banner
Bezárt a Gearbest

Vége a dalnak: Bezárt a Gearbest

Úgy tűnik, hogy végleg lehúzta a rolót a Gearbest webáruház, már a cég weboldala sem érhető el, habár néhány funkció még működik a háttérben. Ezzel lezárult egy korszak az internetes rendelésben, ugyanis kétség sem férhet hozzá, hogy a Gearbest jelentős szerepet játszott a kínai online rendelések történelmében.

A Gearbest egy ideje már köztudottan pénzügyi gondokkal küzdött, nagyjából 1,5 évvel ezelőtt kezdtek látszani a jelek, hogy valami nincs rendben a cég házatáján. Akadoztak a rendelések, nem küldték a megvásárolt terméket, nem működött a kommunikáció. Ellenben a cég fénykorában nagyon népszerű webáruháznak számított, pl. ők vezették be elsőként a Priority Line szállítást, amivel az értékesebb dolgok is adó- és vámmentesen érkeztek meg a vásárlókhoz. Mi is sok terméket ajánlottunk tőlük, hiszen nagyon jó áron lehetett olyan eszközöket megrendelni, ami a hazai boltokban jóval többe kerül, ha egyáltalán kapható.

A Gearbest bezárásában vezető szerepe volt a tulajdonos Shenzhen Globalegrow E-Commerce Co. komoly pénzügyi problémáinak. Eleinte próbálták a céget megmenteni úgy, hogy külsős eladókat is beengedtek a felületükre, akik aztán végül maguk is hozzájárultak a webáruház hírnevének a megtépázásához és a vásárlók elveszítéséhez. Amíg a Gearbest önálló webáruházként működött, minden jól ment, de amikor megjelentetek a független eladók hirtelen összeomlott az eddigi rendszer és elkezdtek megsokasodni a vásárlói panaszok. Később az ügyfélszolgálat már nem is reagált érdemben a panaszokra, az jól járt, aki végül visszakapta a befizetett pénzét, de sajnos akadtak olyan vevők is, akik nem lettek kártalanítva.

Sajnáljuk Gearbest, veletek kezdődött a DigiPortál kütyü tesztelős korszaka is, ha ti nem vagytok (és a rámenős kapcsolattartótok), akkor nálunk is máshogy alakultak volna a dolgok.

Viszlát Gearbest!
Köszönünk mindent!

Ezt olvastad már?

Retro játékkonzolok akciósan magyar raktárból

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett retró játékkonzolok, amiből most 4 típus egészen jó áron …

3 hozzászólás

  1. Ismét elérhető a Gearbest oldala, de óvva intünk mindenkit a rendeléstől, nem érdemes kockáztatni.

  2. Már egy éve nem rendeltem onnan, mert minden túlárazott volt. A legdrágább hely lett a GB, nem lep meg, hogy tönkrement. Alin kb majdnem féláron lehetett rendelni bizonyos dolgokat. R.I.P. GB, de nem hullatok könnyeket…

    • Látszott már régóta, hogy baj van, én kb. 1,5 éve nem rendeltem tőlük. Pénzem szerencsére nem maradt nálunk, de a belső kommunikáció is teljesen megszakadt. Amíg jól működtek kedveltem őket, rendszeres vásárló voltam, de siratni én sem siratom, majd jön másik, na meg ott a Banggood, Geekbuying, Aliexpress, és a számtalan kis shop ahonnan még mindig lehet olcsón rendelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .