banner
SuperEQ S1 Fejhallgató teszt

SuperEQ S1 aktív zajcsökkentős fejhallgató teszt

Megkaptuk tesztelésre a SuperEQ S1 aktív zajcsökkentős vezeték nélküli fejhallgatót, és nem tétlenkedtünk, azonnal ki is próbáltuk. A SuperEQ S1 egy fiatalos dizájnnal rendelkező, kitűnő minőségű fejhallgató, nem utolsó sorban pedig az ára is bőven a megfizethető tartományban van.

Legelőször is fontos megemlíteni, hogy a SuperEQ az OneOdio (vagy One Audio) al-márkája. OneOdio fejhallgatókat már többször teszteltünk itt az oldalon, és szinte minden tesztalany kitűnőre vizsgázott. A SuperEQ kifejezetten a fiatalabb generációt célozza meg a készülékei stílusával, minden elemében a fiatalságot sugározza, de mellette megmaradt a kitűnő hangzás és a jó minőség is. A SuperEQ S1 tudásban és méretben leginkább az általunk is tesztelt OneOdio A30-hoz hasonlítható. Hasonló teljesítmény, aktív zajszűrés, de kialakításukban alapjaiban különbözik a két modell.

SuperEQ S1 fejhallgató

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 49,99 €

Kupon kód: –

Vásárlás

Az OneOdio egy egészen friss márka a fejhallgatók terén, számomra legalábbis a sötétből hirtelen felbukkanó fényes csillaghoz hasonlít, de valójában már több, mint 1,5 éve a piacon van. Kicsit utánajártam a hátterének és a gyártója egy Yizhao Acoustics (Shenzhen) Technology Co., Ltd. nevű cég, aki már 10 éve gyárt audio technikai eszközöket, de az OneOdio egy új brand nálunk. A gyártó elsődleges célja olyan eszközökkel a piacra lépni, amik a kiemelkedő minőség mellett megfizethető árral rendelkeznek (és ez teljes mértékben sikerült is).

Mi van a csomagban?

A SuperEQ S1 fejhallgató már a csomagolásában is a fiatalos stílust követi, színes, csicsás doboz, de összességében mégis jól néz ki. Felnyitva a tetejét először nem is látszik maga a fejhallgató, szépen letakarták a hozzá kapott hordtáskával. Szóval most is kapunk egy hordtáskát, de ezúttal SuperEQ logó virít rajta. Ez alatt van maga a fejhallgató és egy kis zacskóban a tartozékok. Nem kapunk sok mindent, de abban is van felesleges. Jár mellé egy USB töltőkábel, egy fehér színű 3,5mm-es audió kábel és egy haszontalan dupla jack repülő adapter. Van tetemes mennyiségű használati útmutató, de csak angol nyelven. Viszont ha tudsz angolul, akkor a funkciókat egész jól leírják, egy amolyan FAQ-t is adnak hozzá. A meglepetés azonban most is a dobozon kívül tartózkodott, kapunk hozzá egy asztali tartóállványt. Igaz, hogy ezen OneOdio márkajelzés van, de újabb kivitelezésű, mint amiket korábban kaptunk mellé.

A kapott tartozékok

 • SuperEQ S1 fejhallgató
 • Micro USB töltőkábel
 • 3,5mm audió kábel
 • Hordtáska
 • Repülős adapter
 • Használati útmutatók
 • + AJÁNDÉK tartóállvány

A SuperEQ S1 kialakítása

A SuperEQ S1 egy kifejezetten a fiataloknak tervezett fejhallgató, ez a kinézetén is látszik. Modern formavilág jellemzi, szép lekerekített vonalak, valóban fiatalos kialakítás, de megmerem kockáztatni, hogy nem csak a fiatalok fogják megvásárolni. Elérhető fekete-piros és fehér-piros színkombinációkban, nálunk az utóbbi járt. Ennél a típusnál a fejhallgató fülpárnái nem hajthatók ki, mint a korábban nálunk járt modelleknél, de pont annyi mozgásuk van, hogy jól illeszkedjenek a fülünkre.

Összességében a dizájn rendben van, jól néz ki, nem túl hivalkodó, de azért a fejpántra kár volt olyan szövegeket nyomtatni, hogy „be free” és „be young” (légy szabad, légy fiatal). Ez szerintem egy kicsit gagyi hatást kelt, pedig egyáltalán nem egy gagyi fejhallgatóról van szó, sőt… A füles teljesen kicsire összecsukható, ezáltal akár a kabátzsebben is kényelmesen elfér, de használhatjuk a hozzákapott hordtáskát is. A fejpánt kényelmes, puha szivacs borítást kapott a lehető legkényelmesebb viselés érdekében és viszonylag nagy tartományban állítható a mérete is. Apropó, méret állítás, a pántok ezúttal is fémből készültek, így a törés szinte kizárható.

A SuperEQ S1 kezelőgombjai

A kezelőgombok ezúttal a fejhallgató jobb felén találhatók meg, ezúttal is 3 funkcióvezérlő és egy zajcsökkentés aktiváló gomb helyezkedik el rajta. A 3 gomb közül a középső a ki-be kapcsoló valamint a következő számra ugrás, a két szélsővel pedig a hangerőt és az előző-következő számot tudjuk állítani. Az aktív zajcsökkentést a külön erre a célra dedikált gombbal tudjuk ki-be kapcsolni, ami jól elkülönül a többi vezérlőgombtól, így a fülünkön lévő fejhallgatón is könnyen megtaláljuk.

Csatlakozók, ki- és bemenetek

A fejhallgató csatlakozói is a jobb oldalra kerültek, hasonlóan a kezelő gombokhoz. Felfedezhetünk rajta egy micro USB portot, ahova a töltőt tudjuk csatlakoztatni. Ezen egy kicsit csodálkozok, hogy nem lett C szabványú, hiszen egy nem túl régi eszközről van szó. Jelentősége igazából nincs, hiszen csak a töltést kapja ezen keresztül. Vezetékes használat esetén a kábelt egy szabványos 3,5mm-es normál jack aljzatba tudjuk csatlakoztatni. Ezeken kívül még van beépített mikrofon benne, valamint egy nagyon pici méretű, fehér-piros színű LED mutatja az aktuális állapotát.

A SuperEQ S1 funkciói

Fejhallgató választásnál az elsődleges szempont, hogy jól szóljon, ezután jönnek az extrák, amiben a SuperEQ S1 nagyon is bővelkedik. Van ugye a legfőbb tulajdonsága, hogy aktív zajszűrővel látták el. Ez azt jelenti, hogy képes felismerni a külső zajokat, azokat elemzi és igyekszik kioltani egy ellentétes amplitúdójú hang kibocsájtásával. Nagyon szuperül működik, de ne úgy gondoljunk rá, mintha beülnénk egy süketszobába és nem hallanánk semmit. Megmaradnak a külső hangok, de nagyon eltompulnak, az alacsonyabb frekvenciákat szinte teljesen kiveszi belőlük a fejhallgató.

Ezzel ellentétes funkció az úgynevezett Transparency, vagy Ambient mód (ilyen nem volt az A30-ban). Ebben a módban a zajcsökkentő felül lévő mikrofonjait használva beengedi az utcai zajokat a fejhallgatóba. Elsőre furán hangozhat ez a funkció, hiszen zenehallgatás közben általában igyekszünk csökkenteni a külső zajokat, de nagyon is van neki létjogosultsága. Például utazás közben tudunk figyelni a külső zajokra, a buszon halljuk, hogy melyik megálló következik, sétálva halljuk a közeledő autó hangját, de zenehallgatás közben beszélgethetünk is, tisztán és érthetően fogjuk hallani a partnerünk mondandóját.

Műszaki paraméterek

 • Típus: SuperEQ S1
 • Bluetooth 5.0
 • Névleges bemeneti teljesítmény: 20mW
 • Maximum bemeneti teljesítménye: 40mW
 • Hangszóró átmérője: 40mm
 • Impedancia: 32+-15% ohm
 • Érzékenység: 98+-3dB
 • Akkumulátor kapacitása: 380mAh
 • Bluetooth + ANC Üzemidő: 40 óra
 • Bluetooth Üzemidő: 45 óra
 • Üzemidő (csak ANC): 50 óra
 • Bemenő feszültség: 5V / 120mA
 • Feltöltési idő: kb. 2 óra
 • Zajcsökkentés mélysége: 28~33dB
 • Bluetooth hatótáv: kb. 10m
 • Átviteli frekvencia: 20Hz – 20kHz

Vezetékes használat

A SuperEQ S1-et vezetéken keresztül is csatlakoztathatjuk a lejátszó eszközünkhöz, erre a 3,5mm-es normál jack csatlakozót használhatjuk. Ilyenkor a Bluetooth automatikusan kikapcsol és átvált a kábeles módra. Vezetékes használat esetén sem árt, ha fel van töltve az akkumulátor hiszen csak így tudjuk használni a zajcsökkentő (ANC) módot, vagy az Ambient(Transparency) módot. Természetesen zajcsökkentés, vagy felerősítés nélküli mód is van rajta, ehhez csak tartsuk folyamatosan nyomva a zajcsökkentő gombját és várjuk meg amíg bemondja, hogy „Noise cancelling off”. Töltés közben viszont ne használjuk vezetékkel sem a fülhallgatót, mert ez teljes reset-et végez rajta (ha mindkét kábelt csatlakoztatjuk). Töltés közben teljesen kikapcsol a fejhallgató, várjuk meg amíg feltöltődik.

A SuperEQ S1 Bluetooth használata

A SuperEQ S1 fejhallgató Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül képes csatlakozni szinte bármihez, ami ezt támogatja. Lehet használni TV-vel, telefonnal, tablettel, vagy PC-vel is. A párosítást nem részletezném, olyan egyszerű, mint mindig, ha épp nem csatlakozik semmihez, akkor automatikusan belép párosítás módba és már csatlakozhatunk is hozzá. A Bluetooth hatótávja nagyjából 10m, ha egy olyan eszköz közelébe kerülünk, amit már párosítottunk vele, akkor automatikusan kapcsolódik hozzá. Vezeték nélküli kapcsolaton is 3 mód közül választhatunk:

 • Ambient mód – Beengedi a külső zajokat
 • Noise cancelling mód – Kiszűri a külső zajokat
 • Noise cancelling OFF – Normál mód

Hangminőség, használat közbeni tapasztalatok

A SuperEQ S1 hasonlóan a korábban tesztelt társaihoz ezúttal is szinte tökéletes hanggal kápráztatott el minket. Tényleg nagyon szépen szól, kellően dinamikusak a hangok, van bőven magashang, a mélyek pedig kiemelkedően jók. Valószínűnek tartom, hogy valamelyik OneOdio modell hangszóróját kapta meg, talán az A30 lehet az alany, mert nagyon hasonlít hozzá a hangvilága. Az A30-at mindennap használom, így itt van az asztalomon, összehasonlítottam vele, de szinte ugyanolyan jól szól mindkettő. A SuperEQ-ban is van beépített mikrofon, így még akkor sem kell levennünk, ha megcsörren a telefonunk, csak fogadjuk a hívást a középső gombbal és már beszélhetünk is. Apró hiányosság, hogy a mikrofon most sem lett zajcsökkentős, így tömegközlekedésen, forgalomban nem biztos, hogy hallani fog minket a másik fél. Viszont akár két mobilhoz is párosíthatjuk egyidejűleg, ezáltal mindkettőről fogadhatunk hívásokat.

Amikor be- vagy kikapcsoljuk a fejhallgatót, akkor egy néni angol nyelven mondja el a történteket (power on, power off), így van ez a zajcsökkentés aktiválásakor is. Engem eleinte kicsit zavart, hogy beszél menetközben (az A30 nem csinál ilyet), de rájöttem, hogy hasznos, mert nem mindig tudtam megkülönböztetni a 3 mód közül, hogy épp melyik aktív.

Üzemidő, akkumulátor

Az SuperEQ S1 akkumulátor rendelkezésre állás terén is hozza a kötelezőt. Egy 380mAh kapacitású Lithium akku került bele, ami körülbelül 2 óra töltést követően, 45 órányi Bluetooth-on keresztüli zenehallgatást teszt lehetővé. Amikor használjuk a BT mellé a zajcsökkentést is (ANC) akkor az üzemidő lecsökken kb. 40 órára, de, ha csak az ANC van bekapcsolva, akkor akár 50 órán keresztül is hallgathatjuk a zenéinket. A töltést micro USB porton keresztül tudjuk neki adni, valamiért erről még lemaradt az USB-C port (Az A30-on már van).

Összegzés, vélemény

A SuperEQ S1 fejhallgató személyében ismét egy nagyszerű OneOdio terméket ismertem meg. A „fiatalos stílus” nekem annyira nem jön be (lehet, hogy már öreg vagyok hozzá), de maga a fejhallgató nagyon szépen szól. Kellemes a hangzása, szépek a magashangok, a mélyek pedig most is kiemelkedően jók. Immár 3 módot is támogat a fejhallgató, a zajcsökkentés ki-be mellett megérkezett az Ambient mód is, ami utazáskor, sétáláskor nyújt extra információt a külső világról, és ha használjuk, akkor talán nem fog elütni egy autó sem. A kényelem és az ergonómia most is tökéltes lett, nagyon kényelmesek a fülpárnák, hosszabb használat alatt sem nyomta el a fülem, és a fejpánton lévő szivacs is kellően puha, egyszer sem nyomott.

A SuperEQ S1 ára is kedvezően alakul, jelenleg a lenti akciós kuponnal 45€-ért juthatunk hozzá, ami kb. 16.000.- Ft-os árat jelent. Tekintve, hogy mennyi funkciót és milyen jó minőséget ad nekünk ez a fejhallgató, teljesen elfogadhatónak találom az árát. Kerestem hasonlót a hazai boltokban, de a legolcsóbb is minimum kétszer ennyibe került.

Előnyök

 • Aktív zajszűrés, aktív zajbeengedés
 • Igényes kivitelezés
 • Szép, tiszta hangzás
 • ÁR – Érték arányban jó választás
 • Kényelmes hosszútávú viselet
 • Nagyon kényelmes memóriahabos párnák
 • Vezetékes és vezeték nélküli használat
 • Összecsukható, hordozható

Hátrányok

 • Kicsit csicsa, be free, be young…

SuperEQ S1 ár, kupon és megrendelés

Megvásárolni az OneOdio webáruházából tudod a lenti zöld gombra kattintva, első rendelésnél használhatod a NEWVIP10 kuponkódot is, amire 10% engedményt kapsz. Innen rendelve a szállítás minden esetben vámmentes lesz és valamely futárszolgálat fogja kézbesíteni (nekem a DPD hozta). Megbízható webáruház, lehet bankkártyával és PayPal-al is fizetni, és már magyar nyelven is rendelhetsz. Gyorsan postázzák a terméket, nekem kb. 1 hét alatt megérkezett.

SuperEQ S1 fejhallgató

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 45,00 €

Kupon kód: NEWVIP10

Vásárlás

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .