banner
Tronsmart Force Max vezeték nélküli Bluetooth hangszóró teszt

Tronsmart Force Max Teszt – Ütős hangzás

Hatalmas dobozban, hatalmas hangszóró, megérkezett a Tronsmart Force Max egy kis tesztelésre. Hihetetlen 80W-os hangerő, akkumulátoros működés, vízálló borítás, 2.2 csatornás hang, extrém basszus, és nem csak ennyit tud a Tronsmart legújabb és eddigi legnagyobb Bluetooth hangszórója.

banner

Úgy gondolom, hogy a Tronsmart márkát már nem kell bemutatnom, de ha mégis most találkoznál vele először, akkor annyit érdemes róla tudni, hogy ez egy kínai márka, de a jobbik fajtából. Minőségi termékeket gyártanak, igényes kivitelben, felsőkategóriás tudással, de mégis megfizethető áron. Nem összekeverendő az egyszerűbb kínai márkákkal, hiszen ezt több országban hivatalosan is forgalmazzák, köztük hazánkban is megvásárolható. A különbség csak annyi, hogy a Geekbuying webáruházban – még a mostani magas árfolyamon is – némileg olcsóbban juthatunk hozzá, mint az itthoni boltokban.

Jelen tesztalanyunk a Tronsmart Force Max az eddigi legnagyobb hangszóró a sorozatból, minden tekintetben felülmúlja elődeit. Korábban már megfordult nálunk az első Force hangszóró, majd a Pro változatot is szemügyre vehettük, nemrég pedig az olcsóbb kivitelű Tronsmart Force SE-hez is volt szerencsénk. Egyöntetűen igaz volt mindre, hogy kifejezetten ajánlott vétel a kategóriájában, olcsóbban, jobbat keresve sem találunk.
Jelen cikkünk főszereplője pedig még ezeken is túltesz, valóban nagyon magasra helyezte azt a bizonyos virtuális lécet. Méretében még csak hasonlót sem láttam, a súlya brutális, de mégis hordozható maradt, a 80W-os zene teljesítménye pedig káprázatos. Ezeken felül a Force sorozat minden előnyét megtartotta, vízálló és strapabíró borítással rendelkezik, a külseje pedig inkább ipari, mint dizájnos. Ezúttal equalizer is  került bele, a hangszóró pedig 2.2 csatornás lett köszönhetően a benne lévő 4db aktív és 2db passzív egységnek. Az ára jelenleg a Geebuying webáruházban 89,99-€, ami nagyjából 37.000.- Ft-nak felel meg, de ehhez meg kell adni a fizetés előtt a NNNTSFMAX kuponkódot. Magyar raktárból fog érkezni, vámmentesen, és minimális szállítási díjjal.

A Tronsmart Force Max csomagolása

A Tronsmart Force Max vezeték nélküli hangszóró csomagolása kinézetre nagyon hasonlít az előző modellekéhez, azonban a méretében minden eddigitől nagyobb. Elegáns, dizájnos és minőségi a doboz, amit kinyitva rögtön felbukkan a hangszóró a biztonságot nyújtó habszivacs elemek ölelésében. Azt sejtettem, hogy nehezebb, lesz, mint a korábbi típusok, de a 2,5kg-os súlya még engem is meglepett. Tartozék gyanánt most is a megszokottakat kapjuk, van mellé egy USB Type-C-normál USB töltőkábel, egy 3,5mm-es jack csatis kábel és némi leírás. Ami újdonság az a vállra akasztható hordszíj, mert bizony a súlya miatt ide most kevés lenne egy csuklópánt.

A csomagban található tartozékok

  • Tronsmart Force Max hangszóró
  • USB-USB Type-C töltőkábel
  • 3,5mm jack összekötő
  • Válra akasztható hordszíj
  • Használati útmutató

A hangszóró külseje

A Tronsmart Force Max Bluetooth hangszóró külseje viszi tovább a korábbi modellek stílusát, semmi csillogás, csak a megszokott gumiborítás és a kicsit ipari külső, de a látható csavarok is nagyon passzolnak hozzá. A gumiborítás talán még erősebb és teljesen körbe veszi a hangszórót, ami újdonság az a mindkét oldalon megjelenő akasztófül a hordszíj számára. Ezúttal a hangszóró rácsa is érdekesebb lett egy kicsit. Majdnem biztos, hogy fémből van, mert nagyon merev, de a rácsokat átszőtték valamiféle gumis szövettel. Fogásra, mintha textil lenne, de mégsem az, jó megfogni és iszonyatosan jól mutat. Ezúttal a logót sem csak rászitázták az elejére, hanem egy kidomborodó, igényes gumi feliratot ragasztottak rá. Én maximálisan elégedett vagyok a Tronsmart Force Max kinézetével, szerintem ez az eddigi legigényesebb hangszóró, ami nálam járt.

A Tronsmart Force Max csatlakozási lehetőségei

A fizikai csatlakozókat a Tronsmart Force Max hátoldalán fogjuk megtalálni egy vastag gumifedél alatt. Tölteni az USB Type-C csatlakozón keresztül tudjuk, kábelt kaptunk mellé, de a töltőfejet nekünk kell hozzá biztosítani. Ha valaki a kábeles összeköttetést részesítené előnyben, akkor a 3,5mm-es normál jack bemeneten ezt is megteheti. Van egy hagyományos USB aljzat és egy micro SD olvasó is beépítve, az ebbe helyezett pendrive-ról, vagy kártyáról képes lejátszani az mp3 formátumú zenéket.
Bluetooth szabványból az 5.0 verziót használja, amivel vezeték nélkül akár 20m távolságig is képes továbbítani a hangokat. Kompatibilis szinte mindennel, amiben van Bluetooth, legyen az telefon, tablet, notebook, TV, konzol, TV Box, vagy bármi más.

Külső akkumulátorként is használhatjuk

Újdonság, hogy a Tronsmart Force Max hangszóró használható hordozható powerbank gyanánt is. A normál USB porton keresztül lehetőségünk van a telefonunk, vagy táblagépünk töltésére is a zenehallgatás közben. Sajnos gyorstöltés nem támogat, így elég lassan fog megtelni a telefon akkuja, de arra jó, hogy zenehallgatás közben szinten tartsa a mobilt.

A Tronsmart Force Max kezelő gombjai

A hangszóró kezelőgombjait ezúttal is a készülék tetején találjuk meg. A be-kikapcsoló mellett állíthatjuk a hangerőt, válthatunk a zeneszámok között, fogadhatunk telefonhívást. Találunk rajta egy módválasztó gombot is, ezzel lehet a BT, vagy memória kártya és az AUX módok között váltani. Szintén ezzel az M feliratú gombbal tudjuk resetelni is a hangfalat, csak tartsuk kb. 6-8 másodpercig nyomva és minden visszaáll a gyári értékekre. Külön gomb szolgál arra, hogy más hasonló típusú hangszórókkal összeköttetést létesíthessünk, ebből akár 100db-ot is csatlakoztathatunk egy rendszerbe. Ilyenkor a főhangszórónak kinevezett egység Bluetooth-on keresztül továbbítja a többi hangszórónak az éppen lejátszott zenét.

És ezúttal az equalizer sem maradt ki a hangszóróból, az EQ feliratú gombot nyomogatva 3 előre beállított hangmód között tudunk váltani. A következő EQ módok érhetők el rajta:

  • Normál sztereó üzemmód (alapértelmezett mód), itt a LED nem világít. Alapértelmezett hangmód, jó választás zenehallgatás, vagy rádiózáshoz. Kiegyensúlyozott hangok, szép hangzás jellemzi.
  • 3D mód, ha ez aktív, akkor egy kis kék jelzőfény világít. Érdekes itt is a hang, kicsit térbeli lesz, valamivel több magassal, de a következő Extra Bass mód nekem jobban bejött.
  • Extra basszus, a kis jelzőfény zöldre vált – Nekem ezt tetszett a legjobban, hihetetlen jók a mélyek rajta, tényleg „dübörög a ház”.

Műszaki paraméterek, teljesítmény

A Force sorozat hangszórói közül a Tronsmart Force Max rendelkezik a legnagyobb zenei teljesítménnyel, a 4 aktív hangkeltő mellett található 2db passzív mélysugárzó is, ezek együttes teljesítménye akár 80W is lehet. Hatalmas teljesítmény egy ilyen apró méretű hangszórótól. Külön megemlítendő, hogy ezúttal előre- és hátrafelé is ugyanolyan jól hallatszódik a zene, mert két hangszóró előre felé, míg a másik kettő hátrafelé néz. Ebben a modellben is megtalálható a gyártó szabadalmaztatott SoundPulse technológiája, amelynek köszönhetően a mély hangok még mélyebbek lesznek, de természetesen torzítás mentesen. Már egy hangszóró is rendkívüli teljesítményt képes leadni, de ha néhány darabot összekapcsolunk, akkor akár egy egész nagy termet is belehet vele hangosítani.

IPX6 vízállóság

Ezúttal az IPX6 védelmi szintet teljesíti a Tronsmart Force Max hangszóró, ami ugyan eggyel kissebb, mint az előző modellek esetében. Ez csak annyiban különbözik a 7-estől, hogy nem ajánlott víz alá meríteni és ott tartani. Vagyis a vízbe esést kibírja, csak ne hallgassuk a víz alatt 🙂 Gyakorlatilag mindennek ellenáll, esőnek, víznek, pornak, szélnek, ez is egy igazi strapahangszóró lett. Bátran használhatjuk medencénél, esőben, de ha koszos lesz, akár a csap alatt le is moshatjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz baja (persze a hátsó csatlakozóknál a gumitömítés legyen a helyén).

Hordozhatóság, üzemidő

Hordozhatóság szempontjából a Tronsmart Force Max jó választás, csak vegyük figyelembe, hogy ez bizony nem egy zsebre vágós hangszóró. A maga 2,5kg súlyával már számolni kell, de a hozzá kapott vállpánt segít ezt eloszlatni. A hangszóró üzemideje is teljesen rendben van, a beépített 15000mAh kapacitású akkumulátorával, egyetlen feltöltéssel körülbelül 13 órán keresztül képes a zenét szolgáltatni. Persze azt hozzá kell tenni, hogy erre nagyjából 50%-os hangerőn képes, ha halkabban szól, akkor tovább is fogja bírni.

A Tronsmart Force Max hangminősége

A hangerő mellett a hangminőség is nagyon a helyén van a Tronsmart legújabb hangszórójában. Órákon keresztül hallgattam, hol hangosabban, hol halkabban és minden esetben elégedett voltam a halott hangokkal, zenékkel. A hangereje tényleg nagyon durva, én maximumra nem is tudtam felvenni, mert már zavaró volt, viszont torzítást egyáltalán nem tapasztaltam. És végre van benne equalizer is, mert nem ugyanúgy hallgatjuk a komolyzenét, mint a techno-t, vagy a rádiót. A normál módban rádiót hallgattam (most is az szól), szép tiszta a hang, dinamikus a közép, és mély is van benne, pont jó. A 3D nekem nem annyira tetszett, kicsit térbelibb lett a hang, csak egy kicsit fura is, lehet, hogy filmekhez ez lesz a jó választás. Az extra basszusnál azt vettem észre, hogy inkább a magas és a középhangokat csökkenti a mélyet jobban előtérbe helyezve. Buliknál ez utóbbi lesz a helyes beállítás (kivéve ha 80-as évek retró buli van, mert akkor a normál mód a nyerő).

Összegzés, vélemény

A Tronsmart Force Max az eddigi legjobb Bluetooth hangszóró amivel találkoztam. Szinte minden benne van, ami az elődökben is megvolt, de a teljesítményét még feljebb tornászták. Megvan végre az equalizer is, ami a Pro-ból nagyon hiányzott, egyedül talán az NFC maradt ki belőle, de ez egyáltalán nem fájó pont. A külseje talán még igényesebb lett, de megmaradt a strapabíró és vízálló kialakítás, ami nagyon nagy előny ennél a hangszórónál is. A hordozhatósága az már más kérdés, mert a 2,5kg súlyával azért érdemes számolni, de tuti meglepődik mindenki, amkor egy buliba ezzel állítunk majd be, teljes mértékben igaz rá a mondás: „kicsi a bors, de erős”. Számos kényelmi funkciót is tartogat a Force Max, lehet pl. USB-ről, vagy SD kártyáról zenét lejátszani, de a mobilunkat is tölthetjük vele. Ha szeretnénk használhatjuk telefon kihangosító gyanánt is, van benne mikrofon és a gombok is megvannak hozzá. Egyáltalán nem kellett gondolkoznom az értékelésen, ez a modell csakis a legjobb kifejezetten ajánlott plecsnit érdemli.

Tronsmart Force Max ár és megrendelés

A Tronsmart Force Max hangszórót a Geekbuying webáruházból tudod megvásárolni a lenti gomba kattintva. A cikk születésekor az ára 109€ volt, ami átszámolva körülbelül 44900-Ft-ot jelent. Nem olcsó, ez tény, de ezért a pénzért olyan hangszórót fogsz kapni, ami eddig csak álom volt. Nagy teljesítmény, igényes körítésben tálalva, ez a Tronsmart Force Max!

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 89,99€ ~ 37.000- Ft – EU Raktár (HU)

Kupon: NNNTSFMAX

Vásárlás

Műszaki tulajdonságok

Modell Force Max
Bluetooth Verzió 5.0
Audio Dekóder SBC
Bluetooth Kompatibilitás A2DP V1.3, AVRCP V1.4, HFP V1.6
Átviteli távolság 18m nyílt területen
Átviteli frekvencia 20Hz-20KHz
Üzemidő Kb. 13 óra (50% hangerőn)
Akkumulátor kapacitás 15000mAh
Vízvédelem IPX6
Kimeneti teljesítmény Maximum 80W
Töltési idő 4-5 óra
Tápellátás 5V/3A Type-C porton
Méretek 258±1*85±1*153±1 mm
Súly (nettó) 2.54kg

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .