banner

Twin fej felszerelése

A TWIN LNB egy speciális, két kimenettel rendelkező műholdvevő fej. A használatára akkor lehet szükség, ha egy parabola antennáról több műholdvevőt is üzemeltetnek. A műholdvevők többsége (pl. Digi TV műholdas szolgáltatásnál) alkalmas a jel továbbadására is másik készülék felé, ezt hívják felfűzésnek. Felfűzött beltérik esetében azonban van egy korlátozás, minden beltérin egyazon időben csak a Vertikális, vagy csak a Horizontális polarizációjú csatornák foghatók, ennek a kényelmetlenségnek a kiküszöbölésére alkalmazható a twin fej. A Twin fejre két műholdvevő köthető, ha ettől többet szeretnénk, akkor 4 kimenetes, vagy 8 kimenetes fejre van szükség.

banner

Az alábbi példán a Digi TV esetében láthatunk egy egyszerű két vevős esetet.

Így néz ki a TWIN fej (kattints)

Felszerelése nem bonyolult művelet, mégis, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban inkább szakképzett szerelővel végeztessük el.

A régi egykimenetes fejet kivesszük a tartójából, és az új TWIN fejet betesszük helyette. Rögzítjük a csavarokat és természetesen ez a fejet se felejtsük el elforgatni az antenna beállításnál már ismertetett módon. Az antenna állítása nem szükséges!

A fej egyik kimenetére a meglévő kábelt csatlakoztatjuk. A másik kimenetre szintén egy koax kábel kerül, amit el kell vezetni a másik beltéri egységig, vagy a meglévő dual beltériig(ahova a másik is megy). Ezt is be kell kötni F csatlakozókkal. Egyes beltérinél csak simán a másik kábel helyére az LNB INPUT feliratúba kell csatlakoztatni.

Dual beltérinél a képen látható bemenetekbe kell kötni és természetesen a képen is látható átkötést el kell távolítani.

Ha a bekötés is kész, már nincs más dolgunk, mint a csatornákat újra keresni és örülni az új adóknak.

Az alábbi képeken látszik a bekötés elve: