2019 március 20.
Főoldal / Egyéb / Nem kérhet pénzt az RTL Klub a kábelszolgáltatóktól

Nem kérhet pénzt az RTL Klub a kábelszolgáltatóktól

Az új médiatörvény-tervezet szerint műsora továbbítása után nem kérhet pénzt az RTL Klub a kábeles cégektől, amíg analóg módon sugárzó kereskedelmi csatornának számít.

A friss médiatörvény-tervezet egyik passzusa azt mondja ki, hogy analóg módon sugárzó kereskedelmi csatorna nem kérhet díjat műsorai továbbításáért a kábelszolgáltatóktól, így az RTL Klub sem árulhatja pénzért a tartalmát. A csatorna 2012 januárjától viszont zöld utat kaphat, mert amint megszűnik az analóg sugárzás és a két kereskedelmi televízió is átáll a digitális sugárzásra, a díjszedést onnantól már nem tiltja a törvény.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a lapnak elmondta, csak most szembesültek vele, hogy egy ilyen pont is bekerült a törvénytervezetbe – de a díjszedés bevezetése egyelőre amúgy is lekerült a napirendről, a kábelszolgáltatókra kivetett válságadó miatt.

Szeptember óta tart a vita a piacvezető tévétársaság és kábelszolgáltatók közt: a kábeles cégek azt tették szóvá, hogy hátrányba kerültek volna, mivel ugyanaz az adás földfelszíni sugárzásban továbbra is elérhető lett volna ingyen is.

Forrás: [origo]

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?