banner
Melyik TV okosítót vegyem? Érvek-ellenérvek

Melyik TV okosítót vegyem? Érvek, ellenérvek

Ebben a cikkben az Android TV box, vagy más néven Android TV okosító vásárlásához igyekszünk segítséget nyújtani. Az Android TV Box-ok viszonylag nagy kínálatából nehéz kiválasztani a megfelelőt, éppen ezért a lenti ajánlóban az elmúlt időszak tapasztalatait alapul véve gyűjtöttük össze az ajánlott készülékeket, amikkel nagy valószínűséggel elégedett leszel.

Mi is az az Android TV Okosító?

Az Android TV Box, vagy más néven Android TV okosító gyakorlatilag egy kicsi célszámítógép, amin – mint az a nevéből is látszik – rendszerint Android operációs rendszer fut, és a segítségével nagyobb tudással ruházhatjuk fel a tévékészülékünket. A manapság kapható okostévék rendszere néha idegesítően lassú, lassan nyílnak meg a menük, lassan tölti be a filmet, hálózatra is csak döcögve megy fel, és a legfontosabb, hogy közel sem olyan nagy az alkalmazás kínálatuk, mint ahogy azt a gyártók állítják. Ezeken is nagyot javíthatunk egy TV okosító használatával, hiszen a TV-k rendszerétől jóval gyorsabb hardvert kapunk, modelltől függően pedig hatalmas alkalmazás kínálatot érhetünk el, a TV-t a továbbiakban pedig csak megjelenítőnek használjuk.

Az Android TV Box-ok nagyon jól használhatók média/videó lejátszóként, ráköthetjük a belső hálózatunkra, ahol akár NAS meghajtóról is képesek a filmeket, képeket, zenéket lejátszani. Ezen túlmenően a Play áruházból számos alkalmazást telepíthetünk rá, olyanokat mint pl. IPTV app (magyart is), internetes rádiókat is hallgathatunk rajta, de akár játékokkal is eltölthetjük a szabadidőnket. A Chrome böngészővel pedig akár internetezhetünk is a tévén.

Android TV okosítón lévő alkalmazások

Mire is használható egy Android TV Okosító?

Az Android TV okosítók TV nézésre is alkalmasak, számos szolgáltató biztosít interneten keresztül is elérhető TV csatornákat, van ahol néhány adó ingyenesen is elérhető, a nagy részük viszont TV előfizetéshez kötött. Ilyen alkalmazások például a következők:

 • Vodafone TV (korábban: Horizon GO)
 • Telenor MyTv
 • Digi Online
 • Tarr MobilTV
 • mindigTV GO
 • Telekom TV GO

Megjegyzés: A Telekom TV GO legfrissebb verziója sajnos már nem futtatható az Android TV okosítókon, a szolgáltató teljesen megszüntette ennek a lehetőségét. Ígéret van a hivatalos Android TV applikáció megjelenésére, de pontos megjelenési dátum még nincs hozzá.

A fentieken kívül használhatunk különböző ingyenes és fizetős streaming szolgáltatásokat. Ezek annyiban különböznek az előzőleg felsorolt TV szolgáltatókétól, hogy itt nem a TV csatorna aktuális műsorát látjuk, hanem egy videótárból tudjuk kiválasztani a nekünk szimpatikus műsort / filmet és azt bármikor megnézhetjük. Vannak ingyenes, részlegesen ingyenes és előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatások. A legnépszerűbb szolgáltatók az alábbiak:

 • Netflix
 • HBO MAX
 • Disney+
 • Youtube
 • Amazon Prime Video
 • Apple TV+
 • RTL Most

A felhasználás módjai szinte korlátlanok, csak a Play Áruház kínálata és a készülék memóriája szabhat határt.

Android TV Box-on játszani is lehet

Melyik Android TV okosítót válasszam?

A webáruházak kínálatában hatalmas választékok találunk Android TV okosító készülékekben, vannak egészen új típusok, de már a belépőkategóriában is kilehet fogni nagyon jó modelleket. A legfontosabb, hogy már a vásárlás előtt döntsük el, hogy elsődlegesen mire is szeretnénk használni a készüléket, és csak ezt követően válasszunk. Például, ha veszünk egy 2GB memóriával rendelkező modellt, ami videózásra bőven elegendő, de később már játszani is szeretnénk vele, akkor bizony kevés lehet ez a memória mennyiség, későbbi bővítésre pedig nem lesz lehetőségünk.

Az operációs rendszer minden esetben Android, azonban ez két külön ágra bontható, az egyik az Android OS, a másik pedig az Android TV rendszer. Az Android TV egy zártabb rendszer, kifejezetten TV-n való használatra szánt alkalmazásokkal, míg az Android OS rendszerű készülékekre – a TV-re szánt alkalmazások mellett – olyan applikációk is elérhetőek a Play Áruházban, amik nem kifejezetten TV-n való használatra lettek tervezve. Tehát az Android TV inkább azoknak való, akik az egyszerűbb használatot részesítik előnyben, az Android OS pedig azoknak javasolt, akik szeretnek néha új dolgokat is kipróbálni, de nem riadnak vissza, ha az egér kurzort is kell mozgatni a távirányítóval, vagy egérrel.

A Netflix használata TV okosító -val

Netflix a TV készüléken TV box használatával

Gyakori probléma, hogy a Netflix nem működik a TV okosítón, vagy csak nagyon alacsony felbontáson nézhetők a rajta keresztül érkező filmek. Ennek az az oka, hogy kétféle Netflix alkalmazás található a Google Play Áruházban. Van egy ami a mobilkészülékekre készült, és egy másik, amit a TV képernyőjén távirányítóval való használatra terveztek.

A mobil app elődlegesen telefonokra, tabletekre van optimalizálva, érintéssel jól vezérelhető, a megjelenített kép felbontása pedig az adott készülék kijelzőjétől függ. A telefonos alkalmazás gyakorlatilag mindenre telepíthető, ami Android, de TV okosítók esetében csak az SD felbontást fogja támogatni. Ezen kívül a használatához kell az egér kurzort is mozgatni, erre pl. használhatunk légegeres távirányítót.

A Netflix TV-re optimalizált alkalmazása ezzel szemben kifejezetten TV képernyőn való használatra van kitalálva. A távirányító kurzorgombjaival is kényelmesen vezérelhetjük, valamint a felbontása akár 4K UHD is lehet. A hátránya, hogy a Netflix csak azokon a készülékeken engedi a TV alkalmazás használatát, amire megvásárolta a gyártó a Netflix-től a hozzá tartozó licenszet. Feltelepíteni bármire fel lehet, de licensz hiányában nem fog elindulni.

Melyik TV okosítókon működik a TV-s Netflix alkalmazás?

Azokon a TV okosítókon, amik rendelkeznek hivatalos TV-s Netflix licensszel, a készülék gyártója általában kiemelt helyen hirdeti ezt az információt. Feltünteti a dobozán és a leírásokban is szokott szerepelni. Amennyiben viszont sehol nem kerül megemlítésre a Netflix megléte, de még csak egy kép sincs róla, akkor kezdhetünk gyanakodni, hogy nem fog rajta működni (a mobilos verziót általában ezekre a készülékekre is feltehetjük). További feltétel, hogy csak az eredeti Android TV (ATV) rendszerű készülékeken futhat a Netflix TV app, így az Android OS felülettel rendelkező készülékeken is biztosak lehetünk, hogy nem lesz Netflix 4K.

Azon TV okosítók listája, amin biztosan van Netflix 4K is:

Hardveres kritériumok, amikre érdemes figyelni

Processzor

További fontos szempont a TV Box hardver tulajdonságai, a processzor, a memória és a tárhely mérete. Processzorból a három legnépszerűbb gyártó az Amlogic, a Rockchip, és az Allwinner. Mindhárom processzornak vannak előnyei és hátrányai is, de ha csak a gyári Android rendszert akarjuk használni, akkor bármelyik jó választás lehet. Én személy szerint inkább az Amlogic processzorral rendelkező TV Box-ok felé hajlok, ez a legnagyobb gyártó, valamint megbízható lapkákat állítanak elő, és nem utolsósorban ezeken a készülékeken futtatható a CoreELEC rendszer is.

Memória

A memória méretét is körültekintően válasszuk meg, mert későbbi bővítésre nincs lehetőség. A belépőszinten 1GB az alap memória, ez elég lehet videózni, de, ha játszani is akarunk, akkor gyorsan elfogyhat. Árban csak kis különbség van a 2-3 esetleg 4GB-os modellek között, és így már lesz tartalék a komolyabb alkalmazások számára is (én minimum 2GB-ot javaslok).

Tárhely

A háttértár szintén fontos szempont, ide kerülnek a telepített alkalmazások és azok adatai, 16GB alatt már nem érdemes gondolkozni, mert gyorsan megtelik ám a tárhely, észre sem vesszük és jön a figyelmeztetés (tapasztalatból mondom). Árban itt már jelentősebbek az eltérések a 32 esetleg a 64GB-os verziók között (én min. 16GB-ot javaslok). A tárhelyet tudjuk bővíteni SD kártyával, de erre nem minden alkalmazás fog települni, sok csak a belső memóriát szereti a gyorsasága miatt.

4K felbontás a TV okosítón

Felszereltség, integrált vezérlők

A box-ok kiépítése, felszereltsége is befolyásoló tényező a választás során, döntsük el már az elején, hogy mit szeretnénk bele. Bluetooth-ra van szükségünk és Wifi-re? Milyen WiFi legyen benne, csak 2,4GHz, vagy dualband? Az 5GHz-es Wifi kisebb lefedettségű, de sokkal gyorsabb, 4K filmek lejátszásánál hasznos lehet. USB csatlakozóból mennyit szeretnénk, elég 2db, vagy 4db kellene, kell USB 3.0, vagy elegendő a 2.0? A TV okosítót LAN kábellel kötjük a hálózatra? Milyen sebességű csatlakozó kell rá, normál 10/100-as, vagy inkább legyen gigabites? A HDMI csatlakozó már nem kérdés, az minden TV Box-on van, de analóg csatlakozóra is szükségünk van a régi tévékhez? Házimozihoz akarjuk csatlakoztatni? Van rajta optikai kimenet? Milyen távirányítót szeretnénk? Elég az alap modell, vagy hangvezérlős, esetleg légegerest szeretnénk? Sok lényeges kérdés, amiket mindenképp döntsünk el már az elején és sokkal egyszerűbb lesz a választás.

Légegér, avagy Air Mouse

A légegér alaptartozékként ritka és elég drága is, de jó hír, hogy kiegészítőként bármikor tudunk ilyet venni, ráadásul az áraik sem magasak. Én leginkább egy NoName G10s típusú légegeret használok, megvagyok vele elégedve, hasonlót adnak néhány box-hoz is. De van itthon egy másik, kicsit komolyabb WeChip V2 típusú légegeres távirányítóm is, ezen már teljes billentyűzet is található és akkumulátor van benne, így nem kell elemeket cserélgetni, ha lemerül csak elegendő USB-n keresztül feltölteni. A WeChip V1 és V2 között a legnagyobb különbség, hogy a V2-őn már tapipad is van(meg persze a kinézete is más kicsit). A lenti linkekről rendelhetsz te is egyet:

Ajánlott légegeres távirányítók:

Az ajánlott TV Okosítók

Az alábbi Android TV okosító készülékeket gyűjtöttem össze, amiket megvásárlásra érdemesnek gondoltam. Az árak a cikk létrejöttekor épp aktuális eladási árak, az éppen futó akciók miatt ezek változhatnak. Az USD-ben (USA dollár) megadott árakat az ingadozó árfolyamok miatt nem váltottam át forintra. Továbbra is érdemes USD-ben fizetni és a váltást a bankunkra bízni, a Banggood-nál erre külön kell figyelni, mert folyamatosan vissza váltja forintra az árakat, ne hagyjuk neki!

Kínai raktárból való megrendelés esetén feltétlenül az EU Priority Line szállítási módot válaszd, ezzel gyorsan és vámmentesen fogod megkapni a csomagod (a Banggood-nál minden szállítási mód vámmentes). Azonban, ha van rá lehetőség, akkor érdemesebb EU raktárból megrendelni a készüléket, a szállítási idő sokkal rövidebb és már a vámolással sem kell foglalkozni.

Amazon Fire TV Stick 4K és 4K MAX

Jó vétel!

Az Amazon Fire TV Stick 4K és 4K MAX TV okosító jelenleg az egyik legjobb választás, ha stabil és megbízható készüléket keresel. Stick kialakítású, így külső USB tároló csak kiegészítő átalakítóval csatlakoztatható hozzá. Leginkább streamingre ajánlott, a nagy szolgáltatók közül minden app elérhető rá, annyi kellemetlenséggel, hogy az HBO MAX csak külső forrásból telepíthető rá (leírások és videók vannak róla a neten). A sima 4K és a 4K Max között csak néhány apróbb különbség van, a tudásuk szinte megegyezik. A Max verzióban már WiFi6 van és 0,5GB memóriával többet tartalmaz, mint a sima 4K. Hazánkban sajnos hivatalos forrásból csak nehezen beszerezhető, de javaslom az Árukereső és a Jófogás oldakat. A sima 4K verziót a következő néven keresd: Amazon Fire TV Stick 4K 2021, fontos, hogy a 4K és a 2021 is benne legyen a nevében, mert vannak belőle régebbi (gyengébb) változatok is. Amennyiben az Amazonról is megtudod rendelni, akkor az ára kicsit olcsóbb lesz, mint itthon.

A kisebbik 4K változatot teszteltük…

Amazon Fire TV Stick 4K 2021 Teszt

 • 4 magos ARM Cortex-A53 1,7GHz
 • 1,5GB ill. 2GB RAM
 • 8GB tárhely
 • IMG PowerVR GE8300 650MHz
 • Android – Egyedi felülettel
 • Dolby Vision, HDR 10, HDR10+, HLG, H.265, H.264, VP9
 • 4K: Wi-Fi5 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz); 4K Max: Wi-Fi6 802.11ax (2.4 GHz / 5 GHz)
 • Bluetooth 5.0 + LE
 • HDMI, micro USB (táp + OTG)

Ára: kb.: 20-25.000.- Ft, hazai forrásból

Jófogás.hu

Xiaomi TV Stick 4K

Kiemelt készülék!

A Xiaomi legújabb TV okosítója, amely Stick formátumú, de immár teljes 4K felbontást támogat. A hardver megfelelő sebességű, de jelentős megújulás ezúttal is elmaradt a korábbi készülékekhez képest. A memória 2GB lett, de a tárhely még mindig csak a csekélyke 8GB méretű maradt. Ez is egy olyan készülék, hogy kivesszük a dobozból és azonnal használhatjuk is. Android TV operációsrendszer működik rajta, és megvan benne minden licensz a Netflix, az HBO Max és a Disney+ korlátozások nélküli használatához. Stabil, megbízható készülék, amely továbbra is az egyszerű és kényelmes használatot helyezi az előtérbe.

Ha olyan készüléket keresel, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is, akkor ez lesz a te TV okosítód!

A tesztet itt olvashatod róla

Xiaomi TV Stick 4k TV okosító

 • 4 magos ARM Cortex-A35 processzor
 • 2GB RAM
 • 8GB tárhely
 • ARM Mali-G31 MP2 GPU
 • Android 11 – Android TV OS
 • Dolby Vision, DTS HD, Dolby Atmos
 • Wi-Fi 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz)
 • Bluetooth 5.2
 • USB Type-C

 Kuponos ár: 16112- Ft

Kupon: AE358D7611F1

Vásárlás

 

Realme 4K Google TV Stick

Kiemelt készülék!

Az egyik legújabb Stick formátumú TV okosító immár szintén a legfrissebb Google TV rendszerrel. A háttérben Android 11 rendszer dolgozik a nagyon jó sebességű hardveren. Mint a többi stick formátumú TV okosítónál a Relame TV-nél sincs végtelen memóriánk, de általános használatra több, mint elegendő. Ezen a készüléken minden működik, van Netflix 4K is, megy az HBO Max és a Disney+ is. Telepíthető rá az Amazon Prime Video és Apple TV+ applikáció is. Offline lejátszáshoz van Kodi és VLC Player is, meg még sok minden más… A legelterjedtem h.264 és h.265 HEVC kodekek mellet már támogatja a legújabb AV1 formátumot is. Kétségtelen előnye a Google TV felület, ami rajta kívül csak a gyári készüléken érhető el, ami majdnem ennek a duplájába kerül. Egyszerűen használható készülék, sok lehetőséggel, csak kicsomagolod és már működik is.

Ha olyan készüléket keresel, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is, akkor ez lesz a te TV okosítód!

A részletes tesztet itt találod.

Realme 4K Smart Google TV Stick Teszt

 • Amlogic S905Y4 4magos ARM Cortex-A35 @ 2GHz
 • 2GB RAM
 • 8GB háttértár
 • Mali G31 MP2 GPU
 • Android 11
 • Google TV rendszer
 • WiFi5 (802.11 a/b/g/n/ac) 2.4GHz, 5GHz
 • AV1, h.265 HEVC, h.264 hardveres dekódolás
 • HDR10+, HLG 4K támogatás
 • Hangvezérlős, Bluetooth távirányító

 Kuponos ár: 47,99$ ~ 17.300.-Ft
Kínai raktárból rendelhető, de vám- és áfamentesen fog megérkezni (a szállítás tesztelve)

Kupon: DIGIPORTAL vagy PORTAL10

Vásárlás

 

Mecool KM2 Plus Android TV Box

Vadi új TV okosító a Mecool műhelyéből. Immár a jelenlegi legfrissebb Amlogic S905X4 CPU hajtja, a memória maradt továbbra is 2GB, de a tárhely megduplázódott az elődhöz képest, immár 16GB-al gazdálkodhatunk. Az operációsrendszer Android 11 ebből is a TV képernyőjére optimalizált verziót kapjuk meg hivatalos Google támogatással. A legfontosabb tulajdonsága pedig, hogy Netflix 4K támogatással is rendelkezik, fut rajta az eredeti Netflix TV applikáció is. Ezeken kívül tudja a Chromecast-et is és hangutasításokat is fogad. A Netflix 4K és HD mellett használható az HBO Max és a Disney+ TV-re való appja is, de van Kodi és VLC is.

Ha olyan készüléket keresel, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is, akkor ez lesz a te TV okosítód!

MECOOL KM2 PLUS Netflix Certified Android TV 11 4K TV BOX

 

 • Amlogic S905X4-B négy magos Cortex-A55 , 2.0GHz
 • ARM Mail-G31 MP2 GPU
 • Felbontás 2160p 4K UHD
 • 2GB DDR4 RAM
 • 16 GB eMMC háttértár
 • SD kártyaolvasó
 • Analóg AV kimenet
 • Android 11 ATV
 • IEEE 802.11 b/g/n/ac, 2.4G & 5.8GHz, 2T2R
 • 100 MBit/s LAN
 • 1X USB 2.0
 • 1X USB 3.0
 • Bluetooth 5.0
 • Optikai audio kimenet

 

Akciós ár: 75,99 $
Kínai raktárból rendelhető, de az ingyenes EU Priority Line szállítással vám- és áfamentesen fog megérkezni.

Kupon:

Vásárlás

Mecool KM7

Szintén egy új versenyző a TV Box-ok között, szuper felszereltséggel, viszont a Netflix csak alap felbontáson használható rajta. Ellenben van HBO Max és Disney+ is, mindez hivatalos Google által tanúsított Android TV operációsrendszerrel. A Netflix licensz hiányának köszönhetően jóval kedvezőbb ár címkét kapott, de a hardveres tudása továbbra is kiemelkedő. A készülék motorja az új Amlogic S905Y4 CPU, amely 4db Cortex-A35 maggal rendelkezik, ez mellett 2GB LPDDR4 RAM és 16GB tárhely is található az alkalmazásaink számára. A fizikai LAN csatlakozó mellet kétsávos AC sebességű WiFi adapter és Bluetooth csatoló is található benne. A Google tanúsítványnak köszönhetően minden gyári alkalmazás fut rajta, többek között van például Chromecast képernyőtükrözés funkciós is benne.

Ha a Netflix 4K nem szükséges, akkor ez is olyan készülék, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is.

MECOOL KM7 TV Box

 • Amlogic S905Y4-B négy magos Cortex-A35
 • ARM Mail-G31 MP2 GPU
 • Felbontás 2160p 4K UHD
 • 2GB DDR4 RAM
 • 16 GB eMMC háttértár
 • SD kártyaolvasó
 • Analóg AV kimenet
 • Android 11 ATV
 • IEEE 802.11 b/g/n/ac, 2.4G & 5.8GHz
 • 100 MBit/s LAN
 • 2X USB 2.0
 • Bluetooth 4.2

Akciós ár: 59,99 $

Kupon: BG40a47c

Vásárlás

 

MECOOL KM6 Deluxe Edition

Egy nagyon új, nagyon sokoldalú készülék, a legújabb Android 10 operációs rendszerrel és eredeti Android TV kezelőfelülettel. Ebben a TV okosítóban szinte minden benne van, ami a gondtalan használathoz szükséges. Többek között a jelenlegi legújabb Amlogic S905X4 processzor, ami már hardveres AV1 dekódolást is nyújt, és ezúttal nem maradt el a Gigabites hálózati csatoló sem, de még ráadásként WiFi6 csatlakozásra is képes. Jól használható készülék, ami bőven túlszárnyalja a legnépszerűbb Xiaomi Mi Box S tudását hasonlóan kényelmes kezelés mellett. Egy hátránya van, hogy a Netflix csak SD felbontásban működik rajta, de minden más tekintetben szinte verhetetlen.

Teszteltük is, ITT olvashatsz róla bővebben…

Mecool KM6 Deluxe TV Box bemutató teszt

 

 • Amlogic S905X4 SoC – 4 x Cortex-A55 
 • 4GB RAM
 • 64GB háttértár
 • Mali G31 MP2 GPU
 • Android 10.0
 • Android TV rendszer
 • 2T2R 2.4G / 5G WiFi IEEE 802.11 b/g/n/ac/ax(WiFi6)
 • 1000 MBit/s LAN
 • USB 3.0
 • AV1 hardveres dekódolás
 • HDR10 4K támogatás
 • Hangvezérlős, rádiós távirányító

  Akciós ár: 98,99$

Kupon:

Vásárlás

X96 Max+ TV Box

Ez a TV okosító a régi nagy kedvenc, nem új modell, de a mai napig megállja a helyét. Android OS rendszerű készülék azon felhasználók számára, akik a TV nézésen túl szeretnek néha új dolgokat is kipróbálni. Széleskörűen támogatott hardverrel rendelkezik egy Amlogic S905x3 processzor látja el a fő feladatokat, ami több, mint elegendő médialejátszásra és talán még egy kis játék is belefér. Minden jót integráltak mellé, Van kétsávos AC WiFi, Bluetooth, USB 3.0, Gigabit LAN, előlapi kijelző. Az operációsrendszere Android 9.0 OS verzió. Szép és jól kezelhető felülettel rendelkezik, egyszerű a használata távirányítóval is, de az egér kurzor mozgatására is szükség lesz néha. Külön kiemelendő, hogy tökéletesen futtatható rajta a CoreELEC is alternatív multimédiás rendszer is, erről bővebben a linkelt tesztben olvashatsz.

Az X96 Max+ tesztet ITT találod…

 • Amlogic S905X3 64-bit quad core ARM® Cortex ™ A55
 • 4GB DDR3 RAM
 • 32 GB háttértár
 • Mali-G31 ™ MP2 GPU
 • Android 9.0
 • 2,4GHz és 5GHz WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac
 • 1000 MBit/s LAN
 • 2X USB 2.0
 • 1X USB 3.0
 • Bluetooth 4.0

 Akciós ár (4GB/64GB): 49,99$ – EU Raktár (DE)

Kupon kód:

Vásárlás

UGOOS AM6B Plus

Felsőkategóriás, professzionális TV okosító, ha csak a legjobbal éred be. A jelenlegi leggyorsabb Amlogic S922XJ processzorral szerelték fel, ami összesen 6 fizikai maggal rendelkezik. A megjelenítésről ezúttal egy ARM MALI-G52 GPU gondoskodik, a maximális kimeneti felbontás 2160p@60Hz az 4K UHD. A 4GB LPDDR4 memória mellett összesen 32GB eMMC flash tárhely a rendelkezésünkre áll. WiFi-ből is a legjobbat kapta, immár WiFi6 azaz AX csatlakozásra is képes, valamint Bluetooth 5.0 adapter is található benne. Kitűnő készülék, hatalmas erőforrás, sok lehetőség a TV okosítás mellett egyéb (pl. játék, torrent…stb) célokra való használathoz is.

Ugoos AM6B Plus 2021 Android TV okosító

 • Amlogic S922XJ CPU, 6 maggal (Quad core ARM Cortex-A73 and dual-core ARM Cortex-A53)
 • ARM Mali TM-G52 MP6(6ppc) GPU
 • 4GB LPDDR4 RAM
 • 32GB eMMC háttértár
 • Dual Band AX WiFi (2,4GHz és 5GHz) (WiFi6)
 • Gigabit LAN (1000 MBit/s)
 • Bluetooth 5.0 + BT LE
 • 1 X USB 3.0
 • 3 X USB 2.0
 • Optikai audio
 • Android 9 operációs rendszer (Android OS)
 • Bluetooth légegeres távirányító
 • + Kiemelt gyártói támogatás, rendszeres frissítés

 Akciós ár: 152.82 $ – EU Raktár (DE)

Kupon kód: 6ZF3IRGT

Vásárlás

 

Melyik Android TV Okosítót ajánlja a szerző?

Sokan kérdezitek, hogy én mit használok, melyik Android TV okosítót tartom a legjobbnak. Sok TV okosító doboz járt már a kezeim között, volt olyan is, amiről inkább nem készítettem tesztet, mert annyira gagyinak találtam. A csúcskategóriához is volt már szerencsém, mégis nagyon sokáig egy Xiaomi Mi Box S-t használtam, előtte pedig Mi Box 3 volt a TV-re kötve. Jelenleg egy Amazon Fire TV Stick 4K-t használok, nemrégiben cseréltem le a Mi Box S-t rá, és eddig nagyon elégedett vagyok vele. A váltás fő oka a rendszer gördülékenysége volt, a Fire TV rendszere nagyon jól optimalizált, jól kezelhető és nagyon gyors. Nem játszom vele, csak média fogyasztásra használom, legtöbbet a Netflix, a Youtube, és az HBO MAX megy rajta, valamint általában HD filmeket nézek NAS-ról, ehhez legtöbbször a PLEX-et használom, de a KODI is telepítve van.
A Fire TV Stick-el csupán egyetlen baj van, hogy hivatalosan nem kapható hazánkban, külföldről is csak kerülőúton lehet megrendelni (a német Amazon nem szállítja Magyarországra), ez az oka annak is, hogy nem került be a listába. Ha betudod szerezni német, vagy osztrák üzletből, esetleg kerülőúton itthonról, akkor jószívvel ajánlom ezt is, ár-érték arányban verhetetlen.

Aki olyan TV okosítóra vágyik, amit csak ki kell venni a dobozból és már használhatja is, annak mindenképp ajánlom az eredeti Android TV rendszerrel felvértezett MECOOL KM2 Plus készüléket, vagy ha a Netflix használata nem szempont, akkor jó választás lehet még a nemrégiben megjelent Mecool KM7 is. Folyamatosan érkeznek az új stick formájú TV okosítók is, ha szeretnéd elrejteni a TV mögé, nem akarsz sok kábelt, de külső eszközöket sem szeretnél hozzá csatlakoztatni, akkor jó szívvel ajánlhatom a Xiaomi TV Stick 4K-t, vagy a legújabb Google TV rendszerű Realme 4K TV Stick-et is.

Ha pedig szeretsz próbálgatni, érdekelnek az új dolgok, és nem riadsz vissza a megoldandó feladatoktól, akkor ajánlom a már sokat bizonyított X96 Max+ modellt. Végezetül amennyiben ha csak a legjobbal éred be, akkor válaszd bátran a bivalyerős és professzionális UGOOS AM6B Plus készüléket Android OS rendszerrel.

A fentieken kívül persze még számtalan TV Box létezik, tényleg el lehet veszni a kínálat rengetegében. Vannak köztük nagyon jó vételek, de akad sajnos kevésbé ajánlott típus is. Amennyiben nem a fenti ajánlóból választanál TV Box-ot, akkor itt lent a hozzászólásoknál küldd el a kiszemelt példány linkjét, és nagyon szívesen ránézek, hogy ajánlott típus-e, vagy inkább keresgélj tovább.

5 hozzászólás

 1. Szép napot,

  etleg kérhetek véleményt 4/64 GB vel lenne rendelve.

  2022 G96 MAX H618 Android 12.0 TV Box HDR10 6K 2.4G 5G Dual Wifi Smart Fast Top Box 4GB 32GB 64GB Receiver

 2. Üdvözlöm. Mi véleménye erről?
  DONGLE000F0000127D
  Version6.16.0
  Rokchip-WR002DONGLE
  Köszönöm válaszát.

 3. Szia !

  Jó ez a cikk, csak egy kérdésre nem kaptam választ 🙂
  Melyik tv okosítóra lehet letölteni a vodafone tv alkalmazást.
  Az értékesítő ( amikor megkötöttem a szerződést) nem tájékoztatott pontosan és a negyedik tv-n nincs műsorom, ráadásul az van a nappalinkban. Az egy Hitachi smart tv.
  Köszönöm előre is!

  Üdv: Robi

  • Horváth Zsuzsanna

   Nem tudod mert nem engedélyezett a Vodafonenál semelyik androidos tv vagy okosító csak a telefonokon működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez a weboldal a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás