2019 március 22.
Főoldal / Egyéb / Új díszletet kapott az RTL Híradója és a Fókusz

Új díszletet kapott az RTL Híradója és a Fókusz

Augusztus 29-én, hétfőn, az RTL Klub áttér a 16:9-es képarányra. Hír- és magazinműsorai megújult díszlettel, főcímmel, zenével lesznek képernyőn.

Az RTL Klub augusztus 29-én vált 16:9-es képarányra, megújulnak hír- és magazinműsorai, újak leszek a díszletek, főcímek, zenék. “Hosszú hónapok óta dolgozunk rajta, hogy új látványelemekkel, díszlettel jelentkezzenek a hír- és magazinműsoraink, de a váltás kapcsán határoztuk el, hogy áttérünk az új látványvilágra. Jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, miközben készül a napi műsor, ezért a Híradó is másik stúdióból jelentkezik. Remélhetőleg semmit nem vesznek észre a nézők a készülődésből”- mondta Kotroczó Róbert hírigazgató az RTL-nek.

A cikk az [origo]-n olvasható tovább…

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

28 hozzászólás

 1. Kíváncsian vártam a ma reggelt, hogy zökkenőmentesen, s hibátlanul álltak-e át. Nos nem így történt. Mint ahogy ma 2x is beírtam a főoldalon a chat-re, valami nem stimmel. A T-home-s műholdas RTL Klub adás nem volt méretarányos. Sem nálam, sem a másik tv-n. Az enyém 16:9-es, a másik 4:3-as. Mindkettőn függőlegesen megnyúlt a kép. Egy rövid ideig 7 után jó volt, Automatikus-ra állítva valóban 16:9 volt DVB-T-n nézve, de most már ott sem jó, olyan mint eddig, azaz tömzsik az emberkék. vagyis a teljes átállás nem történt meg. Pedig volt idejük, s mindenhol azt mondták, semmit nem veszünk észre ebből. Frászt nem. Gondolom látják a hibát, s dolgoznak rajta, meglátjuk estére mi lesz a helyzet. Arra is kíváncsi lennék, másnál is ez a helyzet?

 2. A DIGI közleménye az átállásról a DIGI facebook oldalán olvasható!

 3. Ha minden oké akkor azt mondja meg nekem valaki hogy miért van alul-felül fekete csík a mindig tv-nél és a Digi-nél is az LCD tévénél?

 4. Nekem 4:3-as tv-m van, szóval 16:9-nél alul-felül fekete csíkokat kéne látnom, de nem.

 5. A nagyon közül csak a T-nek vannak gondjai az átállással, még a digi is megoldotta…

 6. Most már jó, T-Sat-nál is van már kapcsolójel. Már vannak fekete csíkok, alul-felül.

 7. 4:3-as TV-nél van fent és lent csíkok, de el tudom tüntetni, ha állítok a beltérin. Engem nem zavar, örülök a váltásnak (Digi)

 8. Reggel földi analóg OKrnUPC Direct nyújtott fejekrnMost már a UPC is jó.

 9. Reggel a probléma maitt felhívtam a T-home-t, egy hölgy vette fel.Elmondtam neki,hogy megnyúlt a kép, s akkor hogy is van ez az átállás. Mit gondoltok mire akart rávenni? Hogy áramtalanítsam a beltérit,vegyem ki a kártyám. Mondom neki nem tettem meg, s nem is fogom, mert minden más adó jó, kivéve az RTL-t. M1,M2,Duna jön 16:9-ben, csak ezzel van a gond. Állítólag én voltam az első,aki ez miatt szólt. Rövidre rá RTL klub csak hang, kép nincs, majd jó 10 percig megszűnt minden, mert nem volt jel. Gondolom utána álltak neki megcsinálni… Most rétem haza, most jó az RTL a T-home-nál is, most valóban 16:9. De érdekes,mert ha automatikusra teszem az RTL-t DVB-T-n, akkor a TV2 is arra áll, s így annak a képe nem jó, törpék vannak mindenhol… Valahogy összefüggésben van a két dolog,..de nem értem hogy. Tv2 1-én áll át?

 10. Jól sikerült az átállás a reklám alatt alul, felül, oldalt, fekete csík az éppen futó sorozat meg oldalt két csíkkal valami nálam nem stimmel vagy másnál is van hasonló probléma a többi eddig 16:9 sugárzó adó tökéletes de az RTL nem.

 11. Én semmit nem vettem észre az átállásból. Az igaz, hogy kb 3 percet néztem. 😀

 12. Az rtl-nek van egyáltalán olyan műsora amit 16:9 ben készítettek el?Minden adás 4:3-ban megy.Kíváncsi leszek a fél hetes Híradóra.

 13. Jó magyar szokás szerint elsőre nem megy nekik sem. Azt hittem minden 16:9-s lesz, de hát tévedni emberi dolog, a jelenlegi sorozat, s ami előtte volt, az sem az, s ez már hozza is magával az újabb problémát: nem vált vissza 4:3-ra a képernyőn a méret, s így aránytalanok megint az emberkék. DVB-T-ről beszélek most. Azaz ha nézném ezeket a sorozatokat (persze nem nézem, csak a kíváncsiság miatt nézegetem egész nap a próbálkozásukat), akkor manuálisan kellene képarányt váltanom, ami nevetséges. T-home-nál jó, ott méretarányos minden, mert 4:3-ban látom. Azért szerintem ennek nem így kellene működnie. Volt idejük felkészülni, de látom valaki nem ért a dolgához…

 14. A híradó se 16:9-es ezért kár volt ennyire nyomni az átállást ez valahogy nem jött össze.

 15. Nekem MindigTv-n valami nem stimmel az RTL klubbon, alul felül fekete csík lett 🙁 rnA TV2-nél sem vette észre változást.

 16. A TV2 még nem állt át. Úgy tudom, szeptember 1-től fog, de lehet rosszul tudom, s később. EviKid-nek is igaza van a maga módján, ha 16:9-re állítom most az RTL Klubot DVB-T alatt, akkor bizony rondán kicsik az emberkék, alul-felül fekete csík van, csak Automatikus üzemmód esettén tölti ki a képernyőt, s így ez nem 16:9 valóban. Ha az M1,M2,DunaTv-n állítom 16:9-re, akkor is kitölti utána is a képernyőt (persze ha valóban 16:9-s adás megy éppen). Azaz valami valóban nem stimmel ezzel az átállással.

 17. A Mindig tv-n továbbra is a 4:3-as képarányú letterbox változatok lesznek elérhetőek,mert az RTL és a TV2 tulajdonosa is annyira alacsony sávszélességet vásárolt ,hogy a 16:9-es adás az erős tömörítés miatt teljesen nézhetetlen lenne.rnA Digi tv meg a DVB-T-től kapja a jelet ezért nem tud átállni szerintem.rnÁtállás magyar módra….Magyarország én így szeretlek!:)

 18. Akkor most tisztázni kellene valamit csak a DIGITV-n és a MindigTV-n van 4:3-as sugárzás a többi szolgáltatónál megy a 16:9 legalábbis az eddig átnyálazott fórumok információi szerint valaki esetleg tudna több infót erről mert nekem csak a fent említett két verziót volt lehetőségem tesztelni

 19. Akkor a TV2-től se várjunk csodát hihetetlen hogy van egy 107 centis tv-n egy 55 centis tv képét látom csak így tovább lesz ez még sz…bb is.

 20. Digi Tv -n, ha a beltérit átállítom a menüben 16:9-re akkor jó az RTL, viszont a többi csatorna pl. Viasat megnyúlik. Ugyanakkor, ha hagyom automatikus beállításon és a Spektrumra (ugye ez is 16:9) kapcsolok ott automatikusan jó képarányba áll a TV ill. beltéri. Ez mitől van?

 21. Az RTL Klub még mindig 4:3-ban jön a Digi minden platformján.rnA Spektrumon van kapcsolójel, ott ezért működik jól.

 22. Nálam a Panasonic LCD tv-mnél átáll teljes képernyőre, általában. S ha átáll, az 10-30mp alatt történik meg, ami nagy szégyen. De van, hogy nem áll át, akkor végigpörgetem 1x a képarány menüt, s hagyom a Manuális beállításon, akkor ismét az előbb említett 10-30mp-n belül átvált teljes képernyőre. de ha 16:9-re teszem, akkor torz a kép és alul-felül fekete csík.rnS válasz ma sem jött az RTL-től, tegnap írtam nekik. Gyanítom arra hiába várok. rnSzerintem az egyetlen megoldás, a hibát jelezni kell a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnak. Ők majd megvizsgálják mi a helyzet, s lépni fognak.

 23. Az előbb a Manuális szó helyett az Automatikus szó a helyes, elnézést!

 24. Egy valami lényeges minőségi információt ismét kihagytam, ha teljes képernyőn megy az adás az RTL Klub-on, annak minősége meg sem közelíti az M1 vagy az M2 csatorna minőségét, s most nem HD adásról beszélek.rnNekem az RTL Klub minősége így MindigTV-n keresztül egyértelműen homályosabbnak tűnik, mintha egy kisebb kép lenne széthúzva 16:9-re. Ez amolyan átvágásnak tűnik, s nem hinném, hogy nagyot tévednék.rnTény, én M1, M2 minőséget váram, s messze nem azt kaptam.

 25. Látom én írok ide a legtöbbet 🙂

  Gondoltam megosztom veletek a Tv2 mai átállását, így le lehet vonni a következtetéseket az RTL Klub-al kapcsolatban.rnTV2 mind a T-home műholdas csatiján, mind a MindigTV adásán JÓ! Mindegy mire teszem, Automatikus állásra, vagy 16:9-re. Vagyis a TV2 egyértelműen 16:9-ben ad.rnAz RTL Klub továbbra is 16:9-ben rossz. Akkor lehet találgatni ki a hunyó ebben a problémában.

  S még egy RTL Klub-MindigTV adat: tegnap leghosszabb teljes képernyőre váltás=42mp. :-w

Vélemény, hozzászólás?