banner

Technisat HDT4 földi digitális MinDig TV vevő teszt

Megérkezett hozzánk is a Technisat HDT4 földi digitális MinDigTV vevőkészülék. Ez a beltéri „A MinDigTV” vevő néven került be a köztudatba. Természetesen matricás (bevizsgált) termékről van szó. A különlegessége csupán annyi, hogy ezt a készüléket lehet részletre megvásárolni. A részletfizetési feltételekről a forgalmazó BestByte honlapján lehet részletesen olvasni. A cég országos lefedettségű hálózattal rendelkezik, így szinte bárhol elérhető a kedvezményes árú készülék. A részletfizetési lehetőséggel csupán havi 715- Ft-ért élvezhetjük a földi digitális adásokat.

A doboz kibontása után meglepődve tapasztaltuk, hogy abban csak a készülék, a távirányító (elemekkel) és a magyar nyelvű leírás található. Nem kaptunk semmilyen csatlakozó kábelt mellé, így ezt külön kell beszerezni.
A beltéri háza a hagyományos Technisat formavilágot követi. Az előlapon kezelőszervek nem találhatók, csak egy Conax kártya olvasó nyílás bújik el. A készülék állapotát mindössze egy piros és egy zöld LED jeleníti meg. A készülékház teljesen műanyagból készült.

A hátlapra kizárólag a legszükségesebb csatlakozók kerültek, semmi extra csatlakoztatási lehetőség nem található rajta. Az antenna RF bemenet mellett látható a nagy felbontású képek továbbítására használatos HDMI csatlakozó. Tovább haladva jobbra csatlakoztathatunk külső audió rendszert sztereó, vagy koaxiális digitális kimeneten keresztül. Felkerül még egy hagyományos komponens videó csatlakozó, és találunk rajta egy Scart csatlakozási lehetőséget a régebbi TV készülékek számára. A csatlakozási lehetőségek száma ezzel ki is merült.

A távirányító kicsit szögletesre sikerült. Minden fő funkciógomb megtalálható rajta. A gombok elhelyezése sikerülhetett volna kicsit jobban is, néhány gomb megnyomásához nyújtózkodni kell egy kicsit. A távirányítóra érdemes vigyázni, mert mint ahogy említettem a készüléken nincsenek kezelőszervek, távirányító nélkül nem lehet bekapcsolni sem.

banner

Első bekapcsoláskor egy egyszerű telepítő menü fogad minket. Beállíthatjuk a használni kívánt videó módot, felbontást, nyelvet. Továbblépve automatikusan lekeresi a készülék a csatornákat, ezután azonnal használatba is vehetjük.
A menüje sajnos egy kicsit túl egyszerűre sikerült, ez nem feltétlenül hátrány, hisz nem egy felső kategóriás készülékről van szó.

Készenléti állapotból egy kicsit lustálkodva ébred fel, az első kép megjelenéséig körülbelül 10 másodpercre van szükség. A csatorna váltás sebessége, gyorsnak mondható 2 mp alatti.
A képminőséggel nincs probléma, szép, éles, letisztult mind a HD, mind az SD adás képe. A megjelenítési módot az éppen nézett csatornának megfelelően azonnal lehet állítani a távirányító kék gombjával. Itt három lehetőség áll rendelkezésre úgymint: Pillar box ( a képernyő két szélén fekete csík, a méretarány megtartva), függőleges vágás ( alul-felül a kép egy része levágva és a kép nagyítva) és végül a teljes keret (16:9 arányban teszi ki a képet, ha kell nyújtja). A felbontást a készülék automatikusan tudja állítani, de lehetőség van a kézi megadásra is.
Az EPG karakterhelyes, nincs probléma a magyar ékezetes betűkkel sem. A megjelenítése gyors, a műsorok neve mellett azonnal látható a rövid tartalom is. Csatorna váltásnál azonnal írja az aktuális műsort és a rövid tartalmát is. Ez a táblázat sajnos majdnem eltakarja a fél képernyőt, jobban mutatott volna, ha csak a műsor címét jeleníti meg, esetleg az info gomb megnyomására hozza csak elő a műsor ismertetőt (a legtöbb beltéri így működik).

A csatorna lista szabadon sorba rendezhető, és lehetőség van akár 5 kedvenc listát is beállítani (ennek a jelenlegi csatorna számnál még nincs jelentősége).
Egy egyszerű TXT funkció is található benne, ez a tapasztalataim szerint nem rendelkezik memóriával, így elég lassúcska.
A TERRA+ kártyát jól kezeli a beltéri, a behelyezés után rövidesen nyitja is a lezárt csatornákat.

Összegzés:
A készülék a teszt alatt stabilan működött, így róla is elmondható, hogy ajánlott minden olyan felhasználónak, akinek egy egyszerű, de megbízható digitális vevőre van szüksége. Semmi olyan funkciót nem tartalmaz amivel kiemelkedne a versenytársai közül, de mégis mellette szól a kedvező részletfizetési lehetőség, hisz akár havi 715-Ft-ért már elérhetővé válik bárki számára a földi digitális vétel. Teljes összegű vételára ára is az alsó kategóriába tartozik, ami a cikk írásakor bruttó 30,000.-Ft volt.

A tesztkészüléket a Forgat-SAT biztosította.

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

3 hozzászólás

  1. Miért kéne jelnek lenni a technisaton ha a videóba dugtad az antennát?

  2. Összedugtam a tv-t a videóval, a videót a technisat-tal antennát a videóba.Azt irja ki no signal gondolom nincs jel azt jelenti.De nem is tudok a menübe bemenni mert semmit nem csinál.Hogy tudom megoldani,hogy tudjak felvenni videóval?

  3. Jó napot kívánok. Van egy csodálatos honlapján! Ugyanakkor , véleményünk szerint egy kicsit látogatott és népszerű feltölteni a példaprogram купить xrumer Egy nap, mikor költözik a website-hoz növekmény és promóciós többször !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .