banner
Tronsmart Onyx Prime Fülhallgató teszt

Tronsmart Onyx Prime fülhallgató teszt – Prémium hangzás olcsó áron

Megérkezett a Tronsmart Onyx Prime vezeték nélküli fülhallgató, ami a gyártó legújabb modellje, és olyan újdonságokat tartogat nekünk, amit ebben a kategóriában korábban még nem láttunk.

banner

A Tronsmart Onyx Prime egy úgynevezett TWS vezeték nélküli fülhallgató, korábban is járt már nálunk a gyártótól hasonló füles, és akkor jó értékelés született róla. Ami ebben a modellben különleges az az úgynevezett „hybrid dual-drivers”. A fő hangszóró mellett van egy másik beépített egység is, ami a hangok dinamikáját teszi kiegyensúlyozottabbá, ezáltal sokkal szebb és élvezhetőbb hangzása lesz a fülhallgatónak. A Tronsmart Onyx Prime esetében az átviteli frekvencia is szélesebb, mint ahogy az általában lenni szokott, a gyártó szerint ez a fülhallgató az audiofilek számára is jó választás lehet (erről nyilatkozzanak ők, én már nem hallom a 25kHz-es hangokat). Természetesen minden más, szokás alapfunkciót tudja ez a fülhallgató is, hosszú üzemidő, töltős tartó, telefonálni is lehet vele, de zenevezérlés gomb is van rajta. Az ára a Tronsmart gyártótól megszokott sávban helyezkedik el, nagyjából 13000- Ft-ot kérnek el érte a boltban.

A Tronsmart márkát elsősorban a kiváló minőségű Bluetooth hangfalairól ismerhetjük, több példány is járt már nálunk tesztelésen, és mindről jó vélemény született. A hangszórók mellett gyártanak még számtalan mobil és PC kiegészítőket is úgymint USB kábeleket, vezeték nélküli telefontöltőket, számítógéphez gamer billentyűzetet, egeret és még sok apró, de annál hasznosabb kiegészítőket, valamint különböző fejhallgatók is szerepelnek a termékpalettán. Fülhallgatókból is jelentős a kínálat, minden típus egy kicsit más, mint a többi, de egyöntetűen igaz rájuk, hogy kiváló minőségű termékek. Néhány modellt hazai boltban is lehet kapni, de jelen tesztünk főszereplőjét egyelőre még csak külföldi webáruházból lehet megvásárolni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 29,32$ ~ 11.500.- Ft – EU Raktár (HU)

Kupon: NNNDBTSAPLO

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Doboz, tartozékok

A Tronsmart Onyx Prime fülhallgató csomagolása ezúttal is nagyon igényes és szép. A kemény kartondobozt kinyitva azonnal előtárulnak a tartozékok és a fülhallgató tartója, amiben természetesen a fülhallgatók is benne vannak. Relatíve sok kiegészítőt csomagoltak mellé. Kapunk többféle gumiklipszet, hogy minden fülmérethez pontosan illeszkedjen a fülhallgató. Van hozzá még egy USB type-C töltőkábel és némi leírás is volt még a dobozban, de a magyar nyelv ezúttal is hiányzik.

A csomag tartalma

  • Tronsmart Onyx Prime fülhallgató
  • Töltős tartódoboz
  • 4 + 4db gumi füldugó és külső klipsz
  • USB Type-C töltőkábel
  • Használati útmutató

A Tronsmart Onyx Prime fülhallgató

A Tronsmart Onyx Prime fülhallgató kinézetére nem lehet panasz, fülbedugós stílusú, modern kialakítású. Tökéltesen illeszkedik a fülbe és köszönhetően a középső gumi klipsznek stabilan a helyén is marad. Jó választás lehet sportoláshoz is, még komolyabb mozgás esetén sem esik ki a fülünkből. Mindkét fülhallgatón van egy érintésérzékeny gomb, amivel vezérelhetjük a zenét, de a beérkező telefonhívást is fogadhatjuk. Szintén van mindkét oldalon egy-egy állapotjelző LED, de ezek csak akkor világítanak illetve villognak, ha valóban szükség van a jelzésükre.

Műszaki tulajdonságok

A Tronsmart Onyx Prime fülhallgató processzorát ezúttal is a neves Qualcomm szállította. A processzor az egyik legújabb a gyártó palettáján, pontosan a Qualcomm QCC3040 típus. A kitűnő és tiszta hangzás biztosítása mellett fejlett zajszűrőfunkciót is támogat, ami sokkal tisztább telefon, illetve applikáción keresztüli hívást biztosít. Bluetooth csatolóból is a legújabbat kapta meg a Tronsamrt Onyx Prime fülhallgató, mégpedig a Bluetooth 5.2 verziót, ami gyakorlatilag késleltetés mentes hangot garantál. Van benne egy ultra alacsony késleltetésű mód is, amit elősorban játékosoknak ajánl a gyártó. Az aktivásláshoz a fülhallgató gombját kell 3X megérinteni, majd még az a pici késés is eltűnik, ami a normál módban volt tapasztalható. Ezt az üzemmódot érdemes valóban csak játék eseténben használni, hiszen valamivel megnöveli az akkumulátor használatot.

Fókuszban a prémium hangzás

A Tronsmart Onyx Prime fülhallgató átviteli frekvenciája is szokatlanul széles, 10HZ és 25kHz közötti hangtartományok megszólaltatására is képes. A gyártó még a dobozra is nagybetűvel írta rá, hogy audiofilek részére is ajánlja ezt a típust a kiemelkedően magas hangminősége miatt. Habár az én fülem ezeket a szélsőséges frekvenciákat már nem érzékeli, de megerősítem, hogy valóban nagyon szép hangja van a fülhallgatónak. Komolyzenével is kipróbáltam, és tényleg nagyon szép, valamint dinamikában gazdag hangot ad vissza.

Tronsmart Onyx Prime használat, kezelés

A Tronsmart Onxy Prime fülhallgató kezelése nem igényel nagy szaktudást, teljesen ugyanúgy kell használni, mint bármelyik másik hasonló eszközt. A tartójából a fülhallgatókat emeljük ki, majd vegyük le a töltő érintkezőkön lévő fóliákat. Ezt követően máris párosíthatjuk a telefonunkhoz a Bluetooth beállításoknál, kódot nem kell neki megadni. A sikeres párosítást követően azonnal használatba is vehetjük. A vezérléshez segítséget nyújt a fülhallgatókon lévő többfunkciós érintő gomb. Hosszan megnyomva ki-be kapcsolható, 2x hozzáérve megáll, vagy elindul a zene lejátszás, 2mp-ig nyomva a következő, vagy az előző zeneszámra ugrik, egyetlenegyszer megérintve pedig a hangerőt lehet velük állítani. Ettől egyszerűbb és kényelmesebb talán már nem is lehetne a kezelése.

Hangvezérlés, telefonálás

A beépített mikrofonjának köszönhetően telefonálásra is kitűnően alkalmas a Tronsmart Onyx Prime fülhallgató. A telefonhoz csatlakoztatva azonnal kihangosítóként is használható. A beérkező hívást a füles gombjának gyors 2x egymásutáni megnyomásával tudjuk fogadni, illetve bontani. A beépített zajcsökkentő technológiának köszönhetően a beszélgetésünkből egészen jól kiszűri a külső zajokat. A hagyományos telefonálás mellett természetesen a internetes alkalmazásokkal is kompatibilis, használható Messenger híváshoz, Google Meet, vagy Zoom konferenciákhoz is.

Akkumulátor és töltés

A Tronsmart Onxy Prime fülhallgató beépített akkumulátora 50mAh kapacitású, ami egyetlen feltöltéssel, közepes hangerőn körülbelül 7 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Lemerülés esetén elegendő csak a tartójába visszahelyezni, ami azonnal el is kezdi feltölteni. A tartóban egy 500mAh kapacitású akkumulátor található, amivel így összességében körülbelül 40 órányi folyamatos működés érhető el.

Mobil applikáció is van a Tronsmart Onyx Prime-hoz

A Tronsmart Onyx Prime fülhallgatóhoz tartozik egy Tronsmart nevű mobiltelefonos alkalmazás is, amiben felfedeztem néhány nagyon érdekes és szokatlan dolgot. Az alkalmazást csak töltsük le az App Store-ból, vagy a Play Áruházból és azonnal használható is, még regisztráció sem szükséges hozzá. Párosítást követően a nyitóképernyőn megjelenik mindkét fülhallgató képe és alatta az akkumulátoruk töltöttsége. Itt átállíthatjuk a zene, vagy a játék üzemmódra is a füleseket. A második menü pont már sokkal érdekesebb, ugyanis is előre beállított hangzásmódok között váltogathatunk, de ami a legjobb, még az equalizer-t is variálhatjuk a gyári módokban is. Ez a részletes beállítási lehetőség teljesen szokatlan, így az előre beállított hangmódokon is finomíthatunk. Ez valóban egy nagyon szuper funkció, így mindenki a saját ízlésére szabhatja a zenét.

A következő váratlan fordulattal a beállítások menüben találkoztam, ahol a fülhallgatón lévő gomb működését változtathatjuk meg. Azt, hogy mit csináljon egy érintésre, dupla érintésre, megérint és tart, vagy tart 2 másodpercig, és lehet változtatni a háromszori érintés funkcióját is. Ezáltal már valóban mindenki a saját ízlése, esetleg korábbi megszokása szerint változtathatja meg a fülhallgató működését és használatát. Próbálgatás közben még firmware frissítés is érkezett hozzá, le is frissült, de azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy mi volt benne az újdonság.

Használat közbeni tapasztalatok

Néhány napnyi használatot követően arra megállapításra jutottam, hogy a Tronsmart Onyx Prime az a fülhallgató, amire már nagyon régóta vártam. A fülemmel valami baj lehet, mert más hasonló fülhallgatóknál nem mindig volt jó a hangzás, sokszor nem hallottam a mélyhangokat, vagy nem olyan minőségben, ahogy azt kellett volna. Nos, az Onyx Prime minden várakozásomat felülmúlta a tökéletes, tiszta és mélyhangokban gazdag hangzásával. Nagyon kényelmes és szinte észrevehetetlen viselet, nem nyom, nem húz sehol, egyszerűen csak működik. Még teljes hangerőn is teljesen torzításmentes volt a hangja, de sokáig ezen nem tudtam hallgatni, mert már zavaróan hangos volt.

Összegzés, értékelés

A Tronsmart Onyx Prime vezeték nélküli BT fülhallgató egyértelműen a jobb minőségű eszközök közé tartozik. A hangzása valóban kiemelkedik az átlagból, nekem azonnal elnyerte a tetszésem és az elismerésem. Ugyanis nem gondoltam volna, hogy lesz egy olyan fülhallgató, ami még az én nem általánosan működő fülemnek is minden szempontból megfelelő lehet. A minősége és a kivitelezése is teljesen rendben van, aki nem ragaszkodik a legnagyobb márkákhoz, az bátran válassza a Transmart Onxy Prime fülhallgatót, nem fog benne csalódni. A mobilalkalmazás teszi fel a pontot az i-re, ebben ugyanis szokatlan módon teljesen személyre szabhatjuk a hangzását és az irányítását is. Az ára is bőven az elfogadható tartományon belül van, a cikk születésekor körülbelül 13000- Ft-ot kértek el érte.

Tronsmart Onyx Prime megrendelés, kupon

A Tronsmart Onyx Prime vezeték nélküli fülhallgatót a Geekbuying webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg német EU raktárból szállítják, ami azt jelenti, hogy 1 héten belül megkapod és nem kell extra vám-áfa költségekkel számolnod. A megrendeléshez csak kattints a lenti gombra, majd a kosár oldalon add meg a kuponkódot.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 29,32$ ~ 11.500.- Ft – EU Raktár (HU)

Kupon: NNNDBTSAPLO

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .