banner
Xiaomi Wanbo T6 Max Projektor Teszt - A látható különbség

Wanbo T6 Max Projektor Teszt – A látható különbség

A Xiaomi Wanbo T6 Max projektor személyében egy olyan készülék érkezett hozzánk kipróbálásra, amilyen korábban még nem járt nálunk. Ez a vetítő már a középkategória tetején helyezkedik el, olyan kényelmi szolgáltatásokkal rendelkezik, amiről eddig csak álmodozhattunk. Prémium külső és belső, felsőkategóriás funkciókkal, meglehetősen jó műszaki paraméterekkel fűszerezve.

Rendszeres olvasóink számára nem ismeretlen a Wanbo márka, korábban járt már nálunk egy kisebb modell tőlük, a HD felbontásra képes Wanbo X1 vetítő. Akkor és most is azonnal egyértelművé vált, hogy egy nagyon prémium, jó minőségű eszközről van szó. A Wanbo márka a Xiaomi ökoszisztéma része, de a megszokott Mi logót most se keressük rajta, teljesen önálló márkanév alatt forgalmazzák. Ellenben a minőségben és a kivitelezében most sem kötöttek alkut, magabiztosan kijelenthetem, hogy mindenben hozza a Xiaomi-tól megszokott kiemelkedő minőséget.

A Wanbo T6 Max a gyártó egyik legnagyobb készüléke, ami már natív 1080p Full HD felbontású kép kivetítésére alkalmas, ezzel párhuzamosan pedig meglehetősen jó, 550ANSI lumen fényerővel rendelkezik. A T6 Max egy multimédiás projektor, ami saját operációs rendszerrel van ellátva, mégpedig az Android 9 TV verziója fut rajta. Elegendő csak bekapcsolni és rögtön egy olyan felülettel találjuk szembe magunkat, ahol azonnal fogyaszthatjuk is a médiatartalmakat. A sok-sok extra mellett, két eszméletlenül jó funkcióval is felvértezték, a fókuszt és a trapézkorrekciót teljesen elektromosan képes állítani, egyetlen hagyományos tekerő sincs rajta. Erre jellemzően csak a jóval drágább modellek voltak eddig képesek, de most a Wanbo T6 Max elhozza ezeket a középkategóriába is. Apropó, középkategória. Nehéz besorolni ezt a projektort, mert annyi felsőkategóriás tulajdonsága van, hogy a nagyobbakkal is felveszi a versenyt, viszont a kedvezőbb ára alapján mégis inkább a középkategória tetejére helyezném.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 289,99$

 Kuponos ár: 289,99$ ~115.500.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: BGZESMO

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Kicsomagolás, tartozékok

Azt már rögtön az elején megállapíthatom, hogy a csomagolása ezúttal is kiemelkedően igényes. Egy normál szürke kartondobozban volt egy szép, dizájnos belső doboz. Extra védelem még a doboznak is, na így kell a vásárlókat megfogni, nem a szürke egyenzacskókkal és az összenyomott dobozokkal. A projektor habszivacsok között lapul meg, amit kiemelve alul találjuk meg a mellé csomagolt tartozékokat. Itt viszont csalódtam egy kicsit, mert semmi extrát nem kapunk hozzá, még a HDMI kábel is elmaradt. Van benne egy tekintélyes méretű hálózati adapter, egy távirányító és még némi leírás. Ennyi, semmi más, se HDMI kábel, se AV kábel, se lencsetörlő, de még lencsevédőt sem tettek mellé, ami azért egy kicsit fájó pont egy majdnem 100.000.- Ft-os projektornál.

A dobozban lévő tartozékok

 • Wanbo T6 Max projektor
 • Hálózati tápegység (19V/5A; 95W)
 • Távirányító (elemek nélkül)
 • Használati útmutató (angol)

A Wanbo T6 Max projektor kinézete

A Wanbo T6 Max a valóságban egyáltalán nem egy pici projektor, de a lehetőségekhez képes mégis kompakt méretekkel rendelkezik. A magassága és a mélysége nagyjából 20cm, a szélessége pedig mindössze 14cm. A súlya is csupán 2kg körül alakul, ezért teljes mértékben megfelel a hordozható jelzőnek. A gyártó is úgy reklámozza, hogy ez egy hordozható projektor, de ez kimerül annyiban, hogy tettek rá egy igényes bőr fület, amivel megfoghatjuk. Szerintem amíg nincs akkumulátora, lencsevédője, na adj Isten hordtáskája, addig ez csak egy jó marketingfogás, semmi több. Lehet hozzá külön vásárolni szivargyújtóhoz csatlakoztatható töltőt, aminek én nem látom a hasznát, mert az útszélén úgysem fogunk leállni vetíteni, a kempingekben pedig van hálózati áram. Na, mindegy nem ekézem tovább, hordozható, mert van füle.

Viszont a kinézete, na az nagyon rendben van a Wanbo T6 Max vetítőnek. Igazán igényes kialakítású a készülék, szép, lekerekített élei vannak, a műanyag prémium hatású, egyáltalán nem a gagyi kategória. A beépített hangszórói (mert kettő is van belőle) elől találhatók, és meglepetésemre elég jó a hangminősége is. A hordozó fogantyúja bőrhatású műbőr, amivel bármilyen helyzetben biztonságosan felemelhetjük a készüléket, a házánál fogva ne is fogjuk meg, nehogy kicsússzon a kezünkből. A készülék tetején csupán egy BE-KI kapcsoló található, a többi kezelőgombot a távirányítón fogjuk megtalálni. Alul 4 stabil gumitappancs tartja biztonságosan a helyén, de a rajta lévő csavarhellyel felszerelhető állványra is. A projektor minden állásban felszerlehető, fejjel lefelé is állítható a vetítése.

Be- és kimenetek hátul

A Wanbo T6 Max projektor hátsó felén találhatjuk meg a csatlakozókat. Van 2db USB aljzat, ahova a külső tárolók (merevlemez, pendrive) mellett hardver eszközöket is csatlakoztathatunk, pl. billentyűzet, egér, vagy bármi mást, amit az Android kezel. A fejhallgatónkat szabványos 3,5mm-es jack csatlakozón köthetjük hozzá, de Bluetooth rendszerűt is tud kezelni, köszönhetően az Android rendszernek. Videó bemenetből találunk hátul egy HDMI csatlakozót és egy AV bemenet is van még rajta a régebbi készülékek számára.

Távirányító is van a Wanbo T6 Max-hoz

A Wanbo T6 Max projektor távirányítója szintén egy nagyon dizájnos darab. Fehér színű, mint maga a vetítő, de a gombok fekete gumiból készültek. Nagyon jól a kézbe simul, kényelmesen kezelhető vele a készülék. Szükség is lesz rá, mert a vetítőn csupán egyetlen bekapcsoló található, minden más funkciót a távirányítóról tudunk állítani. Az infra mellett Bluetooth kapcsolaton is képes a projektorral kommunikálni, így nem szükséges ráirányítani a készülékre. Az egyik fontos dolog, hogy a kép élességet a távirányító gombjaival tudjuk beállítani, tehát ne rémüljünk meg, ha az első bekapcsolást követően homályos minden, csak használjuk a távirányító dedikált gombjait. A másik említést érdemlő funkció, az egér kurzor mozgatása. A távirányító jobb felső gombjával aktiválhatjuk a kurzort, ha szükséges, de nem elegendő egyszer megnyomni, egy kicsit nyomva is kell hozzá tartani. Még azt leírnám, hogy alapból infrán keresztül működik, a Bluetooth-hoz párosítani kell. Ennek a legegyszerűbb módja, ha megnyomjuk a mikrofon gombot. Ekkor előjön a párosítás menü, amihez kövessük a képen látható utasításokat. Egyébként a távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, amit nem tartalmaz a csomag.

Műszaki tudnivalók

A Wanbo T6 Max egy nem átlagos projektor, mint ahogy a cikk elején is írtam, ez már inkább a középkategória teteje, vagy a felsőkategória alja. Először is a fényerőt már nem sima lumenben adják meg, ami nem mérhető, hanem bátran odaírják, hogy 550 ANSI lumen a fényárama, amit megfelelő eszközökkel le is lehet ellenőrizni. Másodsorban ebben a készülékben már nincsenek tekerők az élesség és a trapézkorrekció állításához, hanem mindkettőt kifinomult elektronika végzi. A trapézkorrekció mind a 4 oldalon állítható, sőt van benne teljesen automatikus beállítási lehetőség is, amikor maga a projektor megpróbálja a legjobb pozíciót megkeresni. Trapézkorrekcióra akkor van szükség, ha nem pont a vászonnal szemben helyezzük el a vetítőt és torzulna a vetített kép. Ennél a készüléknél +/-40 fokos szögig lehet korrigálni az oldalakat.

Ezúttal a hardver felépítését is érdemes megnézni, mert most nem csak egy buta vetítőt kapunk, hanem egy komplett multimédia központ áll a rendelkezésünkre. A Wanbo T6 Max-ot a legnagyobb örömömre egy Amlogic CPU szolgálja ki. Ebből a TV-kben is használatos Amlogic T972 lapkát kapta meg, ami 4 fizikai ARM Cortex-A55 maggal rendelkezik. Ez mellett 2GB memóriát és 16GB tárhelyet is találunk, ami nem tűnik túl soknak, de normál használatra bizonyosan elegendő lesz. Az Android rendszer internet nélkül nem sokat ér, de a T6 Max rendelkezik beépített WiFi csatolóval is, ráadásul kétsávossal, amivel a régebbi 2,4GHz-es hálózatok mellett már a gyorsabb 5GHz-en működőekhez is tudunk csatlakozni. Azt említenem sem kell, hogy Bluetooth adapter is van benne, hiszen nélküle a távirányítót sem tudnánk használni. Ebből már a legfrissebb Bluetooth 5.0 verziójút építették bele, amivel BT hangszórókat, vagy fülhallgatókat hangkésleltetés nélkül használhatunk.

Modell Wanbo T6 Max
Vetítési technológia LCD
Lencse Teljes üveg lencs
Fényforrás LED
Natív felbontás 1920 x 1080 1080p Full HD HDR10+
Képarány 16:9, 4:3
Fényerő 550 ANSI lumen
Fókusz Elektromos
Trapézkorrekció Elektromos, 4 irányú +-40°
Vetítési távolság 1,37m – 8,14m
Képméret 42″-250″
Operációs rendszer Android 9.0 ATV
CPU Amlogic T972
Memória 2GB
Tárhely 16GB eMMC
WiFi 2,4G & 5G WiFi
Bluetooth Bluetooth 5.0
Hangszóró Beépített 2x 5W
Csalakozók 3,5mm fejhallgató, AV, HDMI, 2x USB
Méretek 195 x 137 x 201mm
Súly 1945g

Hűtés és zajszint

A Wanbo T6 Max projektorban az elektronika és az optika hűtését egy speciális két ventilátoros aktív hűtőrendszer látja el. Hátul beszívja a levegőt, végig vezeti a projektorban, majd elől kifújja. A ventilátor zajszintje a gyártói adatok szerint max. 36db. Ez a valóságban egyáltalán nem zavaróan hangos, de az kétségtelen, hogy hallható. Filmezés közben nekem nagyjából 1 perc elteltével már fel sem tűnt a venti hangja. Sajnos ez a projektorok velejárója, mert hűteni kell az optikát, különben gyorsan tönkremenne. Ami még külön kiemelendő az az, hogy a Wanbo T6 Max minden lencséje üvegből készült és egy teljesen zárt rendszerben vannak elhelyezve, ezáltal szennyeződésnek esélye sincs bekerülni. Az üveget azért kell megemlíteni, mert hát mondhatnánk, hogy persze, hogy abból van, mi másból lenne? Műanyagból. Igen, az olcsóbb készülékeknél használnak műanyag lencséket is, amik az idő elteltével fakóbbak lehetnek, sárgulhatnak, de az üveg az mindig átlátszó marad.

Első bekapcsolás és használatbavétel

Miután bedugtuk a konnektorba, még várjunk pár másodpercet a bekapcsolásával, ha üzemkész, akkor a tetején lévő bekapcsológomb elkezd fehéren világítani. Indítást követően kb. 30mp kell az Android rendszer felállásához, ezt követően azonnal használatba is vehetjük. Mondanom sem kell, hogy kezdjük az élesség beállításával a távirányítón, hiszen a homályos képen úgysem látunk semmit. Az Android telepítőjét nem részletezném, hiszen azonnal a nyelv kiválasztásával indít, a magyart megkeresve pedig minden érthető lesz. Viszont ne felejtsünk majd el bejelentkezni a Google fiókunkba, ugyanis csak így használhatunk minden funkciót a projektoron (pl. Play Áruház). A készülék menüje is teljesen magyar lesz, egyedül a projektor specifikus beállítások nincsenek lefordítva, azok angolul jelennek meg. A Wanbo T6 Max készüléken Android operációs rendszer fut, abból is az Android 9.0 TV verzió, ami teljesen TV optimalizált felületet biztosít. Amennyiben néhány alkalmazás igényelné, akkor a távirányító dedikált gombjával a kurzort is előtudjuk hívni.

Multimédia Android TV alapokon

Az Android TV operációs rendszert már jól ismerjük, korábban sok ilyet használó TV okosítót is teszteltünk. A felület tehát adott, van benne minden jó, sok alkalmazást már előre feltelepítettek nekünk, de szinte bármit letölthetünk a TV-re szabott kínálattal rendelkező Play Áruházból. Van rajta YouTube, ebből is a TV-re való applikációt használhatjuk, tökéltesen működik. A Netflix is előre telepítve vár minket, de sajnos a megfelelő licencek hiányában csak a mobilos verziót használhatjuk és maximum SD felbontásban mennek rajta a filmek. Ekkora méretben azért már látható, hogy nem HD a kép, de teljesen jól élvezhető így is. Már rajta van a legnépszerűbb médialejátszó alkalmazás a Kodi is, tökéltesen használható, magyar nyelvű és szinte minden formátumot támogat. Hazánkban a Netflix mellett most az HBO Max kapott kiemelt figyelmet a néhány héttel ezelőtti indulása apropójából. A T6 Max-ra is letölthetjük az HBO Max alkalmazást, el is indult, szintén teljesen magyarul, de itt egy olyan falba ütköztem, amit nem tudtam áttörni. Szóval működik az HBO Max, be lehet jelentkezni, el is indulnak a filmek, szép meg minden, csak épp a filmeknek hangja hiányzik. Néma mindegyik és hiába bújtam a beállításokat nem találtam meg a hiba okát. Már a projektort is visszaállítottam a gyári értékekre, hátha én nyomkodtam el valamit, de sajnos nem, továbbra sincs hang az HBO Max alatt. Ez egy rejtély, de a megoldást sajnos nem találtam meg. Végezetül még kipróbáltam a mostanában nálam favorit PLEX médiaplayer-t, amiből szintén a TV-re optimalizált klienst használhatjuk. Maximálisan elégedett voltam ezzel is, teljesen jól és meglepően gyorsan működik rajta. Persze az előzőkön kívül még nagyon sok applikáció található a Play Áruházban, ott figyel pl. a Disney+ is, csak annak a kipróbálásával még várni kell egy kicsit. Telepíthetünk bármit, korlátokat csak a 16GB tárhely fog szabni. Persze, ha az Android tudása kevés lenne, akkor bármikor csatlakoztathatunk hozzá egy jobb TV Box-ot, vagy sticket a HDMI porton keresztül, és ezzel ki is küszöböltük az apróbb hiányosságait.

A Wanbo T6 Max képminősége és fényereje

Képminőség tekintetében azt kell mondanom, hogy a Wanbo T6 Max az eddigi LEGJOBB (így nagybetűvel) vetítő, amivel dolgom volt. Nagyon szép, részletgazdag képet vetít ki, pedig sajnos csak falon tudtam kipróbálni, de így is nagyon tetszik amit látok. Sehol egy látható pixel, vagy torzítás csak a sima, homogén kép. A nagy fényerejének köszönhetően még nappal is látható, de természetesen az igazi akkor lesz, ha betudunk sötétíteni. Egy rossz szót nem tudok rá mondani, látszik és érződik, hogy ez már nem a belépőkategória. A cikkben lévő képernyőképek kicsit fakónak tűnhetnek, de ez sajnos a telefonom hiányossága, amivel fotóztam őket. Biztosíthatlak, hogy a valóságban nagyon szép képet ad vissza.

Használat közbeni tapasztalatok

Akkor már itt az elején leírom, hogy a Wanbo T6 Max az első olyan Android projektor amivel szinte maradéktalanul elégedett voltam. Átalában nem ajánlom az Android rendszerű készülékeket megvételre, mert a benne lévő elektronika nagyon gyenge szokott lenni, és ez a gyengeség jelentősen kihat a felhasználói élményre. Jelen esetben viszont nagyon is rendben van az Android része. Ez az Amlogic processzor sok TV-ben is használatos, teljesen jó a sebessége, minden nagyon gördülékenyen és gyorsan működik rajta. Egyetlen hibának talán az HBO Max hangját tudnám felróni neki, azt nem sikerült működésre bírnom. A vetítő funkciók is teljesen jól működnek, amiket szintén az Android rendszerbeállítások alatt tudunk változtatni. Itt külön kiemelendő a 4 irányú trapézkorrekció, ami akár automatikusan is beállítja nekünk a képet. Próbálgattam is, hogy menetközben oldalra helyeztem a projektort, és szinte azonnal korrigálta is a képet. Viszont nem mindig volt pontos, de ilyen esetben még mindig a rendelkezésünkre áll a manuális beállítás. A beépített hangszóróról még nem ejtettem szót. A Wanbo T6 Max vetítőben 2db hangszóró található, egyenként 5W teljesítménnyel. Ez nem tűnik soknak, viszont meglepően kellemesen és torzításmentesen szól. Ha épp nincs kéznél külső hangfal, vagy soundbar, akkor maximálisan elegendő akár egy film végignézéséhez is.

Vélemény, értékelés

A Wanbo T6 Max projektor egy nagyon jó minőségű, jövőbemutató készülék. Itt már nem trükköznek a számokkal, odaírják, hogy 550 ANSI lumen a fényerő és az tényleg annyi. Hihetetlenül modern és kényelmes megoldás a teljesen elektromos élességállítás és trapézkorrekció. A benne lévő TV box nem kis meglepetésemre nagyon jól működik, korábban még nem járt nálam olyan Android rendszerű projektor, amit jószívvel ajánlottam volna, de most itt a kivétel. Igaz, hogy nem egy erőmű lakozik benne, de az Amlogic CPU jól és gyorsan teszi a dolgát, bármelyik modern TV okosítóval felveszi a kesztyűt. Az apróbb hibák persze itt is megtalálhatók, a Netflix csak SD, az HBO Max-nak meg nincs hangja, de ezeken kívül minden más nagyszerűen működik (Kodi, PLEX, YouTube…). Magába a vetítő részébe viszont nem tudok belekötni, már a kistestvére is egyedi volt a kategóriájában, ott is olyan szép képet láttam, amire nem számítottam, itt viszont még jobb, szebb és Full HD lett minden. No igen, akkor hol a hiba, kérdezhetnénk, hát ott, hogy ezt a minőséget meg is kell fizetni. A Wanbo T6 Max vetítő ára a cikk írásakor 259$ azaz nagyjából 87000-Ft volt. Ez elsőre nem tűnik éppen olcsónak, de az érte kapott minőség és a benne rejtőző funkciók bőven kárpótolnak érte. Végezetül nyugodtan kijelenthetem, hogy jószívvel merem ajánlani ezt a készüléket megvételre. Eddig ez a legjobb projektor, amivel volt szerencsém találkozni!

Előnyök:

 • Prémium minőség
 • Elektromos élesség állítás
 • Elektromos 4 irányú trapézkorrekció
 • Full HD 1080p natív felbontás
 • Nagy, 550 ANSI lumen fényerő
 • Jól használható Android TV rendszer

Hátrányok:

 • Spóroltak a tartozékokon
 • A Netflix csak SD
 • Az HBO Max-nak nincs hangja

Wanbo T6 Max megrendelés és kupon

A Wanbo T6 Max projektort kedvezményes áron a Banggood webáruházból rendelheted meg. Jelenleg cseh EU raktárból is elérhető, innen várhatóan 1 héten belül meg fog érkezni természetesen vámmentesen. Amennyiben már csak kínai raktárban lenne elérhető, akkor válaszd mellé az EU Priority Line szállítási módot, amivel szintén adó- és vámmentesen fog megérkezni a csomagod.
Köszönjük, ha a lenti gombra kattintva rendeled meg, ezzel egy kicsit támogatod a jövendőbeli tesztjeinket is. Ez neked nem kerül semmi, sőt a kuponnal még spórolhatsz is, de nekünk a webáruház ad egy pici jutalékot a vásárlásod után, amiből finanszírozni tudjuk az oldalunk működését.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 289,99$

 Kuponos ár: 289,99$ ~115.500.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: BGZESMO

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

3 hozzászólás

 1. Tomcsányi Zsolt

  Sziasztok, kb egy hónapja vettem én is egy ilyen projektort. Hosszas keresgélés után ezt válsztottam, kifejezetten a kiválló képminőség és fényerő miatt. Le szerettem volna cserélni az előző eszközt (Excelvan CL720D). Meg is érkezett annak minden boldogság, addig amíg be nem kapcsoptam. A fényerő döbbenetesen alacsony! Ha egy karácsonyi led izzó sor világít az esti jelenetkből semmit, a nappaliakból meg csak nagyon hunyorítva lehet valamit látni. Tudom, hogy besötétítve az igazi, de teljesen besötétítve az sötét jelenetkből, szinte alig lehet kivenni valamit. Az utolsó frissítés (03.22.) után elfelejtette, hogy hogyan lehet a hálózatról internetet kapni, minden hálózaton azt írja nincs internet, pedig van 🙂 . Vissza kellett állítani alapra, akkor kapcsolódás után internet is van. A távírányítóval nem lehet előhozni a kontraszt, fényerő, stb menüt, így semmit sem lejet állítani. Rolós vászonra vetítek, már nem tudom mit tudok tenni. Konkrétan ott tartok, hogy az előző projektornak jobb fénye van, pedig az nem ez a kategória. Van valami ötletetek? Szívesen beküldöm/elviszem esetleg ha meg tudjátok nézni, összehasonlítani azzal ami nálatok van. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszotokat.

  • Szia!

   A teszt példánynál nem tapasztaltam gyenge fényerőt, sőt szerintem még erősebb is volt, mint néhány BlitzWolf projektoré.
   Összehasonlításra sajnos nálunk nincs mód, nincs meg hozzá a felszerelés és a megfelelő háttér sem. Viszont javaslom, hogy nézz meg róla videós teszteket, ott nagyon jól látszik, hogy milyen a fényereje és összehasonlíthatod a tiéddel. YouTube

   Ha úgy látod, hogy nagy az eltérés, akkor lehet, hogy kifogtál egy hibás készüléket. Ha itthon vetted, akkor érdemes a szervizhez fordulni, ha külföldi rendelés, akkor pedig a webáruházhoz ahonnan rendelted. Videó felvétellel nagyon egyszerű lesz bizonyítani, ha gyenge a fényereje.

   Üdv.: Lala

  • Tomcsányi Zsolt

   Kedves Lala, nagyon szépen köszönöm megpróbálom, hátha. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .