banner
Tronsmart Bang MAX teszt - Valóban nagyot szól

Tronsmart Bang MAX teszt – Valóban nagyot szól

Megérkezett a Tronsmart Bang Max, ami a gyártó új zászlóshajója a Bluetooth hangszóró fronton. Hatalmas méret, nagy teljesítmény és elképesztően sok funkciót tartogat a használók számára. Kategóriájában kitűnő árral veszi fel a versenyt a nagyobb (ismertebb) márkák hasonló party hangszóróival, és ebből a versenyből egyértelmű győztesként került ki.

banner

A Tronsmart már közel sem ismeretlen gyártó, jónéhány éve jelen van a piacon a kitűnő minőségű hangszóróival, amelyek közül már mi is kipróbáltunk számos típust. Ezúttal a legújabb és eddigi legnagyobb hangszórójuk érkezett meg hozzánk tesztelésre, ami nem más mint a Tronsmart Bang Max. A nagy méret mellett továbbra is hordozható maradt a készlék, így kézben is könnyedén vihetjük bármelyik buli helyszínére. A teljesítmény sem marad el, hiszen a benne található hangkeltő egységek összesen 130W teljesítmény leadására képesek és hogy teljes biztonságban maradhasson a hangszóró IPX6 szintű víz elleni védelemmel is felvértezték. Az árazása pedig több, mint meglepő, mindössze 179,99€-ért (kb. 69900- Ft) már a miénk lehet, sokkal kedvezőbb bármelyik konkurens hasonló készülékénél.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 179,90€

Kuponos ár: 139,00€ ~54.900.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: TSBMAX

Vásárlás

A Tronsmart BANG MAX kicsomagolása

Na vágjunk is bele, nyissuk ki a méretes dobozt, amiben a Tronsmart Bang MAX érkezett. Itt egy kicsit csalódtam, mert a doboz mérete ellenére alig kapunk valamit a hangszóró mellé. Mindössze egy töltőadapter és egy audió kábel van hozzá, na meg némi leírás. Az adapterre viszont vigyázzunk, mert nehéz pótolni, mivel nem a szokványos 12V-os, hanem 15V a kimenő feszültsége.

A csomagban található tartozékok

  • Tronsmart Bang Max hangszóró
  • Hálózati adapter
  • 3,5mm-es jack-jack audió kábel
  • Használati útmutató
  • Garancia kártya

Meglepő méret és igényes kinézet

A Tronsmart Bang Max hangszóró méretei már a doboz kézhezvételekor látszódtak jelezvén, hogy ezúttal nem egy asztali pici BT hangfal lesz a tesztalany, hanem egy méretesebb készüléket ismerhetünk meg. Jól megkellett markolni a fogantyúját, amikor kivettem a dobozból, később lemérve közel 6kg-ot mutatott a mérleg. A hossza 46cm, a magassága kb. 26,5cm, a mélysége pedig nagyjából 19cm, látható, hogy valóban egy méretes hangszóról van szó. A kinézete illeszkedik a Tronsmart család korábbi tagjainál már megismert stílushoz, szép, letisztult formák és jó minőségű anyagokból áll. A hordozó fogója is nagyon kényelmes, az alsó részen pici bütykök teszik biztonságossá a fogását. Alul kapott egy extra vastag gumi alátámasztást, hogy még akkor is stabilan álljon, ha extra basszust teszünk rá teljes hangerőn.

A Tronsmart Bang Max csatlakozói

Csatlakozókból ezúttal nincs hiány, számos külső eszközt kapcsolhatunk a Tronsmart Bang Max hangszóróhoz. Lejátszhatjuk a kedvenc mp3 zenéinket pendrive-ról, vagy akár micro SD kártyáról is. Van egy külső AUX bemenet, ahova bármilyen készüléket köthetünk ami rendelkezik ilyen kimenettel. Mivel ezúttal egy party hangszóról van szó, található rajta mikrofon bemenet is, sőt ebből rögtön kettőt kapunk. Az első porthoz lehet gitárt, vagy mikrofont csatlakoztatni, a második csak a mikrofont támogatja. Ezekhez a portokhoz tartozik még két potméter is, a GAIN-al a bemeneti jelszintet tudjuk szabályozni, a VOL pedig a hangerőt állítja. A jobb felső sarokban látható a hálózati adapter bemenete. Ami nem látszik az a beépített Bluetooth adapter, ami már az 5.3 szabványt is támogatja, ezzel szinte bármilyen készülékhez (telefon, tablet, TV, házimozi…) tudunk kapcsolódni.

Kezelés, és vezérlő gombok

A vezérlőgombok a hangszóró első oldalán találhatók meg, habár érintősnek látszik, de fizikai nyomógombos a kivitelezése, érezni amikor megnyomjuk. A kezelőpanel bal szélén 4 fehér LED jelzi az aktuális töltöttségi szintet, 25%-okonként kialszik egy belőlük. Mellette a bekapcsoló gomb található, amit hosszan nyomva ki- és bekapcsolhatjuk a hangszórót, röviden nyomva pedig az oldalsó LED világítást változtathatjuk. A Bluetooth gomb a párosításhoz és leválasztáshoz használható, a többi gombbal ellentétben ez kék színnel világít. Ez mellett vannak az audió vezérlő gombjai, hangerő állító és az indítás/leállítás. A következő gomb a sztereó párosítás módhoz használatos (TWS), ha van két ugyanilyen hangszórónk, akkor vezeték nélkül összeköthetjük őket sztereó módban. Ezután következik a SoundPulse equalizer be-kikapcsolója, ennek a részletesebb beállításához használni kell a telefonos applikációt. A TuneConn gomb használatával akár 100db Bluetooth hangszórót is összekapcsolhatunk, úgy, hogy mindből ugyanaz a zene fog szólni. Végezetül van még egy ECHO feliratú gomb, ami többfunkciós, de én nem vettem észre változást a zenében, lehetséges, hogy a mikrofonhoz tartozik (mikrofonom sajnos nem volt kéznél).

Műszaki paraméterek és teljesítmény

A Tronsmart Bang MAX-ban összesen 6db hangszóró található, 3 utas rendszer, azaz minden fajta sugárzóból 1-1 pár van benne. A hangszóróban 2db egyenként 35W teljesítményű mélysugárzó van, mellette 2db 20W-os középsugárzó helyezkedik el és végezetül van még 2db 10W-os magassugárzó csipogó. Az aktív hangsugárzók mellett mindkét oldalon van egy-egy passzív radiátor is a mélyhangok maximális kiemelése érdekében. Támogatja a TWS módot, amikor is két ugyanilyen hangszórót tudunk úgy összekapcsolni, hogy valódi sztereó hatást érjünk el. Ez mellett adott a TuneConn funkció is, amivel akár 100db hangszórót is összekapcsolhatunk, ilyenkor mindből ugyanaz a zene fog szólni késleltetés nélkül.

Kültéren is állja a sarat

A Tronsmart Bang Max teljes víz elleni védettséggel rendelkezik, hivatalosan az IPX6 védelmi besorolás előírásainak felel meg. Ezt azt jelenti, hogy bármilyen irányból érheti a víz, csak alá nem meríthetjük (de valószínűleg azt is kibírná egy rövid ideig). Arra viszont ügyelni kell, hogy a csatlakozókat takaró vastag gumi a helyén legyen, ha esetleg mikrofont, vagy gitárt használunk vele, akkor ne tegyük ki nedvességnek. Bátran használhatjuk medencés bulikon, de pl. horgászat, vagy sátorozás alkalmával is nyugodtan magunkkal vihetjük.

Csak tedd le és hallgasd akár 24 órán keresztül

Mivel egy hordozható hangszóról beszélünk, így van benne akkumulátor is, amely meglehetősen nagy, 18000mAh kapacitású. Ez a gyakorlatban (a gyártó szerint) akár 24 órányi zenehallgatást is lehetővé tehet. Ez a 24 óra úgy jött ki, hogy 50%-os hangerőn használták és a LED fényeket kikapcsolták. Persze az üzemidőt befolyásolja még a zene stílusa is, mert nem mindegy, hogy mennyit kell a hangszórónak „dolgoznia”. Karaoké módban azonban már csak kb. 10 órát tudjuk használni a teljesen feltöltött hangszórót. Teljes lemerülés esetén nagyjából 5 órányi töltésre van szükség, hogy ismét elérje a 100%-os töltöttségi szintet.

Hangminőség és hangerő

Előzőleg már említettem, hogy a Tronsmart Bang Max zenei teljesítménye max. 130W, szóval jó hangosan szól, de a hang minőségéről még nem írtam. Nagyon, de valóban nagyon szépen és tisztán szól ez a hangszóró, ha panaszkodni akarnék, akkor talán azt említeném meg, hogy alacsony hangerőn talán egy picit csökken a mély hang aránya, de ez már tényleg csak szőrszál hasogatás. Órákon keresztül hallgattam rajta vegyes zenéket, hol hangosabban, hol halkabban, és bármilyen stílus is volt épp soron, mind nagyon szépen és tisztán szólt vele. Próba közben gyűjtögettem volna a negatívumokat, panaszkodni akartam, hogy kihagyták belőle az equalizer-t, de miután feltettem hozzá a mobil app-ot, benne meg is találtam hogy 5 előre beállított hangmód közül választhatunk, de van lehetőség saját beállítások használatára is. Full hangerőn brutálisat szól a Bang Max, tényleg méltó a nevéhez, nem is tudtam sokáig így használni, mert a lakásban már zavaróan hangos volt. De még ezen a nagy hangerőn is szépen és torzítás mentesen szólnak belőle a zenék, a 3-utas rendszernek köszönhetően jól hallható a magas-közép-mély, sőt a basszus az valami fenomenális, a tesztpadon lévő dolgok rendesen berezegtek tőle, de hangszóró ilyenkor sem torzított.

Mobil app is jár mellé

A Tronsmart Bang Max party hangszóró kompatibilis a gyártó telefonos applikációjával, miután párosítottuk a mobilunkhoz, már ki is választhatjuk a típust az alkalmazásban és hozzáférhetünk a beállításaihoz. Ebben a kis programban számos olyan dologra is van lehetőség, amit magán a hangszórón nem tudunk állítani, vagy elindítani. Szükség esetén pl. frissíthetjük a firmware-t is, vagy automatikus kikapcsolást is beállíthatunk neki. Ezek mellett innen is állíthatjuk a bemeneteket és változtathatunk a LED fény beállításokon is, de a főoldalon láthatjuk a pontos %-os töltöttségi adatot is, és még a hangszóró rendszerhangjait is kikapcsolhatjuk, ha zavarna minket. Az equalizer beállításait is itt találjuk meg, már csak ezért az egyért is érdemes használni a telefonos  alkalmazást.

Összegzés, vélemény

A Tronsmart Bang MAX erős nyomot hagyott bennem, merem állítani, hogy ez az eddig nálam járt Tronsmart hangszórók közül a legjobb. Hangerőben és teljesítményben mindenképp veri a korábbi modelleket, ez mellett pedig minden extra funkciót megkapott, amivel még élvezetesebb lehet a zenehallgatás. Gondolok itt a többhangszórós módra és a telefonos alkalmazásra, NFC nincs benne, de az meg kb. olyan felesleges, mint az SD kártya olvasó (ez azért van benne). A külsejére sem lehet panasz, kitűnő anyagokból készült, az oldalsó LED világítás pedig nagyon jól néz ki amikor a zene ütemére villog. Az akkumulátoros üzemidő is több, mint elegendő egy hosszabb bulit is vígan kibír, hangosan hallgatva is 12óra, ami valljuk be elég szokott lenni. Vízálló, porálló, de azért a hátsó csatlakozókat takaró gumi legyen a helyén. Ha egy könnyen hordozható bulihangszórót keresel, olyat, ami jól és szépen is szól, akkor mindenképp vedd számításba a Tronsmart Bang Max-ot is, mert tudásban hozza a konkurensek szintjét, viszont árban sokkal kedvezőbb azoknál!

Megrendelés, kupon

A Tronsmart Bang Max hangszórót a Geekbuying webáruházból tudod megvásárolni. A cikk születésekor a bevezető ára 179,99€, ami átszámolva körülbelül 69.900-Ft-ot jelent. Ráadásul most minden megrendelés mellé adnak egy AJÁNDÉK Tronsmart Trip 10W-os hangszórót! A Tronsmart legújabb zászlóshajója a kategóriájában a legjobb árat kapta, jóval olcsóbb, mint más konkurens gyártó hasonló termékei. Az árát határozottan megéri! Jelenleg Lengyel EU raktárból küldik – természetesen vámmentesen – így 1 héten belül már használhatod is. Kattints a lenti gombra, tedd a kosárba, kupon most nem kell hozzá, és rendelj belőle Te is!

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 179,90€

Kuponos ár: 139,00€ ~54.900.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: TSBMAX

Vásárlás

Műszaki Tulajdonságok

Modell Bang Max
Elérhető színek Fekete
Bluetooth verzió 5.3
Audio kodek SBC
Bluetooth kompatibilitás A2DP/AVRCP
Vezeték nélküli távolság 18m
Átviteli frekvencia 60Hz-20kHz
Üzemidő (változó hangerőn, LED fénnyel és zenével) LED ki: Akár 24 óra (50%-os hangerőn)
Karaoké: Akár 10 óra (60%-os hangerőn)
Akkumulátor 18000mAh (11,1V/6000mAh)
Tápfeszültség DC15V/2A
Teljesítmény 130W
IP védelmiszint IPX6
Töltési idő 5 óra
Frekvencia sáv 2402-2480MHz
Maximum átviteli teljesítmény 5dBm

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .