2019 március 21.
Főoldal / Egyéb / Négy rádió hallgat el?
A Médiatanács elvette a Roxy Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, az adó már búcsúzik a hallgatóktól. Várhatóan a budapesti Sztár FM, a miskolci Rádió Eper és a pécsi Mediterrán Rádió is hamarosan befejezi a sugárzást. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a következő határozatot hozta 2010. november 10.-én:rn"A Médiatanács 602/2010. (XI. 10.) számú határozata a Roxy Rádió Kft. (Budapest 96,4 MHz) körzeti műsorszolgáltató műsorszolgáltatási szerződésének felmondása tárgyában:rnA Médiatanács a Roxy Rádió Kft. (Budapest 96,4 MHz) október 29-én érkezett beadványában foglaltakat elutasítva, a műsorszolgáltatóval kötött műsorszolgáltatási szerződést annak 6.1.5. pontja megszegése miatt, a 7.4.1.8. pontjára (bankgarancia nyújtási kötelezettség megszegése) tekintettel az Rttv. 112. § (1) bekezdés f) pontja alapján azonnali hatállyal felmondja."rnAhogy már korábban is beszámoltunk róla, a budapesti 96.4 Roxy Rádió hónapok óta tartozik a Médiahatóságnak (korábbi nevén: ORTT) és azóta sem fizetett, így várható volt a műsorszolgáltatási szerződés felmondása. Mivel a műsorszolgáltatási jogosultsággal együtt a rádióengedély is megszűnik, így várhatóan pár héten belül lekapcsolják a Roxy gellért-hegyi adóját a hatóság munkatársairnA Roxy Rádió hivatalos Facebook oldalán időközben egy - a rádió reklámblokkjaiban is hallható - videoüzenet jelent meg, melynek szövege a következő: "2010. december 31. - a 96.4 Roxy Rádió búcsúzik".rnNem először fordul elő ilyen a hazai rádiózás történetében, nemrég a RiseFM rádióengedélyét is bevonták tulajdonosviták miatt, pár éve pedig a debreceni, miskolci, majd a nyíregyházi Gold FM műsorszolgáltatási szerződését is felmondták, igaz mindhárom esetben hónapokig húzódott a tényleges lekapcsolás és hosszú ideig kalózként működött a rádió.

Négy rádió hallgat el?

Megszűnik a miskolci Rádió Eper isrnA kisközösségi rádió anyagi problémák miatt – szintén december 31-én – befejezi a sugárzást. A 2 éve indult adó közleménye szerint “lufi cunamival” búcsúznak a hallgatóktól egy év- és adászáró buli keretein belül.rnA Rádió Eper egy kisközösségi rádió volt, melynek adása a város kis területén szólt csak jó minőségben. Gyakorlatilag ez a zavaros frekvencia vezetett a megszűnésükhöz is.

Ezek (voltak) az igazi zenék?rnÉrtesüléseink szerint ugyanezen a napon várhatóan elhallgat a budapesti Sztár FM is. Bár jelenleg erre vonatkozóan nem kaptunk megerősítést, valószínűsíthető, hogy a februárig tartó műsorszolgáltatási engedély ellenére már ez év végén megszűnik a 102.1 MHz-en fogható rádió. Erre utal a UPC kábeltelevíziós szolgáltató általános szerződési feltételeinek 2011. január 1-től hatályos módosítása is, melyben a következő olvasható: “Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2011. január 1.-től a Sztár FM a rádió megszűnése miatt kikerül csatornakiosztásunkból.”rnA Sztár FM-et tavaly óta egyébként részben a kaposvári székhelyű N-Joy Média üzemelteti. A megszűnés a közelmúltban átpozicionált miskolci Sztár FM-et nem érinti.

A Mediterránnak is annyi?rnBár erről még nem született döntés, valószínűsíthetó, hogy a – jelenleg szintén az N-Joy Média által üzemeltetett – pécsi Mediterrán Rádió is lehúzhatja a rolót, ugyanis a következő napirendi pont jelent meg a Médiatanács weboldalán a holnapi ülésüket illetően:rn”918/2010. A Mediterrán Rádió Kft. (Pécs 101,2 MHz) részletfizetési kérelme, valamint a műsorszolgáltatási szerződésének felmondása a szerződést biztosító bankgarancia nyújtásának elmulasztása miatt (sürgősséggel tárgyalandó)”rnAz N-Joy Média tagrádióinak száma a két rádió megszűnésével azonban nem változik, ugyanis a közelmúltban átvették a tatabányai és egri Gold FM rádiók üzemeltetését is. A 102.5 és 106.9 MHz-en fogható rádiókon ismét szól a – műsorvezetők személyéből ítélve – Kaposváron készülő műsor, több hónap kihagyás után. Az adás az interneten is hallgatható: Eger, Tatabánya.

Ennyi nem elégrnA közeljövőben egyébként még több rádió szűnhet meg, ugyanis közel száz, jelenleg is használatban lévő “sávot” pályáztat újra jövőre a Médiatanács, és sok rádió esetében a korábbi évek szabálytalan működése miatt nem sok esélyük lesz újra használatba venni a frekvenciájukat.

Radiosite.hu

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?