banner
TV2 Play

TV2 Play: túl a félmillión!

Decemberben átlépte az 500 ezer főt a TV2 streaming szolgáltatása, a TV2 Play regisztrált felhasználóinak a száma. A felhasználók közel fele a 18-29 éves korosztályból kerül ki, a felületen található tartalmakat pedig nagyrészt telefonjukon fogyasztják a nézők.

banner

2021. december 9. Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a TV2 streaming szolgáltatása a februári bevezetése és a mobilapplikáció augusztusi indulása után: december első napjaiban meghaladta a félmillió főt a TV2 Play regisztrált felhasználóinak száma. A folyamatosan növekvő felhasználótábor pedig lelkesen fogyasztja a TV2 változatos tartalmait: eddig összesen közel 8,7 millió órányi videót néztek meg az indulása óta a felületen. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy elsősorban a saját gyártású showműsorok és a reality show-k a legnépszerűbbek a TV2 Play kínálatából, ezek közül is kiemelkedik az Exatlon nézettsége.

Beszédes adat, hogy a felhasználók közel háromnegyede, 74 százaléka telefonján nézi a videókat, és csak 26 százalék fogyasztja jellemzően számítógépen a tartalmakat. Szintén érdekesség, hogy a regisztrált felhasználók közel fele, 43 százaléka a 18-29 éves korosztályból kerül ki, azaz a TV2 Play azt a fiatal közönséget is hatékonyan szólítja meg, amelyiket a hagyományos tévénézés kevésbé köti le. A regisztráltak nemenkénti megoszlása kétharmad-egyharmad a női felhasználók javára, míg Budapest-vidék viszonylatban 14 százalék és 86 százalék ez az arány.

„A több mint 500 ezres tábort gyakorlatilag három hónap alatt értük el – szeptember óta kötött regisztrációhoz a hosszabb tartalmak lejátszása a felületen – ami fantasztikus eredmény. A fiatalok magas aránya a felhasználótáborban visszaigazolás számunkra, hogy a megfelelő felület létrehozásával az olyan potenciális nézőkhöz is eljutnak a műsoraink, akik nem feltétlenül ülnének le a tévé elé. Továbbra is stratégiai célunk, hogy tartalmaink minél több felhasználóhoz eljussanak, ezért folyamatosan fejlesztjük a TV2 Play honlapot és a TV2 Play applikációt, hogy mind designban, mind technikailag a lehető legjobb élményt biztosítjuk felhasználóink számára” – mondta Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója.

A TV2 streaming szolgáltatása, a TV2 Play idén februárban indult, majd augusztusban megjelent a mobiltelefonokra optimalizált TV2 Play applikáció is. Az applikációban a teljes műsorkínálat megtalálható, ahol a letöltés utáni regisztrációs folyamat elvégzését követően azok a tartalmak is elérhetőek a felhasználó számára, amelyek a webes felületen regisztrációhoz kötöttek. A TV2 programjaihoz kapcsolódóan magukon a műsorokon kívül számos extra tartalommal, plusz videókkal várja a nézőket az alkalmazás, illetve a webes verzió.

A tartalmak közötti válogatást számos funkció segíti. Az online felülethez hasonlóan az alkalmazásban is elérhető az adott személyhez, műsorhoz vagy szóhoz tartozó tartalmak listázása, de ezen felül a felhasználó műfaj, népszerűség, csatorna vagy ábécé sorrend szerint is rá tud keresni a műsorokra. Egy ajánlómotor segíti a tartalmak megtalálását, valamint a TV2 Csoport online szerkesztői is folyamatosan kiemelik az érdekes videókat. A top videók menüpontra kattintva a mások által az elmúlt 24 órában legtöbbször megtekintett videók érhetőek el, így a fogyasztók egyetlen érdekes tartalomról sem maradnak le.

A regisztrációnak köszönhetően már az applikáció legelső használatakor saját listát tud létrehozni a felhasználó, és a személyes ajánlás vagy a félbe hagyott tartalmak későbbi folytatása is azonnal elérhető. A regisztráció szintén lehetővé teszi, hogy könnyedén átnavigáljon a felhasználó az egyik eszközről a másikra anélkül, hogy elveszítené a preferált tartalmak listáját vagy az elkezdett videókat.

2022-ben további új műsorok és szolgáltatások megjelenése várható a TV2 Play felületén, így többek közt a várva várt Exatlon All Star-hoz, a Sztárban Sztár új évadához és a Pepe című új saját gyártású sorozathoz kapcsolódó tartalmak is elérhetők lesznek.

Ezt olvastad már?

Megújul a Duna TV

Megújul a Duna, a nemzet televíziója

A magyar kultúra napján megújul a Duna. A közmédia csatornája január 22-től új és megújult …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .