banner
Wanbo T2 Max NEW Projektor teszt - Briliáns megjelenítés olcsó áron

Wanbo T2 Max NEW Projektor teszt – Briliáns megjelenítés olcsó áron

Megérkezett a Wanbo T2 Max NEW típusjelzésű projektor, ami az elődjéhez képes egy jócskán módosított készülék, nagyobb fényerő, jobb Android, gyakorlatilag csak a háza nem változott. 

banner

A Wanboo projektorokat eddig is nagyon szerettük, több modell is járt már nálunk az elmúlt időszakban és gyakorlatilag minddel elégedettek voltunk. A Wanbo T2 Max előd modell viszont nem kapott saját tesztet oldalunkon, no nem azért mert rossz lett volna, csak valamiért ez kimaradt. Az új Wanbo T2 Max NEW modell viszont itt van fizikai valójában és azonnal a tesztasztalunk vendége lett. Korábban nagy kedvenc volt a Wanbo T6 Max, ami majdnem mindent tudott, mint a nagyok, viszont azokhoz képest töredék áron. A T2 Max egy olcsóbb, kisebb tudással rendelkező modell, de ugyanúgy Android operációs rendszer fut rajta, Full HD a natív felbontása és már a fényereje sem marad el sokkal a nagyobb testvérétől. Az ára pedig több, mint vonzó, a Geekbuying oldalán az NNNWBT2MNP kupon megadásával 154€, ami nagyjából 59.900.- Ft-os vételárat jelent.

Kibontás, tartozékok

A Wanbo T2 Max NEW vetítő a gyártótól megszokott módi szerint ezúttal is dupla karton csomagolásban érkezett, kívül egy csúnya doboz, hogy védje a szállítás során, belül pedig egy szép, hogy kibontást követően maximális élményben legyen részünk. A projektor mellett nem túl sok tartozékot találunk, csak a legszükségesebbeket kapjuk meg, egy adaptert és egy távirányítót, no meg némi papírt. Van a dobozban egy csomag matrica is, ezt nem nagyon tudom hova tenni, talán arra gondoltak, hogy ragasztgassuk össze vele a készüléket? Ami hiányzik, azaz elem a távirányítóba, ezt ezúttal nekünk kell beszerezni hozzá, amúgy 2db AAA méretű teleppel működik. Sajnos a lencséhez sem kapunk kupakot, pedig a por elleni védelemben szerintem hasznos lenne.

Ez van a csomagban

 • Wanbo T2 Max NEW projektor
 • Hálózati tápegység
 • Távirányító
 • Használati útmutató
 • Matricacsomag

Wanbo T2 Max NEW projektor külseje

A vetítő ezúttal is a Wanbo-tól megszokott vertikális elrendezésű készülék, kinézetre gyakorlatilag teljesen megegyezik az elődjével. Nem mellesleg egy szép projektorról van szó, rendelhető sötétkék és fehér színben is. Nem foglal el sok helyet, mert nagyon kompakt méretekkel rendelkezik, és a súlya is csupán 1kg körül van. Az anyaghasználat ezúttal is kitűnő, kinézetre és tapintásra is minőségi anyagokból állították össze. Az előlap közepén látható a tekintélyes méretű lencse, ami elég mélyen ül a házban, alatta pedig a szellőző rácsa helyezkedik el.

A gombokról nem tudok túl sokat beszélni, mert mindössze egyetlen darab található a Wanbo T2 Max New vetítő tetején. Egyetlen egy bekapcsoló gomb, minden mást a távirányítóval vezérelhetünk, ezért is érdemes rá vigyázni.

A Wanbo T2 Max New projektor távirányítója szintén egy nagyon dizájnos darab. Fehér színű, mint maga a vetítő, de a gombok fekete gumiból készültek. Nagyon jól a kézbe simul, kényelmesen kezelhető vele a készülék. Szükség is lesz rá, mert a vetítőn csupán egyetlen bekapcsoló található, minden más funkciót a távirányítóról tudunk állítani. Az infra mellett Bluetooth kapcsolaton is képes a projektorral kommunikálni, így nem szükséges ráirányítani a készülékre. A távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, amit nem tartalmaz a csomag.

Csatlakozási lehetőségek

A Wanbo T2 Max New projektoron csatlakozási lehetőségekből nincs túl nagy választék. A hátlap bal szélén a hálózati adapter bemenete látható, mellette egy USB 2.0 csatlakozó kapott helyet és mindösszesen 1db HDMI bemenetünk van. A jobb szélen még van egy 3,5mm-es fejhallgató kimenet is, ha épp vezetékesen és csendesen szeretnénk mozizni. Ami kívülről nem látszik, az a hangszóró, itt a hátlap felső részére került 2db egyenként 3W teljesítményű (a gyártó szerint HiFi minőségű) hangkeltő egység. No ezt azért kezeljük fenttartással, mert tényleg jó hangja van neki, de az igazi moziélményt csak külső erősítővel (házimozi) tudjuk elérni. Az USB-ről érdemes még annyit megemlíteni, hogy nem csupán filmek lejátszására használhatjuk, hanem tudunk külső eszközöket is bedugni, olyanokat amit az Android képes kezelni (egér, billentyűzet, légegér…).

Műszaki tulajdonságok

A Wanbo T2 Max NEW egy középkategóriába sorolható projektor, de abból is a jobb felszereltséggel rendelkező készülék. Egy vetítőnél – a felbontás mellett – talán a legfontosabb paraméter a fényerőssége, ettől függ, hogy milyen képet fogunk látni a vásznon. A Wanbo már nem próbálja megtéveszteni a vásárlókat a semmitmondó sokezer lumenes értékekkel, hanem bátran odaírja, hogy 450 ANSI lument tud a készülék, ez mérhető, ellenőrizhető, ha megvannak hozzá a megfelelő eszközeink. Ez a 450 ANSI Lumen lefordítva azt jelenti, hogy jó fényereje van a készüléknek, de nappali környezetben szükséges besötétíteni a szobában, hogy élvehető legyen a műsor. Aztán ami még kiemeli a középkategória többi versenyzője közül, azaz automatikus élesség állítás és trapézkorrekció, A Wanbo T2 Max New vetítőn már nincsenek tekerők, mindent teljesen automatikusan végez a készülék, de a beállításoknál van mód kézi finomhangolásra is. A projektor natív (értsd: vetített) felbontása Full HD, 1080p, a kép mérete pedig a vetítési távolságtól függ. A minimum távolság a vászontól 1,1m, ez kb. 40″ átlójú képet eredményez, de ez megnövelhető akár 100″ méretig is, ha 2,6m távolságba tesszük le a vetítővászon előtt.

A Wanbo T2 Max NEW egy valóban csendes vetítő

Ami nekem feltűnt a bekapcsolását követően az a ventilátorok hangja, vagyis a nagy zaj hiánya. A Wanbo T2 Max New egy kifejezetten csendesnek mondható készülék, amiről én egészen addig nem tudtam amíg be nem kapcsoltam a készüléket. Félreértés ne essék, van hangja, hallható a ventilátor zúgása, de jóval csendesebb, mint sok más korábban tesztelt típus esetében volt. A gyártó úgy hívja, hogy „Hurricane heat dissipation” hurrikán hőleadás, automatikusan szabályozza a vetítő a ventilátort, ha melegebb van gyorsabban teker, ha hűvösebb, akkor lassabban. Filmezés közben egyáltalán nem zavaróan hangos, gyorsan hozzá lehet szokni és pár perc múlva már fel sem fog tűnni.

Bekapcsolás és a használat előtti tudnivalók

A Wanbo T2 Max New projektort bátran nevezhetjük okos készüléknek is, hiszen ezúttal nem csak egy szimpla megjelenítőről van szó. Saját operációs rendszerrel rendelkezik, ami Android 9 alapokon nyugszik. A kezelőfelülete teljesen egyedi, kitűnően használható a távirányítójával is. A hardvert tekintve ezúttal is csak a legszükségesebb erőforrásokat kapta meg a készülék, ami még éppen elegendő hozzá. Memóriából csak 1GB-al gazdálkodhatunk, és tárhelyből is csupán 16GB-ot kapott a készülék. Ez elegendő arra, hogy a népszerű médialejátszó alkalmazások telepítve legyenek a készülékre, de pl. Android játékokkal már nem feltétlenül érdemes próbálkozni. Úgy sejtem, hogy a 9-es Android is azért maradt meg, mert a hardver már kevés lenne egy újabb verzió futtatására. Mondjuk ez nem igazán jelent hátrányt, hiszen a projektoron csak egyetlen dolgot szeretnénk csinálni: filmezni. Ami nekem fájó pont az az, hogy a WiFi csak a 2,4GHz frekvenciát támogatja, sajnos le kell mondanunk a nagy sebességről, ez akkor jelenthet problémát, ha 4K tartalmat próbálunk vele lejátszani. Igaz, hogy a vetített kép csak Full HD, de ha már eleve van egy 4K fájlunk, akkor bizony előfordulhat, hogy lassú lesz az adatátvitel.

A bekapcsolás nem nagy ördöngösség, csak nyomjuk meg a tetején lévő gombot és néhány másodperc múlva már a dizájnos kezelőfelület üdvözöl minket. Nem kell megijedni, ha megjelenik egy vonalakkal teli tesztábra, csak a fókuszt és a trapézkorrekciót állítja a projektor, ha sikerült neki akkor azonnal el is tűnik a kép. A nyelvet érdemes már az elején átállítani magyarra, hiszen többségében teljes a fordítás, valamint ne feledkezzünk el bejelentkezni a Google fiókunkba, természetesen csak miután csatlakoztunk a WiFi-hez.

Teljes multimédia Android TV alapokon

Mivel a Wanbo T2 Max New vetítőn Android operációs rendszer fut, megkapunk minden azzal járó multimédiás lehetőséget is. A kezelőfelület Android TV egy kicsit átalakítva, de a megszokott menük a helyükön vannak. Elsősorban a streaming irányából nézve van HBO Max, Disney+ és még a Skyshowtime kliens sem hiányzik. A Netflix már előre feltelepítve vár minket, de ez nem is meglepő, hiszen a Play Áruházból hiányzik. Miután bejelentkeztem azonnal tudatosult bennem, hogy sajnos megint csak a mobil verziót kapjuk meg az app-ból, hivatalos támogatás nélkül. Ez azt jelenti, hogy csak alapfelbontáson nézhetjük a Netflix filmeket és az alkalmazás is  angol nyelvű. A Play Áruház a TV verzió, tehát csak olyan alkalmazások jelennek meg benne, amiket távirányítóval is tudunk használni. Viszont az a jó hír, hogy a távirányító képes a kurzort is előhívni, így akár nem kifejezetten TV-re készített appokat is tudunk majd vele használni.

Saját videók lejátszásához használhatjuk a teljesértékű Kodi médiacentert, ebben minden földi jót megtalálunk, de a használatát érdemes egy kicsit tanulni. Aztán ott van a népszerű PLEX alkalmazás is, amivel gyakorlatilag egy saját Netflix-et készíthetünk otthonra. Természetesen a YouTube TV alkalmazása is megtalálható a készüléken, amivel korlátok nélkül nézhetjük a kedvenc tartalmainkat. Azt még fontosnak tartom kiemelni, hogy a Netflix kivételével minden applikáció teljes Full HD felbontásban tündököl. Számtalan alkalmazás telepíthető a Wanbo T2 Max New projektorra, határt csak a 16GB tárhely szab, a Play Áruház teljes kínálatából válogathatunk, én nem találtam olyat ami hiányzott volna.

A Wanbo T2 Max NEW használat közben

A Wanbo T2 Max New vetítő használata közben égbekiáltó nagy problémával nem találkoztam, minden tökéltesen működött, úgy ahogyan az a nagy könyvben megvan írva. Amit talán kifogásolnék egy csöppet, az az Android rendszer sebessége, mert néhány applikáció indításakor sajnos várakozni kellett. Elszoktam már tőle, mert itthon általában felsőkategóriás TV okosítókat használok, azoknál meg szinte azonnali minden művelet. Viszont azt is érdemes rögtön hozzátenni, hogy általában nem szoktam ajánlani az Android rendszerű projektorokat, mert rendszerint nyögve-nyelős a rendszer. No, itt ilyennel nem találkoztam, teljesen jól használható, csak kicsit türelmesebbnek kell lenni közben. A teljes automatikus élesség állítás és a trapézkorrekció nagyon tetszik benne, bárhova is tettem mindig jól állította be a képet. Próbáltam menet közben is áthelyezni, de azonnal észrevette és rögtön korrigált (giroszkóp is lehet benne, mert a döntést is érzékelte). Persze gond esetére ott a teljes manuális állítási lehetőség is. Mint korábban írtam, a ventilátor hangja nagyon csendes, filmezés közben gyorsan megszoktam és gyakorlatilag a film hangja teljesen elnyomta. A beépített hangszórók is maximálisan megfelelnek az igényeimnek, jó-jó nem egy Hi-Fi, de arra tökéltes, hogy végig nézzünk vele egy-két filmet.

Vélemény és értékelés

A Wanbo T2 Max New projektor kétség kívül egy nagyon jó készülék a kategóriájában. A kinézete is szemrevaló, érezni, hogy minőségi anyagokból rakták össze. Jónéhány olyan tulajdonsága is van, amit korábban csak a nagyobb (és drágább) típusoknál láttam, gondolok itt az automatikus élességállításra, vagy az automatikus trapézkorrekcióra. Az Android rendszer is tökéletesen használható, nem akadozik, nem cammog, igaz egy kicsit türelmesnek kell lenni, amikor pl. egy komolyabb appot indítunk. Minden alkalmazás elérhető rá, amiket próbáltam azok kivétel nélkül jól működtek. Az tetszett még benne, hogy nem kell az app telepítőket a neten keresgetni, minden ott van a saját, vagy a Play Áruházban. Egyedül a Netflix nem tökéltes, lehetne nagyobb a felbontása, de sajnos a licenc hiányzik hozzá. A vetített kép minőségével is maximálisan elégedett vagyok, egy átlagos otthonban az esti mozizáshoz tökéletes választás. A 450 ANSI Lumen fényerő ebben a kategóriában kiemelkedőnek számít, de ahhoz még mindig kevés, hogy nappali fényben is jó legyen a kép. Ami pedig egyértelműen ajánlott készülékké teszi a Wanbo T2 Max New projektort, azaz ára, a cikk születésekor csupán 60.000.- Ft-ba kerül, ettől jobbat, ilyen áron keresve sem találtam. Bátran merem ajánlani a készüléket, otthoni időtöltéshez, vagy a gyerekeknek diavetítő helyett is jó választás!

Előnyök:

 • Prémium minőség
 • Automatikus élesség állítás
 • Automatikus 4 irányú trapézkorrekció
 • Full HD 1080p natív felbontás
 • Nagy, 450 ANSI lumen fényerő
 • Szép, éles vetített kép
 • Magyar nyelvű kezelőfelület
 • Jól használható Android TV rendszer

Hátrányok:

 • A Netflix csak alacsony felbontáson érhető el
 • Néha kicsit lassú az appok indulása
 • Csak 1GB memória és csak 16GB tárhely

Megrendelés, kupon

A Wanbo T2 Max New projektort a Geekbuying webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg cseh EU raktárból szállítják, így további fizetendők és vámkezelés nem várható. A szállítás ráadásul ingyenes, és pár napon belül kézbe is veheted az új projektorod.

Köszönjük, ha a lenti gombra kattintva rendeled meg, ezzel egy kicsit támogatod a jövendőbeli tesztjeinket is. Ez neked nem kerül semmi, sőt a kuponnal még spórolhatsz is, de nekünk a webáruház ad egy pici jutalékot a vásárlásod után, amiből finanszírozni tudjuk az oldalunk működését.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 183,74€

 Kuponos ár: 154€ ~59.900.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: NNNWBT2MNP

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Műszaki paraméterek

Alap információk Gyártó: Wanbo
Modell: T2 Max NEW
Típus: Projektor
Szín: Kék, fehér
Optikai paraméterek Vetítési technológia: LCD
Fényforrás: LED
Felbontás: 1920*1080
Fényerő: 450 ANSI
Kontraszt: 2000:1
Képarány: 16:9 / 4:3
Élesség: Automatikus élességállítás
Vetített képméret: 40-140″
Vetítési távolság: 1.1-2.6m
Fényforrás élettartama: 20000 óra
Rendszer RAM: 1GB
ROM: 16GB
WiFi: 2.4G
Bluetooth: Bluetooth 4.2
Operációs rendszer: Android 9.0
Tápegység 19V/3A
Portok 1 x Tápegység bemenet
1 x USB
1 x HDMI
1 x Fejhallgató jack
Méret & Súly Méretek: 113 x 146 x 156.5mm
Súly: 1.1kg

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .