banner
Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató teszt

Tronsmart Onyx Ace Pro Teszt – Meglepő minőség olcsó áron

Kipróbáltuk a Tronsmart Onyx Ace Pro vezeték nélküli fülhallgatót és meglepően jó eredmény született róla. Ez egy egyszerű és olcsó fülhallgató, ámde szinte minden funkció benne van, amit egy ilyen eszköztől elvárhatunk.

banner

Ezúttal egy vezeték nélküli fülhallgató érkezett tesztelésre a Tronsmart műhelyéből, mégpedig az Onyx Ace frissített Pro változata. Járt már nálunk korábban is fülhallgató a gyártótól, nem is egy modell, a második teszttel pedig elég magasra lett helyezve az a bizonyos virtuális léc. A Tronsmart Onyx Ace Pro egy alacsonyabb árfekvésű termék, viszont tudásában nem sokban marad el a nagyobb társaitól. A frissített Pro változat az elődtől csak annyiban különbözik, hogy újabb Qualcomm vezérlőlapkát kapott(aptX dekóderrel), frissebb lett a Bluetooth (5.2) és egy kicsivel tovább bírja egy feltöltéssel. Viszont továbbra is megmaradt a hagyományos hosszúkás forma, a nagyon dizájnos kialakítás és a jó hangzás, de erre később még visszatérünk.

A Tronsmart márkát elsősorban a kiváló minőségű Bluetooth hangfalairól ismerhetjük, több példány is járt már nálunk tesztelésen, és majdnem mindről jó vélemény született. A hangszórók mellett gyártanak még számtalan mobil és PC kiegészítőket is úgymint USB kábeleket, vezeték nélküli telefontöltőket, számítógéphez gamer billentyűzetet, egeret és még sok apró, de annál hasznosabb kiegészítőket, valamint különböző fejhallgatók is szerepelnek a termékpalettán. Fülhallgatókból is jelentős a kínálat, minden típus egy kicsit más, mint a többi, de egyöntetűen igaz rájuk, hogy kiváló minőségű termékek. Néhány modellt hazai boltban is lehet kapni, de jelen tesztünk főszereplőjét egyelőre még csak külföldi webáruházból lehet megvásárolni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 25,99$ ~ 10.500.- Ft – HU Raktár

Kupon: GKBTSDE10

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Kicsomagolás és tartozékok

A dobozban csak a legszükségesebb tartozékokat kapjuk meg a Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató mellé. Ez annyit jelent, hogy a fülhallgató és a töltős tok mellé mindössze egy USB kábelt kapunk, amivel a tokot tudjuk tölteni. A használati útmutató többnyelvű, de magyar nincs benne. A csomagolásban amúgy nem találtam kivetnivalót, ezúttal is egy kemény papírdoboz, rajta minden lényeges információval, a megszokott igényes tálalásban.

A csomag tartalma

  • Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató
  • Töltős tartó
  • USB Type-C töltőkábel
  • Használati útmutató
  • Jótállási kártya

A Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató

A fülhallgató hagyományosnak mondható kialakítású, hosszúkás és fülbedugós kivitelű. A kinézetéről annyit érdemes megemlíteni, hogy nincs rajta sem márkalogó sem felirat, egyszerű fekete, fényes külsővel rendelkezik, de kapható fehér színben is. Megtévesztésig hasonlít egy Apple AirPods-hoz, a különbség csak közelről nézve lesz látható. A fülbe helyezve stabilan a helyén marad, de arra érdemes ügyelni, hogy ne nyomjuk meg a behelyezés közben az érintőgombokat. Mindkét oldalon, középen van egy érintésérzékeny gomb, amivel vezérelhetjük a zenét és a telefonhívásokat.

Műszaki paraméterek

A Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató vezérlőlapkája ezúttal is a Qualcomm műhelyéből érkezett, egy frissített változatot kopott a QCC3040 chip személyében. Ebben már Bluetooth 5.2 szabvány szerinti vezeték nélküli kapcsolat kialakítására van lehetőség, és rendelkezik a Qualcomm saját fejlesztésű Adaptive aptX audió dekóderrel is, ami optimalizálja és meg jobbá teszi a hangélményt. Természetesen telefonálni is tudunk a füles segítségével, ehhez a két fülhallgatóban összesen 4db mikrofon nyújt hathatós segítséget, hogy minden helyzetben tisztán érthető legyen a hangunk. Az érintőgombokkal tudjuk vezérelni a telefonhívásokat is, a mobilunk maradhat a zsebünkben, vagy az asztalon. A Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgatóban – az elődjével szemben – van egy úgynevezett Gaming Mode is, ha ezt aktiváljuk, akkor szinte késleltetés nélküli lesz a hangátvitel, azonban ennek azaz ára, hogy egy kicsit jobban meríti az akkumulátort.

A Tronsmart Onyx Ace Pro használata

A Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató kezelése nem mondható bonyolultnak, gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint bármelyik vezeték nélküli füles. A használata előtt helyezzük be a töltőjébe a fülhallgatókat, majd ki is vehetjük a párosítás elkezdéséhez. A mobillal keressük meg a Bluetooth eszközöknél, párosítsuk és máris használatba vehetjük. A párosításnál nem kér külön jelszót. Az érintőgombos vezérlést viszont nem árt egy kicsit gyakorolni, mert másképp viselkedik a jobb és a bal oldali fülhallgató. Ehhez részletes leírás találsz a használati útmutatóban, de pl. a hangerő növeléséhez a jobb oldali fülest kell egyszer megérinteni, a csökkentéséhez pedig a bal oldalit, a játékmód a bal oldali fülhallgató háromszori megérintésével aktiválható, a hangasszisztenshez pedig a jobb oldali részt érintsük meg három alakalommal.

Hangvezérlés, telefonálás

A 4db beépített mikrofonjának köszönhetően telefonálásra is kitűnően alkalmas a Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató. A telefonhoz csatlakoztatva azonnal kihangosítóként is használható. A beérkező hívást a füles gombjának gyors 2x egymásutáni megnyomásával tudjuk fogadni, illetve bontani. A beépített Qualcomm cVc™ 8.0 zajcsökkentő technológiának köszönhetően a beszélgetésünkből egészen jól kiszűri a külső zajokat és kristálytiszta hangzást biztosít. A hagyományos telefonálás mellett természetesen a internetes alkalmazásokkal is kompatibilis, használható Messenger híváshoz, Google Meet, vagy Zoom konferenciákhoz is.

Használati idő és az akkumulátor

A Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgatóban lévő beépített akkumulátor 35mA kapacitású, ez nagyjából 6,5 órányi zenehallgatást tesz lehetővé közepes hangerőn. Lemerülés esetén elegendő csak a tartójába visszahelyezni, ami azonnal el is kezdi feltölteni. A tartóban egy 400mAh kapacitású akkumulátor található, amivel így összességében körülbelül 27 órányi folyamatos működés érhető el. A fülhallgató töltése körülbelül 1,5 órát vesz igénybe, a tartóban lévő akkumulátoré pedig nagyjából 2 órát fog tartani (teljes lemerülés esetén).

Tapasztalatok és észrevételek a használata közben

Néhány hét intenzív használat után azt kell mondanom a Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgatóról, hogy egészen jól használható. A hangminőségében nem találtam kivetnivalót, szépen és tisztán szól. Nincs túlsúlyban a mély, de pont elegendő minden stílushoz, a középhangok is nagyon szépen szólnak, úgy összességeben teljesen vállalható a hangminősége. Negatívumként talán azt tudnám megemlíteni, hogy a fülesek nagyon nehezen vehetők ki a tokból, nem nagyon van rajta fogás és a fényes felület miatt nagyon csúszós is. Sportoláshoz is alkalmas, mert IPX5 védettséggel rendelkezik, így beázni bizonyosan nem fog. Viszont nekem volt, hogy véletlenül kiesett a fülemből, ezt lehet, hogy csak a fülformám miatt fordult elő, de szerencsére azonnal észrevettem.

Összegzés, értékelés

A Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgató maximálisan teljesítette az elvárásaimat, nagyon olcsón ad olyan minőséget, amit csak a jóval drágább modellekben találhatunk meg. A minőségével semmi probléma, hozza a Tronsmart-tól megszokott szintet, azaz nagyon jó. A hangminősége is megfelelő, még maximum hangerőn sem tapasztaltam semmilyen torzítást. A fülbehelyezést követően nem zárja ki teljesen a külvilág hangjait, ezért utazáshoz, közlekedéshez is bátran merem ajánlani. Telefonáláshoz a beépített zajcsökkentő nyújt nagy-nagy segítséget, és a próbák során megállapítást nyert, hogy valóban egészen jól szűri a külvilág zajait. Nem tudok mást mondani csak azt, hogy jelenleg ez az egyik legjobb fülhallgató a belépő kategóriában, ár-érték arányban maximálisan elégedett voltam vele.

Tronsmart Onyx Ace Pro ár, kupon, megrendelés

Az ára tekintetében is csak jót tudok mondani a Tronsmart Onyx Ace Pro fülhallgatóról. A teszt írásakor 29,99$-ba került, DE a lenti kuponkóddal ez az ár csökkenthető egészen 25,99$-is, ami a jelenlegi elszabadult árfolyamon is csak 10500-Ft. Ezért az összegért egy valóban jól használható és kiváló minőségű fülhallgatót kaphatunk, nem is érdemes rajta sokat gondolkozni, ár-érték arányban tökéltes. Megrendelni a Geekbuying webáruházból tudod, jelenleg magyarországi raktárból küldik, ami azt jelenti, hogy optimális esetben már másnap hozza is a futár. Rendeld meg bátran a Tronsmart Onyx Ace Pro füles, garantáltan nem fogsz benne csalódni.

 

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 25,99$ ~ 10.500.- Ft – HU Raktár

Kupon: GKBTSDE10

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Műszaki tulajdonságok

Modell E2031
Szín Fekete, Fehér
Type Félig a fülben
Audió Kodekek aptX Adaptive, aptX, AAC, SBC
Bluetooth Verzió 5.2
Bluetooth Hatótáv 10m (Nyílt Területen)
Mikrofonok száma 4
IP Védettség IPX5
Üzemidő Max. 6.5 óra (Egy töltéssel)
Max. 27 óra (A töltő tokkal)
Töltési idő Fülhallgató: Kb. 1 Óra 30 Perc
Tartó: Kb. 2 Óra
Átviteli Frekvencia 20-20kHz
Hangasszisztens Támogatott a Siri, Cortana, Google Asszisztens, stb…
Méretek Fülhallgató: 39 x 16.5 x 16.8 mm
Töltős tok: 48 x 23 x 57.5 mm
Súly Fülhallgató: Kb. 4 g
Töltős tok: Kb. 37 g

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .