2019 március 22.
Főoldal / Egyéb / Meredek lejtőn a DIGI műholdas platformja
Az elmúlt évben jelentősen veszített piaci befolyásából a kedvező áron kínált szolgáltatásairól híres DIGI műholdas platformja. Az ügyfelek jelentős részét a Magyar Telekom szívta el, nem csak a román érdekeltségű cégtől, hanem a UPC-től is. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss gyorsjelentésének tanúsága szerint idén nyár végén tovább folytatódott az a trend, mely a műsorszóró piac, azon belül is elsősorban a vezeték nélküli szolgáltatások (ide tartozik gyakorlatilag az összes műholdas szolgáltatás - hazánkban négy ilyen működik) piaca. A statisztikák azt mutatják, hogy a vezeték nélküli platformokban még mindig komoly növekedési potenciál rejtőzik, ezzel együtt az erőviszonyok változását tekintve a többi szolgáltató számára rossz hír, hogy nyomasztó fölénybe kerülhet a Magyar Telekom, mely az elmúlt esztendőben valósággal letarolta a piacot a T-Home Sat TV szolgáltatással. A Magyar Telekom előretörésének kétségtelenül legnagyobb vesztese a román tulajdonosi háttérrel rendelkező DIGI, mely eleinte azzal vívott ki magának komoly népszerűséget, hogy szolgáltatásait rendkívül kedvező áron kínálta ügyfeleinek. A vezetékes és vezeték nélküli piacon egyaránt jelen lévő cég ugyan a teljes műsorszolgáltatói szegmenst nézve tavaly augusztushoz képest 23,9 százalékról 24,4 százalékra tudta növelni részesedését, időközben a Magyar Telekom is megerősödött: 19,2 százalékról 25 százalékra - vagyis a teljes tévépiac negyede a német tulajdonú szolgáltató kezébe került.rnAz erőviszonyok látványosan változtak a vezeték nélküli szolgáltatások piacán, ahol tavaly augusztusban valamivel több mint 730 ezer előfizetőt tartottak nyilván, szemben az idei 808 ezerrel. A piac növekedése mellett a DIGI egy év alatt több mint harmincezer ügyfelet veszített, így részesedése csaknem tíz százalékkal, 54,3-ról 44,6 százalékra zuhant, miközben a Magyar Telekom sokat erősödött: a T-Home Sat TV előfizetők száma ez idő alatt több mint a duplájára nőtt, a cég ezzel 15,3-ről 29,1 százalékra növelte befolyását. A Magyar Telekomnak a hatóság statisztikái szerint jelenleg nagyjából 235 ezer műholdas ügyfele van.

Meredek lejtőn a DIGI műholdas platformja

A cég elsősorban a csomagolt szolgáltatásoknak, valamint a megfelelő beárazásnak köszönheti a Sat TV sikerét: a Magyar Telekom a kezdettől fogva nem mint prémiumszolgáltatásra, hanem mint egy gyakorlatilag bárki számára elérhető (mind földrajzilag, mind anyagi lehetőségeket nézve) tévés platformként tekint a műholdas rendszere. A szolgáltató ezzel a stratégiával nem csak a DIGI-től, hanem a vezeték nélküli piac harmadik helyére visszaszorult UPC-től is sikeresen csábított át ügyfeleket (a UPC jelenleg közel 177 ezer műholdas szerződéssel rendelkezik, ezzel a piac nagyjából 22 százalékát tartja kézben).

Az NMHH gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között – valamennyi szolgáltatást figyelembe véve – ettől függetlenül továbbra is a UPC a piacvezető, a júliusi 30,4 százalék után augusztus végén 30,2 százalékos piaci résszel. A Magyar Telekom ezzel együtt eltökélt, hogy belátható időn belül vezető szolgáltatóvá váljék a teljes tévépiacon – Christopher Mattheisen, a cég első embere egy szeptemberi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a várakozásaik szerint ez egy, másfél éven belül bekövetkezhet.

Forrás: hwsw

Beküldte: rebeka123

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

15 hozzászólás

 1. Ez megint egy sima Digi lejárató cikk, érdekes mód csak a T-home van előnyösen feltüntetve… elképzelhetőnek tartom, hogy a T-home fizette/rendelte meg.

 2. Ebben én is 100százalékban biztos vagyok! X(

 3. Engem nem érdekel a telekom, egy igazi sportőrült számára nem lehet kérdéses, hogy a digi előfizetők táborát erősíti.rnÉn kimondottan elégedett vagyok vele a digimini csomag kiválóan megfelel nekem remélem marad minden így.

 4. Szerintem senki nem járatja le a digit .Csak a másik két szolgáltatót szolgáltatása minőségben sokkal jobb mint a digi műholdas szolgáltatása. Tartalmilag viszont a csatorna kiosztása viszont sokkal jobb mert vannak csatornák amiért mások külön díj elenébe nézhetők.A diginek digitálisan kellene fejlődnie .de majd talán egyszer meglépik ezt is.

 5. Pedig szerintem is egy szokásos lejárató cikk, de úgy látom, hogy már nem vándorolnak annyira sokan át, csak épp azt nem olvasom a cikkben, hogy a Digi is pozitívan zárta az augusztust, és különben is “…a Magyar Telekom a kezdettől fogva nem mint prémiumszolgáltatásra, hanem mint egy gyakorlatilag bárki számára elérhető (mind földrajzilag, mind anyagi lehetőségeket nézve) tévés platformként tekint a műholdas rendszere…” Ez nem igaz a Digire és a UPC-re is?! :-@

 6. “A másik két szolgáltató minőségben jobb” Nekem 4éve van digi műholdas,nem láttam sem UPC,sem T-sat os adást.Hol lehet ezeket kipróbálni,”tesztelni”?A T-sat, a dupla,és tripla kedvezménnyel szerez egyre több előfizetőt ez biztos.Nekem tökéletesen megfelel a digi.

 7. Érdekes, mert az én nagyimat is állandóan a T-sek zaklatják, hogy mennyire olcsó a Sat TV, csak azt nem teszik hozzá, hogy Tripla kedvezménnyel lenne annyi, amennyi. És ez már nem első eset, hogy őt is megkeresik, persze ilyenkor mindig le akarja mondani a DigiMinit, mert a T alapcsomagja “olcsóbb” (ha van hozzá net és telefon is)…

 8. A T-sat rábeszélős marketinget folytat. rnItt a cégnél a házban lakik egy idős, csípőficamos néni. Megkért, hogy nézzem már meg a TV-jét, mert nem megy rajta semmi. Felmegyek hozzá és látom, hogy ott egy T-s IPTV box, egy router meg egy 20 éves ITT NOKIA tévé. rnKérdezem, hogy ez mit keres itt, ő szeretett volna ilyet? Mondta, hogy nem csak jöttek hozzá a T-home-tól és rádumálták, hogy ez milyen jó lesz neki, ő meg elhitte.rnKértem tőle egy havi számlát, hogy megnézzem mennyit fizet, valami 5000-Ft volt csak a TV, DE a számlán volt egy 1000-Ft-os PVR opció is, kérdezem a nénit, hogy megszokta-e állítani, vagy visszaszokta-e tekerni az adást, természetesen azt sem tudta, hogy miről beszélek neki…!rnMost megbeszéltem vele, hogy megvárjuk a hűség leteltét, mert nagyon sokat kellene fizetni, ha most felbontanánk a szerződést és segítek neki olcsóbbra előfizetni (UPC itt a házban, az analóg kábelTV-t most 2000-Ft-ért adja).rnIlyet azért sem a UPC, sem a Digi nem csinál.

 9. Ja és akkor még itt van a földgáz,villamos áram,amit a T-értékesít,bár még nem mindenhol!Telefon,net,tv,gáz,áram,mi jön még?Így szerez egyre több előfizetőt.

 10. Együtt tényleg olcsóbbak a szolgáltatások, csak nem mindenkinek elérhető minden az adott helyen.rnNekem pl. van Digi kábel, Digi NET, Digi telefon fél évig 3000-Ft-ért, fél évig meg 5000-Ft-ért, ennyit bőven megér, jobbat nehéz találni, ráadásul úgy hogy eszméletlen olcsó a telefon is, mobil hívás pl. 25-Ft, olcsóbb, mint a mobilomról.rnDe ez is csak bizonyos helyeken érhető el.

 11. sziasztok!

  mekkora igazatok van a thome céggel kapcs! szemét számito zsidócigány banda. az öregeket megvezetik, az asszony nagyiját is felhivták minap és ajánlottak tányéros tvt 1700ért asszem…de csak akkor,ha tripla kedvezmény van! Tökölön nem elérhető!rnátvettem a telefont a mamátol és elkezdtem é beszélni az ügyintézőcsajjal, nekem már nem rizsázott, mert elküldtem a busba és kértem,h még1x ne merjék felhivni az öregnénit,mert nem ért hozzá…ergo 1-2 szép szoval 1ből belehet szédíteni!rnitt nálunk is azvolt a szitu,hogy hetek ota leakarta mondani a digis müholdas előfizuját,mert ugye kb 3x 4x hivták már a thomitól a szép ajánlatokkal!

 12. Nálunk, 5600-lakosú község,kivan építve a kábel tv hálózat de még aszt sem tudni ki üzemelteti,még csak nem is hirdeti magát!Így marad a műholdas tv.Meg a T csomagjai.Én nem bánnám ha lenne Digi kábel,vagy Upc.De nincs,és látom hogy egyre szaporodnak a Tés tányérok és aszt mondják a tulajok hogy a “csomag kedvezmények” miatt.

 13. Akkor megéri, ha van mellé interneted és telefonod is tőlük, de ha nincs, akkor már a UPC is olcsóbb, a digi-ről nem is beszélve.

 14. Nem beszélve az előfizetőnek felróható okokból történő kiszállásról és javításról. Na az nem az olcsó kategória! >:)

 15. Számokat tekintve nincs alátámasztva ez a meredek lejtő…Hatásvadász cím, semmi ésszerű alátámasztással.

Vélemény, hozzászólás?