banner

Tulajdonost vált a UPC Direct

A Liberty Global a mai napon bejelentette, hogy eladja a DTH műholdas TV szolgáltatásait biztosító vállalatait az M7 Csoportnak.

banner

A megállapodás érinti mind a négy kelet európai piacon működő DTH műholdas TV szolgáltatást biztosító vállalatot, melyek Magyarországon a UPC Direct, Csehországban és Szlovákiában a freeSAT, Romániában pedig a FocusSat márkanevek alatt szolgálják ki ügyfeleiket.

Az M7 csoport Európa-szerte az egyik legnagyobb műholdas szolgáltató. Jelen van a holland, belga, osztrák, cseh, szlovák, német piacokon is, korábban Magyarországon is volt érdekeltsége a Hello HD szolgáltató megvásárlásával, ezt azonban nem túl hosszú működés után megszüntették.

A mostani tranzakció versenyhatósági jóváhagyási eljárást igényel, amelynek lezárása 2019 első felére várható, ezen átmeneti idő alatt a UPC DTH továbbra is a Liberty Global részeként működik, minden szolgáltatás a megszokottak szerint lesz elérhető.

A tranzakció lezárása után több forgatókönyv is elképzelhető, akár az ismételt műhold váltás sem zárható ki, de ezekkel korai lenne még foglalkozni.

Ezt olvastad már?

RTL Most+ már a UPC Direct előfizetőknek is

2020 szeptemberétől már a UPC Direct ügyfeleinek is elérhetővé válik az RTL Magyarország prémium videós …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .