banner
Teclast M40 tablet teszt

Teclast M40 Tablet Teszt: Középkategóriás nagyágyú

Megérkezett hozzánk is a Teclast M40 tablet, amely a gyártó legújabb modellje a középkategóriát erősítve. A Teclast M40 immár Android 10 rendszerrel felvértezve érkezik, gyors 8 magos CPU-t kapott és a memória mérete is megnőtt 6GB-ra. Nagyon kedvező árazása miatt várhatóan nagy közönségkedvenc lesz belőle.

A Teclast az egyik legjobb kínai márkás tablet gyártó, akik követik oldalunkat már több tesztben is találkozhattak vele, és kis kivételtől eltekintve mindig jól teljesített. A Teclast M40 tablet is egy középkategóriás készülék, nem szabad a tudását pl. egy iPad-hez hasonlítani, de általános felhasználásra jó választás lehet. Nyugodtan választhatjuk médiafogyasztásra, netezésre, tanuláshoz, szórakozáshoz, munkára, de a gyereknek is jó választás, az olcsó ár fekvése miatt, nem fogjuk sajnálni, ha lesz rajta néhány karc.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 154,99$ – EU Raktár (CZ)

Kupon:

Vásárlás

Kupont a kupontáblázatban találhatsz hozzá: https://bit.ly/2Mpjkoe

Az M40 hardveres tekintetben szinte teljesen megújult a nagy sikereket elért elődjéhez képest (már ha nevezhető egyáltalán elődnek a Teclast M30). Kapott egy 8 magos UNISOC CPU-t, ezt megfejelték 6GB RAM-al, a kijelző némileg kisebb felbontású lett, de cserébe nem fogyaszt el annyi erőforrást. A tárhely is meglehetősen nagy lett, már az alap modell esetében is 128GB-al gazdálkodhatunk. Operációs rendszer tekintetében is fejlődött, már Android 10-el érkezik, így a frissítésekre jó ideig bizonyosan nem lesz gondunk. Természetesen ezúttal sem maradt el a SIM kártya fogadás lehetősége, akár kettőt is tud fogadni és az itthoni hálózatokon is probléma nélkül működik a 4G netezés.

Kicsomagolás

A Teclast M40 tablet a gyártótól megszokott, igényes csomagolásban érkezett meg. A dobozon belül csak a legszükségesebb tartozékokat találjuk, van hozzá egy USB töltőfej, egy USB-C töltőkábel és egy SIM kiszedő tű. Ezeken kívül még néhány használati, üzembe helyezési útmutatót találunk benne, de ezeknek sok hasznát amúgysem vesszük. Érdemes még említést tenni a kijelzőre előre felhelyezett védőfóliáról is, ennek a felső rétegét még le kell húzni róla. Jó dolog, hogy már a gyárban feltették rá, nekem még soha nem sikerült tabletre buborékmentesen fóliát felhelyezni.

A doboz tartalma

 • Teclast M40 tablet
 • Hálózati adapter 5V/2,5A, 12,5W
 • USB Type-C töltőkábel / adatkábel
 • SIM tű
 • Használati útmutatók

A Teclast M40 külseje

Ha lehet egy tablet kinézetére lehet azt mondani, hogy teljesen átlagos, akkor a Teclast M40-re ez határozottan igaz. Semmi extra csicsa, a káva is határozottan nagy a kijelző körül, itt talán a 2,5D lekerekítés kölcsönöz egy kicsit modernebb külsőt neki. A gyártói adatok szerint a hátlap és az oldala is fémből készült, megfogva a gépet viszont nagyon műanyag hatása van. A Teclast gyártó nem szokott ilyen téren füllenteni, így elhiszem nekik, hogy fémből van, viszont tényleg műanyag hatást kelt. A súlyán érezni, hogy nehezebb, mint a csak műanyag borítású gépek, így valószínűleg tényleg fém lesz az, hiszen több, mint fél kg-ot nyom, pontosan 529g a súlya. Félreértés ne essék, egyáltalán nem nehéz a készülék, kényelmesen kézben tartható, jól használható.

A hátlapból egy picit kiemelkedik a kamera, de ezt nem nagyon tudom mire vélni, hiszen semmi extra nincs benne, a kiemelkedésnek valószínűleg inkább dizájnbéli okai lehetnek. Úgy mint az előlap, a hátlap esetében is jó minőségű anyagokról beszélhetünk, használatközben, nem recseg, nem ropog, nem hajlik a tablet, nagyon egyben van minden rajta.

A Teclast M40 tablet kezelőszervei ezúttal a készülék bal oldalán kaptak helyet, kicsit szokatlan elhelyezés, de gyorsan megtanulható. Szintén ezen oldalon található meg az USB Type C töltő és adatkábel csatlakozó is. Nem maradt le a fülhallgató 3,5mm-es csatlakozója sem, ezt a tablet tetején keressük, mellette pedig a SIM tálcát is megtaláljuk (kiemelő tű a tobozban).

Hardveres felépítés

A Teclast M40 tablet motorja egy nagy teljesítményű Unisoc T618 processzor, ami 8 fizikai maggal rendelkezik, amiből 2db Cortex-A75 és 6db Cortex-A55. A képmegjelenítésről egy Mali-G52 3EE GPU gondoskodik, amely 850MHz sebességével elegendő erőforrást tud nyújtani a játékok részére is. A gyártó állítását a tesztjeink is megerősítették, miszerint 200000 pont feletti Antutu eredményre képes a táblagép. Ez egy nagyszerű eredmény, az eddig nálunk járt hasonló tabletek közül a legjobb. Memória terén sem lehet panaszunk az M40-re, hiszem már 6GB RAM memóriával és 128GB tárhellyel gazdálkodhatunk, ez utóbbit memóriakártyával még tovább is bővíthetjük.

Műszaki tulajdonságok

 • Processzor: UNISOC T618 CPU, 2db Cortex-A75 + 6db Cortex-A55 mag
 • Memória: 6GB LPDDR4
 • Tárhely: 128GB
 • GPU: Mali-G52 3EE GPU @850Mhz
 • Kijelző: 10,1″ IPS LCD, 1920×1200 Full HD, 2,5D
 • WiFi: AC WiFi 2,4GHz + 5GHz IEEE 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth: Bluetooth 5.0
 • GPS: GPS, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
 • SIM: 2 x 4G LTE, B20 is, VoLTE
 • Operációsrendszer: Android 10
 • Fő kamera: 8MP auto fókusszal
 • Szelfi kamera: 8MP
 • Kialakítás: Fém külső

A Teclast M40 kijelzője

A kijelző az kétségkívül nagy, 10,1″ méretű IPS LCD panel található benne. A maximum felbontása Full HD, 1920 x 1200 pixel, a fényereje megfelelően nagy, még napos időben is jól látható rajta minden. Sajnos a fényerősséget csak manuálisan tudjuk állítani rajta, a fényérzékelő kimaradt belőle. A kijelző 2,5D lekerekítéssel is rendelkezik a még jobb felhasználói élmény elérése érdekében.

Hálózatkezelés

Hálózatkezelésben is hozza a kötelezőt a készülék. Az M40 tablet SIM kártyát is képes fogadni, ráadásul akár egyszerre kettőt is, így valóban határtalanul használhatjuk a mobil internetet is. Ehhez hozzátartozik, hogy támogatja a Magyarországon használatos LTE 4G B20 frekvenciát is, ezáltal a leggyorsabb hálózatok is elérhetőek vele. Van VoLTE támogatás is, ez jelenleg a Digi Mobil miatt lehet fontos nálunk, tökéletesen kezeli a Digi SIM-et. Az APN beállítása után kellett neki egy újraindítás és már ment is a 4G LTE internet, valamint megjelent a VoLTE felirat is a kijelzőn.
WiFi csatolóból természetesen duális rendszerűt találunk a Teclast M40 tabletben, a 2,4GHz frekvencián lévők mellett már a gyorsabb 5GHz-en működőekhez is képes csatlakozni. Támogatja a WiFi AC szabványt is, ezáltal még gyorsabb lehet a kapcsolatunk sebessége. Van Bluetooth is, ebből a 5.0-ás verziót kapta meg, csatlakoztathatunk hozzá vezeték nélküli kiegészítőket, fülhallgatót, hangszórót is.

GPS is van benne

GPS helymeghatározót is kapott a Teclast M40, nem is csak simán GPS-t, hanem gyakorlatilag mindent beleintegráltak, a GPS mellett használhatjuk a BDS, GLONASS és a GALILEO rendszereket is, ezekkel a világ bármely részén tudni fogjuk a pontos helyzetünket.

Fotózás és a Teclast M40

A Teclast M40-re is igaz, hogy elsődlegesen nem fotózásra lett kitalálva, van rajta kamera elől is, hátul is, de nem ezzel fogjuk életünk legjobb képet elkészíteni. A tesztpéldányon mindkét kamera egy 8MP felbontású képek készítésére alkalmas szenzorral rendelkezik, a fő kamerában még autó fókusz is van. Azonban a gyártó értesítése szerint – alkatrész hiány miatt – időközben az első kamerát lecserélte 5MP méretűre. A front kamera esetében nem nagy érvágás a felbontás csökkentése, videóhívásokra még így is bőven elegendő. A hátsó kameráról pedig annyit érdemes tudni, hogy van, ha gyorsan kell egy képet készíteni arra alkalmas, de sokat ne várjunk tőle.

Az Android 10 rendszer

Jó hír, hogy a Teclast M40 táblagépen már az Android 10 operációs rendszer van telepítve, ráadásul az első beállítások elvégzése után még egy frissítést is letöltött. Mindenképp jó pont, mivel a kínai táblagépek ritkán kapnak újabb frissítéseket, de a Teclast itt is kivétel, továbbra is megfelelő támogatást biztosít a készülékeihez. Az Android egy teljesen gyári felülettel rendelkezik, semmi extra csicsa, vagy funkció, azt tudja, amit a rendszer biztosít. Van már sötét mód és van kézmozdulatos vezérlés is, habár ez utóbbit én még mindig nem tudtam megszokni. A Play Áruház teljes alkalmazás kínálata a rendelkezésünkre áll, nem emelnék ki egyetlen programot sem, de a népszerűbb multimédiás appokat kipróbáltam és gyakorlatilag minden probléma nélkül megy rajta minden. Természetesen a magyar nyelv sem hiányzik belőle, a fordítás teljes és hibátlan. Már az első bekapcsolásnál kiválaszthatjuk a nyelvet és mindent érteni fogunk rajta.

Teclast M40 Antutu pontszám

A tabletek és telefonok tesztelésénél az egyik legfontosabb mérőszám az Antutu Benchmarkban elért eredmény, habár a Google bannolta a programot a Play Áruházban, de ennek ellenére még mindig nagyon sokan használják. A Teclast M40-nél már a gyártó is felhívta a figyelmet, hogy ez egy erős középkategóriás tablet, a megjelenésekor azt állították, hogy 200000 pont felett teljesít az Antutu programban. Ezt a mi tesztünk is megerősítette, egészen pontosan 210308 pontot ért el, ami kiemelkedő a hasonló középkategóriás tabletek közül. Relatíve nagy teljesítmény, olcsó áron, röviden így lehetne összefoglalni, már bártan ajánlható akár komolyabb 3D játékokhoz is az M40, a hardver bizonyosan bírni fogja.

Akkumulátor

Az akkumulátor kapacitás is megfelelő

Akkumulátorból egy 6000mAh kapacitású lithium telep került a Teclast M40 hátlapja mögé. A gyártói adatok szerint ez hozzávetőlegesen akár 8 óra folyamatos videó lejátszásra is elegendő, és megerősítem, hogy tényleg elég nehezen akar lemerülni a tablet. Nem néztem rajta 8 órán keresztül videókat, de folyamatosan használtam, interneteztem, tesztprogramokat futtattam, játékot is kipróbáltam, és nagyjából 3 óra alatt ment le a töltöttségi szint 58%-ra. Sajnos üröm az örömben, hogy gyorstöltés nincs benne, így elég sokáig kell a töltőkábelen lógnia, ha teljesen lemerült. A töltéshez egy USB-C típusú kábelt használhatunk, a gyári töltő adapter pedig 12,5W max. teljesítménnyel tudja tölteni a gépet.

A Teclast M40 használat közben

Napi használat közben valóban nagyon fürge a táblagép, soha nem kell sokat várakozni, szinte minden alkalmazás azonnal indul. A kezelése is viszonylag kényelmes, de azt megemlíteném, hogy most is alulra kerültek a hangszórók, ezért ha ágyban fekve szeretnénk filmet nézni rajta, akkor ajánlott megfordítani a gépet (a kép úgyis átfordul) és így hallani fogjuk a hangokat is. Nagyon élveztem a tablet használatát, egyáltalán nem érezni rajta, hogy olcsó gépről van szó, minden nagyon flottul megy vele. Nagyszerű választás internetezésre, médiafogyasztásra, van rajta YouTube, Netflix, HBO GO és minden más is, de nem mennék végig a Play Áruház palettáján, tényleg minden működik rajta. Gyermekek részére, vagy dolgozós tabletnek is jó választás lehet, az alacsony ára miatt nem fogjuk sajnálni, ha esetleg valami történne vele. A Teclast M40 tabletet akár játékra is használhatjuk, még a legerőforrásigényesebb játékok is akadozás nélkül fognak rajta futni, de azért nem szabad elvárni tőle egy felsőkategóriás készülék teljesítményét.

Összegzés, vélemény

A Teclast M40 méltó utódja a nagy sikereket elért M30-nak, habár néhány szempontból kevesebbel kell beérnünk (pl. a kijelző felbontása), de összességében sokkal jobb gép lett. A sebességére nem tudok panaszkodni, a 8 magos UNISOC processzor nagyon jól teszi a dolgát, egyedülálló a 6GB memória is, ez szinte mindenre elegendő. A tablet minőségben is hozza az elvárt szintet, hiába olcsó, kínai táblagép, ez az anyaghasználaton nem érződik. Végezetül pedig az árazása is nagyon barátira sikerült, a meglepően nagy teljesítményéhez képest egészen olcsónak mondható, a teszt születésekor mindössze 164,99$-t kértek érte, ami átszámítva kb. 50.000.- Ft-os árat jelen. Ár-érték-teljesítmény arányban verhetetlen. Amennyiben nem fontos neked a kiemelkedő számítási teljesítmény, akkor érdemes megnézni a Teclast P20HD modellt is, ez gyengébb kicsit, ugyanakkor olcsóbb.

Vásárlás, kupon

Megrendelni a lenti VÁSÁRLÁS gombra kattintva tudod, a szállításnál válaszd az EU Priority Line módot, hogy vámmentesen érkezzen meg. Amennyiben kupont is látsz hozzá lent, akkor azt a fizetési oldalon tudod megadni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 154,99$ – EU Raktár (CZ)

Kupon:

Vásárlás

Kupont a kupontáblázatban találhatsz hozzá: https://bit.ly/2Mpjkoe

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

9 hozzászólás

 1. Kornokovics Éva

  Üdv.
  Messengeren ha hívok valakit nem hall engem. Tudna valaki segíteni.

 2. Takács Sándor

  Hogy sikerült rá Netflix-et tenni? A hülye Widevine L3 miatt a store se mutatja, apkmirror-ról telepítve meg csak SD lejátszás van 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .