banner
Megérkezett az új Chromecast Google TV-vel

Megérkezett az új Chromecast Google TV funkciókkal

Megérkezett a legújabb Chromecast TV okosító és megkapa végre a Google TV funkciókat is, immár teljesértékű média lejátszóként  is használható. Kapott saját távirányítót, megújult a Google TV kezelőfelülete is, de megmaradt a korábbi verzióknál használható képernyőtükrözés funkció is.

banner

Az Új Chromecast Google TV rendszerrel

Még szerdán leplezte le a Google a legújabb Chromecast TV okosítóját, amin immár teljesértékű Google TV (Android TV) operációs rendszer fut. A korábbi Chromecast modellekhez még kellett egy mobiltelefon, vagy tablet, aminek a képernyőjét tükröztük a TV-re, azonban ez az új eszköz immár saját maga képes önállóan működni, mint egy hagyományos értelemben vett TV Box. Nagy lépés ez a Google részéről, mert eddig saját eszközön még soha nem használta az Android TV (Google TV) rendszert, csak külső gyártók kapták meg (Xiaomi, Nvidia, TV gyártók…).

Végre saját távirányítót is kapott

Az új Chromecast kapott egy vadiúj távirányítót is, ami a manapság divatos mini dizájnnal rendelkezik, csak a legszükségesebb gombok találhatóak meg rajta, éppen ezért teljesen egyértelmű a használata. A Chromecast készülékkel Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, azaz bárhova irányíthatjuk a szobán belül, mindig működni fog. Van benne beépített mikrofon is, amivel hanggal kereshetünk, vagy akár a Google okosotthon rendszerünket is vezérelhetjük. A Google kihangsúlyozta a bemutató alkalmával, hogy a keresés funkció nagy megújuláson esett át, ezután elegendő lesz csupán kimondani a film címét és az összes elérhető platformon fog keresni, nem kell emlékeznünk rá, hogy hol is láttuk azt amit keresünk.

Megújult Google TV felület is érkezett

Megújuláson esett át a készülék kezelőfelülete is, a legnagyobb változás, hogy ezentúl Google TV-nek hívják a korábban Android TV néven ismert rendszert. Ezen túlmenően kicsit átrendezték a menüket, egyértelműbbé tették a funkciókat, de megmaradt a külső alkalmazások telepítésének a lehetősége is. A használata nagyon hasonlít a korábbi rendszeréhez, de nagyobb átjárhatóságot biztosítanak a különböző streaming platformok között. A jövőben nem kell emlékeznünk, hogy melyik szolgáltatónál is láttuk a filmet, amiket használunk (és feltelepítünk) azokat egyszerre kezeli a Google TV, bárhol kereshetünk és mindenhonnan fognak érkezni személyre szabott ajánlók is.

A Google csatlakozott a TV Box  gyártók sorába

Az új Chromecast média lejátszóval a Google is belépett végre a TV box gyártók sorába, sajnos a készülék pontos műszaki specifikációit még nem közölték, a bemutatón a hangsúly inkább az új funkciókon volt. A Google szempontjából sok újdonság van az előző Chromecast-hez képest, de ha például egy másik Andorid TV rendszerű készülékkel hasonlítjuk össze, akkor már nem olyan kiugró a fejlődés.

Több színben is elérhető

Nálunk egyelőre nem rendelhető

Sajnos hazánkban jelenleg még nem vásárolható meg az új Chromecast, és információt sem kaptunk, hogy egyáltalán elérhető lesz-e, ha pedig igen, akkor mikor. Az Android TV rendelkezik magyar nyelvvel, így remélhetően a Google TV is megkapja majd, és hivatalos forrásból is beszerezhetjük a készüléket. Az Egyesült Államokban már megvásárolható 49,99$-os áron (kb. 15.000.- Ft), a nagyobb európai országokban október 15-től lesz elérhető, de itt már az ára 69,99€-ra emelkedett (kb. 25.000.- Ft), az árak az adott országban érvényes áfa mértékében némileg változhatnak. Annyit mindenképp kijelenthetünk róla, hogy megfizethető TV okosító eszköz lesz az új Chromecast, ezért a nem túl nagy összegért teljesen megreformálhatjuk az otthoni mozizást és tévézést.

Ezt olvastad már?

Boldog Karácsonyt Kívánunk

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk a DigiPortál minden olvasójának!

2 hozzászólás

  1. Ez Magyarorszagon nemesz kapható?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .