banner
OneOdio Monitor 60 Hi-Res fejhallgató teszt

OneOdio Monitor 60 Hi-Res fejhallgató teszt

Egy nem mindennapi fejhallgató érkezett tesztelésre, ami nem más, mint az OneOdio Monitor 60 típus. Már a nevéből is látszik, hogy ezúttal egy kicsit mással lesz dolgunk, mint a korábbi tesztek során. A Monitor 60 olyan magasminőségű hangzást ígér, ami stúdió körülmények között is megállja a helyét.

banner

Az OneOdio brand egyre jobban kezd elterjedni a hazai vásárlók között is, már bizonyította, hogy az olcsó ár és a minőség nem elválaszthatatlan páros. Korábban mi is teszteltünk jónéhány fejhallgatót tőlük, és minddel nagyon elégedettek voltunk, olyannyira, hogy én személyesen a mai napig egy A30-at használok itthon. Mostani tesztünk főszereplője az OneOdio Monitor 60 típus viszont jelentősen különbözik az eddig kipróbált modellektől. Ez egy profi stúdió felhasználásra készült Hi-Res minősítéssel rendelkező vezetékes fejhallgató. A Hi-Res Audio magyarul nagyjából annyit jelent, hogy nagy-felbontású hang. Ezt a szabványt a Japán Audio Society alkotta meg azért, hogy egységesítse a magas minőségű zene hallgatásához szükséges paramétereket a gyártóknak. A Monitor 60 fejhallgató éppen ezért szinte csak a minőségi zene biztosítására koncentrál, minden más manapság divatos funkciót nélkülöz. Ebből az okból kifolyólag a célpiaca is kicsit szűkebb, viszont a kedvező ára miatt szinte bárki megengedheti magának, hogy jó minőségben hallgassa otthon is a kedvenc zenéjét.

 Eredeti ár: 33500- Ft

Kuponos ár: 64,00- $ ~ 26700- Ft

EU Raktár + Ingyen szállítás

Kupon: HAPPY20

Vásárlás

Kicsomagolás, tartozékok

Már az OneOdio Monitor 60 fejhallgató csomagolásán is látszik az igényesség, egy kemény leemelhető tetejű fekete kartondobozban érkezett. A tetejét felnyitva, majd pedig egy zsinórt meghúzva férünk hozzá a beltartalomhoz.  A fejhallgató ezúttal is egy szép és praktikus hordtáskában helyezkedik el, mellette pedig egy másik dobozban fogjuk megtalálni a tartozékokat. Valójában csak 3 audió kábelt kapunk mellé, amiből kettő sima kábel, a harmadikra viszont egy mikrofont is tett a gyártó amivel akár telefonálni, vagy játék közben társalogni is tudunk. A használati útmutató is nagyon dizájnos, olyan a kialakítása, mintha egy bakelit lemezt húznánk ki a tokjából.

A dobozban talált kiegészítők

  • OneOdio Monitor 60 fejhallgató
  • 3,5mm-3,5mm jack kábel (3m hosszú)
  • 3,5mm-3,5mm mikrofonos jack kábel (1,2m hosszú)
  • 6,35mm-3,5mm csavart jack kábel (3m hosszú)
  • használati útmutató (angol)

Íme az OneOdio Monitor 60 fejhallgató

Az OneOdio Monitor 60 fejhallgató elég méretes darab, utcára nem feltétlenül praktikus viselet. A kialakítása viszont szerintem nagyon szép, az oldalsó felein a csíkozás a bakelit lemezekre emlékeztet. Amikor legelőször felvettem a fejemre meglepődtem, mert hihetetlenül könnyű és kényelmes volt. A párnája se nem kemény, se nem túl puha, egyszerűen pont tökéltes, ilyen fejhallgatóval eddig még nem találkoztam, mindegyik nyomott valahol, a monitor 60 nem. A fejpánt része is szuperül hozzásimul a fejhez, de alig érezni a kiváló párnázása miatt. Apropó fejpánt, ez elég tág határok között állítható és ezúttal is fémből készült az állítókája, ami biztosan nem fog elkopni a használat során.

Az OneOdio Monitor 60 fejhallgatót a gyártó kifejezetten ajánlja DJ-k  és Audiofilek részére. A DJ-k szempontjából fontos, hogy mindkét oldala teljesen kihajtható, így akár nyakra fektetve is viselhető. Ez mellett szinte teljesen kicsire is összecsukható, hogy a hordtáskájában is könnyedén elférjen.

Az OneOdio Monitor 60 csatlakozási módjai

Csatlakozási módokból csupán kettő áll a rendelkezésünkre. Van egy normál 3,5mm jack csatlakozó, amivel bármihez hozzátudjuk kötni, amin van ilyen kimenet. Ezen kívül találunk rajta egy 6,35mm-es nagy jack-et a hangszerekhez, Hi-Fi rendszerekhez.A két bemenet közül egyszerre csak az egyik használható, DE arra is van lehetőségünk, hogy egy másik fejhallgatónak továbbadjuk a zenét. Ez úgy működik, hogy a 3,5mm-es bemeneten keresztül adjuk neki a zeneforrást, majd a 6,35mm-es csatlakozónk keresztül hozzákapcsolhatunk egy másik, tetszőleges fejhallgatót. Ilyen módon akár ketten együtt is tudjuk hallgatni a zenét, ez stúdiókban kifejezetten hasznos lehet.

Külön említésre érdemes a 3,5mm-es jack csatlakozónál a “Jack lock” rendszer, az ilyen kialakítású csatlakozót is tudja fogadni (a hozzá kapott kábelek is rendelkeznek vele), a lényege, hogy nem tud kicsúszni belőle a csatlakozó, még a hirtelen mozgásokkor sem.

Műszaki paraméterek

Az OneOdio Monitor 60 fejhallgató két darab 50mm átmérőjű hangszóróval rendelkezik, amikben erős neodímium mágnes található. Stúdió kialakításához illeszkedően a 38 ohm-os impedanciája is magasabb, mint az átlagos fejhallgatók esetében. Ami engem meglepett az az extra széles átviteli frekvencia, ami az OneOdio Monitor 60 esetében 20Hz-től egészen 40kHz-is terjed. Az átlagos fejhallgatók 20Hz és 20KHz tartományban képesek megszólaltatni a hangokat, ez nagyjából az emberi fül hallótartománya is. Vannak olyan emberek akik kicsivel a 20kHz feletti hangokat is hallják, ez nem feltétlenül adottság, lehet hozzá képezni is a fülünket. Azonban a 40kHz-et már bizonyosan senki emberfia nem hallja, hiszen ez már az ultrahang tartományba esik, maximum a denevéreknek tudunk zenélni. Műszerekkel bemérhető, hogy valóban megszólalnak-e rajta az ilyen magas hangok, el is hiszem, hogy működik, de én túl sok hasznát nem látom.

Tulajdonságok

Típus OneOdio Monitor 60
Hangszóró átmérője 50mm
Hangszóró mágnes Neodímium
Impedancia 38ohm
Érzékenység 110 dB + – 3 dB
Átviteli frekvencia 20Hz – 40000Hz
Max. kimeneti teljesítmény 1600mW

Hangminőség és használati tapasztalatok

A cikk bevezetőjében már említettem, hogy ez a fejhallgató kicsit más, mint a korábban kipróbált OneOdio modellek voltak. Ezúttal a hordozhatóság, menet közbeni használat egyáltalán nem volt szempont. Nincs benne Bluetooth sem, ami rontaná a hangminőséget, nem akkumulátoros, de ha nagyon akarjuk a mikrofonos kábelével telefonálni lehet vele. Egyetlen dologra koncentráltak a tervezése közen, az pedig a kifogástalan, nagy minőségű zenehallgatás, ennek pedig maradéktalanul megfelel. Eszméletlenül szépen szól az OneOdio Monitor 60 fejhallgató, nagyon-nagyon rég hallottam már így szólni egy ilyen egyszerű fülest. Sajnos így betűkben nem lehet visszaadni a hallott minőséget, de még videót is felesleges róla készíteni, ezt tényleg hallani kell. Letöltöttem hozzá veszteségmentes flac formátumú zenét, és a kedvenc számaimban is hallottam olyan hangokat, amit eddig észre sem vettem. Persze azt hozzáteszem, hogy nincs meg a minőségben hozzávaló erősítőm és lejátszóm, de így is sokkal élvezetesebb volt, mint egy hagyományos fejhallgatóval.

Összehasonlítás más modellel

Viszont összehasonlítottam a jelenleg általam használt OneOdio A30 típussal, amiről eddig azt hittem, hogy nagyon jó hangja van (a zajcsökkentőt nem használom rajta, így elég jól szól). Hát, azt kell mondanom, hogy az A30 elbújhat a Monitor 60 mellett, akkora a hangzásbéli különbség, hogy szinte össze sem lehet hasonlítani. Az OneOdio Monitor 60 nagyon szépen és dinamikusan szól, nagyon egyben vannak mind a mély és mind a magas hangok. Ami feltűnt benne a többi modellhez képest az a basszus visszafogottsága, ezúttal nincs dübörgő mély, csak lágy és dinamikában gazdag hangok. Amit még ki kell emelnem az a kényelmes párnák által kizárt külső hangok. Nagyon jól és pontosan illeszkedik a különböző fej-fül formákhoz és szinte teljesen rásimul, ezáltal a lehető legtöbb külső zajt képes kizárni.

Összegzés, vélemény

Az OneOdio Monitor 60 fejhallgató nem akar több lenni, mint ami. „Csak” egy egyszerű fejhallgató, ami minőségi zenehallgatást kínál a használójának, és azt kell mondanom, hogy ennek maradéktalanul megfelel. Soha, – hangsúlyozom – soha eddig nem járt még nálam tesztelésen olyan fejhallgató, ami minőségben ezt a szintet kínálta volna ilyen olcsó áron. A stúdió fejhallgatók rendszerint a 100.000.- forintos kategóriánál kezdődnek, de a jobbak inkább felette vannak. Nem azt mondom, hogy lepipálja őket a Monitor 60, hiszen nem volt lehetőségem összevetni őket, de ebben a kategóriában mindenképp kiemelkedő minőséget kínál ez az olcsónak mondható fülhallgató is. A viselése szintén nagyon kényelmes a kiváló fülpárnáinak köszönhetően, még több óra használat után sem nyomta a fejem, sőt szinte el is felejtettem, hogy rajtam van. Viszont a sok dicséret után azt is meg kell említeni, hogy ez a modell nem való mindenkinek. Akinél, mint ahogyan nálam is szempont a hordozhatóság, a kábel mentesség az asztalomon, annak nem jó választás a csak vezetékes csatlakoztatást kínáló Monitor 60 fejhallgató. A fülpárnák meglepően jól elfedik a fület, viszont elektronikus zajszűrés nincs benne, ez utóbbi érhető is, hiszen jelentősen lerontják a zene minőségét. Ez egyszerűen egy olyan fejhallgató, amit a minőségi zene hallgatására hegyeztek ki. Ha szeretnéd élvezni a magas minőségű zenehallgatást az otthonodban, vagy a stúdióban, akkor garantálom, hogy nem fogsz csalódni az OneOdio Monitor 60 típusban!

OneOdio Monitor 60 ár és megrendelés

Az OneOdio Monitor 60 fejhallgató kicsit drágább, mint a korábban tesztelt modellek, hiszen itt azért magas minőségről van szó, a Hi-Res szabványnak való megfelelés nem olcsó mulatság. A hazai boltokban 29900-Ft-os áron kapható, már ez sem mondható érte soknak, de a gyártó webáruházában mindössze 26700- Ft-ot kérnek csak el érte, ha megadod a HAPPY20 kuponkódot hozzá. Ilyen olcsón, hasonló tudású fejhallgatót nem találtam sem a hazai, sem a külföldi üzletek kínálatában. Megrendelni az OneOdio hivatalos webáruházából tudod a lenti gombra kattintva. Lengyel EU raktárból fogják küldeni, nagyjából 1 hetes átfutási idővel kell számolnod. A szállítás teljesen adó- és vámmentes, így további költségek nem lesznek.

 Eredeti ár: 33500- Ft

Kuponos ár: 64,00- $ ~ 26700- Ft

EU Raktár + Ingyen szállítás

Kupon: HAPPY20

Vásárlás

OneOdio Monitor 60

Csomagolás, tartalom
Anyaghasználat, minőség
Ergonómia, kialakítás
Hangminőség, hangzásvilág
Csatlakoztathatóság

Ajánlott

Kitűnő hangminőségű vezetékes fejhallgató. Nagyon jó kialakítás, szuper kényelmes viselet. Hi-Res tanúsítással rendelkezik és extra széles az átviteli frekvenciája.

Megrendelés
Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Egy Hozzászólás

  1. Márfi László

    Annyira tetszett a részletes bemutatása a fejhallgatónak, hogy el is hiszem. Frekvenciák, hallástartomány már nem éppen pontos. 10 KHz 0 db belen már elviselhetetlen, érdemes, ha az alany bevizsgáltatja a hallását mert így nagyon sok pénzt takaríthat meg, gondóljunk itt a nagyothallokra is. Mínusz 10 decibelen még nincs olyan komoly frekvencia veszteségünk a hallásunkban, de mínusz 20 decibelnél már számottevő. Nem sorólom 30 decibelnél gyakorlatilag süket az ember. Nem véletlen 0 decibel hangnyomás 1 Watt a referencia érték din szabvány 12500 Hz. November 15 én megrendeltem a fejhallgatót, ha még aktuális lesz! Üdv!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .