banner

Redmi AC2100 gigabit router bemutató – Nagy lefedettség olcsó áron

A Redmi AC2100 router az első útválasztó amely a Xiaomi-tól különváló Redmi-brand alatt jelent meg. Nem aprózták el a funkciókat, nem egy lebutított Xiaomi routert címkéztek át, hanem az anyamárkától egy fejlettebb és újabb készülékkel rukkoltak elő. 

A Redmi a Xiaomi legújabb, immár teljesen saját lábon álló márkája, legelőször a telefonoknál találkozhattunk vele, de a többi termékcsoportoknál – így a hálózati eszközöknél is – külön utakon indul el a két brand. A Redmi AC1200 Router egy Gigabites LAN sebességre képes dualband azaz 2 sávos WiFi router. Különlegessége, hogy 6db külső antennával rendelkezik, ezáltal jelentősen megnövekedett az útválasztó által lefedett terület nagysága. Tudása leginkább a korábban általunk is kipróbált Xiaomi AC2100 típushoz hasonlítható, de attól 2 antennával többel rendelkezik, hagyományos router formája van, valamint az árcéduláján is barátibb ár látható.

Vásárlás

Csomagolás, tartalom

A Redmi AC2100 router egy szép, nagy lapos dobozban érkezett, a csomagoláson minden betű kínaiul van, így már sejthető, hogy a router menüje is kínai lesz, de már megszoktuk, hogy ez nem jelent hátrányt. Kibontva csak a megszokott tartozékokat találjuk meg, a routert, egy LAN kábelt és a hálózati adaptert, ami kínai szabványú, de a webáruház küldött hozzá EU átalakítót is. Van egy egylapos használati útmutató is, ez sajnos csak kínai nyelvet ismerőknek lesz hasznos.

Külső kialakítás

A Redmi AC2100 router hagyományos lapos kialakítású készülék. A kinézete szerintem modern és szép (már ha lehet ilyet mondani egy routerre), lekerekített vonalak jellemzik. Összesen 6db antennával rendelkezik, melyek nem levehetők, de minden irányba forgathatók. A tetején 2 LED állapotjelző is található az egyik a router állapotát, míg a másik az internet kapcsolatot meglétét jelzi különböző színekkel.

Hardver, csatlakozók

A Redmi router egy nagy teljesítményű MT7621A, két magos 880MHz órajelű processzorral van ellátva, ez mellett pedig 128MB ROM és a szintén 128MB RAM is található. Minden megvan, hogy sok eszköz csatlakozás esetén se omoljon össze a rendszer és mindig minden eszközünkön optimális legyen az internet sebessége. A router egyszerre akár 128 csatlakoztatott eszköz kiszolgálására is alkalmas lehet. Összesen 4db RJ45 porttal rendelkezik, amiből 1db a WAN, a többi pedig LAN csatlakozásra használható. Mindegyik port gigabites sebességre képes.

A Redmi router különlegessége, hogy 6db külső wifi antennával rendelkezik, mindegyik antenna teljesen szabadon állítható, ezáltal még nagyobb lefedettséget lehet elérni a távolabbi helyek esetében is. A WiFi természetesen kétsávos, a 2,4GHz-es hálózat mellett 5GHz-en lévőt is létre tud hozni. A WiFi sebessége maximum 2033MBit/s lehet, ehhez természetesen a csatlakoztatott eszköznek is kompatibilisnek kell lennie. Ehhez az elméleti maximum sebességhez kombinálni kell a 2,4 ésaz 5GHz hálózatokat, ez a dual WiFi egy hálózati azonosítón keresztül érhető el, azaz a routerhez közelebb a gyorsabb 5GHz-en keresztül csatlakozhatunk, míg a távolabbi helyeken automatikusan átvált 2,4GHz-re bármilyen kézi beavatkozás nélkül. Természetesen ez egy lehetőség, választhatjuk azt is, hogy két hálózati azonosító jöjjön létre, egy a 2,4GHz hálózatokhoz és még egy az 5GHz-hez.

Műszaki tulajdonságok

 • CPU: MT7621A MIPS kétmagos 880MHz
 • ROM: 128MB
 • Memória: 128MB
 • Wireless sebesség:
  • 2.4G Wi-Fi: 2*2 (IEEE 802.11n, 300Mbps)
  • 5G Wi-Fi: 4*4 (IEEE 802.11ac, 1733Mbps)
 • Antenna: 6*External high gain antenna
 • Fizikai csatlakozók:
  • 1*10/100/1000Mbps WAN (Auto MDI/ MDIX)
  • 3*10/100/1000Mbps LAN (Auto MDI/ MDIX)
 • Állapotjelző: 2 LED
 • Reset gomb: 1 Reset gomb
 • Wireless szabvány: IEEE802.11a/b/g/n/ac, IEEE 802.3/3u/3ab
 • Tanúsítványok: GB/T9254-2008; GB4943.1-2011
 • Dual band: 2.4GHz/ 5GHz
 • Wireless csatornák:
  • 2.4GHz Channel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
  • 5GHz Channel: 36, 40, 44, 48, 149, 153, 157, 161, 165
 • Modulációs módok:
  • 11b: DSSS: DBPSK( 1Mbps), DQPSK (2Mbps), CCK (5.5/11Mbps)
  • 11a/g: OFDM: BPSK (6/9Mbps), QPSK (12/18Mbps), 16QAM(24/36Mbps), 64QAM(48/54Mbps)
  • 11n: MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM. Rate set: MCS0~MCS15
  • 11ac: MIMO-OFDM: BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM.
  • Rate set: MCS0~MCS9 (4 streams supported)
 • Operációs rendszer: Intelligent router operating system MiWiFi ROM based on OpenWRT deep customization
 • Wireless biztonság: WPA-PSK / WPA2-PSK encryption, wireless access control (black and white list), hidden SSID, intelligent anti-scratch network
 • Kezelési lehetőségek: Support Web, Android, iOS
 • Működési környezet:
  • Working temperature: 0~40℃
  • Storage temperature: 10%~90%RH Non-condensing
  • Working humidity: -40~70℃
  • Storage humidity: 5%~90%RH Non-condensing
 • Méretek: 259mm*176mm*184mm (L*W*H)
 • Nyelv: Kínai

Üzembe helyezés

 

A Redmi AC2100 Router többféleképpen is telepíthető, használhatjuk a MiWiFi mobil applikációt, de megvan a hagyományos PC-n keresztüli beállítás lehetősége is. Fontos megjegyezni, hogy a router nyelve kínai, így a PC-n keresztüli beállítás addig nehézséget okozhat, amíg nincs internet kapcsolat, utána már működik a Chrome böngésző beépített fordítója. Szóval az első beállítások elvégzéséhez én a MiWiFi appot ajánlom, mert ez angol nyelvű, ingyenesen letölthető a Play Áruházból és az App Store-ból is.

Akkor dugjuk be az internet kábelt a WAN portba, helyezzük a routert áram alá. A Play Áruházból, vagy az App Store-ból töltsük le a MiWiFi alkalmazást a telefonunkra. Ehhez segítség lehet a kezelési útmutatóban található QR kód beolvasása, ami rögtön a letöltő oldalra visz minket.
A telepítés után csatlakozzunk a telefonunkkal a létrejött Redmi nevű WiFi hálózathoz, majd az alkalmazásban válasszuk ki, hogy egy új router-t szeretnénk beállítani. Ezt követően az app automatikusan megtalálja a routert, majd választhatunk két lehetőség közül. 1. Beállíthatjuk egy teljesen új routerként, 2. Ha már rendelkeztünk korábban Xiaomi WiFi routerrel, akkor a korábbi beállításainkat is visszatudja tölteni. Én az 1. lehetőséget választottam, azaz egy teljesen új routernek állítottam be.

Miután kiválasztottam, hogy új router-nek szeretném beállítani, elemezte a hálózatot és helyesen fel is ismerte, hogy PPPOE protokollt használ (Digi LAN net). Ezt követően meg kell adni az internet kapcsolathoz szükséges felhasználó nevet és jelszót, valamint átnevezhetjük a WiFi hálózatot és annak is be kell állítani egy jelszót. Ha megvannak a felhasználónév és jelszó beállítások, és jól is adtuk meg őket, akkor a router csatlakozik az internethez, és ezzel meg is vagyunk az első üzembe helyezéssel, az internet működik, a WiFi hálózat elérhető. Szerintem egyáltalán nem bonyolult és hiába kínai menüs a router, az alkalmazás segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan angol nyelven is üzembe helyezhetjük. Végezetül az app felajánlja, hogy jelentkezzünk be a Mi Account-al, ezt tegyük is meg, ha még nincs ilyenünk, akkor regisztráljunk.

A Redmi Router további beállításait elérhetjük az applikáción belül, vagy immár a router felületét is megnyithatjuk PC-n keresztül is. A beállításokról bővebben ebben a korábbi tesztünkben olvashatsz, a két eszköz kezelőfelülete teljesen azonos.

Összegzés

A Redmi AC2100 Router egy nagyon jó útválasztó akár otthoni, akár kis irodai felhasználásra. 6 antennájának és fejlett hálózatkezelésének köszönhetően jelentősen megnövelhető a lefedett terület nagysága a hagyományos routerekhez képest. Egyetlen hátrányát tudnám csak megemlíteni ez pedig az USB hiánya, enélkül sajnos mobilinternet kapcsolattal nem lehet használni. A beállítását, telepítését 2 perc alatt bárki elvégezheti a MiWiFi mobil applikációval. Ezt a router-t bátran merem ajánlani (mint ahogy a korábbi Xiaomi AC1200-t is), megbízható, nagy tudású és nagyon stabil eszközről van szó.

Az ára a cikk születésekor 44$ volt, ez körülbelül 13500-Ft, ezért az árért itthon bizonyosan nem fogunk találni hasonló tudással rendelkező router-t. Megrendelni a lenti Narancs gombra kattintva tudod, a szállításnál válaszd az EU Priority Line lehetőséget, hogy vámmentesen érkezzen meg a csomag.

Redmi Router AC2100

Ára: 43,99 $ – EU Raktár (CZ)

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Kipróbáltuk a Jimmy H10 Flex vezeték nélküli állóporszívót

Kipróbáltuk a Jimmy H10 Flex vezeték nélküli álló porszívót

A Jimmy H10 Flex egy új modell a gyártó álló porszívó kínálatában, számos olyan tulajdonsággal …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .