banner
Mecool KM2 Android TV box Netflix 4K lehetőséggel - bemutató

Mecool KM2 TV Box teszt – A gyári TV okosító

Megérkezett a tesztműhelyünkbe a Mecool KM2 TV Box, ami számos újítás tartogat a felhasználóknak. A Mecool KM2 végre egy teljesen gyári Android TV készülék lett, ami ráadásul hivatalos Netflix 4K támogatással is rendelkezik.

banner

A Mecool készülékeit eddig is nagyon kedveltük, például a legutóbb tesztelt Mecool KM6 Deluxe nagyon jól vizsgázott nálunk, és csak egy hiányosságot róttunk fel neki, mégpedig, hogy nincs rendes Netflix app. Úgy tűnik, hogy ezt a gyártó is észrevette, vagy sokan panaszkodtak a hiányára, ezért most a Mecool KM2 személyében egy valóban teljesértékű Android TV box-al jelentkezett. A készülék megszerezte a Google tanúsítványát is, mellé pedig hozzácsapták a Netflix-ét is, így már nincs akadálya, hogy a TV-re optimalizált Netflix app is fusson rajta, ami az SD mellett HD és 4K felbontású filmek lejátszását is lehetővé teszi (amennyiben az előfizetés is támogatja).

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 69,99 $ – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGc61e84

Vásárlás

A Mecool KM2 kicsomagolása

A csomagolással most nem spóroltak, a dizájnos doboz kicsit nagyobb, mint általában szokott lenni, és még külön minőség ellenőrzési matricával is lezárták. Aki rendszeren olvassa a TV okosító tesztjeinket annak csak ismételni tudom a már oly sokszor leírtakat. Ezúttal is csak a szokásos tartozékokat találjuk meg a dobozban. A Mecool KM2 készülék mellett van egy igazán szuper távirányító, kapunk hozzá HDMI kábelt, és természetesen hálózati adaptert is találunk benne. Van használati útmutató is, aminél ezúttal a nyelv másodlagos, hiszen mindent képpel illusztrálnak rajta, így tényleg képes segítséget nyújtani az üzembeállítás során.

A kapott tartozékok listája

 • Mecool KM2 TV Box
 • Távirányító
 • Hálózati adapter
 • HDMI kábel
 • Használati útmutató

A készülék kinézete

Külsőleg nagyon rendben van a Mecool KM2 TV okosító. Elegáns fehér színű maga a készülékház, az előlapon három állapotjelző LED-el. Az jobb oldali LED jelzi, ha bekapcsolt állapotban van a készülék, a középső az internet kapcsolat meglétét jelzi, a bal oldali pedig ha villog, akkor a távirányító az infrán keresztül működik. Szép lekerekített sarkok minden oldalon, az egyetlen dizájnelem a tetején látható Mecool logo. A készülék normál méretekkel rendelkezik, 110 x 110mm széles és hosszú, a magassága pedig 24mm. Nehéznek sem mondanám, hiszen mindössze 190g, de az alján lévő csúszásgátló gumitalpak stabilan a helyén tartják.

A Mecool KM2 ki- és bemenetei

Csatlakozási lehetőségek terén a Mecool KM2 TV box elég jól áll, szinte mindent szükséges ki- és bemenetet megtalálunk rajta. A TV készüléket a HDMI 2.1-es csatlakozón keresztül tudjuk hozzákötni, de van rajta a régebbi készülékekhez analóg AV kimenet is. Külső házi-mozi rendszert is csatlakoztathatunk hozzá az optikai kimenten keresztül, de itt is használhatjuk a még meglévő analóg sztereó kimenetet is. Adott a lehetőség vezetékes LAN internet használatára is, azonban ennek a sebessége csupán 100Mbit/s, a WiFi-t használva ettől jóval nagyobb sebességet érhetünk el. Egy külső IR csatlakozó is látható hátul, ide kiegészítő infra vevőt köthetnénk, de nem sok értelme lenne, hiszen a távirányító rádiós kivitelű. További szuper dolog, hogy fizikai be- kikapcsoló is található rajta, ha hosszabb ideig nem tervezzük használni, akkor ezzel bármikor teljesen áramtalaníthatjuk a készüléket.

A készülék oldalán találjuk meg az USB 2.0 és USB 3.0 portokat, ide csatlakoztathatunk külső USB kiegészítőket, és nagyobb méretű háttértárat is használhatunk. A belső tárhelyet tovább bővíthetjük micro SD kártyával, ebből akár 256GB méretűt is képes kezelni. Az SD kártyát, vagy a pendrive-ot a belső tárhelyhez is hozzácsatolhatjuk, ezáltal megnövelve a méretét. Hátránya csak annyi lesz, hogy nem minden applikáció hajlandó a bővített tárhelyre települni, van ami csak a belső tárhelyet szereti a gyorsasága miatt.

Vezeték nélküli lehetőségek

Wi-Fi és Bluetooth adapter is van a Mecool KM2 készülékben. WiFi-ből dualband képest kapott, azaz a 2,4GHz hálózatok mellett immár kapcsolódhatunk a nagyobb sebességet biztosító 5GHz-en lévőkhöz is. Ezenkívül csatlakoztathatjuk hozzá Bluetooth rendszerű eszközeinket is, ami lehet hangszóró, soundbar, fejhallgató, játékvezérlő, távirányító és bármi más, ami Bluetooth.

A Mecool KM2 csatlakozói

 • HDMI 2.1 , HDCP 2.3 támogatással
 • SPDIF Optikai kimenet
 • RJ-45 Ethernet LAN
 • 3,5mm-es analóg AV kimenet
 • Tápcsatlakozó, 12V/1A
 • USB 2.0 Type A
 • USB 3.0 Type A
 • Micro SD olvasó

A Mecool KM2 távirányítója

A Mecool KM2 távirányítója megjelenésben és kialakításban nagyon hasonlít a legújabb Chromecast készülékére, persze attól némileg nagyobb, több gomb is van rajta, de meglepően egyforma a stílusuk. Maximálisan elégedett vagyok a használhatóságával, kitűnően passzol az Android TV rendszerhez. Gyorsan megszokhatók rajta a gombok, egyszerűen kezelhető vele a készülék. Alapvetően rádiós kialakítású (Bluetooth), de van benne infra rész is, ami a TV távirányításához lehet hasznos.

A gombok elrendezését nagyon jól kitalálták, szinte minden főbb funkcióhoz találunk rajta dedikált gombot. Nekem különösen az tetszik rajta, hogy a beállítások menü is elérhető egyetlen gombnyomással. A távirányítóban van beépített mikrofon is a hangalapú kereséshez és ha van Google rendszerű okosotthonunk, akkor annak is adhatunk vele hangutasításokat. Az alsó részén 4 dedikált alkalmazás gombot is felfedezhetünk rajta, egyet a YouTube azonnali indítására, egyet a Netflix-nek, van egy a Play Áruházba való gyorsbelépésre, és egy a Prime Video részére. Ez utóbbi sajnos nálunk nem releváns, de a gombot máshoz nem lehet hozzárendelni. Összességében egy nagyon szuper távirányítót kapunk a TV okosítóhoz.

A hardver és ami mögötte van

A Mecool KM2 valóban egy vízválasztó készülék lett a Netflix 4K megérkezésével, de sajnos cserébe áldozni kellett a teljesítmény oltárán is egy kicsit. A hardver nem olyan, mint azt egy vadiúj készüléktől elvárhatnánk, cserébe az ára sem emelkedett az egekbe. A processzora egy Amlogic S905X2-B, ami bőven elegendő teljesítmény nyújtására képes, memóriából azonban csak 2GB DDR4 modult kapott, és a belső tárhelye is csupán 8GB lett. Nem eget rengető hiányosságok, arra amire ezt a készüléket tervezték bőven elegendő. Valamint ne felejtsük el, hogy a szintén vadiúj Google Chromecast is csak ennyi memóriával rendelkezik, a tárhely abban feleekkora és csatlakozók tekintetében finoman szólva is le van maradva a KM2-től (azért hasonlítom ahhoz, mert azon szintén van Netflix 4K). A memóriától eltekintve azonban minden szokásos extrát megkapunk, többek között USB 3.0 csatlakozást és SD kártya bővíthetőséget is, amik szintén hiányoznak a Chromecast 4-ből.

A képmegjelenítésről ezúttal egy ARM Mail-G31 MP2 GPU gondoskodik, ami maximum 4K 2160p felbontásra képes és van HDR10+, HDR, HLG támogatás is benne, hogy az arra alkalmas tévén még szebb legyen a kép.

Műszaki paraméterek

CPU Amlogic S905X2-B
GPU ARM Mail-G31 MP2
RAM DDR4 2GB
ROM 8GB eMMC
OS Android 10.0 ATV
Bluetooth BT4.2
Wifi 802.11ac 2T2R Dual Band Wifi
Video Dekóderek H.264 AVC
H.265 HEVC
VP8 & VP9
Audio Dekóderek AAC & HE-AAC
Dolby Digital & Dolby Digital Plus & MS12
Dolby Atmos Passthrough
HDR HDR10+
HDR & HLG
DRM Widevine L1
Playready 3000
Csatlakozók HDMI2.1 with HDCP2.3
SPDIF Optical
RJ-45 for Ethernet
DC Input 12V1A
USB2.0 Type A
USB3.0 Type A
Macro SD Slot
Tanúsítványok Google ATV, Netflix, Amazon Prime Video
MS12 including DD & DD+, HDMI2.1 (with CEC), HDCP2.3
CE, FCC, RoHs, PoPs, REACH
Táp adapter 12V1A 1.5m
Távirányító BT + IR with Netflix & Amazon 14 keys

Egyébként érdekes dologra bukkantam a készülék műszaki adatai között. A modell jelzésnél a LEAP-S1 szerepel, erre rákerestem az interneten és kiderült, hogy ezt a készüléket a Strong gyártja. Igen, ugyanaz a Strong, akinek régen a műholdvevőit is szerettük. A műszaki adatok is teljesen megegyeznek, csupán a készülékház különbözik. Hazai boltokban nem találtam meg a Strong készülékét, de Németországban már elérhető, viszont kicsit drágábban, mint a Mecool verzió. Ha már így belelendültem a nyomozásba, akkor tovább keresgéltem és a távirányítót is megtaláltam egy Wallmart onn. márkájú TV Box mellett, itt a hardver jóval gyengébb, nem is hasonlít a Mecool KM2-höz, de a távirányító az teljesen ugyanaz. Szóval a Mecool most egy kicsit kölcsönzött másoktól, de összességében egy nagyon jó kombót hozott össze.

A Mecool KM2 szoftvere

A Mecool KM2 Android TV okosítón a jelenlegi legújabb Android 10 operációs rendszer fut, ebből is az Android TV (ATV) változat, ami nagyszerű kezelőfelületet biztosít a tévén való használathoz. A KM2 szerencsére nem kapta meg az új Google TV rendszert, amit a legújabb Chromecast tesztünkben már kipróbálhattunk. Nekem azért tetszik jobban a régebbi Android TV, mert ez nagyobb szabadságot ad, és jobban személyreszabható. Az Android TV további előnye, hogy a Play Áruházban csak olyan alkalmazások találhatóak meg, amik a TV készülék képernyőjén is kezelhetőek a távirányító segítségével. Természetesen alternatív forrásból  (pl. Aptoide TV) telepíthetünk mobil appokat is, ilyen esetben szükség lehet hozzá egy légegérre is. A Mecool KM2 megszerezte a Google tanúsítványát is, így minden hivatalos Google alkalmazást támogat. Van beépített Chromecast is, amivel tükrözhetjük a mobilunk képét a TV-re, támogatja a távirányítón keresztül kiadott hangutasításokat és minden mást is, ami Google.

Első bekapcsolás, beállítás

Mint ahogy az a hivatalos Android TV rendszerű TV okosítóknál lenni szokott, ezúttal is egy nagyon pofás telepítő menü köszönt minket az első bekapcsolást követően. Legelső lépésként a távirányítót kell társítani hozzá a képernyőn megjelenő instrukciók alapján, majd a nyelvet lehet kiválasztani, ahol természetesen a magyar is szerepel. Ezután választhatunk, hogy a távirányító segítségével, vagy a mobiltelefonunkkal szeretnénk a beállításokat elvégezni. A következő lépésekben kiválaszthatjuk a WiFi hálózatot, ha szükséges, csatlakozhatunk hozzá, és bejelentkezhetünk a Google accountunkkal, hogy minden funkciót teljes körűen használhassunk. Az első beállítások végeztével azonnal használatba vehetjük a vadiúj Mecool KM2 TV okosítónkat.

Fejlett multimédiás képességek

A Mecool KM2 elsősorban tartalomfogyasztásra alkalmas készülék, tekintve a középkategóriás processzorát és az általánosnál kevesebb memóriáját. Már előre is feltelepítettek néhány népszerű alkalmazást, de a Play Áruházból szinte bármit letölthetünk a felhőtlen videózáshoz, zenehallgatáshoz. Alapból rajta van a Netflix hivatalos TV verziója, amiben a felbontás korlátozása nélkül nézhetjük a filmeket. Van YouTube is, ahol mások mellett szintén elérhetőek a 4K UHD felbontással rendelkező filmek, és természetesen ez utóbbi is a TV képernyőjére szánt, távirányítóval is jól kezelhető verzió. Ezúttal az HBO GO is tökéletesen működik rajta, ráadásul mindegy neki, hogy LAN kábelen, vagy WiFi-n kapja az internetet, így is – úgy is használhatjuk.

A Play Áruházból letölthető a legnépszerűbb Kodi médiaközpont legfrissebb változata, amiben szinte mindent megtalálunk, ami multimédiával kapcsolatos. Én továbbra is ennek a használatát részesítem előnyben, hiszen olyan kiegészítőkkel is bővíthetjük az alap programot, amiket máshol nem biztos, hogy megtalálunk, valamint szinte minden videóformátummal elboldogul. Akinek esetleg bonyolultnak bizonyulna a Kodi, az továbbra is használhatja – a szintén TV-re tervezett – VLC médiaplayer alkalmazást is, egyszerű a kezelése, de mégis nagy tudással rendelkező applikáció.

Akár estig is sorolhatnám, hogy milyen appokat lehet letölteni és használni, így inkább arról ejtek szót, hogy mi az ami nincs. TV szolgáltatók közül csak a Telenor MY TV található meg az áruház kínálatában, a többi szolgáltató még mindig nemrukkolt elő TV-re optimalizált alkalmazással. Az Aptoide áruházban viszont megtaláljuk a többieket is, érdemes próbálkozni a DigiOnline-al, a Horizon GO-val és a mindiTV GO-val, a Telekom TV GO-t viszont felesleges megpróbálni, nem fog működni. Ez utóbbi applikációkhoz viszont már szükségünk lesz egy egérre, vagy légegérre.

Beépített Chromecast is van

Köszönhetően az eredeti Android TV rendszernek a Mecool KM2 készülékeken elérhető a Google Chromecast képernyőmegosztás funkciója. A Chromecast segítségével a mobilunk képernyőjét tükrözhetjük a TV-re, ott nézegethetünk képeket, használhatjuk a készülék minden funkcióját. A Chromecast több, mint sima képernyőmegosztás, hiszen a multimédiás tartalmakat is képes streamelni, azaz nem csak egyszerűen átküldi a képet, hanem magát a videót játssza le annak a saját alkalmazásában. Ezúttal akár a Netflix filmeket is átküldhetjük vele a TV-re, de a YouTube, vagy HBO GO videóknál is hibátlanul teszi a dolgát.

Használat közbeni tapasztalatok

A Mecool KM2 TV Box használata nagyon kényelmes a szuper távirányítóval, és úgy általában minden gördülékenyen működik rajta. Az alkalmazások viszonylag gyorsan indulnak, a használatuk közben pedig akadozással, vagy bizonytalan működéssel nem találkoztam. A készülék melegedése szintén elhanyagolható, éppen, hogy csak langyos volt a háza még több órányi 4K filmezést követően is. Az egyetlen negatív dolog, amivel találkoztam, azaz, hogy nem képes a filmeket kadenciahelyesen lejátszani, azaz nem váltja át automatikusan a TV felbontását az aktuális filmnek megfelelőre. Nem egy eget rengető hiányosság, bőven együtt lehet vele élni, de ha ez is rendben lenne, akkor tényleg teljes lehetne az összekép.

Mint korábban már említettem a LAN port sebessége csupán 100Mbit/s, ez átlagos felhasználásra elegendő lesz, de ha letöltött, nagyobb méretű 4K videókat szeretnénk pl. NAS-ról streamelni, akkor előfordulhat akadozás. Erre ügyelve megnéztem, hogy a WiFi mire képes, és az a jó hír, hogy megfelelő router használata esetén, stabilan elérhető vele akár a 400Mbit/s sebesség is, ez viszont már bőven elegendő lesz a legnagyobb 4K UHD filmek továbbításához is. A fenti képen az alsó mérés LAN-on keresztül történt, a felső pedig WiFi-n.

Játék a Mecool KM2 TV okosítón

Nem kifejezetten játékra lett tervezve a Mecool KM2 TV Box, de azért unalmas időkben lehet rajta játszani is. Tekintve a CPU középkategóriás mivoltát nem a legnagyobb teljesítményt fogjuk kapni, de az átlagos Android játékoknak még így is bőven elegendő lenne, a gyenge keresztmetszetet nem is ez jelenti. Az Antutu Benchmark-ban kb. 50000 pontot lehet vele mérni, ez nem túl sok, de azért egy TV okosítóhoz képes nem is rossz eredmény.

A gyenge pont a tárhely lesz, a 8GB nagyon kevés a jobb játékok telepítéséhez és futtatásához, ráadásul úgy, hogy a rendszer és az alkalmazások ennek a nagy részét már elfoglalták. Ha játékra is szeretnénk használni, akkor érdemes egy SD kártyát, vagy egy Pendrive-ot csatolni a belső tárhely mellé, így már lesz elegendő helyünk rajta. Ami jó hír viszont, hogy még az Xbox kontrolleremet is hozzá tudtam párosítani a Bluetooth-on keresztül, tökéletesen működik vele, a jobb játékok enélkül nem is hajlandók elindulni.

Összegzés, értékelés

A Mecool KM2 egy nagyon jó TV okosító készülék azok számára, akik a médiafogyasztást helyezik az előtérbe. Minden népszerű platform elérhető rajta, még a Netflix 4K is tökéltesen működik. Jóval többet nyújt, mint pl. egy okos TV, ahol van néhány app és kész. Itt rengeteg egyéb dologra használhatjuk a rendszert, kezdve a Kodi médiaközponttal, az IPTV-ken keresztül egészen a netes rádiókig. A KM2 hardvere nem lett egy erőmű, de arra amire tervezték maradéktalanul elegendő. Gördülékenyen és gyorsan használható minden app rajta.

Egy kategóriában lehet említeni az új Chromecast-al, de itt a tárhely annak a duplája, valamint megmaradt az Android TV szabadsága is. A Mi Box S-hez nem hasonlítanám, mert az már egy régi hardver és minden tekintetben gyengébb tőle. A Mecool KM2 további előnye, hogy sokkal több portot és csatlakozót kapunk, mint a Chromecast-nél, van 2 USB, optikai hang, LAN csatlakozó és SD kártyaolvasó is.

Hátrányként a kevés memóriát és tárhelyet tudnám felhozni, de én úgy gondolom, hogy a hivatalos Google és Netflix licenszekért valamit bekellett áldozni azért, hogy a készülék ára is versenyképes maradjon. A normál LAN-t nem feltétlenül kell a hátrányok között említeni, hiszen általános felhasználásra ez is elegendő, de ha valakinek extra igénye lenne, akkor ott a tőle 4X gyorsabb WiFi is. Árban a KM2 jelenleg a legjobb vétel az összes hasonló gyári rendszert futtató készülék közül, a cikk születésekor 63$-t kértek érte, ami átszámítva kb. 18000- Ft-nak felel meg. Ezért az összegért, egy könnyel kezelhető, stabil és széleskörűen használható TV okosítót kapunk.

Akinek a teljesítménye kevés lenne, és letud mondani a Netflix 4K-ról, annak ajánlom a korábbi tesztünkben szereplő Mecool KM6 típust, ott sokkal erősebb a hardver, több a memória, de ugyanúgy megadja az Android TV kényelmét.

Előnyök:

 • Android TV 10 rendszer
 • Netflix 4K HDR támogatás
 • Gyors processzor, gördülékeny működés
 • Jó távirányító (Bluetooth)
 • USB 3.0
 • Ethernet LAN port
 • Bővíthető tárhely

Hátrányok:

 • Kevés memória (2GB)
 • Kevés tárhely (8GB)
 • Kadenciahelyes lejátszás hiánya
 • 100Mbit/s LAN

Kupon, megrendelés

A Mecool KM2 TV okosítót a Banggood webáruházból tudod megrendelni, a lenti linkre kattintva. Jelenleg kínai raktárból rendelhető, de az EU Priority Line szállítási móddal gyorsan és vámmentesen fog megérkezni (még 2021. július 1. után is). Légy szíves, ha teheted, akkor böngészőből add le a megrendelésed, ne használd hozzá a Banggood mobil APP-ot, mert az App-ból érkező rendeléseket nem írja jóvá nekünk a rendszer, így az oldalunk nem kap utána jutalékot. Ezzel úgy támogathatod a jövőbeni teszteket, hogy neked nem kerül semmibe, sőt a kuponnal még olcsóbb is lesz a vásárlásod. Előre is köszönjük!

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 69,99 $ – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGc61e84

Vásárlás

 

Banggood vásárlási segédlet

 

Kupontáblázat 

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

39 hozzászólás

 1. TC
  A mecool 2plus távirányítóját lg tv re rálehet hangolni?

 2. Szia, azt szeretném kérdezni hogy a Samsung tv-hez, amin HDMI 2.0 van csak ahoz nem tudom használni ezt a készüléket igaz? A választ előre is köszi

  • Szia!

   De, tudod hozzá használni.

  • Értem, köszi a választ Lala. Még lenne egy olyan kérdésem hogy van e setleg olyan tv-okosító, amelyiken lehetséges böngészőn keresztül online filmeket nézni? És úgy, hogy nem egér billentyűzet kombóval, hanem a gyári távirányítójával? Köszi a választ előre is:)

 3. Időközben telepítettem egy file manager-t és így már sikerült az Aptoide TV-t telepítenem, az egyik problémám megoldódott.
  A másik problémám, hogy miért nem találom a Play árúházben a Google-t, a Google chrome-t és a Firefoxot, amikor más TV okosítókon (a barátomnál) megtalálható. Ha erre is tudsz valami javaslatot, megköszönöm.

 4. Köszi az információt, letöltöttem az APK alkalmazást (aptoide-latest.apk), felmásoltam egy pendrive-ra, betettem a boxba, bekapcsoltam a Mecool KM 2-t, de hogy utána mit kell csinálni, arra nem jöttem rá.
  Előre is kösz, ha további segítséget tudsz adni.

 5. Olvasom a hozzászólásokban, hogy lehet böngészőket is telepíteni és az Aptoide TV árúházat. Nekem nem sikerült, se a Google-t, se a Google Chrome-t, se a Firefoxot se az Aptoide TV árúházat sem. ha lehet, kérnék egy kis segítséget. Előre is köszönöm

  • Szia!

   Idemásolom egy korábbi írásom részletét:

   Telepítés:
   – Innen töltsd le az Aptoide TV alkalmazás apk-t: https://tv.aptoide.com/
   – Másold fel egy pendrive-ra és dugd be a box-ba
   – Telepítsd fel az apk-t, a szükséges engedélyeket add meg neki.

   Ezt követően már tudsz telepíteni minden alkalmazást, de egy egeret csatlakoztass a box-hoz.

   Üdv.: Lala

  • Köszi az információt, letöltöttem az APK alkalmazást (aptoide-latest.apk), felmásoltam egy pendrive-ra, betettem a boxba, bekapcsoltam a Mecool KM 2-t, de hogy utána mit kell csinálni, arra nem jöttem rá.
   Előre is kösz, ha további segítséget tudsz adni.

 6. ÓÓ, és tényleg, még a melóhelyen néztem monitoron, de ott akkor értelem szerűen nem volt benn a listában, TV-vel meg már nem is néztem 🙂
  Köszönöm!

 7. Nagy Zoltán György

  Szeretném kérdezni, hogy a készülék frissíti-e magát automatikusan, vagy manuálisan kell?

  Köszönettel: Nagy Zoltán György

  • Ha új szoftver érkezik, akkor szólni fog róla, és majd rá kell nyomni egy OK-ra az indításához. Automatikusan ellenőrzi a frissítéseket, de nem frissül magától.

   Üdv.: Lala

  • Nagy Zoltán György

   Köszönöm Lala!

 8. Azt szeretném tudni, hogy olyan NETFLIX van-e rajta, amelyiken lehet váltani magyar nyelvre és vissza angolr. Ezt azért kérdem, mer tavaly vettem az AQUA-tól egy H96 max 4K Ultra HD-t és mostanában fizettünk elő NETFLIX-re és meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem lehet nyelvet választani. Mivel garanciális, kértem az AQUA-t, hogy oldják meg, náluk volt közel egy hónapig, de visszaküldték a következő szöveggel, szó szerint idézem:
  „Az alkalmazás felületi nyelv változása nem kezelhető jótállás keretei között az új termék esetén is már nagy eséllyel így jelenik meg”

  Ez egy elég furcsa válasz szerintem mivel a NETFLIX már több éve magyarul is elérhető, tavaly amikor vettem a TV okosítót, nekik fel kellett volna hívni a figyelmemet, hogy csak olyat tudnak adni -szerintem elfekvő készletből – ami nem tudja a magyar nyelvet.

  • Szia!

   Magyar nyelvű rajta a Netflix, a másik tesztnél már írtam neked bővebben.

   Lala

  • Köszi az információt, a Mecool KM2 és a Xiaomi MI Box S közül melyiket javasolnád?

  • Ha 24p auto átváltás fontos, akkor a Mi Box, ha nem fontos (vagy nem tudod, hogy ez mi), akkor a Mecool KM2. A KM2 hardvere jobb és újabb is.

  • Köszi a választ, a 24p gondolom olyan mint az fps, vagyis a másodpercenkénti képkocka, azt, hogy a 24p autora szükségem lehet-e pl. Netflix nézése, vagy pendrive-ról, vagy mobil HDD-ről való filmnézésre, sajnos nem tudom.
   A Mecool KM2-n lévő 2 USB miatt lehet, hogy azt választom.

   üdv.:

  • Akkor egyértelműen Mecool KM2 a te tv box-od. Netflix-nél amúgy sincs 24p mód, ez csak a Kodi-val, vagy Plex-el való lejátszáskor működik.
   Frissítettem a kupont is, így egy kicsit olcsóbb lesz és EU raktárból fog érkezni.

  • Köszi a választ, viszont a Kodival szoktam mobil HDD-ről nézni internetről letöltött filmeket, akkor lehet, hogy mégis a Xiaomi Mi Box S-t-t kellene választani?
   Bocsi, hogy ennyi kérdésem van.

   üdv.

 9. Sziasztok!

  Tetszik az oldal és a tesztek, el is szántam magam egy ilyen kütyü vásárlására. Támogatnálak benneteket a linkelt vásárlással, de a kuponkód már nem használható sajnos. Tudnátok frissíteni?

  Ja még egy kérdés, a 24p-s lejátszás működik a KM2-vel ugye? Mert régebben Droidon valamiért nem ment rendesen.

  Köszi!
  Üdv,
  M4Z0

  • Szia!

   Sajnos elfogyott a kupon és újat még nem tettek közzé. 🙁
   Nem megy az automata 24p átváltás, írtam is a fenti tesztben (kadenciahelyes lejátszás hiánya).

   Üdv.: Lala

  • Teljesen hianyzik a 24p vagy csak automatikusan nem valt át? Kodi alatt sem?

   Köszi!

  • Van benne, kézzel beállítható, de automatikusan nem vált át rá. Kodi alatt sem és Plex alatt sem.

  • Hali, megjött ma a cucc, eddig tetszik nagyon a sebessége, meg minden, de a szokásos módon, ahogy a Macminin vagy Pi3-on Kodiban ment a 24p itt úgy nem. Tudnál segíteni mi a módja? Mit kell állítani?
   Köszi!

  • Állítsd át a felbontást az Android beállítás menüben (1080p24). Automatikusan nem fog átváltani.

  • ÓÓ, és tényleg, még a melóhelyen néztem monitoron, de ott akkor értelem szerűen nem volt benn a listában, TV-vel meg már nem is néztem 🙂
   Köszönöm!

  • Szia,
   Annyi lenne még a kérdésem, hogy Kodi alatt milyen setup kombinacioval lehet 5.1-es hangot kinyerni belőle? Apple tv ok, VLC (audio passtrough) ok, de kodinal akarmit probalok, csak sztereo hang jön ki HDMI-n. Hasznaltam már kodit, pc-n, mac-en, ubuntuval és pi3-on is, mindenhol ment, de ezzel valamiért nem akar 🙁

 10. Szia!
  Lehet valahogy ebből a tv box-ból dolby digital 5.1-et kiszedni mert nekem sehogy sem sikerült

  • Tóth József

   Szia! optikai kábelen keresztül tökéletesen működik, a youtube videók ne tévesszenek meg, ott nincs 5.1, állítólag a youtube már nem támogatja. De a filmek gyönyörűen szólnak.

  • sikerült valahogyan? most vettem én is, es csak pcm sztereó jon ki optikain es hdmin is

 11. Halász Tibor

  Lehet rá telepíteni a telenoros MyTV otthon appot?

 12. Helló,

  A távirányítón a jobb felső sarokban a gomb(kockában egy nyíl) mire szolgál?
  Előre is köszönöm a választ.

  üdv.

  József

  • Forrás kiválasztása (bemenet a TV-n), nekem nem csinált semmit, hiába nyomkodtam, de jobban nem mélyültem bele.

  • A távirányító beállításainál lehet konfigurálni, én megadtam a TV márkáját, kérte, hogy próbáljam ki ls megy is, a hangerő és a bekapcs is. Nekem most a bekapcsoló gombbal bekapcsolja a TV-t, ami ARC-on a soundbar-t, ami meg a KM2-t. Ez így nagyon kényelmes 🙂

 13. Nagyon köszönöm
  Szioa

 14. Nagy Zoltám György

  Tisztelt Cím!

  Érdeklődöm, hogy ezen a készüléken lehet-e valamelyik böngészőt telepíteni?

  Köszönettel: Nagy Zoltán György

  • Szia!

   Igen, lehet, akár a Chrome-ot is. Érdemes feltenni az Aptoide TV áruházat és abban lesz sok-sok alkalmazás, köztük a Chrome is.

   Üdv.: Lala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .