banner
Tronsmart Groove 2 Bluetooth hangszóró teszt - Kis méret, erőteljes hangzás

Tronsmart Groove 2 Bluetooth hangszóró teszt – Kis méret, erőteljes hangzás

Ezúttal egy kis méretű Bluetooth hangszórót kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Tronsmart Groove 2 névre hallgató modell. Kompakt mérete, robosztus felépítése és egészen szép hangzása mellet az olcsó ára teszi igazán vonzóvá.

banner

A Tronsmart márkát nagyon szeretjük, mivel kitűnő hangszórókkal és egyéb hangkeltő eszközökkel lát el minket, amik nagyon jó minőségük mellett, általában szintén nagyon jó árcédulával is rendelkeznek. A márkára eddig nem volt panaszunk, és bízzunk benne, hogy a teszt végén is elégedettek leszünk. A Tronsmart termékek Kínában készülnek, de a jobbik fajta gyárban, valódi minőségre számíthatunk a pénzünkért, amit az is megerősít, hogy már a hazai üzletek polcain is találkozhatunk ezekkel a készülékkel.
A Tronsmart Groove 2 még új modellnek számít a a gyártó termékpalettáján, bár, mint a nevéből is látszik, nem előzmények nélküli hangszóró. Alapvetően egy nagyon kicsi készülékről van szó, ami 10W zenei teljesítmény leadására képes, ez mellett pedig teljesen vízálló kivitelben készült. Elsőre nem hangzik óriásinak ez a teljesítmény, de használat közben teljesen másképp hallatszik, egészen nagy hangerőre képes, még ezen a kis teljesítményen is. Természetesen van benne akkumulátor is, így bárhová magunkkal vihetjük, sőt a robosztus felépítésének köszönhetően még vigyázni sem kell rá nagyon. A legjobb dolog benne pedig az ára, még a mostani rekord magas euró árfolyammal számolva is (ha-ha, jövőre vajon mennyi lesz?) kicsivel több, mint 8000-Ft-ért már a miénk lehet.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 19,99€ ~ 8.300.- Ft – HU Raktár

Kupon: NNNTSG2HU

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Tronsmart Groove 2 kicsomagolása

A Tronsmart Groove 2 Bluetooth hangszóró csomagolása továbbra is követi a gyártótól már megszokott igényességet. Egyszerű papírdoboz, benne legfelül egy másik dobozban a tartozékok, alatta pedig habszivacs ölelésében a hangszóró található. Tartozékok gyanánt nem kapunk sok mindent, csak a legszükségesebbeket tették mellé. A dobozban találunk egy USB Type-C töltőkábelt, egy 3,5mm-es audió kábelt, egy karabinert, amivel szinte bárhova rögzíthetjük és végül némi használati útmutatót is, ami többnyelvű, de magyar nincs benne.

A csomagban lévő tartozékok

  • Tronsmart Groove 2 hangszóró
  • USB töltőkábel
  • 3,5mm audió kábel
  • Karabiner
  • Használati útmutató

Külsőségek, felépítés

A Tronsmart Groove 2 hangszóró külsőleg egy nagyon kompakt méretű készülék, mindössze 10,6cm széles és magas, a mélysége pedig 6cm, így akár a tenyerünkben is könnyedén elfér. A borítása kemény, de rugalmas műanyag, ami védi az esetleges sérülésektől. A kezelő gombok a hangszóró felső részén helyezkednek el és amint látható van egy akasztónak kialakított hely is rajta, hogy könnyedén rögzíthessük bárhova. A hangkeltő elejét dizájnos RGB világítás teszi vonzóbbá, ami a bekapcsoló gomb megnyomásával még állítható is, vagy akár teljesen ki is kapcsolhatjuk. Sajnos a világítás a zene ütemére nem tud mozogni, de így is nagyon jól néz ki.

Csatlakozók a Tronsmart Groove 2-őn

A csatlakozók a Tronsmart Groove 2 hátoldalán találhatóak meg, ezúttal is egy masszív gumifedél védelme alatt. Csak a legszükségesebbek kerültek rá, úgymint az USB Type-C port ahol tölteni tudjuk a készüléket, de van egy 3,5mm-es jack csatlakozó is, ha inkább a vezetékes összeköttetést választanánk a Bluetooth helyett. Valamint található itt egy micro SD kártya olvasó is, az ide behelyezett kártyáról a hangszóró képes a zenéinket lejátszani.

Azt még érdemes megemlíteni, hogy a hangszóró alján található egy szabványos csavaros rögzítési pont, amivel stabilan felszerelhetjük pl. a kerékpárunkra, vagy egyéb közlekedési eszközünkre.

Kezelés, használat

Mint az imént említettem a hangszóró kezelőgombjai a készülék tetején találhatók meg, amiből összesen 4db van. Ezekkel a gombokkal azonban közel sem 4 dogot tudunk állítani, mert multifunkciósak. Először én egy kicsit elkeseredtem, hogy pl. equalizer nem került a hangszóróba, aztán egy kicsit áttanulmányoztam a használati útmutatót és kiderítettem, hogy ha a bekapcsoló gombot 3x egymás után megnyomjuk, akkor bekapcsolt egy EQ mód, vagy másnéven SoundPulse, amivel sokkal szebb lesz a hangzás. Nem variálható, csak be és ki kapcsolható, de így is jó, hogy van benne. Dedikált bemenet választó gomb sincs rajta, de a lejátszás gomb kétszeri megnyomásával tudunk a bemenetek, vagy az SD kártya között átváltani. Ezeken kívül még két állapotjelző LED is segít tájékozódni, az egyik egy kék színű, ami a Bluetooth állapotot jelzi ki, a másik pedig többszínű és pl. az akku, vagy a SoundPulse mód állapotát mutatja.

TWS csatlakozásra is képes

Nem újdonság már a TWS képesség, ami azt jelenti, hogy két hangszórót „összeköthetünk” Bluetooth-on keresztül, úgy hogy mindkét dobozból ugyanaz a zene szóljon sztereóban, ráadásul késés nélkül. Erre képes a Tronsmart Groove 2 is, a bekapcsolásához segítséget a használati útmutatóban találunk. Mivel így két hangszórót használunk természetesen a teljesítményük is összeadódik.

Teljeskörű IPX7 vízállóság

A Tronsmart Groove 2 Bluetooth hangszóró megerősített és rugalmas műanyag borítással rendelkezik, ami gyakorlatilag teljes mértékben ellenáll a víznek. Megkapta az IPX7 minősítést, ami a hivatalos paraméterek szerint teljes vízállóságot garantál, akár víz alá is meríthetjük és ott is tarthatjuk, biztosan nem kerül a belsejébe nedvesség. Ez a tanúsítvány azonban por elleni védettséget nem garantál, nyilván, ha víz nem kerülhet a belsejébe, akkor por sem, de mégis ha lehetséges, akkor a szennyeződések elkerülése végett poros helyen inkább ne használjuk.

Hordozhatóság, üzemidő

A Tronsmart Groove 2 Bluetooth hangszóró egy 2500mAh kapacitású beépített akkumulátorral rendelkezik, ami egyetlen feltöltéssel akár 18 órán át képes működtetni a készüléket (közepes hangerőn). A feltöltését az USB csatlakozón keresztül végezhetjük el, ami már Type-C szabványú és a legtöbb töltőfejjel kompatibilis. Teljes lemerülés esetén a feltöltése kb. 3,5 órát vesz igénybe. A töltöttségi szintet a csatlakoztatott telefonunkon keresztül tudjuk ellenőrizni, de a lemerülés közeli állapotot a rajta lévő LED is mutatja.

A Tronsmart Groove 2 hangminősége, hangerőssége

A Tronsmart Groove 2 hangminőségét tekintve semmi okom a panaszra, egészen szépen és tisztán szól. Persze a 10W-os teljesítményétől eszeveszett hangerőt nem szabad várni, de én meglepődtem, hogy mégis milyen hangos ez a kicsike hangszóró. Egy szobába biztosan elegendő és amit nagyon fontosnak tartok kiemelni, azaz, hogy alacsony hangerőn is használható. A nagyobb teljesítményű társainál az volt a gondom, hogy a legkisebb hangerő is túl nagy volt, egy irodában pl. ez nem kifejezetten jó. A Groove 2 ellenben a legalacsonyabb hangerőn is élvezhető és tiszta hangot biztosít, ezáltal kifejezetten alkalmas pl. irodai munka közbeni zenehallgatásra. A hangminőséget tovább javíthatjuk a SoundPulse bekapcsolásával, ami a Tronsmart szabadalmaztatott technológiája, segít kiemelni a mély és a magas hangokat, ezáltal még szebb és még dinamikusabb lesz hallott zene.

Összegzés, vélemény

A Tronsmart Groove 2 vezeték nélküli Bluetooth hangszóró kétség kívül egy nagyon jól működő készülék. Kis mérete ellenére szép hangzása van, nem hiányoznak belőle a mély hangok sem, és a magasak is nagyon tisztán szólnak. A 10W-os teljesítménye nem egy dobhártya szaggató, de arra pont elegendő, hogy elővegyük, ha gyorsan zenéhez támad kedvünk. Kis méretű, akár a fiókban is elfér, de a táskánk alján sem fog sok helyet foglalni. Túrázáshoz is ideális választás lehet a strapabíró kialakításának és a teljes víz elleni védelmének köszönhetően. Ezeken túl kényelmesen felfogathatjuk szinte bárhova az erre a célra kialakított fülénél. Amit talán kicsit kifogásolnék, az a hátsó oldalon található basszus membrán, no nem a hangjával van a bajom, inkább a kialakításával. Gyakorlatilag semmi nem védi a külső behatásoktól, nekem kicsit gyengének tűnik. Bár nem próbáltam meg erővel benyomni (lehet, hogy nem is lehetséges), de én úgy látom, hogy ide elkélt volna egy védőrács. Összességében egyáltalán nem rossz készülék a Tronsmart Groove 2 hangszóró. Ár-érték arányban szerintem nagyon jó vétel, ha ilyen kisméretű hangszóró vásárlását tervezzük feltétlenül vegyük ezt is számításba.

Tronsmart Groove 2 ár, kupon és megrendelés

Nos, ha a fentiek nem győztek volna meg, akkor a Tronsmart Groove 2 ára biztosan megfog. A cikk írásakor a Geekbuying webáruházban kuponnal mindössze 19.99€-t kértek érte. Ez a mostani  rekord magas 414-Ft-os árfolyammal számolva is csupán 8280-Ft. Az i-re pedig a pontot az teszi fel, hogy ilyen kis értéknél a szállítás ingyenes és (dobpergés…) MAGYAR RAKTÁRBÓL küldik. Természetesen áfa- és vámmentesen, hiszen belföldön fogják feladni. Ezek után már nem kérdés, hogy megéri-e az árát a Tronsmart Groove 2 hangszóró, meg bizony, mégpedig nagyon! Kattints a lenti zöld gombra és rendelj te is egyet magadnak!

FRISSÍTÉS: A megemelkedett dollár árfolyam miatt kaptunk a Geekbuying-tól egy Euró-ra érvényes kupont. Vásárlás előtt állítsd át a pénznemet euró-ra, és így fizess (PayPal, vagy bankkártya), az átváltást pedig bízd a bankodra.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 19,99€ ~ 8.300.- Ft – HU Raktár

Kupon: NNNTSG2HU

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Műszaki paraméterek

Model Tronsmart Groove 2
Szín Fekete
Audió kodek SBC
Bluetooth Verzió 5.3
Bluetooth hatótáv Max. 18m (Nyílt területen)
Tápfeszültség 5V/1A, USB Type-C porton
Kiementi teljesítmény 10W
Mikrofon Beépített
IP Védelem IPX7
Üzemidő Max. 18 Óra (LED kikapcsolva)
Max. 6 Óra (LED bekapcsolva)
Töltési idő 3.5 Óra
Átviteli frekvencia 20Hz – 20kHz
Csatlakoztatás Aux-be
Micro SD/TF Kártya
Bluetooth

 

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .