check out with PayPal” gomb kattintasa utan ugyanugy be tudom irni a kupon kodot es a „Shipping & Delivery” opciot valasztani mint a „Proceed to checkout” -nal?

  • Válaszd a sima Buy Now gombot, ott a fizetés előtt be tudsz minden állítani és lehet ilyenkor is PayPal-t választani. Csak akkor fizesd ki, ha látod a kuponnal csökkentett árat.

  • Kosz a valaszt, de megy ugy is a „Check out with PayPal” -nal es ugyaugy megjelenik az a form mint a masiknal. Mar megrendeltem az X96 a 4/32 -es verziot (ez volt most stock-on csak). Rendeltem meg egy MX3-L-M air mouse-t. Errol tudsz valamit?

  • Azt szeretnem kerdezni, hogy miert jelenik meg szinte minden a menuben kinaiul egy ujrainditas utan, hiaba valtom at magyarra vagy angolra? Van erre megoldas? Nalad is igy an ez?

  • Ok, megtalaltam a problemat

  • Mi volt a gond? Én a gyári visszaállítást akartam javasolni rá. Lehet, hogy a kínaiak feltettek rá valami „extrát” a gyárban…

  • A HDMI CEC -nel ha az „Auto check language” , On -n van akkor teszi kinaira.

  • Van valamilyen mod rendezeni az alkalmazasokat sorrendjet a kezdooldalon?

  • Kedves Lala!

   Azt szeretnem kerdezni, hogy a hangalapu kereses neked mukodik a Youtube-n, azzal a legegerrel ami neked van (vagy probaltad-e)? Nekem ez a tavkapcsolo van https://bit.ly/3saqUXD es ezzel ha a YT-n probalok hangalapu keresest visszaugrik a google keresobe es ott keres.

   Elore is kosz a valaszt.

   udv.
   Alex

 37. Sziasztok!

  Van valamilyen megoldás a TV adás felvételére Digi Online esetében?

  Köszi!

 38. Szia Lala!
  Klassz az írás ismét. Annyi kérdésem lenne, hogy megvan-e még a box, és eladásra kínálod-e? Illetve tegnap óta a tvgo nem megy a nem rootolt készülékeken sem, mert az aptoidon nincs a 3.0.8feletti verziókból kínálat. Ez orvosolható esetleg megbízható külső forrásból, hogy működjön, próbáltad már?

  • Szia!

   Megvan még a box, valószínű el is fogom adni, de most még játszok vele, próbálgatom, hogy mit lehet kihozni belőle. Rendelj egyet a fenti linkről, azt gyorsabban megkapod, én még megtartom kicsit.

   Itt a legújabb TV GO app (megbízható forrásból): https://www.digiportal.hu/hu.telekom.tvgo_3010.apk

   Az imént próbáltam, jól működik.

   Üdv.: Lala

  • Köszönöm ismét a segítséget! Használom a kupont is majd. Azon tűnődtem, hogyan lehet unroot-olni a boxokat? Mert ami rendelhető a geek-en az alapból rootlt: https://tvboxstop.com/tv-box-rank-chart-2020/
   Viszont itthon unrootolva is kapható: https://hardverapro.hu/apro/x96_max_plus_v2_ultra_4gb_64gb_android_9_tv_box_ok/hsz_1-50.html

  • Az itthon kaphatón valami saját Android futhat, ami nincs root-olva. Viszont így nem tudom, hogy milyen Play Áruház lehet rajta. Valaki írta már korábban, hogy nagyot csalódott az itthon megvásárolt, egyedi extrákkal hirdetett box-ban, nekem nem volt még vele dolgom (szerintem nem is lesz, biztos nem fizetek ki 3X-os árat érte).
   Nem root-olt box-ból a Xiaomi és a Mecool a legjobb, ezeken megy a TV GO is.

  • Végül én se szántam el rá magam, hogy az itthoni verziót kipróbáljam, maradt az eredeti, ami még mindig úton van, elég sokat állt a határon a tracking bejegyzések alapján. Pedig ebben azért lehet kakaó, és ha a tévégót is tudná, nem lenne rossz. A mecoolok kockázzák erősen az adást, és majd minden csatornaváltásnál rootoltnak jelzi a készüléket egy hibaüzivel. A xiaomi cuccok jók erre, csak lehetne több kakaó bennük memóriaügyileg..

  • Nem tudja a TV GO-t, írtam is fent a tesztben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .