banner
OneOdio A30 teszt

OneOdio A30 aktív zajcsökkentős fejhallgató teszt

Megérkezett az OneOdio A30 aktív zajcsökkentős fejhallgató, mely az egyik legújabb modellje a gyártónak ebből a sorozatból. Az OneOdio A30 legnagyobb különlegesség az aktív zajcsökkentés, amely képes leredukálni a külső zavaró hangokat, így teljes mértékben átadhatjuk magunkat a zene élvezetének.

Ez immáron sorban a harmadik OneOdio fejhallgató amit van szerencsénk kipróbálni, az első volt az A70 ami lenyűgözött, hogy ilyen olcsón is lehet ilyen jó minőséget találni, a második a Studio Pro-C volt, ami még feljebb tette a lécet a nagyobb hangszóróival és a memóriahabos párnáival, most pedig megérkezett az OneOdio A30 ami alapjaiban különbözik az előzőktől, mivel itt már színre lép az aktív zajcsökkentés is. Ez az első ilyen funkciót is tudó fejhallgató a kezemben, így nagyon nagy izgalommal vártam, hogy kipróbálhassam mi fán is terem az aktív zajcsökkentés.
Az OneOdio egy egészen friss márka a fejhallgatók terén, számomra legalábbis a sötétből hirtelen felbukkanó fényes csillaghoz hasonlít, de valójában már több, mint 1,5 éve a piacon van. Kicsit utánajártam a hátterének és a gyártója egy Yizhao Acoustics (Shenzhen) Technology Co., Ltd. nevű cég, aki már 10 éve gyárt audio technikai eszközöket, de az OneOdio egy új brand nálunk. A gyártó elsődleges célja olyan eszközökkel a piacra lépni, amik a kiemelkedő minőség mellett megfizethető árral rendelkeznek (és ez teljes mértékben sikerült is).

OneOdio A30 Bluetooth Aktív Zajszűrős Fejhallgató

Eredeti ár: 74,99 €

Akciós ár: 79,99 $ / 2db – EU Raktár + Ingyen Posta

 50% AKCIÓ: Egyet fizet kettők kap

Vásárlás

Kicsomagolás

Az OneOdio A30 fejhallgató ezúttal is a gyártótól már megszokott csomagolásban érkezett, igényes doboz, rajta minden fontos paraméterrel. A dobozban a fejhallgató mellett találunk egy 3,5mm-es jack kábelt a vezetékes használathoz, az akkumulátor feltöltéséhez egy USB-C típusú töltőkábelt. Volt a dobozban még egy dupla 3,5-es jack átalakító, ez egy úgynevezett in-flight adapter, amit néhány régebbi típusú repülőn utazva fogunk tudni használni. Kapunk hozzá egy használati útmutatót is, amiben ezúttal vannak hasznos információk is (innen tudtam meg pl. , hogy mi ez a fura adapter). A gyártó ezúttal is adott ajándékba egy igényes kivitelezésű műbőr hordtáskát és az ajándék tartóállvány sem maradt el, igaz ehhez ezúttal nem járt külön hordtáska.

A mellékelt tartozékok és ajándékok listája:

 • OneOdio A30 Bluetooth fejhallgató
 • USB – USB-C töltőkábel
 • 3,5mm jack audio kábel
 • In-flight repülős adapter
 • használati útmutató
 • hordtáska
 • + Ajándék asztali tartóállvány

Az OneOdio A30 kinézete

A fejhallgató ezúttal is nagyon igényes kivitelezésű, már-már felsőkategóriás hatást kelt. A fejhallgatópánt és a fülpárnak nagyon kényelmesen, nem nyomnak és nem szorítanak sehol. Az összeszerelés minősége is mondhatni tökéletes, nem lötyög, nem nyikorog semmi rajta, egyszerűen csak olyan jó kézbe venni. Az állítócsúszkák ezúttal is fémből készültek, így eltörni biztosan nem fognak, ezekkel 8 fokozatban állíthatjuk a fejhallgató méretét. Mindkét oldal fülhallgató része 90 fokban elforgatható, így egyszerűen összecsukható és zsebre tehető (nagyobb zsebbe). Az A30 fejhallgató súlya mindössze 268g, egyáltalán nem nehéz, hosszabb távon is kényelmesen viselhető.

Csatlakozási lehetőségek

A Bluetooth kezelőszervek ezúttal a fejhallgató bal felén találhatóak meg, a segítségükkel állíthatjuk a hangerőt, be-ki kapcsolhatjuk a fejhallgatót, de ugrálhatunk a zeneszámok között is. A vezeték nélküli csatlakozás mellett most is használhatjuk hagyományos vezetéken keresztül is a fejhallgatót, ezt a szabványos 3,5mm-es jack csatlakozón keresztül tehetjük meg. Vezetékes használat esetén a kezelő gombok nem működnek és fontos, hogy némi töltés legyen még az akkuban, mivel teljesen lemerült állapotban még a vezetékes használat sem fog működni.

A jobboldali hangszórón találjuk meg az OneOdio A30 legérdekesebb funkciójának a kapcsoló gombját, ugyanis itt aktiválhatjuk az aktív zajcsökkentő módot, a bekapcsolt állapotát egy zöld LED jelzi. Új modellhez híven a töltését már USB-C típusú porton keresztül tudjuk elvégezni.

OneOdio A30 funkciók

Az OneOdio A30 fejhallgató egy 40mm átmérőjű hangszórót tartalmaz, amely a gyártó korábbi termékeihez hasonlóan most is kitűnő zenei élményt biztosít. Leginkább az erőteljes basszus jellemző rá, de a magas és a közép hangok is meglehetősen szépen szólalnak meg rajta. Természetesen ebben a kategóriában nem szabad tökéletes HiFi hangzást várni, de az A30 meglehetősen közel áll hozzá. A hosszabbtávú viselet érdekében ezúttal is memóriahabos fülpárnákkal biztosítják a kényelmes használatot. Nem nyomta sehol a fülemet, szépen rásimult, ezzel is kizárva a külső zavaró hangokat.

Műszaki paraméterek

 • Hangszóró átmérő: 40mm
 • Ellenállás: 32 Ohm
 • Érzékenysége: 100 dB +/– 3dB
 • Átviteli frekvencia: 20 – 20000 Hz
 • Zajcsökkentés mélysége: 26 +/- 3dB
 • Akkumulátor: 500mAh Li-Polymer – beépített
 • BT + ANC használati idő: 15 óra
 • BT használati idő: 25 óra
 • ANC használati idő: 45 óra
 • Feltöltési idő: kb. 2,5 óra
 • Bluetooth: Bluetooth v5.0, Qualcomm QCC3003 chip
 • Bluetooth hatótáv: 10m
 • Mikrofon: Van (CVC 8.0 zajcsökkentéssel)
 • Csatlakozó típusa: 3.5 mm
 • Súlya: 268g

OneOdio A30 Bluetooth vezeték nélküli használata

A Bluetooth párosítás végtelenül egyszerű művelet, a bekapcsolás után azonnal párosítás módba lép és már kereshetjük is a csatlakoztatni kívánt eszköz menüjében, ha esetleg kódot kérne az eszköz, akkor a 0000-át adjuk meg neki. Amikor kellően közel vagyunk a párosított eszközünkhöz (ez max 10m távolságot jelent), akkor automatikusan újra csatlakozik, ha nincs ilyen készülék a közelben, akkor automatikusan párosítás módba lép. Egyetlen többszínű állapotjelző LED van rajta, ami pirosan világít a töltés alatt, kéken villog, ha a Bluetooth csatlakoztatva van, és felváltva pirosan-kéken villog párosításra kész üzemmódban.

Beépített mikrofon is van benne

Bluetooth használat esetén a bal fejhallgatórészben lévő beépített mikrofont is használhatjuk, azonban ez vezetékes kapcsolat esetén nem működik. A mikrofon is rendelkezik CVC 8.0 szabványú zajcsökkentéssel, aminek köszönhetően a külső zavaró hangok jórészét képes kizárni a beszélgetésekből. Ennek a telefonálás mellett, nagy haszna lehet pl. az online játékok alatt is, hiszen csak minimális külső zavaró tényezőkkel kell számolnunk.

Az aktív zajcsökkentés

Az OneOdio A30 fejhallgató legnagyobb érdekessége az aktív zajcsökkentés funkció. Ez annyit jelent, hogy képes érzékelni, felismerni a külső zajokat és hasonló, csak ellentétes amplitúdójú hangokkal kioltani őket. A fejhallgató jól záró párnái mellett az aktív zajszűréssel még tisztábban, még kevesebb zavaró tényező mellett élvezhetjük a kedvenc zenéinket. Arra is van lehetőségünk, hogy csak a zajszűrő funkciók aktiváljuk és élvezzük az így létrejött csendet. Fontos megjegyezni, hogy nem lesz olyan az élmény, mintha egy süketszobában lennénk, mert egy kis sistergést mindig hallani fogunk. Az aktív zajszűrés szabadon ki-be kapcsolható Bluetooth és vezetékes használat esetében is. Az aktív zajszűrést használva némileg megváltozik a zene hangzása, kevésbé lesznek dominánsak a mély hangok, a külső hangokból is jellemzően a mélyebbeket vágja le. Természetesen teljesen nem képes kizárni a külvilág zaját, de azt jelentősen csökkenti.

Üzemidő, akkumulátor

A fejhallgatóban egy 500 mAh kapacitású lithium akkumulátor található, ez Bluetooth módban körülbelül 25 óra folyamatos zenehallgatásra elegendő energiát képes biztosítani (közepes hangerőn). A használati idő kb. 15 órára csökken, ha az aktív zajcsökkentés funkciót (ANC) is használjuk hozzá. Abban az esetben, ha vezetékes kapcsolaton keresztül használjuk és a zajszűrés is aktiválva van kb. 45 órányi ideig hallgathatjuk a kedvenc zenéinket, de zajcsökkentés nélkül már korlátok nélkül is használhatjuk. Fontos tudni, hogy még a vezetékes használathoz is szükséges egy minimális töltöttség az akkumulátorban, teljesen lemerült állapotban nem fogjuk tudni használni.

Összegzés, értékelés

Alapvetően nekem nagyon tetszett az OneOdio A30 fejhallgató, ezúttal sem csalódtam a márkában. Az igényes kivitelezés társul a kellemes, szép és tiszta hangzással. Bluetooth használat esetén hosszú, akár 25 órányi üzemidővel rendelkezik, ez maximálisan elegendő még a hosszabb utazásokhoz is, de viszonylag gyorsan feltölthető az akkumulátor is. A zajcsökkentés funkciótól kicsivel többet vártam, nem volt még dolgom ilyen fejhallgatóval, ezért arra számítottam, hogy olyan lesz, mintha egy süketszobában lennék. Tényleg csökkenti a külső zajokat, de ezért cserébe a zene mélyebb részét levágja, ezzel minimálisan romlik a minősége is. Csak zajcsökkentés módban használva is lesz egy kis sistergős alaphang. Viszont a zajcsökkentés bármikor kikapcsolható és máris sokkal tökéletesebben élvezhetjük a zenéinket. Mindent összegezve bátran merem ajánlani ezt a fejhallgatót mindenkinek, aki egy kicsit mást szeretne mint a megszokottak. Ár-érték arányban is nagyon versenyképes az A30 fejhallgató, hiszen alig több, mint 14.000.- Ft-ért már a miénk lehet és ez az összeg tartalmazza a vámmentes expressz szállítást is. Ilyen áron, ilyen képességű fejhallgatót a hazai üzletekben ne is keressünk, mert csak sokkal drágábban fogunk találni.

Előnyök:

 • Nagyon szép és tiszta hangzás
 • Erőteljes mély hangok
 • Igényes kivitel
 • Hosszú üzemidő
 • Aktív zajcsökkentés
 • Olcsó, és ár/érték arányban kitűnő
 • Nagyon kényelmes memóriahabos párnák
 • Vezetékes és vezeték nélküli használat
 • Összecsukható, hordozható

Hátrányok:

 • A zajcsökkentés funkció kicsit rontja a hangminőséget

Az OneOdio A30 fejhallható megrendelése

A fejhallgatót megrendelni a lenti zöld gombra kattintva tudod, ami a gyártó weboldalára visz, a kuponkódot (ha van) a fizetési (Checkout) oldalon tudod megadni. A szállítás gyorsan és vámmentesen történik, nekem a DPD futárszolgálat kézbesítette a rendeléstől számítva kb. 2 hét alatt. Fizetni tudsz bakkártyával, de PayPal is rendelkezésre áll (én ez utóbbi ajánlom). Csak a linkre kattintva, azaz csak a gyártó oldalán leadott rendeléshez jár az ajándék tartóállvány is.

OneOdio A30 Bluetooth Aktív Zajszűrős Fejhallgató

Eredeti ár: 74,99 €

Akciós ár: 79,99 $ / 2db – EU Raktár + Ingyen Posta

 50% AKCIÓ: Egyet fizet kettők kap

Vásárlás

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .