banner
Oclean Z1 elektromos fogkefe teszt

Oclean Z1 teszt – Kipróbáltuk az okos fogkefét

Kipróbáltuk az Oclean Z1 intelligens fogkefét, ami elősorban egy nagyon jó ár-érték arányú készülék, de ez mellett még számtalan extra kényelmi funkciót is biztosít a legjobb szájhigiénia elérése érdekében. Ezúttal is kitűnő Xiaomi minőséget kapunk, valamint precíz működés és hosszú élettartam jellemzi. Telefonos alkalmazással követhető a napi fogmosásunk, és még személyre szabott tanácsokat is kaphatunk a fogaink tisztításával kapcsolatban.

banner

Az Oclean Z1 szónikus elektromos fogkefe egy nagyon jó minőségű készülék, amit nagy tudással vérteztek fel. Elegáns kivitelű, egyszerűen kezelhető. A nagy teljesítményű motorjának köszönhetően 40 000 rezgést tud percenként leadni a fej felé, ezáltal hatékonyan és kíméletesen képes tisztítani a fogakat. A beépített 800mA kapacitású akkumulátorának köszönhetően egyetlen feltöltéssel akár 30 napig is használhatjuk. A teljes fogkefe vízálló, ezáltal a csap alatt is bátran lemoshatjuk. Vezeték nélküli töltőt is kapunk hozzá, ami mágneses, így biztonságosan magához húzza a fogkefét a töltése közben.

Az Oclean Z1 fogkefét a cég hivatalos webáruházából tudod megrendelni. Jelenleg 39,99$-t kérnek érte, de az  OC10 kuponkód megadásával 10% kedvezményt kaphatsz rá, így csak 36,00$-ba fog kerülni, ami kb. 11.000.- Ft-os árat jelent. A szállítás ingyenes és vámmentes.

Mi van a dobozban?

Az Oclean Z1 csomagolása annyira jól néz ki, hogy már-már művészi szintről beszélhetünk. A dobozt kinyitva is igényesen elrendezett termék fogad minket. Az alapcsomagban csupán magát az Oclean Z1 fogkefét, egy fogkefefejet és a vezeték nélküli töltőjét találjuk meg. Van némi leírás is hozzá, de csak angol és kínai nyelven.

A csomag tartalma:

  • Oclean Z1 elektromos fogkefe
  • 1db fogkefe fej
  • Vezeték nélküli USB töltő
  • Használati útmutató (angol)

Az Oclean Z1 fogkefe kialakítása

Egy elektromos fogkefénél a kinézet inkább csak másodlagos, hiszen főképp a hatékonysága a főbb szempont, ezzel szemben az Oclean Z1 fogkefe még jól is néz ki. Szép, letisztult formájával jól beilleszthető még a modern fürdőszobák világába is. Ez a készülék az egyszerűbbek közé sorolható, mivel csak egyetlen gomb és egy LED visszajelző van rajta. Nincs felesleges kijelző, nem kell a kijelzőt érintgetni az üzemmódok választásához, gyakorlatilag akár csukott szemmel is használhatjuk. Ami már elsőre feltűnt, az a könnyű súlya, a fejjel együtt mindössze 100g, így extra kényelmesen használható. A fogkefe borítása is szuper, műanyag, de megfogva egyáltalán nem csúszkál a kézben, még vizesen is stabilan tartható.

Az Oclean Z1 egy szónikus fogkefe

Ez a modell úgynevezett szónikus fogkefe, ami annyit jelent, hogy nem körkörös rotációs mozgással, hanem a fogkefe fejének, sörtéinek a mozgatásával tisztítja a fogakat, ezáltal kíméletesebb a fogínyhez. Fontos, hogy használat közben nem szabad a foghoz nyomni, elegendő csak hozzáérinteni, a sörték finom mozgása gondoskodik a foglepedék és az ételmaradék megfelelő eltávolításáról.

Az Oclean S1 UV fogkefe sterilizátor

Kaptunk a fogkeféhez egy vadiúj kiegészítőt is, ami pedig nem más, mint az Oclean S1 UV fertőtlenítő készülék. Ez egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb eszköz. Csak ragasszuk fel a falra a tartozék 3M öntapadós tartóját, pattintsuk fel magát a készüléket, és használat után helyezzük bele a fogkefét(ket), majd kapcsoljuk be. Az Oclean S1 elvégzi a többit. UV-C fénnyel elpusztítja a kórokozók 99,99%-át a fogkefe fején, hogy amikor legközelebb használjuk tiszta és teljesen steril fogkefét tehessünk a szájunkba. Egyidejűleg 2 fogkefét tud fertőtleníteni, de további kettő tárolására biztosít helyet az oldalsó helyeken.

Az Oclean S1 teljesen automatikus működésű, bekapcsolhatjuk a kis zsinórját meghúzva, de minden 6. órában magától is bekapcsol és újra fertőtleníti a behelyezett fogkeféket. Beépített akkumulátorral rendelkezik, így elemet nem kell benne cserélgetni. Folyamatos használat mellett egyetlen feltöltéssel akár 20 napig is használhatjuk. A töltését bármilyen USB-C típusú kábellel megtehetjük (egyet kapunk is hozzá).

Üzemmódok, vezérlés

Az Oclean Z1 elektromos fogkefe alapesetben 3 üzemmódot kínál a fogmosáshoz, van egy alacsony, közepes és magas intenzitású mód. A készüléket a gomb megnyomásával kapcsolhatjuk be, ekkor elindul és a rajta lévő LED visszajelzőn láthatjuk az aktuális üzemmódot (1 lámpa, alacsony, két lámpa közepes, 3 lámpa magas). A módok között úgy válthatunk, ha menet közben a bekapcsoló gombot nyomva tartjuk 2 másodpercig. A készülék megjegyzi a beállított üzemmódot, a következő bekapcsolás alkalmával ugyanonnan indul, ahol előzőleg kikapcsoltuk. Szóval a fogkefe használatához nem szükséges mobil app, anélkül is tudjuk használni. Azonban, ha teljesen kiakarjuk aknázni az Oclean Z1 tudását, akkor mindenképp telepítsük fel az applikációt is.

Mobil applikáció is van hozzá

Az Oclean Z1 egy okos fogkefe, letölthetünk hozzá egy applikációt a telefonunkra (iOS és Android is). Ezzel az alkalmazással a mobilunkon keresztül módosíthatjuk a fogkefe paramétereit, hasznos információkat kaphatunk a napi fogmosási trendünkről és személyre szabott tippekkel láthatnak el minket. Az alkalmazásban a több fogmosási módot is kiválaszthatunk, vannak előre beállított tervek, de sajátot is létrehozhatunk. Sajnos az applikáció egyelőre csak angol nyelven érhető el, ezért egy alap nyelvtudás szükséges hozzá.

Az applikáció első indítását követően szükséges egy rövid regisztráció, majd rákérdez néhány személyes paraméterünkre, amiket adjunk meg neki. Kiválaszthatjuk a fogunk jelenlegi állapotát, színárnyalatát, megadhatjuk, hogy fogyasztunk-e kávét, teát, esetleg dohányzunk-e. Ezután lépjünk a Plans fülre, és válasszunk az előre beállított tervek közül, vagy hozzunk létre sajátot. Itt már 32 fokozatban állíthatjuk a tisztítási erősséget, valamint 4 tisztítási móddal kombinálhatjuk ezeket. Több, mint elegendő beállítási lehetőség, szerintem mindenki megfogja találni a neki megfelelő módot.

A fentieken kívül az Oclean Z1 fogkefe a beépített érzékelőknek köszönhetően adatokat gyűjt a fogmosásainkról, a technikánkról és a napi fogmosásunk eredményességéről. A gyűjtött adatok alapján az alkalmazás javaslatokkal láthat el minket, amikkel tovább javíthatjuk a fogmosási technikánkat.

Oclean Z1 az intelligens fogkefe

A valódi innováció azonban a készülékbe épített 6-tengelyes giroszkópban van. Ezzel követi és naplózza, hogy milyen mozgásokat végzünk a fogkefével, és javaslatokat tesz, hogyan tudnánk hatékonyabban fogat mosni.

Használat közben

Javaslom, hogy aki még soha nem használt elektromos fogkefét, az a legkisebb, legenyhébb fokozattal indítson. Meg kell szokni, hogy valami rezeg a fogainknál fogmosás közben. Később lehet nagyobb, intenzívebb fokozatokat is választani, attól függően, hogy mennyire bírja az ínyünk a kicsit nagyobb igénybevételt. Van egy nagyon hasznos funkció is az Oclean 1 fogkefében. Ha aktiváljuk az alkalmazásban az „Overpressure Protection” funkciót, akkor megáll, ha túl erősen nyomjuk rá a fogunkra, és csak akkor indul újra, ha csökkentjük a nyomást. Ezzel megelőzhető, hogy az indokolatlanul nagy nyomás miatt megsértsük az ínyünket.

Azt kell mondanom, hogy az Oclean Z1 fogkefével már szinte élmény a fogmosás. A használata után hasonló érzésről tudok beszámolni, mint amikor a fogorvosi rendelőből kijövünk és a nyelvünkkel tapogatjuk a fogainkat. Tiszta, sima felületű fogak, sokkal jobban tisztít, mint egy manuális fogkefe.

Tartozékok, pótfej rendelés

Az a jó hír, hogy az Oclean nem akarja cserbenhagyni a vásárlóit, ugyanis minden fogkeféjükhöz ugyanolyan típusú fejet lehet használni. A gyártó azt ajánlja, hogy 2-3 havonta cseréljünk fejet, amit érdemes is megfogadni. A pótfejeket egyszerűen meglehet rendelni az Oclean webáruházából, érdemesebb egyszerre többet venni, és így jóidőre letudható a fogkefefej csere problémája. Az ára is bőven elfogadható, 1300-1500- Ft/db áron rendelhetünk hozzá pótfejet, attól függően, hogy 4db-os, vagy 6db-os csomagban vásároljuk meg.

Vélemény, értékelés

Az Oclean Z1 az a fogkefe, amit bátran megvehetsz, akár még akkor is, ha korábban soha nem használtál elektromos fogkefét. A dizájn mondhatni tökéletesre sikerült, nagyon jó minőségű a készülék, a borítása olyan szuper, hogy vizesen sem csúszkál a kézben. A kezelése végtelenül egyszerű, nincs felesleges kijelző, a 3 fokozatú LED visszajelző pont elég arra, hogy lássuk milyen fokozatban van a készülék. Nagyon alaposan és kíméletesen tisztítja a fogakat, már-már élmény a használata. A sörtéi pont elég puhák, ezáltal nem sérti fel az ínyünket. A fogkefefej cseréje sem okoz később sem problémát, univerzális mivolta révén hosszú ideig biztosított az ellátása. A hozzá tartozó applikációval magasabb szintre is emelheted a fogmosási technikád, személyre szóló tanácsokkal és számtalan üzemmóddal tökéletesítheted. Az a jó az egészben, hogy app nélkül is jól használható, ha nem akarsz vele bajlódni, akkor is fogod tudni használni.

Az ára alapján is jó választás, a cikk születésekor mindössze kb. 12000- Ft-ot kellett érte fizetni. Ebben az árban ugyan csak egy fejet kapunk, de ne felejtsük el, hogy egy okosfogkeféről van szó, amivel valóban megváltozik a fogmosási szokásunk. Ha jó fogkefét szeretnél, akkor jószívvel tudom ajánlani az Oclean Z1-et. Az igényes csomagolása annyira jól néz ki, hogy akár ajándékba is jó választás.

Rendelj Te is egy Oclean Z1 fogkefét

Az Oclean Z1 elektromos fogkefét az Oclean hivatalos webáruházából tudod megrendelni a lenti zöld gombra kattintva. Több csomagból választhatsz, rögtön rendelhetsz hozzá pótfejeket, vagy utazó tokot is. Az Oclean S1 fogkefe fertőtlenítőt külön kell a rendeléshez adnod, ennek az ára 30$ körül alakul, de az OCS1 kuponkód megadásával kapsz 7$ engedményt.

Az Oclean webáruházban választhatsz PayPal és bankkártyás fizetést is. A postázás ingyenes és az Oclean tájékoztatása szerint minden esetben vám- és adómentes.

Oclean Z1 elektromos fogkefe

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 36,00 $ + INGYEN szállítás

Kupon kód: OC10

Megrendelés

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .