banner
OneOdia A70 fejhallgató teszt

OneOdio A70 Bluetooth fejhallgató teszt – Minőségi füles, megfizethető áron

Soron következő bemutató tesztünk főszereplője az OneOdio A70 fejhallgató, mely sok-sok meglepetést tartogat a használója számára. Az OneOdio márkanév sokaknak még ismeretlen lehet, a cég elsősorban fül- és fejhallgatókat forgalmaz, amik meglepően jó minőségűek, de az áruk még bőven a megfizethető kategóriába tartozik.

Az OneOdio egy új márka, elsősorban minőségi fülhallgatókat forgalmaznak alatta. Bevallom őszintén, hogy a teszt előtt még én sem botlottam bele, amikor először találkoztam vele, már akkor is nagyon meggyőző volt. Az internet oldalukon részletesen bemutatják a termékeket, szép igényes kivitelezésben, a műszaki paraméterek is meggyőzőek. Azért én mindig fenntartással kezelem az ilyen semmiből felbukkanó újdonságokat, de ezúttal nem kellett csalódnom, sőt úgy tűnik, hogy megtaláltam a régóta keresett ideális fejhallgatómat otthonra.

Most az egyik legnépszerűbb típust az OneOdio A70 típust tesszük górcső alá. Ez a modell Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton és hagyományos vezetéken keresztül is használható. Különlegessége, hogy kétfajta méretű jack csatlakozóval is rendelkezik, sőt a két bemeneten érkező zenét egyszerre is hallgathatjuk rajta (pl. szól a zene és gitározhatunk mellé). A beépített akkumulátor kapacitása nagy, ezért hosszú üzemidővel rendelkezik. Maga a fejhallgató nagyon kompakt méretű, de egyetlen mozdulattal egészen kicsire összecsukható, így nagyon jól elfér a táskában is. Persze egy fejhallgatónál a legfontosabb dolog a hangzás, és azt kell mondanom, hogy nagyon rendben van az OneOdio A70 füles, tényleg egészen jó minőséget kapunk relatíve olcsó áron.

Üzletek, vásárlás

Eredeti ár: 24.400.- Ft

Akciós ár: 15.700.- Ft + Ingyen Posta

Vásárlás

Kicsomagolás

Már a csomag kibontása is tartogatott egy meglepetést, ugyanis a gyártó modelltől függően ajándékot is tesz mellé, én az A70-hez egy asztali fejhallgató tartóállványt kaptam, plusz ráadásként még egy hordtáskát (ebből egy volt a dobozban is).

Az OneOdio A70 fejhallgató a dobozban is egy igényes műbőr hordtáskában lapul, mellette pedig 3 kábelt is találunk hozzá. Van egy USB töltőkábel, egy 3,5mm-es jack kábel és a 6,35mm-es nagy jack kábel, ami ugyanolyan szép piros színű, mint maga a fejhallgató. Végezetül találunk még benne egy többnyelvű használati útmutatót.

A tartozékok listája:

 • 1 x OneOdio A70 fejhallgató
 • 1 x USB – micro USB töltőkábel
 • 1 x 3,5mm – 3,5mm jack kábel (fekete)
 • 1 x 6,35mm – 3,5mm jack kábel (piros)
 • 1 x használati útmutató
 • 1 x hordtáska
 • + Ajándék asztali tartóállvány
 • + Még egy hordtáska

Az OneOdio A70 kinézete

A gyártói oldalon gyönyörű képek vannak a fejhallgatóról, néha túl szépek is ahhoz, hogy igaz legyen, de most nem kellett csalódnom, élőben is ugyanolyan jól néz ki, mint a képeken. A dobozból kivéve rögtön fel is kaptam a fejemre és meg kell mondanom, hogy nagyon kényelmes. Maga a fejhallgató nagyon könnyű, mindössze 422g, a párnái kellően puhák, pont rásimul a fülemre. A pántja állítható, a minőség jegyében pedig fémből készült a csúszka, ez biztosan nem fog kikopni a sok állítgatástól. A borítás műbőr, de nagyon igényes kivitelezésben, még a tetején a díszvarrásokra is figyelmet fordított a gyártó. Én a piros-fekete színű modellt választottam, nekem ez tetszett a legjobban, de elérhető fekete, barna-ezüst és elegáns fekete-bézs színekben is.

Csatlakozási lehetőségek

Minden, hangsúlyozom minden csatlakoztatási lehetőség adott az OneOdio A70 fejhallgatónál, van normál 3,5-es méretű jack mindenhez, amihez csak lehet, de ott a 6,35mm-es nagy jack hangszerekhez, Hi-Fi rendszerekhez, és ráadásként Bluetooth is van telefonhoz, tablethez, tévéhez. Nekem még nem volt ilyen fejhallgatóm, ami ennyire széleskörűen csatlakoztatható, igaz nem is mozogtam soha a prémium kategóriában, oh wait, ez is egy olcsó füles 🙂

Külön említésre érdemes a 3,5mm-es jack csatlakozónál a „Jack lock” rendszer, az ilyen kialakítású csatlakozót is tudja fogadni, a lényege, hogy nem tud kicsúszni belőle a csatlakozó, még a hirtelen mozgásokkar sem, így amatőr DJ-k is választhatják a „make some noise” felkiáltásnál is helyén marad a kábel 🙂

OneOdio A70 funkciók

Az OneOdio A70-ben két, egyenként 40mm átmérőjű hangszóró található, melyek kellően mély basszust és nagyon jó közép- és magashangok megszólaltatásara képesek. Én nagyon szeretem az igényes zenét, volt már szerencsém valódi Hi-Fi minőséghez is, és azt kell mondanom, hogy az OneOdio egészen közel áll hozzá.

A fejhallgató képes arra is, hogy tovább adja az éppen hallgatott zenénket a barátunk/barátnőnk fülhallgatójára, így együtt tudjuk azt élvezni. Ez úgy működik, hogy Bluetooth-on kapcsolódunk például a telefonunkhoz, majd egy 3,5mm-es kábellel összekötjük a két fejhallgatót (bedugjuk a másik füles kábelét az OneOdio-ba).

Ezen túl az OneOdio A70 fülhallgató kialakításának köszönhetően szinte bármilyen felhasználási területen megállja a helyét, a két része 90 fokban kihajtható, így alkalmas belehallgatásra is, úgy, hogy halljuk a kinti zenét is. A fejhallgató fejpántja kellően nagyméretűre is állítható, így minden fejformához illeszthető.

Műszaki paraméterek

 • Hangszóró átmérő: 40mm
 • Ellenállás: 32 Ohm
 • Érzékenysége: 110 dB + – 3 dB
 • Átviteli frekvencia: 2402 MHz to 2480 MHz
 • Maximum teljesítmény: 300mW
 • Névleges teljesítmény: 30mW
 • Akkumulátor: 430mAh Li-Polymer
 • BT zenehallgatási idő: 25 óra
 • BT Beszélgetési idő: 20 óra
 • Feltöltési idő: kb. 2,5 óra
 • Bluetooth: Bluetooth 4.1, Qualcomm CSR8635 chip
 • Mikrofon érzékenysége: -42 dB + – 3 dB
 • Csatlakozó típusa: 3.5 mm / 6.35 mm stereo
 • Kábel hossza: 1.5 m – 2.8 m spirál kábel
 • Méretei: 17 x 14 x 10 cm
 • Súlya: 245 g
 • Súlya csomagolással együtt: 422 g

OneOdio A70 Bluetooth párosítása

Mint már említettem az OneOdio A70 fejhallgató használható vezetékkel és vezeték nélkül is. A vezeték nélküli átvitelről egy beépített Bluetooth 4.1 adapter gondoskodik, mely hatótávja akár 12m is lehet (a környezeti tényezők figyelembevételével). A fejhallgató párosítása gyerekjáték, csak kapcsoljuk be a fülest és máris belép párosítás üzemmódba, keressük meg az eszközön, amihez szeretnénk párosítani és már meg is vagyunk vele (ha esetleg kódot kérne az eszközünk, akkor 0000 adjunk meg). Az aktuális Bluetooth állapotot egy nagyon pici LED jelzi rajta, ha lassan kéken villog, akkor párosítva van, ha gyorsan kék-piros fénnyel villog, akkor párosítható üzemódban van. Használhatjuk mindennel, ami képes Bluetooth hang kapcsolatra, lehet társítani telefonhoz, tablethez, TV-hez, TV Box-hoz, PC-hez és szinte mindenhez. A gombokkal vezérelhetjük is a zene lejátszót, a hangerő + – gombokat nyomva tartva a következő, illetve az előző számra ugrik, a bekapcsoló gombot röviden megnyomva pedig megállíthatjuk, és elindíthatjuk a lejátszást.

Beépített mikrofon

Habár a gyártó nem nagyon reklámozza, de beépített mikrofon is van az A70-ben, telefonhoz csatlakoztatva lehet rajta keresztül hívásokat is bonyolítani. A mikrofon érzékenysége egész jó, valamint a külső zajokat is meglepően jól szűrte a teszthívás során. Ahogy én tapasztaltam, a mikrofon kizárólag Bluetooth-on keresztül működik, kábelen keresztül nem.

Vezetékes használat

Kábeles használat mindenhol adott, ahol van 3,5mm-es, vagy 6,35mm-es normál jack kimenet. Nekem a Bluetooth hangminőséggel sem volt problémám, de kábellel használva még jobb hangminőség érhető el. A hozzátartozó kábel elég hosszú, de a rugalmas kivitelének köszönhetően tovább is nyújtható. Amikor 6.35mm-es kábelt csatlakoztatunk hozzá a BT rész automatikusan lekapcsol, együtt a kettő nem használható.

Akkumulátor

Az OneOdio A70 fejhallgatóban egy 430mAh kapacitású Lithium polymer akku található, ami nagyjából 25 óra zenehallgatást tesz lehető Bluetooth kapcsolaton keresztül. A feltöltése egy micro USB csatlakozón keresztül lehetséges, bármilyen szabványos töltő használható hozzá. Teljes lemerülés esetén nagyjából 2,5 óra alatt töltődik fel teljesen. Ha telefonálni is szeretnénk vele, akkor egy feltöltéssel ezt akár 20 órán keresztül is megtehetjük.

Összegzés

Nálam az OneOdio A70 fejhallgató kitűnőre vizsgázott. Először is gyönyörűen szól, nagyon jók a mélyhangok, de a közép- és magas hangok is nagy dinamikával rendelkeznek. Jól illeszkedik a fülemre, a külső zajokat maximálisan kizárja. Lehet használni Bluetooth kapcsolaton keresztül is, de ha úgy gondolom egy mozdulattal lehet vezetékes fejhallgató is. A kivitelezése is nagyon igényes, habár azért érezhető, hogy nem prémium anyagokat használtak hozzá, de még a műbőr is kellően puha és szép kivitelezésű. Az ajándék tartóállvány pedig feltette az i-re a pontot, végre nem lesz összevissza dobálva az asztalon.

A fejhallgató ár/érték arányban nagyon a toppon van, a cikk születésekor mindössze 34.99€-t, azaz nagyjából 12.600.- Ft-ot kértek érte. Most ráadásul majdnem 1000- Ft-al csökkenthetjük a lenti egyedi kuponnal, amit weboldalunk kapott a gyártótól, így még barátibb lesz az ára. Ezért az összegért egy nagyon jól használható fejhallgatót kapunk, ami minőségileg is hozza a kötelezőt. Hosszútávú tapasztalat majd később lesz róla, mert annyira összebarátkoztunk, hogy úgy döntöttem, megtartom.

Előnyök:

 • Nagyon szép hangzás
 • Igényes kivitel
 • Olcsó, és ár/érték arányban kitűnő
 • Nagyon kényelmes
 • Vezetékes és vezeték nélküli használat
 • Multifunkciós csatlakozók
 • Jack lock csatlakozó
 • Összecsukható, hordozható

Hátrányok:

 • Talán az akkumulátora lehetne kicsit nagyobb

Az OneOdio A70 megrendelése

Az OneOdio A70 megrendelhető a gyártó saját weboldalán keresztül is, de néhány nagyobb webáruház kínálatában is fellelhető már. Vigyázni kell azonban, mert hihetetlen módon már a hamisítványok is megjelentek belőle, ha túl olcsó, esetleg az eredeti ár töredékéért adják valahol, akkor azt hagyjuk ott nyugodtan. A lenti hivatkozás a gyártó webáruházához visz, itt biztonsággal megrendelheted, PayPal-al is fizethetsz, így évezed a vásárlói védelmet is. A szállítási határidő nagyon rövid, nekem a megrendeléstől számított 7. napon már meg is érkezett, a DPD futárszolgálat kézbesítette vámmentesen. Lehet rendelni Hong-Kong-i raktárból és van lengyel raktárban is, utóbbiból a szállítási határidő 3-4 nap.

Üzletek, vásárlás

Eredeti ár: 24.400.- Ft

Akciós ár: 15.700.- Ft + Ingyen Posta

Vásárlás

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Egy Hozzászólás

 1. Nekem nagyon tetszik külsőre és hangzásra is. A feketét választottam. Igaz nem 10 ezer hanem 19990.- volt, de nem online rendeltem, hanem egy hangszerboltban ajánlották és ott vettem meg. Az enyémnek 950 mAh az akkumulátora. Papíron 50 óra zenét, 48 óra beszélgetést bír, amit tud is. 54-56 órát bír átlagban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .