2019 március 20.
Főoldal / Egyéb / Sokáig húzhatjuk a digitális átállást

Sokáig húzhatjuk a digitális átállást

A digitális átállás egy éves halasztása több távközlési cégnek is igen jól jöhet. Akár 2014-ig is el lehet halasztani az analóg sugárzás leállítását, ha addig nem teljesülnek az átállás alapvető feltételei. A jövő évi digitális átállásra elkölthető pénz 5 milliárd forint.

Több mint 5 milliárd forintot költene az állam jövőre a digitális átállás előkészítésére, a kommunikációra és a technikai fejlesztésekre. Az átállás egy éves halasztása a távközlési és műsorterjesztési piac több befolyásos szereplőjének igen jól jött -írta a Hírszerző.

Az eredetileg 2011. decemberére időzített földfelszíni műsorszórás leállítását a kormánypárti képviselők az utolsó pillanatban, a zárószavazás előtt, a parlament alkotmányügyi bizottságának javaslata alapján eltolták 2012. december 31-re, ráadásul az új médiatörvény egy utolsó pillanatban betuszkolt módosításával az átállást akár 2014-ig is el lehet halasztani, ha addig nem teljesülnek az átállás alapvető feltételei.

A cikk folytatása a kreatív.online oldalán olvasható!

Forrás: kreatív.online

Beküldte: patula123

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

2 hozzászólás

  1. Itt is kész van minden.rnMit érünk el vele, hogy eltoltuk. Mari nénj örül, hogy még nem kell megvennie az stb-t vagy lapos tv-t. Tehát szerintem a lakosság 70%-a csak akkor fog “átállni”, ha muszáj lesz neki.

  2. Szlovákiában 1 éve indult el a Dvb-t és most márciusban elkezdik az analog lekapcsolása. Junius végéig a nagy része befejezödik. Akinek tetszik- tetszik akinek nem az igy járt.Ezt kéne csinálni itt is. Kijelölni az idöpontokat és keményen betartani.rnhttp://www.zive.sk/masivne-vypinanie-analogovej-tv-zacne-o-40-dni/sc-3-a-292110/default.aspx

Vélemény, hozzászólás?