banner

MinDig TV-sek és MinDig TV Extra előfizetők figyelem!

Április 15-én újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása. A MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, március és augusztus között tíz ütemben zajlik. A negyedik átállás ennek megfelelően a Délkelet-Magyarországot, a Dél-Alföld régióját érinti.

banner

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban április 15-én éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A folyamat délkelet-magyarországi régióban várható. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők.

Hogyan zajlik a folyamat és miként érinti ez a MinDig TV Extra előfizetőket?

A MinDig TV Extra előfizetők az alábbi körzetekben érintettek: Battonya, Békéscsaba, Csávoly, Kecskemét, Kiskőrös, Szeged, Szentes.

Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi egy HEVC kódolásra történő átállás.

Április 15-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A MinDig TV Extra előfizetők a technológiaváltás következő lépéséig (tehát a HEVC kódolás bevezetéséig) ugyan változatlanul nézhetik a már megszokott szolgáltatást, de a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, így a HEVC kódolásra történő átállás során már zavartalanul elérik a MinDig TV Extra adásait!

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik!

Hogyan érinti az átállás újabb üteme a MinDig TV nézőket?

A MinDig TV nézők az alábbi körzetekben érintettek: Battonya, Békéscsaba, Kecskemét, Szeged, Szentes.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás.

Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.

A munkák végzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

Ezt olvastad már?

Megújul a mindigTV

Megújul a százezrek szórakozását biztosító mindigTV-család

Novembertől új arculattal jelentkezik a márka. Ezentúl a mindigTV mellett, a MinDig TV Extrát felváltó …

4 hozzászólás

 1. Üdv Lala!
  Különböző okok miatt nem jelentkeztem az utóbbi időben. Az eltelt időszakban volt kinn szerelő, mint írtam már.Semminek nem eredménye. A változás annyi, hogy ez a második beltéri kerül fordul s lefagy.
  Írtam az Antenna Hungáriának is s ennek eredménye az lett, hogy mérőkocsi jött ki.Ők is megnézték benn nálunk a vételt.Még át is tettem egy a másik tv-re is, hogy lássák nem a tv-nél van hiba.Utána kivitték a beltérit a mérőkocsiba s ott is kockásodott a kép. Erről én nem kaptam semmilyen eredményt, mivel ez pénteki nap volt s azt mondták hétfőn értékelik ki. Azóta írtam már a mindig tv-nek, hogy ha lehetséges az eredményről tájékoztassanak vagy két mondatban, mert közbe nekem el kellett egy hétre mennem.Most várakozok. Persze lehet, hogy ez felejtős lesz, mert kértem a szolgáltatás megszüntetését,ha nem tudják megfelelő minőségben biztosítani a szolgáltatást. Ezt elfogadták s visszautalják a befizetett összeg hátralévő részét. Most majd más felé nézek szét. Legjobb az lenne, ha az Invitelnél találnák megfelelő kábelt, mert az internet s telefon is náluk van. Sajnos az itteni csomagban nincs HD csatornájuk s még zajlik a DIGI és Invitel kapcsolat kiépülése.
  Röviden ennyi azaz van még mit intézgetni, átrágva a dolgokat.

 2. Sajnálatos, hogy ilyen körülményeket kell megélnünk a MinDig TV kapcsán. Az új küldött beltéri nem igazán teljesít megfelelően. Nem jó a hang, mert a Tv+beltéri 200%-ból min. 80%-on kell legyen,hogy érthető és megfelelően hallható legyen. 79% és 83% jelszint ,valamint 100% jelminőség mellett kockásodik és összetörik a kép. A csatorna száma nem látható, mert a kép szélén csak a fele látszik a számnak teljesen mindegy,hogy hova van állítva ( Auto, teljesképernyő,stb) A hangolás futtatása közben egy-egy csatorna hangja hallható. Áramkimaradás után a visszakapcsolódáskor bekapcsolva marad a beltéri mindaddig míg ki nem kapcsolod.
  Nálam már kétszer járt szerelő , a beltéri ki lett cserélve, de ez már egyszer le is fagyott pedig csak két napja használom. Nem minősítem ezt a választást. Majd változtatnak a programozáson. A távirányítóval is óvatosan kell bánni.mert ha 2-3 mp-el tovább van a gombon az újad,már kapcsolgat. Ez a XXI.sz MinDig TV szolgáltatása s még kb.1800.-Ft/hó amit fizetsz érte.

  • Szia!

   Saját beltérin nem gondolkoztál? Egy Amiko Impulse (kb. 14000- Ft) is jobb választás, mint a szolgáltatói.
   https://antennacentrum.hu/Foldi-digitalis-dvbt-vevo/amiko_impulse_t2c_h265

   Üdv.: Lala

  • Üdv Lala!
   Igen régen jelentkeztem be az oldalra. Ettől függetlenül szoktam olvasgatni, ha nem is írok.Most csupán azért írtam fel, mert ez bizonyára sok embert érint.
   A kapott beltérit a régi helyett adták s nem kellett érte fizetni, mert a szolgáltató technológiai váltást végzett. Ezt Ők eldöntötték. Minket senki nem kérdezett. Magyarul hozzánk vágták eszi nem eszi, nem kap mást Ezután nem sok lehetősége marad az embernek. Vagy veszel egy komolyabb beltérit,vagy szolgáltatót váltasz.
   Ha már választás elé állítanak,akkor inkább szolgáltatót váltok,mert akkor nem kell kültéri antenna,nem kell másik beltérire beruháznom,hanem beköttetem a kábelt. A 7-ik X-en túl, már nem könnyen mászkál az ember a tetőn, ha valami gond van. A kábelen meg csak tudok 105 csatornából számomra megfelelőt választani. No meg a műholdas DIGI még megvan s az jó a másik készüléken.
   Röviden ennyi. Látom az oldal szépen kialakult. Ezért is szoktam időnként nézelődni, pedig abba akartad hagyni . Kár lett volna. Minden jót s minél nagyobb látogatottságot az oldalhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .