banner
OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid aktív zajcsökkentős vezeték nélküli fejhallgató új kiadásban. Prémium kivitelezés, szuper hangzás, hosszú akkumulátor üzemidő és nagyon kedvező ár. Minden vásárló ilyen fejhallgatót keres, de nézzük meg, hogy mit is tud a valóságban.

banner

Az OneOdio márkát az oldal rendszeres olvasóinak szerintem már nem kell bemutatni, számos tesztet olvashattatok már róluk, a végeredmény pedig minden esetben az volt, hogy a saját kategóriájukban kivételesen jó fejhallgatók. Az OneOdio pár éve robbant be a piacra, és annyira sikeres lett, hogy azóta is töretlen népszerűségnek örvend, ráadásul már a hazai boltok polcain is megtalálni őket. Az OneOdio fej- és fülhallgatók gyártója egy Yi Zhao Acoustics (Shenzhen) Technology Co., Ltd. nevű cég, aki már több mint 10 éve gyárt audio technikai eszközöket. A gyártó elsődleges célja olyan eszközökkel a piacra lépni, amik a kiemelkedő minőség mellett megfizethető árral rendelkeznek (és ez teljes mértékben sikerült is nekik).

Jelen tesztünk főszereplője az OneOdio Focus A10 ami egy hybrid aktív zajcsökkentős vezeték nélküli fejhallgató. Korábban ugyanezen a típus szám alatt már volt neki egy elődje, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezett, de az újra tervezett változat szinte minden téren jobb lett egy kicsivel. Az összehasonlításba nem mennék most bele részletesen, mert a régi verzióval nincs tapasztalatom, inkább koncentráljunk csak az új, frissített modellre. Az új Focus A10 fejhallgató ezúttal is prémium kivitelű készülék, nagyon igényes tálalásban és megnyerő műszaki paraméterekkel. Vezeték nélküli Bluetooth technológiát használ, az akkumulátora akár 50 órányi folyamatos zenehallgatást is lehetővé tesz. Mégis a legjobb funkciója az aktív zajcsökkentés, ami a lehető legnagyobb mértékben kiszűri a külső zajokat, azért, hogy a használó csak a zenére összpontosíthasson.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 56.00 $ ~ 22.000.- Ft

Kupon: BONE30

Megrendelés

Mi van az OneOdio A10 dobozában?

Egyszerűen leesett az állam amikor kinyitottam az OneOdio A10 Focus dobozát, ilyen nagyon ritkán fordult eddig elő velem kínai csomag érkezésekor. A külső csomagolás sima szürke zacskó, belül a fejhallgató doboza, amit buborék fóliába is becsomagoltak jó vastagon. A doboz nagyon szép és kemény kartonból van, ami eddig nem szokatlan, a jobb termékeket ilyenbe teszik. Na de amikor leemeltem a doboz tetejét, arra számítottam, hogy lesz benne pár zacskó meg a cuccok, erre fel ezt láttam:

Kész, az OneOdio A10 engem megvett kilóra, hát nem gyönyörű a tálalás? Jó, mondhatnánk, hogy a külsőre nem adunk (DE), és persze ettől még lehet vacak a termék (nem az). Az OneOdio-nál tudják hogyan kell már az első benyomásnál (a kicsomagolásnál) megfogni a vásárlót, nálam bevált.

A csomagban – a fejhallgató mellett – amúgy csak a szokásos tartozékokat találjuk meg, Kapunk hozzá egy 3,5mm-es jack kábelt a vezetékes használathoz, van egy USB Type-C töltőkábel és némi használati útmutató angolul.

A doboz tartalma

 • OneOdio Focus A10 fejhallgató
 • EVA keményfedeles tároló tok
 • 3,5mm jack audió kábel
 • USB Type-C töltőkábel
 • Használati útmutató

Ilyen egy prémium külsejű fejhallgató

Az OneOdio A10 Focus fejhallgató külső külsőleg is nagyon igényes és minőséget tükröz. Kompakt méretű és meglehetősen könnyű, mindössze 295g, a kis súlya miatt nagyon jó viselni, egy idő után el is felejtettem, hogy rajtam van a fejhallgató. A pánt felső részén (ami a fejünkkel találkozik) is van puha szivacs betét, nem nyom, nem húz sehol. A fejhallgatópánt természetesen állítható, fém csúszkákat kapott, ami eltörésétől nem kell tartanunk és összesen 13 fokozatban állítható a méret. A fülpárnál meglehetősen kényelmesek, puha memóriahabos szivacs van bennük, amik teljesen rásimulnak a fülre, így szinte teljesen kizárják a külvilág zaját.

Kezelés, csatlakozók

A Bluetooth kezelőszervek a fejhallgató jobb felén találhatóak meg, a segítségükkel állíthatjuk a hangerőt, be-ki kapcsolhatjuk a fejhallgatót, de ugrálhatunk a zeneszámok között is. A vezeték nélküli csatlakozás mellett most is használhatjuk hagyományos vezetéken keresztül is a fejhallgatót. Ezt a szabványos 3,5mm-es jack csatlakozón keresztül tehetjük meg. Vezetékes használat esetén a kezelő gombok nem működnek, és fontos, hogy némi töltés legyen még az akkuban, mivel teljesen lemerült állapotban még a vezetékes használat sem fog működni.

Az OneOdio A10 fejhallgató bal oldali felén találjuk meg az aktív zajszűrő kapcsológombját, amivel választhatunk az éppen használni kívánt üzemmódok között. Illetve szintén ezen az oldalon kapott helyet az USB Type-C aljzat ahol a készüléket tudjuk feltölteni (más funkciója nincs az USB-nek).

Az OneOdio A10 Focus műszaki tulajdonságai

Az OneOdio A10 fejhallgatóban 2db 40mm átmérőjű hangszóró található, amelyek 32 ohm ellenállásúak és 20Hz-től 40kHz-ig képesek a hangok megszólaltatására (mondjuk kíváncsi lennék arra, aki hallja is a 40kHz-es hangokat). A fejhallgató úgynevezett dupla kamrás kialakítású, ami annyit jelent, hogy képes egymástól különválasztani a mély, közép és a magas hangokat, ezáltal pedig szebb és tisztább hangzást létrehozni.

Műszaki paraméterek

Típus OneOdio A10 Focus
Tápfeszültség 5V DC, 560mA
Akkumulátor 800mAh
Üzemidő
 • 35 óra (ANC + BT)
 • 45 óra (BT)
 • 50 óra (ANC)
Töltési idő 2 óra
Bluetooth hatótávolság 10m
Zajcsökkentés mélysége -35 dB
Hangszóró átmérő 40mm
Érzékenység -42dB +/-3dB
Ellenállás 32 ohm
Átviteli frekvencia 20Hz – 40kHz
Nettó tömeg 295g

Aktív zajcsökkentés az OneOdio A10-ben

Az OneOdio A10 Focus legérdekesebb tulajdonsága az aktív zajcsökkentés. Volt már szerencsém zajcsökkentős fejhallgatóhoz, most is egy A30-at használok a napi munkámhoz (zajcsökkentés nélkül), de az A10 egy kicsit különbözik attól. Ezúttal 3 különböző zajcsökkentő(ANC) mód áll a rendelkezésünkre:

 • Zajcsökkentés bekapcsolva
 • Transparency(átlátható) mód
 • Zajcsökkentés kikapcsolva

Amikor a zajcsökkentés be van kapcsolva igyekszik kiszűri a külvilág zajait. Már maga a fejhallgató párnák is nagyon jól szűrnek, de a zajcsökkentés bekapcsolásával még jobb lesz az eredmény. Ami engem meglepett, hogy egyáltalán nem módosul a hangzás, ha aktív a zajcsökkentés, viszont sajnos nem is annyira szűri ki a külső zajokat, mint azt vártam. Hallhatóan kisebb lesz a külvilágból érkező zaj, de azért ha kis hangerőn hallgattam a zenét hallható maradt a külvilág is. A Transparency, azaz átlátható mód egy nagyon hasznos funkció, ilyenkor a külvilág zaját a beépített mikrofonjai segítségével egy kicsit jobban felerősíti és beengedi az amúgy elég jól zárt fejhallgatóba. Nagyon hasznos utazáskor, tömegközlekedéskor, hiszen a zene mellett jól haljuk pl. egy érkező mentő szirénáját is, így kisebb a valószínűsége, hogy elé lépünk. Mindenesetre nagyon jó, hogy van benne aktív zajcsökkentés, ráadásul olyan, ami nem rontja le a zene minőségét.

Üzemidő és feltöltés

Az OneOdio A10 zajcsökkentős fejhallgatóban egy 800mAh kapacitású Li-Ion akkumulátor található. Ez az akku akár 50 órányi zenehallgatást is lehetővé tesz az alábbiak szerint: Ha bekapcsolva van a zajcsökkentés (ANC) és Bluetooth kapcsolaton keresztül használjuk, akkor kb. 35 órát képes működni (közepes hangerőn). Amennyiben a zajcsökkentést(ANC) kikapcsoljuk az üzemidő 45 órára nő. Viszont, ha vezetékkel használjuk és a zajcsökkentés(ANC) is aktív akkor akár 50 órányi működés is elérhető vele. Persze használhatjuk vezetéken is, zajcsökkentés nélkül, így korlátlan ideig működik, de egy kis töltés legyen az akkuban, különben nem tudjuk bekapcsolni. A feltöltését bármilyen szabványos USB töltőfejjel megtehetjük, szabványos USB C kábellel csatlakozik hozzá. Teljes lemerülés esetén a feltöltése körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Az OneOdio A10 hangminősége

Hi-Res, azaz magas minőség, az OneOdio A10 Focus ezt a plecsnit is megszerezte. A Hi-Res Audio magyarul nagyjából annyit jelent, hogy nagy-felbontású hang. Ezt a szabványt a Japán Audio Society alkotta meg azért, hogy egységesítse a magas minőségű zene hallgatásához szükséges paramétereket a gyártóknak. A személyes tapasztalat is azt mutatja, hogy bizony kiérdemelte ezt a tanúsítványt a fejhallgató, nagyon tetszett a zene minősége, amit az OneOdio A10 produkált. Szépen szólnak a magas és a középtartományban is a hangok, a mély pedig pont elegendő, se nem sok, se nem kevés. Találkoztam már olyan fejhallgatóval, ahol túlzásba vitték a mély hangokat, brummogott szinte minden zene, na ez a modell nem ilyen. Kipróbáltam mobilhoz csatlakoztatva és PC-hez is használtam egy ideig, különbséget nem tapasztaltam, szépen és tisztán szólt mindkét eszközzel.

Összegzés, értékelés

Nekem nagyon tetszett az OneOdio A10 Focus fejhallgató, jó minőségű eszköz és a hangzása is rendben van. Az aktív zajcsökkentőtől kicsit többet vártam, de azért teszi a dolgát, és pozitívum, hogy amikor be van kapcsolva a zajcsökkentés nem rontja le a zene minőségét. Az áthallható (transparency) mód is nagyon hasznos tud lenni, ha valaki utazás közben használja a fejhallgatót. Az üzemidővel sincs probléma, ha minden be van kapcsolva akkor is elegendő 3-5 naponta feltölteni. Persze azt nem mondom rá, hogy ez a világ legjobb fejhallgatója, mert ez nem igaz, de azt bátran ki merem jelenteni, hogy az OneOdio A10 Focus az egyik legjobb ár-érték arányú aktív zajcsökkentővel is rendelkező készülék. Kicsivel az átlag feletti minőségért (Hi-Res) nem kell többet fizetnünk, sőt talán még olcsóbb is, mint a konkurens márkák.

Megrendelés, ár, kupon

Mivel még nagyon új készülék az OneOdio Focus A10, ezért egyelőre csak az OneOdio hivatalos shopjában tudjátok megrendelni. Nyugodtan leadhatjátok a megrendelést, hiszen a gyártó garantálja, hogy vám- és áfamentes szállítási móddal küldi el a fejhallgatót, így a vételáron felül további költség biztosan nem lesz. A listaára jelenleg 79.99$, de ha megadod hozzá a BONE30 kupont, akkor -30% kedvezményt kapsz rá és az ára azonnal 56$-ra csökken. Ez a kb. 22000-Ft-os ár nagyon jó vételnek számít az aktív zajcsökkentős fejhallgatók között, és tekintve, hogy prémium minőségű termékről van szó szerintem nagyon megéri.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 56.00 $ ~ 22.000.- Ft

Kupon: BONE30

Megrendelés

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Egy Hozzászólás

 1. Üdv. Mindenkinek
  A fejhalgató érzékenysége 42db (adatlap szerint).
  Ez most mire vonatkozik mikrofonra vagy hangszóróra?
  Sajnos sehol sincs jelölve. Pld az a70 re 110db írnak.
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .