banner
Tronsmart T7 Mini hordozható hangszóró teszt

Tronsmart T7 Mini hordozható hangszóró teszt

Ismét egy érdekes formájú vezeték nélküli hangszóró érkezett hozzánk kipróbálásra, ami nem más, mint a Tronsmart T7 mini. A kis mérete mellett 15W zenei teljesítményre képes, teljesen vízálló borítást kapott és még dizájnos LED világítás is van rajta.

banner

Számos Tronsmart hangszóró tesztet olvashattatok már nálunk, ebből is látszik, hogy nagyon szeretjük a márkát. Ez az egyik olyan kínai gyártó, ami valóban jó minőségű termékeket gyárt, olyanokat amik megfelelnek minden elvárásunknak. A kitűnő minőség mellett mindig figyelnek a fejlesztésre is, minden tesztelt készüléknél kaptunk valami újat, amire elégedetten bólintottunk rá. A Tronsmart hangszórók népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy már a hazai boltok polcain is megjelentek, de mint oly sok alkalommal, így most is olcsóbban juthatunk hozzá, ha közvetlenül a kínai forgalmazótól rendeljük meg.

A Tronsmart T7 mini egy hengeres kialakítású hangszóró, ami szerintem nagyon jól néz ki. Ugyan csak 1 hangszóró található benne (ezért is lehet mini), de a zenei teljesítménye 15W, ami azért a legtöbb felhasználási módra elegendő. Teljesen vízálló borítást kapott, így bátran elvihetjük egy kis őszi túrázásra, egy kis eső meg sem kottyan neki. Mivel egy hordozható hangszóróról van szó ezért beépített akkumulátora is van, ami nagyjából 15 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A gyártó szerint a hangzásnál a mélyhangok kiemelt figyelmet kaptak, de erre majd lentebb még visszatérünk. Na és itt van még az ára, ami ismét nagyon pénztárcabarátra sikerült, a listaára 29,99$, de most a lenti kuponnal 19,54$-ért már a miénk lehet, ez nagyjából 7.990.- Ft-ot jelent.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 19,54$ ~ 7.990.- Ft – HU Raktár

Kupon: NNNT7MSEP

Megrendelés

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Tronsmart T7 mini kicsomagolása

A Tronsmart T7 mini hangszóró csomagolása ezúttal is a gyártótól megszokott igényes kivitelezésű. Kemény kartondoboz, rajta a hangszóró képével és hátul a főbb tulajdonságok is olvashatók. A dobozt kinyitva legfelül egy másik dobozban lapulnak a tartozékok, ezt kiemelve pedig előbukkan maga a hangszóró. Tartozék gyanánt most is kapunk hozzá egy USB Type-C töltőkábelt és egy 3,5mm-es audió kábelt, ha valamilyen megfontolásból mégis inkább vezetékkel szeretnénk használni. Használati útmutató is van mellé, ami többnyelvű, de a magyar még nincs benne.

A doboz tartalma

  • Tronsmart T7 mini Bluetooth hangszóró
  • USB töltőkábel
  • 3,5mm AUX audió kábel
  • Használati útmutató

Külsőségek, kinézet

A Tronsmart T7 mini vezeték nélküli hangszórót külsőleg leginkább egy bögréhez tudnám hasonlítani, csak a füle hiányzik. Hengeres kialakítású, körben pedig ilyen hálós szövet és fém borítás egyvelege van, ami nagyon kellemes fogásúvá teszi a készüléket. Az elején egy nagy Tronsmart logó díszeleg, ez egyben segítség is a helyes irány megállapításában, mert mögötte helyezkedik el benne a hangszóró. Van rajta még egy rögzített akasztó is, amivel egyszerűen rögzíthetjük szinte bárhova, akár a hátizsákra, vagy a kerékbár kormányára is felakaszthatjuk vele. Méreteit tekintve valóban elég kicsi, bár én mininek azért nem mondanám, a magassága 108mm az átmérője 102mm, a súlya pedig mindössze 0,5kg.  A mai elvárásoknak megfelelően a felső részén körbefut egy RGB színes LED fény, ami a zene ütemére képes villogni, ezt kedvünk szerint ki- bekapcsolhatjuk rajta. Úgy általánosságban elmondhatom, hogy ismét egy nagyon igényes kivitelű Tronsmart hangszót üdvözölhetünk a kínálatban, diszkrét, de mégis modern a megjelenése.

A Tronsmart T7 mini csatlakozói

A csatlakozók a Tronsmart T7 mini hátsó-alsó részén találhatóak meg egy masszív gumiborítás alatt. Van itt egy USB-C bemenet a töltésre, egy 3,5mm-es AUX bemenet, ha kábellel szeretnénk a forrást hozzá csatlakoztatni, és végül egy SD kártyaolvasó is kapott rajta helyet. Ebbe a foglalatba micro méretű SD kártyát helyezhetünk, amire felmásolhatjuk a kedvenc mp3, flac, vmw, vagy wma formátumú zenéinket, és ezeket a hangszóró képes teljesen önállóan lejátszani róla. Itt annyit azért megemlítenék, hogy nagyon szerencsétlen az SD foglalat elhelyezkedése, túl mélyen van a hangszóróban, segédeszköz nélkül én nem tudtam kivenni a kártyát belőle. Végül pedig ne feledkezzünk el a Bluetooth csatlakozóról sem, ami kívülről ugyan nem látszik, de belül már egy Bluetooth 5.3 szabványt is támogató chip lakozik. A vezeték nélküli hatótávolság nyílt területen akár 18m is lehet, de a stabil átvitelhez 10m-nél messzebb inkább ne vigyük a telefonunktól.

Ami a hangszóró belsejében lakozik

A Tronsmart T7 miniben egy hangszóró található, ami előre és hátrafelé is bocsájt ki hangot. Előrefelé (ahol a Tronsmart logó található) a közép tartomány szól, a mély hangok viszont hátul jönnek ki belőle. Egy hangkeltő ugyan még nem biztosít sztereó hangokat, de ilyen kis méretben nem is lenne neki sok értelme. Sztereó módhoz viszont összekapcsolhatunk két ugyanilyen eszközt TWS-en keresztül, és akkor már élvezhető is lesz a hatás. A hangszóró névleges teljesítménye 15W, ez nagyobb, mint általában a konkurens termékeknél, még házon belül is jobb választás lehet, mint pl. a Groove 2 a maga 10W-os teljesítményével. A hangszóró átviteli frekvenciája ezúttal is a szokásos 20Hz-20kHz tartományok között mozog.

Egyszerű használat

A kezelőgombok a hangszóró tetején helyezkednek el, összesen 5 gomb található rajta, amiből 4 többfunkciós, egy pedig az RGB LED világítás be- és kikapcsolására szolgál. Első használatba vételkor elegendő csak bekapcsolni a hangszórót, majd a mobilunk Bluetooth beállításainál megkeresni és máris csatlakoztathatjuk hozzá. Telefon kihangosítóként is használható, erre a célra van benne beépített mikrofon, egyszerűen fogadhatjuk rajta a bejövő hívásokat. A mikrofon használható különböző okosotthon rendszerek hanggal történő vezérléséhez is, kompatibilis a Siri, a Google Assistant és a Cortana eszközökkel is.

TWS csatlakozás

Nem számít már újdonságnak a TWS képesség, ami azt jelenti, hogy két hangszórót “összeköthetünk” Bluetooth-on keresztül, úgy hogy mindkét egységből ugyanaz a zene szóljon sztereóban, ráadásul késés nélkül. Erre képes a Tronsmart T7 mini is, a bekapcsolásához segítséget a használati útmutatóban találunk. Mivel így két hangszórót használunk természetesen a teljesítményük is összeadódik.

A Tronsmart T7 mini hangereje és hangminősége

Alaposan kipróbáltam a Tronsmart T7 mini hangszórót, teljes hangerőn is használtam, de csak éppen addig, amíg megnéztem, hogy mi a maximum. Meglepően hangosan tud szólni ahhoz képes, hogy csak 15W a teljesítménye. Még a legnagyobb hangerőn sem tapasztaltam semmilyen torzítást. Általában közepes, vagy attól kicsit nagyobb hangerőn használtam huzamosabb ideig, és azt kell megállapítanom, hogy hangminőségben kicsivel jobb, mint a nemrégiben tesztelt – hasonló kategóriájú – Groove 2. Kellően dinamikusak a magas és a középhangok, a mély hang pedig pont jó, még nem fülsértő és nincs túl sok sem belőle. Halk, irodai munka melletti zenehallgatásra is ajánlott a Tronsmart T7 mini, mert még a legkisebb hangerőn is szépen és tisztán szól.

Akkumulátor, üzemidő

Mivel a Tronsmart T7 mini egy hordozható hangszóró, így beépített akkumulátorral is rendelkezik. Ebből egy 2500mA kapacitású Lithium telepet kapott, ami közepes hangerőn hallgatva 18 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Drasztikusan romlik az üzemidő, ha az RGB világítást is bekapcsolva hagyjuk, így kb. 8 órányi folyamatos zenehallgatás lehetséges egyetlen feltöltéssel. Nem tudom, hogy milyen LED-ek lehetnek benne, de számomra meglepő a fogyasztásuk. Feltölteni a hátsó USB csatlakozón keresztül tudjuk bármilyen USB töltőfej használatával. Teljes lemerülés esetén a feltöltése kb. 3 órát vesz igénybe. Van benne energiatakarékos mód is, a hangszóró 10 perc tétlenséget követően automatikusan kikapcsol.

Összegzés, végszó

Ismét egy nagyszerű hangszórót ismerhettem meg a Tronsmart T7 mini személyében. Hozza a megszokott Tronsmart minőséget, kitűnő anyaghasználat párosul a nagyon jó hangzással. Ebben a mini formában szerintem nincs konkurenciája, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy a hasonló hangszórók közül a T7 mini a jobb vétel. Megvan a szép hangzás, hosszú üzemidő, teljesen vízálló, és még néhány extra funkciót belegyömöszöltek. Aki ilyen kisméretű hangszóró vételét tervezi, annak jó szívvel merem ajánlani a Tronsmart T7 mini-t. Árban a konkurensek alatt van, minőségben és teljesítményben pedig felettük.

Tronsmart T7 mini kupon és megrendelés

A Tronsmart T7 mini vezeték nélküli Bluetooth hangszórót a Geekbuying webáruházból tudod megrendelni. Mint oly sokszor, így most is igaz, hogy valamivel olcsóbb az ára ha tőlük rendeled, ráadásul már magyar raktárból fogják küldeni, ezért semmivel sem kapod meg később, mint bármelyik másik itthoni webáruházból. Az ára a jelenleg érvényes árfolyamok alapján kb. 7990-Ft, fizetni jobb ha dollárban, vagy euró-ban fizetsz és az átváltást a bankodra bízod, ezzel is tudsz spórolni pár forintot. A szállítás jelenleg ingyenes. Természetesen garanciát is kapsz a készülékhez, ha bármi gond adódna később, akkor bátran fordult a Geekbuying-hoz, segíteni fognak.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 19,54$ ~ 7.990.- Ft – HU Raktár

Kupon: NNNT7MSEP

Megrendelés

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Műszaki paraméterek

Modell Tronsmart T7 Mini
Bluetooth Bluetooth 5.3 (HSP / HFP / A2DP / AVRCP)
Hatótávolság Max. 18m (nyílt területen)
Védelmi besorolás IPX7
Kimeneti teljesítmény 15W (max)
Tápfeszültség 5V/1A, USB Type-C porton
Átviteli frekvencia 20Hz – 20kHz
Mikrofon Beépített
Támogatott hangasszisztens Siri
Google Assistant
Cortana
Üzemmódok Bluetooth
AUX bemenet
SD kártya
Akkumulátor 2500mAh
Üzemidő Max. 18 óra (kikapcsolt LED világítással)
Max. 8 óra (bekapcsolt LED világítással)
Töltési idő 3 óra

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .