banner
ROIDMI EVE Max robotporszívó teszt

ROIDMI EVE Max robotporszívó teszt

A ROIDMI EVE Max egy felsőkategóriás, számos funkcióval felvértezett önürítős robotporszívó. A készülékcsalád legnagyobb modellje, minden olyan tulajdonsággal, ami a kisebbekből még kimaradt. Extra nagy szívóteljesítmény, nedves felmosás és persze a profi készülékekből elmaradhatatlan Lidar szenzort is tartalmazza.

banner

A Roidmi márka nem ismeretlen hazánkban sem, a robotporszívók mellett megtalálhatók az állóporszívók is a termékpalettáján, régebben próbálkoztak más termékekkel is, de ezek mára már megszűntek.. A készülékek minőségét tekintve a közép-felső kategóriába sorolhatók, mind az anyaghasználat, mind a használhatóság szempontjából. Néhány helyen Xiaomi néven is említik, de ez csak annyiban állja meg a helyét, hogy a Xiaomi Ecosystem csoporthoz tartozik, ettől eltekintve egy teljesen független gyártóról beszélhetünk. A Xiaomi kötődés előnye, hogy – a gyártó saját alkalmazása mellett – a Mi Home okosotthon alkalmazással is kompatibilis, abban is használható, egyszerűen beilleszthető a már meglévő okosotthon rendszerbe.

Jelen cikkünk főszereplője a Roidmi EVE Max robotporszívó, amely az önürítős készülékek családjába tartozik, azaz van egy központi bázis állomás, ahol a robotporszívó a töltés mellett a portartáját is képes kiüríteni mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül. A kisebb társaihoz hasonlítva megnövekedett 5000pA szívóerőt kapunk, ami meglehetősen nagynak számít a robotporszívók között. Ebben a kategóriában természetesen LDS Lidar lézeres szenzorral is ellátták a készüléket, amivel képes nagyon pontosan letapogatni a lakást, térképet készít, amin megjelöli az esetleges akadályokat is. Mobiltelefonos alkalmazással vezérelhetjük akár távolról is, az alkalmazáson belül pedig finomíthatunk a robotporszívó működésén pl. virtuális falakkal, no-go zónákkal, de felmosásmentes no-mop zónákat is beállíthatunk.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 377,90€

 Kuponos ár: 349,99€ ~135.900.-Ft

EU Raktár (PL) + INGYEN posta

Kupon: 8AWUOGE8

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A készülék kicsomagolása, azaz mi van a dobozban?

Meglehetősen nagyméretű dobozban érkezett a Roidmi EVE Max robotporszívó, ami nem is meglepő, hiszen benne van a méretes külső portartály is. Kibontva – az egyébként szép küllemmel rendelkező – csomagolást rögtön előkerül a porszívó és néhány mellé csomagolt tartozék is. Ennél a készüléknél gyakorlatilag két porszívót is kapunk, egy ugye maga a robot és a központi porgyűjtőben is található egy jóval nagyobb teljesítményű porszívó.

A póttartozékok tekintetében nem volt valami bőkezű a gyártó, hiszen csupán 4db porzsákot (az ötödik a gépben van), egy HEPA szűrőt és egy tartalék felmosó mop-ot kapunk a készülék mellé. Egy robotporszívóban számtalan kopó alkatrész található (pl. az oldalkefe), amiket idővel majd cserélni kell, így én azt szoktam javasolni, hogy lehetőség szerint vásároljunk be ezekből is 1-2 készletet, nehogy akkor legyen rá szükség, ha épp nincs belőle. Egyébként a hozzá tartozó mobilalkalmazásban pontosan lehet követni a kopóalkatrészek elhasználódásának a mértékét.

A csomagban található tartozékok

  • Roidmi EVE Max robotporszívó
  • Központi portartály
  • Hálózati kábel (230V)
  • 4+1db porzsák a központi porszívóba
  • 1db extra HEPA szűrő
  • 2db tartalék felmosó mop
  • Használati útmutató (angol)

A Roidmi EVE Max kinézete

A robotporszívó kinézete teljesen átlagos, hagyományos kialakítással rendelkezik, viszont valami eszméletlenül gyönyörű. Már elsőre látszik, és érezni is rajta, hogy ezúttal egy kiemelkedő minőségű termékről beszélhetünk. Néhány kezelőgomb található rajta, ami a BE-KI kapcsoláshoz és az applikációval való összepárosításhoz szükséges. A legfontosabb látványosság rajta a tetején lévő Lidar – lézeres – szenzor, amivel térképet készít a lakásunkról és a benne található „akadályokról”. Szóval ez nem az a robotporszívó ami tetején a cicák utazni szoktak, erre semmiképp ne engedjük ráülni, mert „megvakul” a készülékünk. A porszívó alját és oldalát jobban szemügyre véve még számos optikai és nyomás érzékelőt találunk rajta, ami a közlekedését segíti elő.

Műszaki adatok, egyéb tudnivalók a bekapcsolás előtt

A Roidmi EVE Max robotporszívó nagyon összetett takarításra képes. Talán a legfontosabb adat a szívóereje, ami 5000PA értékű, ez meglehetősen nagynak számít a hasonló készülékek között, de nagy meglepetésemre ez a nagy szívóerő egyáltalán nem jár nagy zajjal. Viszonylag csendesen teszi a dolgát, legelőször elindítva azt hittem, hogy csak térképet készít előre, de már takarított is közben. Ráadásul a szívóerőt képes automatikusan változtatni attól függően, hogy milyen felületen halad, a parkettán visszavette, míg a szőnyegen magasabb fokozatba kapcsolt. Az összetett takarítást segíti az oldalkefe, ami menet közben folyamatosan forog, így a szennyeződéseket a főkefe felé söpri.

A küszöböket is képes megmászni a Roidmi EVE Max készülék, ha nem magasabbak 7mm-nél. Nálam a lakásban inkább burkolat váltók vannak használatban, így nem jelentett neki gondot a szobákon való átjárás, de ha 7mm-nél magasabb akadályok is vannak, akkor arra érdemes odafigyelni és pl. egy virtuális fallal elzárni a porszívó elől, hogy ahova nem tud, oda ne is akarjon bemenni.

Üzemidő, akkumulátor

A porszívó akkumulátora beépített, és meglehetősen nagy, 5200mAh kapacitású. Ez azt jelenti, hogy egyetlen feltöltéssel akár 250 percig is tud működni, ami egyben 250nm terület takarítását teszi lehetővé. Tök jó, hogy ilyen nagy akkut tettek bele, de például nálam nem merült 80% alá és kész volt az egész lakás takarításával. Amikor pedig kitakarított, akkor magától visszamegy a töltőjére és fel is tölti magát teljesen. Szóval nálam valószínűleg soha nem fog lemerülni, persze az akku élettartam majd csökken a használat során, de így is van benne elég kapacitás, hogy sokáig egyetlen töltéssel végezzen a teljes lakásban.

A külső önürítős portartály

El is érkeztünk a legizgalmasabb részéhez a robotporszívónak, míg pedig a külső portartályhoz. Magában a robotporszívóban csak egy kisebb, 0,17l űrtartalmú portartály található, ami a működés közben összegyűjti a port és egyéb szennyeződéseket („piszkokot” 🙂 ) Amikor végzett a takarítási művelettel a porszívó, akkor az alapprogramja szerint visszatér a töltőállomásra, ami egyben a központi portartály is. A dokkolást követően a központi portartályban bekapcsol egy meglehetősen nagy erejű második porszívó, ami a robot saját portartályából egyszerűen kiszippantja az összegyűjtött szennyeződéseket. A műveletet követően ismét azonnal bevetésre kész a robotporszívó anélkül, hogy hozzányúltunk volna. Na jó, ez így nem teljesen fedi a valóságot, mert, ha víz is van robotporszívóban, akkor mindenképp elkerülhetetlen a hozzányúlás, de erről majd a felmosás részben írok részletesebben.

A központi portartály porzsákba gyűjti a szemetet, a gyártó állítása szerint ezt elegendő 75 naponként cserélni. Az idő rövidsége miatt kipróbálni nem tudtam, de szerintem nagyban függ a lakás szennyezettségétől, hogy mikor fog megtelni a porzsák. A porzsák kialakítása is érdemel némi említést, ugyanis amikor kivettem a gépből a fogantyúja lezárta a nyílást, hogy még egy pici por se szökhessen el belőle, amikor cseréljük. A központi egységben már eleve elhelyeztek egy porzsákot, de a géphez is kapunk még 4db-ot így összesen 5 porzsákkal vághatunk neki a használatnak, és a gyártó szerint 1 évig nem is lesz rá gondunk.

Felmosni is tud a Roidmi EVE Max robotporszívó

A Roidmi EVE Max robotporszívó rendelkezik beépített víztartállyal is, így alap felmosásra is képes. A víztartálya a porszívóban lévő portartállyal van egybeépítve és 0,25l űrtartalmú. Itt is találkoztam megemlítendő különlegességgel, ez pedig a kétrészre bontott mop, ami takarítás közben mozog is, finom dörgölő mozgásokat végezve. A régebbi modellek, egyszerűen csak húzták maguk után a mop-ot és nedvesítettek. A Roidmi EVE Max ettől sokkal kifinomultabb felmosásra képes a mop mozgatásával, a letapadt szennyeződéseket is képes felszedni.

Amikor a porszívó szőnyeg felületre ér, automatikusan megemeli pár centivel a mop-ot és megszűnik a dörgölő mozgása is, hogy a szőnyeg még véletlenül se legyen nedves. És akkor egy pici hátrányt itt meg kell említenem, mert ahogy fentebb említettem nem teljesen igaz, hogy karbantartás nélkül elműködik akár 75 napig is. Ha csak porszívózunk vele és nem használjuk a felmosást, akkor megállja a helyét a 75 napos ürítés nélküli idő. Viszont amennyiben fel is mosunk vele, akkor a víztartályt bizony után kell tölteni és a mop-ot is illik minden takarítást követően kimosni. Szóval ebben a kategóriában még nem jár mellé a teljes önállóság, de pl a nagy testvére a Roidmi EVA 2023 már a víztartályt is újra tölti és a felmosó mop-ot is kitisztítja, persze ennek a tudásnak jóval magasabb az ára.

Okosotthon kompatibilis telefonos applikáció

A Roidmi EVE Max robotporszívó különlegessége, hogy egyből 2 féle applikációt is használhatunk hozzá. Elsődlegesen a Roidmi saját appjával tudjuk használni, ami letölthető a Play Áruházból és az App Store-ból is. Másodlagosan kompatibilis a Xiaomi Mi Home alkalmazással is, így ha már esetleg rendelkezünk ebbe tartozó okoseszközökkel, netán okosotthon rendszerrel, akkor könnyedén beilleszthető a porszívó is. Én a Xiaomi Home appot használtam, mert ez már a telefonomon volt és számos eszközzel rendelkezem, amikkel a porszívó működése is összehangolható. Az első indításkor választani kell a porszívón lévő gombokkal, ha a bekapcsoló gombot és a Spot ikont tartjuk nyomva, akkor a Roidmi app lesz aktív, amennyiben a bekapcsoló gombot és a kis házat tartjuk nyomva, akkor a Xiaomi Home applikációban tudjuk hozzáadni a porszívót. Az applikációk csak angolul kommunikálnak, de egy nagyon pici nyelvismerettel nem lesz probléma a kezelése, ráadásul csak az elején kell beállítani, hogy hogyan szeretnénk használni a porszívót, a későbbiekben teljesen automatikusan teszi majd a dolgát. Ez amúgy nagyon tetszik benne, végre egy olyan robotporszívó, amit nem kell folyamatosan felügyelni, elegendő csak megadni neki az alapokat, és akár ott is hagyhatom. Beállítható pl. az is, hogy mikor kezdjen el dolgozni, létrehozható olyan szabály, hogy ha a bejárati ajtót be van csukva és a mozgásérzékelő nem érzékelt mozgást már 1 órája, akkor indulhat a takarítás, mert jó eséllyel senki nincs otthon. Okosotthon rendszerrel és telepített érzékelőkkel a lehetőségek szinte korlátlanok, de önmagában használva a porszívót is számos kényelmi beállítás közöl választhatunk.

Használat közben, funkciók

Miután beléptünk az alkalmazásba akár azonnal is indíthatjuk a takarítást, de én javaslom, hogy nézzünk benne körül egy kicsit. A legelső mozzanata a porszívónak az lesz, hogy körbejárja a lakást és készít egy térképet. Erre fel is hívja a figyelmet az indulásakor, bemondja, hogy pakoljunk el minden akadályt és nyissuk ki az ajtókat. A működését szinte a legapróbb részletekig személyre illetve lakásra tudjuk szabni. Miután a térkép elkészült, azt lehet szerkeszteni, szobákra osztani, vagy épp szobákat egyesíteni. Támogatja a virtuális falakat, de no-go zónákat és no-mop (felmosás mentes) zónákat is beállíthatunk neki. Kezeli a többszintes otthonokat is, persze a lépcsőn felmenni nem tud, de külön térképen kezelhetünk minden szintet. Akár szobánkként beállíthatjuk a takarítási módokat (porszívózás, felmosás, porszívózás+felmosás), de szabályozhatjuk a szívóerőt is. Szőnyegre éve automatikusan megnöveli a szívóerőt, parkettán pedig lecsökkenti, de ha szeretnénk akkor megmondhatjuk neki, hogy mindenhol a teljes szívóerővel dolgozzon. Ha úgy látjuk, hogy megtelt a portartálya, akkor takarítás közben is elküldhetjük kiürítésre, majd onnan folytatja a munkát ahol abbahagyta.

A takarításával én maximálisan elégedett voltam, sokkal rosszabbra számítottam, de még a párom is megjegyezte, hogy milyen szépen kitakarított. A mop csak a nagyon letapadt szennyeződésekkel nem tudott mit kezdeni, de ettől eltekintve alaposan feltörölgetett. A karbantartásra érdemes ügyelni és betartani amit az applikáció javasol, az érzékelőket portalanítani kell, valamint a por és víztartályt sem árt néha manuálisan is ellenőrizni. A kopótartozékok cseréjére is ügyeljünk, de erre is figyelmeztetni fog az alkalmazás. Azt vettem észre, hogy a főkefére a hajszálak szeretnek rátekeredni, szóval ezt is ellenőrizzük időnként. Az önürítő tartályban találunk egy pengét, ami a hajszálak gyors eltávolításához nyújt hathatós segítséget, ne felejtsük el használni.

A próbák alkalmával igyekeztem a lakásban a lehető legtöbb dolgot elpakolni az újtából, hogy mindenhova eltudjon jutni. A legtöbb dologgal nem is volt gondja, szépen elkerült mindent, sőt meg is jegyezte, hogy ott akadály van és nem ment vissza soha többet. Na de ekkor találkozott a ruhaszárító fém lábával, amit nem nagyon tudott hova tenni. Először csak kerülgette, jobbról-balról körül járta, majd nemes egyszerűséggel áthajtott rajta, kicsit megakadt, ekkor visszament, újra körül járta, majd megint megpróbálta megmászni… ez így ment egészen addig, amíg csapdába nem esett, ezután már kiabált, hogy segítsek rajta 🙂 A láb kb. 1cm magas, épphogy átment rajta, lehet az zavarta meg, hogy nem küszöb, nincs mellette fel és azért próbálkozott rendületlenül. No mindegy, túl sokat nem foglalkoztam vele, a legközelebbi alkalommal eltettem az útból, de lehetett volna no-go zónának is jelölni.

Ami még meg kell említeni az az alkalmazás kezelése és összetettsége, ugyanis lehet használni teljesen egyszerű módon is, de ha szeretnénk akkor részletesen betudjuk állítani a működését. Amikor az első térképet létrehozta a szobákat nem teljesen jól osztotta fel, itt manuálisan is beállíthatjuk, hogy honnan számít külön szobának egy terület. Ezt követően lehetőség van arra is, hogy akár csak 1-1 szobát takarítson, vagy bizonyos időközönként menjen csak a kevésbő használt helyiségekbe.

Összegzés, értékelés

A Roidmi EVE Max robotporszívó kétség kívül az egyik legjobb készülék, ami eddig nálam járt tesztelésen. Sokkal jobban teljesít az elvártnál, meglehetősen alaposan takarít és a felmosás funkció is végre olyan, mint amilyennek lennie kell. Ezúttal egy valóban okos készülékről beszélhetünk, pontosan végezte a feladatát, nem bolyongott össze-vissza és a takarítás végeztével a töltőjére is mindig visszatalált. A hozzá tartozó alkalmazás nagyon jól kezelhető, a lakás térképe igényeink szerint szerkeszthető és minden olyan funkcióval ellátták, ami a gondtalan használathoz szükséges.

Hátrányként talán a ruhaszárító lábával való konfliktusát tudnám megemlíteni, azzal nem nagyon tudott mit kezdeni, de nagyon egyszerűen orvosolható problémáról van szó, legközelebb elteszem az újtából. A központi portartály nagyon szuper találmány, gyakorlatilag saját magát kitakarítja, csak a felmosóvizet kell utántöltenünk és a mop-ot néha kimosni. Tőle már csak a legnagyobb EVA 2023 modell tud többet, ott még jobb a felmosás funkció és a víztartályt is újra tudja tölteni, a piszkos vizet lecserélni. Persze ennek ára van, hiszen jóval többe kerül, mint az EVE Max.

Végszóként bátran merem ajánlani megvételre a Roidmi EVE Max robotporszívót, kellően okos, alapos és számtalan kényelmi funkcióval rendelkezik.

A Roidmi EVE Max megrendelése és kuponkód

A Roidmi EVE Max robotporszívó a Geekbuying online áruházban vásárolható meg. Jelenleg lengyel EU raktárból küldik, ami azt jelenti, hogy kb. 1 héten belül megkapod, valamint további vámot, vagy adód már nem kell után fizetni. Kaptunk hozzá kuponkódot is, amivel az ára 349,99€ lesz, ami megközelítőleg 135.900.- Ft-ot jelent. A pénznemet most is érdemes euró-ra állítani, és a saját bankunkra bízni az átváltást, kedvezőbb lesz a végösszeg, mintha eleve forintban fizetnénk.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 377,90€

 Kuponos ár: 349,99€ ~135.900.-Ft

EU Raktár (PL) + INGYEN posta

Kupon: 8AWUOGE8

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Műszaki tulajdonságok

Tisztítási mód Porszívó + felmosás + porgyűjtés
Oldalkefe Egyoldalas
Víztartály űrtartalma 0,25l
Portartály űrtartalma 0,17l
Maximális szívóteljesítmény 5000Pa
Felmosó felemelés támogatott
Szőnyeg észlelés támogatott
Felmosási mód lapos felmosó rezgő mozgással
Akkumulátor kapacitása 5200mAh
Maximális akkumulátor-élettartam 250 perc
Hangvezérlés Google Voice Assistant, Amazon Alexa
Akadályelkerülési magasság porszívózás: ≤20mm, felmosás: ≤18mm
Akadályelkerülés ütközés érzékelő és többpontos infravörös érzékelők
Térkép tervezési technológia LDS lézer tervezés
Zajszint -78dB(A)
APP funkciók virtuális fal, víz mennyiség szabályzás, többszintű térképek
Antibakteriális funkciók Aktív oxigén antibakteriális és szageltávolító
Kijelző LED
Központi porgyűjtő kapacitása 3l
Robotporszívó súlya 4kg
Központi porgyűjtő súlya 4,3kg
Robotporszívó méretei (H x SZ x M) 355x355x98 mm
Központi porgyűjtő méretei (H x SZ x M) 358x300x174 mm

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .