banner

Ugoos AM6 TV Box teszt – Az Amlogic ereje legyen veled

Ismét egy nagyon erős TV Box-ot teszünk górcső alá, ami nem más, mint az Ugoos AM6 TV okosító. A legerősebb mezőnyben versenyzik az Ugoos AM6, ebben a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményű Amlogic S922X processzor segíti.

Az Ugoos AM6 készülékből 2 változat kapható a boltokban, az egyik jelen tesztünk főszereplője, valamint van egy Pro verzió is, ami csupán a memória méretében különbözik az alap változattól. A normál kiépítésben 2GB RAM-ot és 16GB ROM tárhelyet kapunk, ezzel szemben a Pro verzióban már 4GB RAM és 32GB ROM tárhely található. Érdemes a vásárlás előtt eldönteni, hogy melyiket szeretnénk, mert a memóriát később már nem lehet bővíteni.
Az Ugoos márkáról érdemes megemlíteni, hogy valódi gyártóról van szó, leginkább TV Box-okat gyártanak és fejlesztenek. A saját Ugoos márka mellett foglalkoznak OEM gyártással is más vállalatok részére. Gyártónál nagy előnyt jelent a későbbi támogatás stabilitása, sokkal tovább számíthatunk rá, mint egy kevésbé ismert, vagy ismeretlen márka esetében.

Vásárlás

Kibontás

Az Ugoos AM6 TV Box egy méretes kék-fehér dobozban érkezik, a doboz oldalain és az alján minden műszaki paraméter megtalálható. Mindent megtalálunk benne az első használatbavételhez, már csak 2db AAA méretű elemet kell beszereznünk a távirányítóba, mert ezeket most is kispórolták belőle. Az Ugoos AM6 szabványos EU csatlakozóval rendelkezik és megfelel minden EU szabályozásnak, előírásnak.

A csomag tartalma

 • UGOOS AM6 TV Box
 • Távirányító
 • HDMI kábel
 • 2db levehető WiFi antenna
 • Hálózati adapter
 • Használati útmutató (angol)

Kinézet

Az már első ránézésre látszik, hogy egy nagyon dizájnos külsővel ellátott TV Box-ról van szó, az viszont nem feltétlenül látható, hogy a külső ház fémből készült. Egyszerű, letisztult formavilágú TV Box, bal oldalt két nagy külső antennával, hogy a WiFi jelerőssége a lehető legjobb legyen. Átlagos külső méretekkel rendelkezik, 11,7 x 11,7cm széles és hosszú, a magassága pedig 1,85cm. A súlya nehezebb az átlagos TV Box-oknál, 300g, ami a fém borításnak tudható be.

Távirányító

Az Ugoos AM6 távirányítója teljesen egyedi kialakítású, nem találkoztam még más készüléknél vele. Valójában semmi extrát nem tartogat, normál infra verzió, azaz a box felé kell vele mutatni, ha használni akarjuk, nincs benne giroszkóp sem, de még az egér kurzort sem tudjuk mozgatni vele. Szép, dizájnos, de semmi több. Én javaslom, hogy a kényelmesebb használat érdekében szerezzünk be egy giroszkópos légegeret, vagy egy rádiós mini billentyűzetet mellé.

Csatlakozók, portok

Az Ugoos AM6 számtalan portal, csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, én úgy látom, hogy nem hiányzik róla semmi. A csatlakozók egy része hátul helyezkedik el, míg néhányat a jobb oldalon fogunk megtalálni. Hátul rögtön a jobb szélén találjuk meg az adapter bemenetét, mellette pedig a digitális optikai hangkimenetet. Ettől balra helyezkedik el a TV HDMI csatlakozója és 2db USB 2.0 port. A hátlap bal szélén találjuk meg az RJ45-ös LAN csatlakozót, ami gigabites sebességre képes.

A készülék jobb oldalán van még egy analóg AV kimenetünk a régebbi tévék számára, de ugyanezen a kimeneten sztereó hang is megszólaltatható. Az AUX-IN hangbemenet rendhagyó egy TV Box-on, ide bármilyen sztereó hangforrást csatlakoztathatunk. Ezen az oldalon is találunk még 2db USB csatlakozót, amiből az egyik már a 3.0-ás nagy sebességű verzió. Dughatunk bele micro SD kártyát is a tárhely bővítése céljából, ebből maximum 64GB méretűt tud kezelni.

Hardveres jellemzők

Az Ugoos AM6 hardvere nagyon erős, a jelenlegi felső kategóriába tartozik. Ebben főszerepet játszik az AmLogic S922X SOC, ami páratlan sebességgel ruházza fel, összesen 6 fizikai maggal rendelkezik, amiből az egyik egy 4 magos ARM-Cortex A73 és egy 2 magos ARM-Cortex A53 CPU. A grafikus megjelenítésért egy ARM Mali TM-G52 MP6 GPU felelős, ez jelenleg az egyik legjobb Android TV Box-okban használt megjelenítő lapka, amivel még a játékokkal sem lesz problémánk.
Mint a cikk elején említettem, a nálunk járt változat memóriából csak 2GB LPDDR4, tárhelyből pedig 16GB eMMC modult tartalmazott, de van egy nagyobb Pro verzió is, amit már 4GB / 32GB modulokkal szereltek fel. Sebesség terén nincs különbség a készülékek között.

 

Nem lehetne felső kategóriás TV Box az Ugoos AM6 Pro profi vezérlők nélkül. Ezért kapott is egy Ampack AP6398S Dual Band WiFi modult (2,4GHz + 5GHz + 2×2 MIMO), ami már a 802.11ac szabványt is támogatja (természetesen a korábbiak mellett). A jobb és erősebb WiFi vételt tovább segíti a dupla külső antennája. Van a készülékben Bluetooth adapter is, ebből már az 5.0 szabványút kapta meg, ami nagyobb sebességet képes biztosítani, mint a korábbi verziók.

Műszaki paraméterek

Hardveres Jellemzők:
Operációs rendszer Android 9.0
Nyelv Többnyelvű, magyar is
CPU Amlogic S922X,Quad core ARM Cortex-A73 és dual-core ARM Cortex-A53 CPU
GPU ARM Mali TM-G52 MP6(6ppc)
SDRAM LPDDR4 2GB
Tárhely (Flash) 16GB EMMC)
WIFI 2.4G+5G A vezeték nélküli modul megfelel az IEEE 802.11 a/b/g/n/ac 2×2 MIMO szabványoknak, a vezeték nélküli sebesség akár 867Mbps is lehet
WIFI Modul AmPack 6398S
Bluetooth Bluetooth 5.0 LE technológiával
Tárhely bővíthetőség SD kártya max 64GB
Tápellástás DC 12V/2A
HDR Támogatott
Csatlakozási lehetőségek:
HDMI kimenet HDMI(2.1 és 2.0 ) a maximum támogatott felbontás: 4K@60fps (HDCP2.2)
USB Port 1*USB 3.0 nagy sebességű, 3*USB 2.0 Host
Optikai Kimenet 1*SPDIF
Állapotjelző LED Támogatott
Hálózat 1*RJ45 1000MBit/s IEEE 802.3 10/100/1000M
Tápegység 1*DC Jack
Egyéb Paraméterek
Működési hőmérséklet 0~60℃
Tárolási Hőmérséklet -10~60℃
Környezeti Páratartalom 5%-90%(Nincs páralecsapódás)
Tanúsítványok CE, FCC
Csomagolás:
Méretek 117*117*18.5mm
Nettó súly 300g
A csomag mérete 162*162*80mm

Szoftveres tulajdonságok

Az Ugoos AM6 a jelenlegi legújabb Android 9.0 Pie rendszert futtatja, ebből is egy speciális Android OS verziót. Speciális, mert a rajta lévő launcher inkább hasonlít egy asztali PC-re, mint egy telefonra, jól néz ki, könnyen kezelhető, de mivel Android OS rendszerről van szó, ezért az alkalmazások rendes használatához szükséges egy egér, vagy egy tapipados billentyűzet is amivel mozgatni tudjuk a kurzort.

Használat közben

Az első bekapcsolást követően telepítőmenüvel én nem találkoztam, egyből a főoldal jött be. Érdemes rögtön az elején a nyelvet átállítani magyarra, valamint végigmenni a beállításokon és átállítani a nekünk szükséges paramétereket. A beállítások box specifikus része sajnos ezúttal is csak angol nyelven érhető el. Az Ugoos AM6 TV Box rendelkezik néhány olyan lehetőséggel, amit más készülékeknél nem feltétlenül találunk meg. Ilyen például a részletes Game Pad beállítási lehetőségek a jobb játékélmény eléréséhez. De választhatjuk a gyárilag elérhető root lehetőséget is, vagy használhatunk előretelepített Samba szervert is. A hálózati csatlakozója a Wake On LAN lehetőséget is támogatja, amivel távolról PC-n keresztül is felébreszthetjük a készenléti állapotban lévő box-ot.

Új készülék révén a frissítés hosszú időn át biztosított lesz, ami OTA-n keresztül automatikusan is letölthető hozzá, a teszt ideje alatt 3 új szoftver is érkezett hozzá, így a támogatása 100% biztosított.

Multimédia

Egy TV Box legfőbb felhasználási területe a multimédiás tartalomfogyasztás, ebben az Ugoos AM6 TV Box nagyon jól teljesít. Mint említettem Android OS rendszerű készülékről van szó, így majdnem a teljes Play Áruház kínálata rendelkezésre áll, több tízezer alkalmazás között válogathatunk. Külön kiemelném az HBO GO-t, mert ezzel a legutolsó frissítés óta vannak gondok néhány készüléken, de az Ugoos AM6-on rendesen működik, igaz csak WiFi-n keresztül. A UPC Horizon GO is jól funkcionál, de a Telekom TV GO-val ne is próbálkozzunk, telepíteni ugyan lehet, de a kép nem fog megjelenni a lejátszás alatt.

A Youtube probléma nélkül működik, valamint a Netflix is futtatható rajta, de ebből sem a legújabb verzió. Erősen ajánlom az Aptoide TV alkalmazás áruház telepítését is, ez egy alternatív áruház, ami jóval többet nyújt a Play Áruházhoz képest. Lehet olyan applikációkat is letölteni, amik kifejezetten TV-re vannak optimalizálva, valamint olyan korábbi verziók telepítésére is lehetőség nyílik, amelyek még probléma mentesen futtathatóak a készülékünkön (pl. Netflix).

Azt már talán megemlítenem is felesleges, hogy a népszerű Kodi lejátszó tökéletesen és gyorsan működik az Ugoos AM6 készüléken is, de a VLC TV-re optimalizált verziója is a rendelkezésünkre áll. Tényleg csak a képzeletünk és a készülék tárhelye szab gátat a TV okosító felhasználásának, az Ugoos AM6 esetében a sebességgel és a stabilitással bizonyosan nem lesz problémánk.

Sebesség, Antutu

Lefuttattam egy Antutu sebesség tesztet is, ami ezúttal is bámulatos eredményt hozott, közel 120000 pontot ért el benne. Ezzel az Ugoos AM6 helyet szerzett magának a leggyorsabb Android TV Box-ok között. Természetesen ebben nagy szerepe van az Amlogic S922X SoC-nak, ami jelenleg a leggyorsabb TV okosítókba szánt lapka. A középkategóriás box-on ennek a pontszámnak körülbelül a felét tudják hozni az Antutu tesztben. Ez a nagy sebesség különbség a használat közben is érezhető, akadozással, vagy bizonytalan működéssel nem találkoztam a teszt alatt. Végig gyorsan gördülékenyen működött a készülék, a játékok is gyorsak voltak, még ilyen felhasználásra is merem ajánlani. Sőt, játékvezérlő kontrollerrel kiegészítve néhány unalmas délután feldobására is alkalmas lehet.

Vélemény, összegzés

Az Ugoos AM6 TV Box egyértelműen a felső kategóriás készülékek közé tartozik, kiváló teljesítményéről a hat maggal rendelkező Amlogic S922X lapka gondoskodik. A gyártó is odatette magát, hiszen a fém házban valóban minőségi alkatrészek vannak, néhány olyan egyedi funkcióval, ami más készülékben nem található meg. Az Android 9.0 rendszer valószínűleg sokáig elegendő lesz, de a gyártónak köszönhetően folyamatosan érkeznek hozzá a frissítések, így bátran merem ajánlani hosszútávú felhasználásra is. Egyetlen hátránya a távirányító, ami nem elég, hogy csak infrás, de a kurzort sem lehet vele irányítani, a jó hír, hogy néhány ezer forintért vehetünk egy sokkal jobbat hozzá.
Az Ugoos AM6 TV box kitűnő választás, ha csak a legjobbal éred be. Hasonlóan jó készülék, mint a Beelink GT-King, de itt sokkal erősebb a gyártó támogatása és a rendszere is egy kicsit jobban összerakott.

Árak és kupon

Megvásárolni a lenti ZÖLD gombra kattintva tudod a Banggood online áruházból, szállításnál válaszd az EU Priority Line lehetőséget és garantáltan vámmentesen fogod megkapni. Az ára a cikk születésekor 126$ volt, ami nagyjából 37.000.- forintnak felel meg. Ez az ár nem feltétlenül olcsó, de tekintve, hogy a jobb középkategóriás készülékek is 20e forint felett kezdődnek már nem is olyan drága, hiszen azoktól több, mint 2X nagyobb teljesítményt kapunk.

Előnyök:

 • A leggyorsabb Amlogic S922X SoC
 • Teljesen fém ház
 • Széleskörű csatlakozási lehetőségek
 • Sok memória és tárhely (a Pro verzióban még több)
 • Android 9.0 Pie rendszer
 • Egyedi funkciók, sokrétű felhasználás
 • Gigabites LAN
 • Külső WiFi antenna

Hátrányok:

 • Csak infra távirányító

 

Vásárlás

Ugoos AM6 TV Box

Csomagolás, tartalom
Megjelenés, kialakítás
Kezelhetőség
Hardveres felszereltség
Szoftveres támogatás
Képminőség
Sebesség
Bővíthetőség
Ár-érték arány

Ajánlott

Nagy teljesítmény, minőségi köntösben. Kitűnő hosszútávú választás, ha veszünk mellé egy rendes távirányítót.

Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

2 hozzászólás

 1. Szia!

  Te melyiket javasolnád megvételre?
  X88 King Amlogic S92X
  UGOOS AM6 Pro
  Beelink GT-King Pro

  HBO GO, Horizon Go + 4k rls lejátszása a cél.

  Köszi a válaszod!

  • Szia!

   A fentiek közül nekem a Beelink GT King Pro a legszimpatikusabb, azért mert hozzá nem kell plusz távirányítót venni a kurzor mozgatáshoz. HBO GO csak WiFi-n keresztül fog menni, viszont a 4K-hoz meg jól fog jönni a gigabit LAN. VLC és a Kodi is jól fut rajta, UPC Horizon GO szintúgy.

   Itt most adnak hozzá ajándék SD kártyát is Core ELEC rendszerrel: http://bit.ly/2MVWcPG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .