Mecool KM2 Android TV box Netflix 4K lehetőséggel - bemutató

Mecool KM2 TV Box Bemutató – Netflix 4K rendben

Már rendelhető a Mecool KM2 TV okosító box, ami úgy tűnik, hogy végre elhozza a Netflix 4K lejátszási lehetőséget az olcsóbb készülékekre is. A hardver egy csöppet gyengébb lett, mint ami várható lenne egy új készüléktől, cserében a Google tanúsítványát is megszerezte a KM2, így beállhat a teljesértékű TV box-ok sorába.

A Mecool készülékeit eddig is nagyon kedveltük, például a legutóbb tesztelt Mecool KM6 Deluxe nagyon jól vizsgázott nálunk, és csak egy hiányosságot róttunk fel neki, mégpedig, hogy nincs rendes Netflix app. Úgy tűnik, hogy ezt a gyártó is észrevette, vagy sokan panaszkodtak a hiányára, ezért most a Mecool KM2 személyében egy valóban teljesértékű Android TV box-al jelentkezett. A készülék megszerezte a Google tanúsítványát is, mellé pedig hozzácsapták a Netflix-ét is, így már nincs akadálya, hogy a TV-re optimalizált Netflix app is fusson rajta, ami az SD mellett HD és 4K felbontású filmek lejátszását is lehetővé teszi (amennyiben az előfizetés is támogatja).

 

MECOOL KM2 Android TV Box

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 62,99 $

Kupon kód: BGKM2104

Vásárlás

Mecool KM2 – egy kis csavar a történetben

A Mecool KM2 valóban egy vízválasztó készülék lett a Netflix 4K megérkezésével, de sajnos cserébe áldozni kellett a teljesítmény oltárán is egy kicsit. A hardver nem olyan, mint azt egy vadiúj készüléktől elvárhatnánk, cserébe az ára sem emelkedett az egekbe. A processzora egy Amlogic S905X2-B, ami bőven elegendő teljesítmény nyújtására képes, memóriából azonban csak 2GB DDR4 modult kapott, és a belső tárhelye is csupán 8GB lett. Nem eget rengető hiányosságok, arra amire tervezték ezt a készüléket bőven elegendő. Ne felejtsük el, hogy a Mi Box S is csak ennyi memóriával rendelkezik, de abban sokkal gyengébb a processzor (azért hasonlítom ahhoz, mert azon szintén van Netflix 4K). A memóriától eltekintve azonban minden szokásos extrát megkapunk, többek között USB 3.0 csatlakozást és SD kártya bővíthetőséget is, amik szintén hiányoznak a Mi Box S-ből.

A képmegjelenítésről ezúttal egy ARM Mail-G31 MP2 GPU gondoskodik, ami maximum 4K 2160p felbontásra képes és van HDR10+, HDR, HLG támogatás is benne, hogy az arra alkalmas tévén még szebb legyen a kép.

A készülék kinézete

Az készülék külsőleg is eltér a megszokottaktól, megkell jegyeznem, hogy a Mecool-nál mostanában egész pofás tv okosítókat gyártanak. Szép fehér színű ház, diszkréten lekerített élek, szerintem a legmodernebb lakásokban is jól fog mutatni.

A Mecool KM2 ki- és bemenetei

Csatlakozási lehetőségek terén a Mecool KM2 TV box elég jól áll, szinte mindent szükséges ki- és bemenetet megtalálunk rajta. Van USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozó, és bővíthetjük a belső tárhelyet SD kártyával is. A TV készüléket a HDMI 2.1-es csatlakozón keresztül tudjuk hozzákötni, de van rajta a régebbi készülékekhez analóg AV kimenet is. Külső házi-mozi rendszert is csatlakoztathatunk hozzá az optikai kimenten keresztül, de itt is használhatjuk a még meglévő analóg sztereó kimenetet is. Van lehetőség vezetékes LAN internet használatára is, ennek a sebességéről a gyártó nem közölt adatokat, de valószínű, hogy csak max. 100MBit/s sebességre képes.

Vezeték nélküli csatlakozás

Wi-Fi és Bluetooth adapter is van a Mecool KM2 készülékben. WiFi-ből dualband képest kapott, azaz a 2,4GHz hálózatok mellett immár kapcsolódhatunk a nagyobb sebességet biztosító 5GHz-en lévőkhöz is. Ezenkívül csatlakoztathatjuk hozzá Bluetooth rendszerű eszközeinket is, ami lehet hangszóró, soundbar, fejhallgató, játékvezérlő, távirányító és bármi más, ami Bluetooth.

A Mecool KM2 csatlakozói

 • HDMI 2.1 , HDCP 2.3 támogatással
 • SPDIF Optikai kimenet
 • RJ-45 Ethernet LAN
 • 3,5mm-es analóg AV kimenet
 • Tápcsatlakozó, 12V/1A
 • USB 2.0 Type A
 • USB 3.0 Type A
 • Micro SD olvasó

Szoftveres képességek

A Mecool KM2 Android TV okosítón a jelenlegi legújabb Android 10 operációs rendszer fut, ebből is az Android TV (ATV) változat, ami nagyszerű kezelőfelületet biztosít a tévén való használathoz. Az Android TV további előnye, hogy a Play Áruházban csak olyan alkalmazások találhatóak meg, amik a TV készülék képernyőjén is kezelhetőek a távirányító segítségével. Természetesen alternatív forrásból telepíthetünk mobil appokat is, ilyen esetben szükség lehet hozzá egy légegérre is. A Mecool KM2 megszerezte a Google tanúsítványát is, így minden hivatalos Google alkalmazást támogat. Van beépített Chromecast is, amivel tükrözhetjük a mobilunk képét a TV-re, támogatja a távirányítón keresztül kiadott hangutasításokat és minden mást is, ami Google.

Mire is használható a Mecool KM2?

A Mecool KM2 TV Box-ot egyértelműen médiafogyasztásra, média lejátszásra tervezték. Van végre Netflix 4K és HD felbontás is, de ez mellett megtalálható a YouTube 4K, vagy akár az HBO GO TV készülékre való applikációja is. Felsorolni sem tudnám, hogy milyen streaming appok érhetők el rá, szinte minden van, amire hazánkban és azon kívül is előlehet fizetni. Ezek mellett természetesen telepíthető a Kodi és a VLC média lejátszó is, amivel a letöltött filmjeinket kezelhetjük.

Árak, megrendelés, kupon

Jelenleg a bevezető ára 63$, ami nagyjából 19000- Ft-nak felel meg, ez egy nagyon, de nagyon jó ár érte. Szerencsére nem lett drága a Netflix 4K licensz miatt, ilyen árban nem nagyon van neki versenytára. A Mi Box S-hez hasonlítva, hasonló áron a Mecool KM2-vel sokkal nagyobb teljesítményt, és szélesebb csatlakoztatási lehetőségeket kapunk.

Megvásárolni a Banggood online áruházból tudjátok. Egyelőre csak kínai raktárból rendelhető, ezért a szállításnál az EU Priority Line lehetőséget kell választani, hogy vámmentesen érkezzen meg a csomag.

Én már rendeltem egyet, úgy tűnik, hogy 2 év után végre lecserélhetem a Mi Box S-em…

MECOOL KM2 Android TV Box

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 62,99 $

Kupon kód: BGKM2104

Vásárlás

 • A kb. 35$ érték alatti termékeket bármilyen szállítással megrendelheted, egyelőre még nem kell rájuk áfa-t és vámot sem fizetni.
 • Ezen kívül, ha EU Raktárból rendelsz, szintén vámmentesen fogod megkapni a csomagod értékhatártól függetlenül.
 • A kínai (CN vagy HK) raktárakból érkező, 35$-nál drágább termékek esetében pedig válaszd az EU Priority Line módot, ezzel a csomagod adó- és vámmentesen fog megérkezni Kínából is. Ez a szállítási mód úgy működik, hogy a webáruház egy olyan EU-n belül lévő telephelyére szállítja az árut (általában Németország, vagy Franciaország), ahol alacsony az áfa és a vám, itt elintézi a vámkezelésüket, majd továbbküldi a címedre immár EU-n belül feladott csomagként, ami vám és áfa mentes (ráadásul általában az MPL, DPD vagy a GLS szállítja ki, ami valamivel megbízhatóbb, mint a normál postai küldemény). Néhány dollárral drágább ez a szállítási mód, de végső soron többet takaríthatunk meg vele.

Minden webáruháznál a fizetési oldalon tudod megadni a kuponkódot még a fizetés elindítása és rendelés véglegesítése előtt. Korábban a kosár oldalon szerepelt ez a lehetőség, de már minden általunk ajánlott áruházban átkerült a fizetési oldalra. Írd be a kupon kódot a megfelelő mezőbe, nyomj az érvényesítés gombra és azonnal megjelenik a kedvezmény, vagy a hibaüzenet, ha a kupon már nem működik. Fizetni minden esetben a végösszeget kell, ami már a kupon kedvezménnyel csökkentett ár lesz.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a Kínából rendelt termékekre nincs garancia. Valójában minden áruháznak megvan a saját garancia ügyintézési menete. Elsődlegesen le kell írnunk nekik a problémát angolul, érdemes fotókat, vagy videót is készíteni a hibáról. Megpróbálnak segíteni megoldani a problémát, ha ez sikertelen, akkor vissza kell küldenünk nekik a terméket, amit vagy javítanak, vagy cserélnek. A visszaküldés költségeit nekünk kell kifizetni, de utólag a webáruház, vagy a PayPal ezt a költséget visszatérítheti, ha kérjük. Tapasztalataink szerint a visszaküldést csak a legvégső esetben szokták ajánlani. Gyakori, hogy, ha hibás terméket kaptunk (és ezt hitelt érdemlően tudjuk is bizonyítani), akkor teljesen ingyen küldenek egy újat, vagy jelentős kedvezményt biztosítanak egy hasonló termékre, a rossz készüléket pedig megtarthatjuk.
Amennyiben vámkezeltetni kellett a terméket, akkor vámkezelési papírokat mindenképp tartsuk meg, mert, ha mégis visszaküldenénk javításra egy terméket, akkor a visszaúton tudjuk igazolni a vámhatóságnál, hogy erre már egyszer kifizettük a terheket, csak javításon volt kint. Amennyiben vámmentes szállítással rendeltük a csomagot, akkor fontos, hogy visszaküldésnél is ragaszkodjunk ehhez, mindenképp előre tisztázzuk az eladóval, hogy hogyan küldi vissza.

A termékek ellenértékét a legtöbb esetben előre kell fizetni, utánvételre távol keleti áruházak esetében nincs mód (volt korábban rá próbálkozás, de nem vált be ez a fizetési mód). Fizetni lehet bankkártyával, vagy PayPal-al. Használhatsz speciális webkártyát, amire csak annyi pénzt kell feltenni, amennyit kiszeretnél épp fizetni, ennek elérhetőségéről érdeklődj a bankodnál. A legbiztonságosabb mégis a PayPal fizetés, mert a PayPal a fizetéstől számítva 180 nap védelmet biztosít neked, és, ha probléma lenne (nem érkezne meg a csomag), akkor függetlenül az eladótól visszaadja a termék árát. A PayPal-al való fizetés nem kerül többe, mint ha bankkártyával fizetnénk, de az árfolyam átváltást érdemes a bankunkra bízni (ezt kilehet választani a PayPal fizetési oldalán), így egy kicsit spórolhatunk ezen is. A PayPal-t összelehet kötni a normál, vagy a virtuális bankkártyával is, ebben az esetben a pénz szintén a kártyáról kerül levételre. 2018-tól már magyarul is elérhető a PayPal felülete, így a nyelvi akadályok is elhárultak a legbiztonságosabb fizetési mód használatától.

A kínai webáruházak gyakorlatilag semmiben sem különböznek a hazai webáruházaktól. A vásárláshoz mindenképp regisztrálni kell, amihez email cím és minimális angol nyelvismeret szükséges (bár már van néhány webáruháznak magyar nyelvű felülete is). A regisztráció során megadhatod a szállítási címed is, amire nagyon ügyelj, hiszen ide érkezik meg a csomag. Fontos, hogy a telefonszámod is helyesen add meg, mert ha a postás/futár nem találna meg, akkor ezen még mindig tudnak keresni.

 • Egyértelműen az EU raktárakból érkező termékeket vehetjük a leggyorsabban kézbe, hiszen hazánkhoz közelebb eső raktárakból érkezik és általában valamelyik hárombetűs futárszolgálat (MPL, DPD, GLS, DHL) kézbesíti.
 • Kínai raktárakból a leggyorsabb szállítási mód a DHL, akár 1 héten belül nálunk lehet a küldemény, azonban ez egyben a legdrágább is, és a nagyobb értékű csomagokat mindig vámolják, náluk nem “csúszik át” a csomag.
 • Az EU Priority Line szállítási móddal rendelt termékek esetében a szállítási idő 2-3 héttől, akár 1-2 hónap is lehet, cserébe vám és adómentesen fogjuk megkapni. Jellemzően az tart sokáig, amíg az EU-ba megérkezik a csomag, utána már néhány napon belül kézbe vehetjük.
 • A leglassabb szállítási mód a levél (Air mail, Registered air mail), lehet követhető, vagy követés nélküli, nagyon változó, hogy mikorra fog megérkezni, lehet, hogy itt lesz 2 héten belül, de az is lehet, hogy több hónapot kell majd rá várni. Nekem kb. 7 hónap volt a rekordom, szerintem bejárhatta a világot, már el is felejtettem, hogy rendeltem egy telefontokot, amikor egyszer csak megérkezett.

Ezt olvastad már?

Xiaomi Mijia Air Purifier 3H OLED Bemutató

Xiaomi Mijia Air Purifier 3H légtisztító olcsón

Akciós lett a Xiaomi Mijia Air Purifier 3H típusú légtisztító, a kupont a cikk alján …

2 hozzászólás

 1. Benkő zoltán

  Járatlan vagyok ezen a téren, azt kérdezném, hogy ha ilyen készülékem van, akkor a Netflix HD, vagy a HBO GO-ra elő kell fizetnem, vagy mindentovábbi nélkül nézhetem?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .