banner
Melyik TV okosítót vegyem? Érvek-ellenérvek

Melyik TV okosítót vegyem? Érvek, ellenérvek

Ebben a cikkben az Android TV box, vagy más néven Android TV okosító vásárlásához igyekszünk segítséget nyújtani. Az Android TV Box-ok viszonylag nagy kínálatából nehéz kiválasztani a megfelelőt, éppen ezért a lenti ajánlóban az elmúlt időszak tapasztalatait alapul véve gyűjtöttük össze az ajánlott készülékeket, amikkel nagy valószínűséggel elégedett leszel.

banner

Mi is az az Android TV Okosító?

Az Android TV Box, vagy más néven Android TV okosító gyakorlatilag egy kicsi célszámítógép, amin – mint az a nevéből is látszik – rendszerint Android operációs rendszer fut, és a segítségével nagyobb tudással ruházhatjuk fel a tévékészülékünket. A manapság kapható okostévék rendszere néha idegesítően lassú, lassan nyílnak meg a menük, lassan tölti be a filmet, hálózatra is csak döcögve megy fel, és a legfontosabb, hogy közel sem olyan nagy az alkalmazás kínálatuk, mint ahogy azt a gyártók állítják. Ezeken is nagyot javíthatunk egy TV okosító használatával, hiszen a TV-k rendszerétől jóval gyorsabb hardvert kapunk, modelltől függően pedig hatalmas alkalmazás kínálatot érhetünk el, a TV-t a továbbiakban pedig csak megjelenítőnek használjuk.

Az Android TV Box-ok nagyon jól használhatók média/videó lejátszóként, ráköthetjük a belső hálózatunkra, ahol akár NAS meghajtóról is képesek a filmeket, képeket, zenéket lejátszani. Ezen túlmenően a Play áruházból számos alkalmazást telepíthetünk rá, olyanokat mint pl. IPTV app (magyart is), internetes rádiókat is hallgathatunk rajta, de akár játékokkal is eltölthetjük a szabadidőnket. A Chrome böngészővel pedig akár internetezhetünk is a tévén.

Android TV okosítón lévő alkalmazások

Mire is használható egy Android TV Okosító?

Az Android TV okosítók TV nézésre is alkalmasak, számos szolgáltató biztosít interneten keresztül is elérhető TV csatornákat, van ahol néhány adó ingyenesen is elérhető, a nagy részük viszont TV előfizetéshez kötött. Ilyen alkalmazások például a következők:

 • Vodafone TV (korábban: Horizon GO)
 • Telenor MyTv
 • Digi Online
 • Tarr MobilTV
 • mindigTV GO
 • Telekom TV GO

Megjegyzés: A Telekom TV GO legfrissebb verziója sajnos már nem futtatható az Android TV okosítókon, a szolgáltató teljesen megszüntette ennek a lehetőségét. Ígéret van a hivatalos Android TV applikáció megjelenésére, de pontos megjelenési dátum még nincs hozzá.

A fentieken kívül használhatunk különböző ingyenes és fizetős streaming szolgáltatásokat. Ezek annyiban különböznek az előzőleg felsorolt TV szolgáltatókétól, hogy itt nem a TV csatorna aktuális műsorát látjuk, hanem egy videótárból tudjuk kiválasztani a nekünk szimpatikus műsort / filmet és azt bármikor megnézhetjük. Vannak ingyenes, részlegesen ingyenes és előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatások. A legnépszerűbb szolgáltatók az alábbiak:

 • Netflix
 • HBO MAX
 • Disney+
 • Youtube
 • Amazon Prime Video
 • Apple TV+
 • RTL Most

A felhasználás módjai szinte korlátlanok, csak a Play Áruház kínálata és a készülék memóriája szabhat határt.

Android TV Box-on játszani is lehet

Melyik Android TV okosítót válasszam?

A webáruházak kínálatában hatalmas választékok találunk Android TV okosító készülékekben, vannak egészen új típusok, de már a belépőkategóriában is kilehet fogni nagyon jó modelleket. A legfontosabb, hogy már a vásárlás előtt döntsük el, hogy elsődlegesen mire is szeretnénk használni a készüléket, és csak ezt követően válasszunk. Például, ha veszünk egy 2GB memóriával rendelkező modellt, ami videózásra bőven elegendő, de később már játszani is szeretnénk vele, akkor bizony kevés lehet ez a memória mennyiség, későbbi bővítésre pedig nem lesz lehetőségünk.

Az operációs rendszer minden esetben Android, azonban ez két külön ágra bontható, az egyik az Android OS, a másik pedig az Android TV rendszer. Az Android TV egy zártabb rendszer, kifejezetten TV-n való használatra szánt alkalmazásokkal, míg az Android OS rendszerű készülékekre – a TV-re szánt alkalmazások mellett – olyan applikációk is elérhetőek a Play Áruházban, amik nem kifejezetten TV-n való használatra lettek tervezve. Tehát az Android TV inkább azoknak való, akik az egyszerűbb használatot részesítik előnyben, az Android OS pedig azoknak javasolt, akik szeretnek néha új dolgokat is kipróbálni, de nem riadnak vissza, ha az egér kurzort is kell mozgatni a távirányítóval, vagy egérrel.

A Netflix használata TV okosító -val

Netflix a TV készüléken TV box használatával

Gyakori probléma, hogy a Netflix nem működik a TV okosítón, vagy csak nagyon alacsony felbontáson nézhetők a rajta keresztül érkező filmek. Ennek az az oka, hogy kétféle Netflix alkalmazás található a Google Play Áruházban. Van egy ami a mobilkészülékekre készült, és egy másik, amit a TV képernyőjén távirányítóval való használatra terveztek.

A mobil app elődlegesen telefonokra, tabletekre van optimalizálva, érintéssel jól vezérelhető, a megjelenített kép felbontása pedig az adott készülék kijelzőjétől függ. A telefonos alkalmazás gyakorlatilag mindenre telepíthető, ami Android, de TV okosítók esetében csak az SD felbontást fogja támogatni. Ezen kívül a használatához kell az egér kurzort is mozgatni, erre pl. használhatunk légegeres távirányítót.

A Netflix TV-re optimalizált alkalmazása ezzel szemben kifejezetten TV képernyőn való használatra van kitalálva. A távirányító kurzorgombjaival is kényelmesen vezérelhetjük, valamint a felbontása akár 4K UHD is lehet. A hátránya, hogy a Netflix csak azokon a készülékeken engedi a TV alkalmazás használatát, amire megvásárolta a gyártó a Netflix-től a hozzá tartozó licenszet. Feltelepíteni bármire fel lehet, de licensz hiányában nem fog elindulni.

Melyik TV okosítókon működik a TV-s Netflix alkalmazás?

Azokon a TV okosítókon, amik rendelkeznek hivatalos TV-s Netflix licensszel, a készülék gyártója általában kiemelt helyen hirdeti ezt az információt. Feltünteti a dobozán és a leírásokban is szokott szerepelni. Amennyiben viszont sehol nem kerül megemlítésre a Netflix megléte, de még csak egy kép sincs róla, akkor kezdhetünk gyanakodni, hogy nem fog rajta működni (a mobilos verziót általában ezekre a készülékekre is feltehetjük). További feltétel, hogy csak az eredeti Android TV (ATV) rendszerű készülékeken futhat a Netflix TV app, így az Android OS felülettel rendelkező készülékeken is biztosak lehetünk, hogy nem lesz Netflix 4K.

Azon TV okosítók listája, amin biztosan van Netflix 4K is:

Hardveres kritériumok, amikre érdemes figyelni

Processzor

További fontos szempont a TV Box hardver tulajdonságai, a processzor, a memória és a tárhely mérete. Processzorból a három legnépszerűbb gyártó az Amlogic, a Rockchip, és az Allwinner. Mindhárom processzornak vannak előnyei és hátrányai is, de ha csak a gyári Android rendszert akarjuk használni, akkor bármelyik jó választás lehet. Én személy szerint inkább az Amlogic processzorral rendelkező TV Box-ok felé hajlok, ez a legnagyobb gyártó, valamint megbízható lapkákat állítanak elő, és nem utolsósorban ezeken a készülékeken futtatható a CoreELEC rendszer is.

Memória

A memória méretét is körültekintően válasszuk meg, mert későbbi bővítésre nincs lehetőség. A belépőszinten 1GB az alap memória, ez elég lehet videózni, de, ha játszani is akarunk, akkor gyorsan elfogyhat. Árban csak kis különbség van a 2-3 esetleg 4GB-os modellek között, és így már lesz tartalék a komolyabb alkalmazások számára is (én minimum 2GB-ot javaslok).

Tárhely

A háttértár szintén fontos szempont, ide kerülnek a telepített alkalmazások és azok adatai, 16GB alatt már nem érdemes gondolkozni, mert gyorsan megtelik ám a tárhely, észre sem vesszük és jön a figyelmeztetés (tapasztalatból mondom). Árban itt már jelentősebbek az eltérések a 32 esetleg a 64GB-os verziók között (én min. 16GB-ot javaslok). A tárhelyet tudjuk bővíteni SD kártyával, de erre nem minden alkalmazás fog települni, sok csak a belső memóriát szereti a gyorsasága miatt.

4K felbontás a TV okosítón

Felszereltség, integrált vezérlők

A box-ok kiépítése, felszereltsége is befolyásoló tényező a választás során, döntsük el már az elején, hogy mit szeretnénk bele. Bluetooth-ra van szükségünk és Wifi-re? Milyen WiFi legyen benne, csak 2,4GHz, vagy dualband? Az 5GHz-es Wifi kisebb lefedettségű, de sokkal gyorsabb, 4K filmek lejátszásánál hasznos lehet. USB csatlakozóból mennyit szeretnénk, elég 2db, vagy 4db kellene, kell USB 3.0, vagy elegendő a 2.0? A TV okosítót LAN kábellel kötjük a hálózatra? Milyen sebességű csatlakozó kell rá, normál 10/100-as, vagy inkább legyen gigabites? A HDMI csatlakozó már nem kérdés, az minden TV Box-on van, de analóg csatlakozóra is szükségünk van a régi tévékhez? Házimozihoz akarjuk csatlakoztatni? Van rajta optikai kimenet? Milyen távirányítót szeretnénk? Elég az alap modell, vagy hangvezérlős, esetleg légegerest szeretnénk? Sok lényeges kérdés, amiket mindenképp döntsünk el már az elején és sokkal egyszerűbb lesz a választás.

Légegér, avagy Air Mouse

A légegér alaptartozékként ritka és elég drága is, de jó hír, hogy kiegészítőként bármikor tudunk ilyet venni, ráadásul az áraik sem magasak. Én leginkább egy NoName G10s típusú légegeret használok, megvagyok vele elégedve, hasonlót adnak néhány box-hoz is. De van itthon egy másik, kicsit komolyabb WeChip V2 típusú légegeres távirányítóm is, ezen már teljes billentyűzet is található és akkumulátor van benne, így nem kell elemeket cserélgetni, ha lemerül csak elegendő USB-n keresztül feltölteni. A WeChip V1 és V2 között a legnagyobb különbség, hogy a V2-őn már tapipad is van(meg persze a kinézete is más kicsit). A lenti linkekről rendelhetsz te is egyet:

Ajánlott légegeres távirányítók:

Az ajánlott TV Okosítók

Az alábbi Android TV okosító készülékeket gyűjtöttem össze, amiket megvásárlásra érdemesnek gondoltam. Az árak a cikk létrejöttekor épp aktuális eladási árak, az éppen futó akciók miatt ezek változhatnak. Az USD-ben (USA dollár) megadott árakat az ingadozó árfolyamok miatt nem váltottam át forintra. Továbbra is érdemes USD-ben fizetni és a váltást a bankunkra bízni, a Banggood-nál erre külön kell figyelni, mert folyamatosan vissza váltja forintra az árakat, ne hagyjuk neki!

Kínai raktárból való megrendelés esetén feltétlenül az EU Priority Line szállítási módot válaszd, ezzel gyorsan és vámmentesen fogod megkapni a csomagod (a Banggood-nál minden szállítási mód vámmentes). Azonban, ha van rá lehetőség, akkor érdemesebb EU raktárból megrendelni a készüléket, a szállítási idő sokkal rövidebb és már a vámolással sem kell foglalkozni.

MECOOL KM7 Plus

Kiemelt készülék!

Ez a TV okosító nemrégiben jelent meg a webáruházak kínálatában. Amlogic 4 magos processzor dolgozik benne, 2GB RAM, valamint 16GB eMMC tárhely található benne. Jó választás, ha leginkább streaming szolgáltatások igénybevételére keresel készüléket. Telepíthető rá a Netflix 4K, HBO MAX, Disney+ és a SkyShowtime is, de természeten a Play Áruházból elérhető a PLEX és a Kodi médialejátszó is. Vonzóvá a kedvező ára teszi, ugyan Kínából rendelhető, de jár hozzá az ingyenes és vámmentes szállítás is.

 • Amlogic S905Y 4 magos ARM Cortex-A35 processzor
 • 2GB RAM
 • 16GB tárhely
 • ARM Mali-G31 MP2 GPU
 • Android 11 – Android TV
 • AV1 és H.265, VP9 dekódolás
 • Wi-Fi 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz)
 • Bluetooth 5.0
 • Hangvezérlős távirányító
 • Beépített Chromecast

Eredeti ár: 81,99- $

 Kuponos ár: 67.99$ (~25.500- Ft)
Kínai raktárból rendelhető, de a Priority Line szállítást választva vám- és áfamentesen fog megérkezni

Kupon: 7PMPRQ3C

Vásárlás

 

MECOOL KD5 TV Stick

Kiemelt készülék!

A Mecool KD5 TV okosító egy stick formájú készülék, ami csendben megbújik a TV háta mögött és teszi a dolgát. Ezen a készüléken még Android TV rendszer van, teljesen magyar nyelvű kezelőfelülettel, és Bluetooth távirányító is jár hozzá. A háttérben Android 11 rendszer dolgozik a nagyon jó sebességű hardveren. Mint a többi stick formátumú TV okosítónál a Mecool KD5-nél sincs végtelen memóriánk, de általános használatra több, mint elegendő. Ezen a készüléken minden működik, van Netflix 4K is, megy az HBO Max és a Disney+ is. Telepíthető rá az Amazon Prime Video és Apple TV+ applikáció is. Offline lejátszáshoz van Kodi és VLC Player is, meg még sok minden más… A legelterjedtem h.264 és h.265 HEVC kodekek mellet már támogatja a legújabb AV1 formátumot is. Egyszerűen használható készülék, sok lehetőséggel, csak kicsomagolod és már működik is.

Ha olyan készüléket keresel, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is, akkor ez lesz a te TV okosítód!

 • Amlogic S805X2 processzor
 • 1GB LPDDR4 RAM
 • 8GB háttértár
 • Android 11
 • Android TV rendszer
 • WiFi5 (802.11 a/b/g/n/ac) 2.4GHz, 5GHz
 • AV1, h.265 HEVC, h.264 hardveres dekódolás
 • HDR10+ támogatás
 • Hangvezérlős, Bluetooth távirányító

 Kuponos ár: 44,99$ ~ 16.900.-Ft
Kínai raktárból rendelhető, de a Priority Line szállítást választva vám- és áfamentesen fog megérkezni

Kupon: 7AGHBWZJ

Vásárlás

Amazon Fire TV Stick 4K és 4K MAX

Jó vétel!

Az Amazon Fire TV Stick 4K és 4K MAX TV okosító jelenleg az egyik legjobb választás, ha stabil és megbízható készüléket keresel. Stick kialakítású, így külső USB tároló csak kiegészítő átalakítóval csatlakoztatható hozzá. Leginkább streamingre ajánlott, a nagy szolgáltatók közül minden app elérhető rá, annyi kellemetlenséggel, hogy az HBO MAX és a SkyShowtime csak külső forrásból telepíthető rá (leírások és videók vannak róla a neten). A sima 4K és a 4K Max között csak néhány apróbb különbség van, a tudásuk szinte megegyezik. A Max verzióban már WiFi 6 van és 0,5GB memóriával többet tartalmaz, mint a sima 4K. Hazánkban sajnos hivatalos forrásból csak nehezen beszerezhető, de javaslom az Árukereső és a Jófogás oldalakat. A sima 4K verziót a következő néven keresd: Amazon Fire TV Stick 4K 2021, fontos, hogy a 4K és a 2021 is benne legyen a nevében, mert vannak belőle régebbi (gyengébb) változatok is. Amennyiben az Amazonról is megtudod rendelni, akkor az ára kicsit olcsóbb lesz, mint itthon.

Frissítés: 2023-ban megújult a 4K és a 4K Max készülék is, kicsit más formatervvel, gyorsabb processzorral és a Max verzió megduplázott (16GB) tárhellyel érkezik. A főbb különbség, hogy a sima 4K WiFi 6 képes lett, míg a 4K Max már támogatja a WiFi 6E hálózatokat is, ezen kívül egy kicsit változott a távirányító is. Továbbra is az egyik legjobb vétel, ha TV okosításról van szó, és ha épp akciós az Amazonon.

A kisebbik 4K változatot teszteltük…

Amazon Fire TV Stick 4K 2021 Teszt

 • 4 magos ARM Cortex-A53 1,7GHz
 • 1,5GB ill. 2GB RAM
 • 8GB tárhely
 • IMG PowerVR GE8300 650MHz
 • Android – Egyedi felülettel
 • Dolby Vision, HDR 10, HDR10+, HLG, H.265, H.264, VP9
 • 4K: Wi-Fi5 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz); 4K Max: Wi-Fi6 802.11ax (2.4 GHz / 5 GHz)
 • Bluetooth 5.0 + LE
 • HDMI, micro USB (táp + OTG)

Ára: kb.: 20-25.000.- Ft

Amazon

Mecool KM2 Plus Android TV Box

Vadi új TV okosító a Mecool műhelyéből. Immár a jelenlegi legfrissebb Amlogic S905X4 CPU hajtja, a memória maradt továbbra is 2GB, de a tárhely megduplázódott az elődhöz képest, immár 16GB-al gazdálkodhatunk. Az operációsrendszer Android 11 ebből is a TV képernyőjére optimalizált verziót kapjuk meg hivatalos Google támogatással. A legfontosabb tulajdonsága pedig, hogy Netflix 4K támogatással is rendelkezik, fut rajta az eredeti Netflix TV applikáció is. Ezeken kívül tudja a Chromecast-et is és hangutasításokat is fogad. A Netflix 4K és HD mellett használható az HBO Max és a Disney+ TV-re való appja is, de van Kodi és VLC is.

Ha olyan készüléket keresel, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is, akkor ez lesz a te TV okosítód!

MECOOL KM2 PLUS Netflix Certified Android TV 11 4K TV BOX

 

 • Amlogic S905X4-B négy magos Cortex-A55 , 2.0GHz
 • ARM Mail-G31 MP2 GPU
 • Felbontás 2160p 4K UHD
 • 2GB DDR4 RAM
 • 16 GB eMMC háttértár
 • SD kártyaolvasó
 • Analóg AV kimenet
 • Android 11 ATV
 • IEEE 802.11 b/g/n/ac, 2.4G & 5.8GHz, 2T2R
 • 100 MBit/s LAN
 • 1X USB 2.0
 • 1X USB 3.0
 • Bluetooth 5.0
 • Optikai audio kimenet

 

Akciós ár: 71,99 $ (~26600- Ft)
Kínai raktárból rendelhető, de az ingyenes Priority Line szállítással vám- és áfamentesen fog megérkezni.

Kupon: 6ZIGZUMC

Vásárlás

Mecool KM7

Szintén egy új versenyző a TV Box-ok között, szuper felszereltséggel, viszont a Netflix csak alap felbontáson használható rajta. Ellenben van HBO Max és Disney+ is, mindez hivatalos Google által tanúsított Android TV operációsrendszerrel. A Netflix licensz hiányának köszönhetően jóval kedvezőbb ár címkét kapott, de a hardveres tudása továbbra is kiemelkedő. A készülék motorja az új Amlogic S905Y4 CPU, amely 4db Cortex-A35 maggal rendelkezik, ez mellett 4GB LPDDR4 RAM és 64GB tárhely is található az alkalmazásaink számára. A fizikai LAN csatlakozó mellet kétsávos AC sebességű WiFi adapter és Bluetooth csatoló is található benne. A Google tanúsítványnak köszönhetően minden gyári alkalmazás fut rajta, többek között van például Chromecast képernyőtükrözés funkciós is benne.

Ha a Netflix 4K nem szükséges, akkor ez is olyan készülék, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is.

MECOOL KM7 TV Box

 • Amlogic S905Y4-B négy magos Cortex-A35
 • ARM Mail-G31 MP2 GPU
 • Felbontás 2160p 4K UHD
 • 4 GB DDR4 RAM
 • 64 GB eMMC háttértár
 • SD kártyaolvasó
 • Analóg AV kimenet
 • Android 11 ATV
 • IEEE 802.11 b/g/n/ac, 2.4G & 5.8GHz
 • 100 MBit/s LAN
 • 2X USB 2.0
 • Bluetooth 4.2

Akciós ár: 71.99 $ (~25.500- Ft)
Válaszd mellé a vámmentességet garantáló EU Priority Line szállítást!

Kupon: 6ZIGY4J6

Vásárlás

 

MECOOL KM6 Deluxe Edition

Egy nagyon új, nagyon sokoldalú készülék, a legújabb Android 10 operációs rendszerrel és eredeti Android TV kezelőfelülettel. Ebben a TV okosítóban szinte minden benne van, ami a gondtalan használathoz szükséges. Többek között a jelenlegi legújabb Amlogic S905X4 processzor, ami már hardveres AV1 dekódolást is nyújt, és ezúttal nem maradt el a Gigabites hálózati csatoló sem, de még ráadásként WiFi6 csatlakozásra is képes. Jól használható készülék, ami bőven túlszárnyalja a legnépszerűbb Xiaomi Mi Box S tudását hasonlóan kényelmes kezelés mellett. Egy hátránya van, hogy a Netflix csak SD felbontásban működik rajta, de minden más tekintetben szinte verhetetlen.

Teszteltük is, ITT olvashatsz róla bővebben…

Mecool KM6 Deluxe TV Box bemutató teszt

 

 • Amlogic S905X4 SoC – 4 x Cortex-A55 
 • 4GB RAM
 • 64GB háttértár
 • Mali G31 MP2 GPU
 • Android 10.0
 • Android TV rendszer
 • 2T2R 2.4G / 5G WiFi IEEE 802.11 b/g/n/ac/ax(WiFi6)
 • 1000 MBit/s LAN
 • USB 3.0
 • AV1 hardveres dekódolás
 • HDR10 4K támogatás
 • Hangvezérlős, rádiós távirányító

  Akciós ár: 94,99$ (~35.500.- Ft)
Kínai raktárból rendelhető, de az ingyenes EU Priority Line szállítással vám- és áfamentesen fog megérkezni.

Kupon: 7QEKUOKJ

Vásárlás

X96 Max+ TV Box

Ez a TV okosító a régi nagy kedvenc, nem új modell, de a mai napig megállja a helyét. Android OS rendszerű készülék azon felhasználók számára, akik a TV nézésen túl szeretnek néha új dolgokat is kipróbálni. Széleskörűen támogatott hardverrel rendelkezik egy Amlogic S905x3 processzor látja el a fő feladatokat, ami több, mint elegendő médialejátszásra és talán még egy kis játék is belefér. Minden jót integráltak mellé, Van kétsávos AC WiFi, Bluetooth, USB 3.0, Gigabit LAN, előlapi kijelző. Az operációsrendszere Android 9.0 OS verzió. Szép és jól kezelhető felülettel rendelkezik, egyszerű a használata távirányítóval is, de az egér kurzor mozgatására is szükség lesz néha. Külön kiemelendő, hogy tökéletesen futtatható rajta a CoreELEC is alternatív multimédiás rendszer is, erről bővebben a linkelt tesztben olvashatsz.

Az X96 Max+ tesztet ITT találod…

 • Amlogic S905X3 64-bit quad core ARM® Cortex ™ A55
 • 4GB DDR3 RAM
 • 32 GB háttértár
 • Mali-G31 ™ MP2 GPU
 • Android 9.0
 • 2,4GHz és 5GHz WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac
 • 1000 MBit/s LAN
 • 2X USB 2.0
 • 1X USB 3.0
 • Bluetooth 4.0

 Akciós ár (4GB/64GB): 49,99$ – EU Raktár (DE)

Kupon kód:

Vásárlás

UGOOS AM6B Plus

Felsőkategóriás, professzionális TV okosító, ha csak a legjobbal éred be. A jelenlegi leggyorsabb Amlogic S922XJ processzorral szerelték fel, ami összesen 6 fizikai maggal rendelkezik. A megjelenítésről ezúttal egy ARM MALI-G52 GPU gondoskodik, a maximális kimeneti felbontás 2160p@60Hz az 4K UHD. A 4GB LPDDR4 memória mellett összesen 32GB eMMC flash tárhely a rendelkezésünkre áll. WiFi-ből is a legjobbat kapta, immár WiFi6 azaz AX csatlakozásra is képes, valamint Bluetooth 5.0 adapter is található benne. Kitűnő készülék, hatalmas erőforrás, sok lehetőség a TV okosítás mellett egyéb (pl. játék, torrent…stb) célokra való használathoz is.

Ugoos AM6B Plus 2021 Android TV okosító

 • Amlogic S922XJ CPU, 6 maggal (Quad core ARM Cortex-A73 and dual-core ARM Cortex-A53)
 • ARM Mali TM-G52 MP6(6ppc) GPU
 • 4GB LPDDR4 RAM
 • 32GB eMMC háttértár
 • Dual Band AX WiFi (2,4GHz és 5GHz) (WiFi6)
 • Gigabit LAN (1000 MBit/s)
 • Bluetooth 5.0 + BT LE
 • 1 X USB 3.0
 • 3 X USB 2.0
 • Optikai audio
 • Android 9 operációs rendszer (Android OS)
 • Bluetooth légegeres távirányító
 • + Kiemelt gyártói támogatás, rendszeres frissítés

 Akciós ár: 152.82 $ – EU Raktár (DE)

Kupon kód: 6ZF3IRGT

Vásárlás

 

Melyik Android TV Okosítót ajánlja a szerző?

Sokan kérdezitek, hogy én mit használok, melyik Android TV okosítót tartom a legjobbnak. Sok TV okosító doboz járt már a kezeim között, volt olyan is, amiről inkább nem készítettem tesztet, mert annyira gagyinak találtam. A csúcskategóriához is volt már szerencsém, mégis nagyon sokáig egy Xiaomi Mi Box S-t használtam, előtte pedig Mi Box 3 volt a TV-re kötve. Jelenleg egy Amazon Fire TV Stick 4K-t használok, nemrégiben cseréltem le a Mi Box S-t rá, és eddig nagyon elégedett vagyok vele. A váltás fő oka a rendszer gördülékenysége volt, a Fire TV rendszere nagyon jól optimalizált, jól kezelhető és nagyon gyors. Nem játszom vele, csak média fogyasztásra használom, legtöbbet a Netflix, a Youtube, és az HBO MAX megy rajta, valamint általában HD filmeket nézek NAS-ról, ehhez legtöbbször a PLEX-et használom, de a KODI is telepítve van.
A Fire TV Stick-el csupán egyetlen baj van, hogy hivatalosan nem kapható hazánkban, külföldről is csak kerülőúton lehet megrendelni (a német Amazon nem szállítja Magyarországra), ez az oka annak is, hogy nem került be a listába. Ha betudod szerezni német, vagy osztrák üzletből, esetleg kerülőúton itthonról, akkor jószívvel ajánlom ezt is, ár-érték arányban verhetetlen.

Aki olyan TV okosítóra vágyik, amit csak ki kell venni a dobozból és már használhatja is, annak mindenképp ajánlom az eredeti Android TV rendszerrel felvértezett MECOOL KM2 Plus készüléket, vagy ha a Netflix használata nem szempont, akkor jó választás lehet még a nemrégiben megjelent Mecool KM7 is. Folyamatosan érkeznek az új stick formájú TV okosítók is, ha szeretnéd elrejteni a TV mögé, nem akarsz sok kábelt, de külső eszközöket sem szeretnél hozzá csatlakoztatni, akkor jó szívvel ajánlhatom a Xiaomi TV Stick 4K-t, vagy a legújabb Google TV rendszerű Realme 4K TV Stick-et is.

Ha pedig szeretsz próbálgatni, érdekelnek az új dolgok, és nem riadsz vissza a megoldandó feladatoktól, akkor ajánlom a már sokat bizonyított X96 Max+ modellt. Végezetül amennyiben ha csak a legjobbal éred be, akkor válaszd bátran a bivalyerős és professzionális UGOOS AM6B Plus készüléket Android OS rendszerrel.

A fentieken kívül persze még számtalan TV Box létezik, tényleg el lehet veszni a kínálat rengetegében. Vannak köztük nagyon jó vételek, de akad sajnos kevésbé ajánlott típus is. Amennyiben nem a fenti ajánlóból választanál TV Box-ot, akkor itt lent a hozzászólásoknál küldd el a kiszemelt példány linkjét, és nagyon szívesen ránézek, hogy ajánlott típus-e, vagy inkább keresgélj tovább.

22 hozzászólás

 1. Szia!
  Direct Now alkalmazáshoz keresek megoldást, ha lehet LAN csatlakozással.
  Tudnál segíteni? Teljesen elvesztem a kínálatban.

 2. Jó napot kívánok! 10.000 forint alatt tudnak javasolni olcsó tv okosítót?

 3. Erről vélemény? Homatics Box Q Android TV – 4K UHD

 4. Szia! Erről a készülékről kérnék infókat: Homatics Box Q Android TV – 4K UHD, ezt egy hisense a7gq tv-re raknám. Célom a Google play áruház elérése, illetve a Skyshowtime, AMC mikro és az ehhez hasonló dolgokhoz való hozzáférés. Most ezt Homatics Box Q Android TV – 4K UHD- boxot újszerű állapotban 1 db-ot lefoglaltam kb féláron. Vélemény mennyire erős illetve használható az adott feladathoz? Javasolnád vagy nem? Ár amiért meg tudnám szerezni szállítva minden egyben: 25.000 ft, Megéri? A kívánt célnek megfelő-e? vagy van jobb tanácsod hasonló tudásban és értékben?

  Forrásnak ezeket találtam róla:
  https://www.alza.hu/homatics-box-q-android-tv-4k-uhd-d7613132.htm#parametry

  https://www.mall.hu/blu-ray-dvd-lejatszo/homatics-box-q-4k-android-tv-100107270704

  https://www.emag.hu/homatics-box-q-medialejatszo-4k-chromecast-fekete-h7694/pd/DKMBZXMBM/?cmpid=87202&gclid=CjwKCAiA0syqBhBxEiwAeNx9NxE-cIrtfWboDLlFz3bTSZjnhM1rfI5bWOjrecaWr149V7iJqMW01BoCJE0QAvD_BwE#specification-section

  https://bolt.sat.hu/homatics-box-q-android-tv-3308?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

 5. Szia!
  Vehetek-e olyan készüléket, amin nincs optikai kimenet a hang átvitel miatt kérdezem a házimozi erősítőre. Ha HDMI kábellel átmegyek az erősítőre, onnan szintén HDMI kábellel tovább megyek a TV-re. Átviszi-e a sima sztereo hangot a HDMI kábel, egyáltalán átengedi-e készenléti módban a képet a TV-re az erősítő?
  Várom a választ.
  Sanya

  • Zsóka Kajdács

   Nekem is ,csak optikai kábel összekötésével mükodik a hazimozival a hang.

 6. Simai András

  Üdvölzlöm!

  Régebben E-Great R6S-t használtam – ukrán firmware-rel, mert a külső feliratok „mögé” így már be lehetett tenni 0-100% transzparens kitakarást. Sajnos a készülékem tönkrement.
  Azt szeretném kérdezni, hogy melyik készüléket ajánlja filmlejárszáshoz, melynél:

  – lejátszás közben tudom a képarányt állítani, pl 4:3, 16:10, 16:9, zoom 2x, 4x, 8x, lassítás 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32-ed arányban, illetve képkockáról-képkockára, gombnyomásra előre-visszafelé lejátszani

  – képes DVD iso állományt is lejátszani és lehetőség van a DVD-n lévő feliratok közötti váltásra – már ha a DVD-n ez engedélyezve van

  – képes itt is képkockáról képmockára gombnyomásra léptetni

  – web-ről – pl: onlinefilmek – felugró reklámok, mütyűrök nélkül a beágyazott videót lejátszani, ha a weblap engedi, akkor külső feliratfile-t mellé tenni

  – képes lejátszani XVID, DIVX, illetve Blu-Ray állományokat is, mpeg2, mpeg4 és még ki tudja milyen codec-kel kódolt videó állományokat

  – az MP3-ból akár 320 kbit VBR-t is lejátszik, valamit FLAC, OGG állományokat is

  – internetes rádió vételére is alkalmas

  – esetleg van rajta a HDMI kimenet mellett RCA-s AV kimenet is

  – képes „meghajtani” és lejátszani a külső, csak USB-n keresztüli tápellátást igénylő HDD-ről – Verbatim, Toschiba -, melynek mérete 1, 2, 4, stb GByte

  Pórul jártam a Thomson THA100 Android TV médialejátszóval, mert az a HDD-ről először az összes!!!!!! állományt feltérképezte és csak ez után lehetett bármit is lejátszani vele. 600+ mp3-at míg végignyálazott, nem 2 percbe telt.

  Az Egreat R6S ilyet nem csinált, beléptem vele a HDD-n lévő bármelyik könyvtárba, csak listázta az általa látott állományokat, egy állományt kiválasztva már le is lehetett játszani – nem „nézett körbe” a HDD-n.

  Azt szeretném kérdeni, melyik lejátszót ajánlja megvételre?

  Előre köszönöm szépen a válaszát!

 7. Csaba Szalay

  Külföldön TCL TV-n, illetve Sony TV-n látom, hogy Android TV és nagyon szuper, hogy a német műholdas adásokon szuperül működnek a HbbTV funkciók.
  Samsung UHD okos TV-m van, korlátozott alkalmazásokkal, ezen gondolom, simán segít!
  Műholdas (forgató motoros) csatlakozással és DirectONE (UPC) fogadó kártyával használom.
  Azaz tudom fogni a külföldön tapasztalt műholdas adásokat, amelyeken szeretném elérni a német HbbTV funkciókat.
  Ez lehetséges például a: Xiaomi TV Box S 2nd Gen okosítóval?
  Mivel a műholdas antenna bemenet a TV-n van, akkor is képes okosítani a csatornákat a HbbTV funkciókhoz?
  Van erre megoldás és ajánlott típus?
  Köszönöm, ha válaszoltok!

 8. Sziasztok erről a készülékről szeretném kikérni a véleményeteket : Beelink GT King II WiFi 6 TV BOX Android 11.0 Amlogic A311D2 8G 64G .

  Esetleg tesztelni tudnátok köszi üdv kukla

 9. Mecool km2 plus mellett döntöttem Mert olyan sok okosító van hogy lehetetlen tutit választani Ár érték arányát ennek találtam a legjobbnak Ma rendeltem meg a gyártótól 25400ft ért Talán a melegedés ami 45C ot mutat a teszteken ez kérdéses? A stic is szóba került de az csak wifis

 10. Üdvözlet! Mi egy nyaralóba terveztünk android tv okosítót vásárolni, mivel vodafone a szolgáltatónk, így a vodafone applikációjával, és mobilnettel. A kérdésem az lenne, hogy ez így semmiképpen sem müködhet, valóban nem telepíthető egyik készülékre sem, annak ellenére, hogy cikkben más információ szerepel?
  Előre is köszönöm a segítséget!
  Judit

  • Szia!

   Sem a Vodafone, sem a Telekom TV app nem fog rajta működni. A Vodafone régebben használható volt, de az újítás óta nem megy az sem 🙁

 11. sziasztok!

  Phillips PUS6503/12 tv-hez ez hazsnálható?

  köszi a választ!

 12. Sziasztok!

  Van egy Synology DS720+ NAS-om, LG Tv-vel minden remekül ment, PLEX vitte a 4K-s tartalmakat, volt HBO, Netflix stb.
  Most vettem egy Hisense A9G oled TV-t amin a saját VIDAA oprendszer van. HBO app nincs és PLEX ugyan van, de a 4K tartalmak nagy része nem indul vagy akadozik.
  Mivel a képe szép és a hangrendszere is kiváló, nem gyújtottam fel a piszkot 🙂 , inkább vennék egy jó Android TV-s BOX-ot mellé. Ajánlanátok olyat ami Netflix 4K, HBO app képes, ismeri a Dolby Visiont is, PLEX jól fut (elég erős a procija és elég a memóriája is), gigabites a LAN, esetleg még Wifi6-ot is tud?

  Köszi szépen!

  • Szia!

   A Dolby Vision kizár sajnos sok jó készüléket, de talán érdemes lenne megnézned a Xiaomi 4K TV Stick-et, vagy a Fire TV 4K MAX-ot. Ezek minden kritériumnak megfelelnek, a Fire TV MAX-ban van WiFi 6 is.

   Én egy Fire TV MAX-ot használok jelenleg, a LAN-t kitűnően helyettesíti a WiFi6, megy rajta minden alkalmazás, gyors, szép és jó. Az HBO Max és a Skyshowtime appokat csak külső forrásból lehet telepíteni. Nekem egy DS220+ NAS dolgozik a PLEX-el, gyors, jó, nem tudok rá panaszkodni.

  • Zsiga Árpád

   Szia nekekem lg tvhez kellene olyan okosító ami tudja a cinema 3d t. Filmek nézéséhez. Kérlek ajánlj nekem pár nagyon jót, előre is köszönöm

 13. Szép napot,

  etleg kérhetek véleményt 4/64 GB vel lenne rendelve.

  2022 G96 MAX H618 Android 12.0 TV Box HDR10 6K 2.4G 5G Dual Wifi Smart Fast Top Box 4GB 32GB 64GB Receiver

 14. Üdvözlöm. Mi véleménye erről?
  DONGLE000F0000127D
  Version6.16.0
  Rokchip-WR002DONGLE
  Köszönöm válaszát.

 15. Szia !

  Jó ez a cikk, csak egy kérdésre nem kaptam választ 🙂
  Melyik tv okosítóra lehet letölteni a vodafone tv alkalmazást.
  Az értékesítő ( amikor megkötöttem a szerződést) nem tájékoztatott pontosan és a negyedik tv-n nincs műsorom, ráadásul az van a nappalinkban. Az egy Hitachi smart tv.
  Köszönöm előre is!

  Üdv: Robi

  • Horváth Zsuzsanna

   Nem tudod mert nem engedélyezett a Vodafonenál semelyik androidos tv vagy okosító csak a telefonokon működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .