2019 március 20.
Főoldal / Egyéb / Magyar nyelvű Euronews áprilistól
Ahogy azt már korábbról tudni lehetett, az Euronews jövő tavasszal elindítja magyar nyelvű adását. A részletekről Michael Peters, az európai nemzetközi hírtelevízió elnöke beszélt december 11-én. Kiemelte, a tervek szerint 2013 áprilisában indul a hírcsatorna magyar adása, és a magyar lesz a 13. nyelv, amelyen a euronews híreket közvetít. A televízió jelenleg mintegy 400 millió háztartást ér el, Európában többet, mint más hírcsatornák - mutatott rá, hozzátéve: a magyar adás elindulása után az országgal kapcsolatos hírek a korábbinál nagyobb számban jelenhetnek meg. Hangsúlyozta, a csatorna alapelve az objektivitás, a pártatlanság, ezért sosem nyilvánítanak véleményt semmilyen témában. Más hírcsatornákkal - például a CNN-nel és a BBC-vel - ellentétben igazi multikulturális, többnyelvű csatorna a euronews - mondta.

Magyar nyelvű Euronews áprilistól

A csatorna jelenleg 11 nyelven készít műsort, decemberben indul a görög adás – mondta. Kifejtette, az elmúlt két évben egyre nagyobb terjeszkedésbe fogtak, szerte a világon tudósítói irodákat és szerkesztőségeket nyitnak. Magyarországon a főváros központjában állítanák fel szerkesztőségüket, a magyar csapatban 37 munkatárs dolgozik majd Budapest mellett Brüsszelben és a euronews központjában, Lyonban.

Emlékeztetett arra: októberben jelentették be a csatorna magyar nyelvű adásának indítását. Először a magyar szerkesztőség vezetőjét szeretnék kiválasztani, ez jelenleg folyamatban van – mondta. Kiemelte, olyan embert keresnek, aki jól ismeri az európai és a nemzetközi helyzetet, televízióban, rádióban és írott sajtóban is szerzett tapasztalatot, és nem politizáló, objektív újságíró. Ezt követően választják ki a többi újságírót is, a pozíciókra nagyon sokan jelentkeztek – tette hozzá.

Michael Peters arról is beszélt, hogy Magyarországon jelenleg 800 ezer háztartást érnek el, ezekben egyelőre angolul és németül fogható az adásuk. Jelenleg is több magyar vonatkozású eseményről számolnak be a politikai, a gazdasági és a kulturális életben, és a magyar adás elindításával az ország még nagyobb hangsúlyt kaphat az adásaikban – mutatott rá.

Hangoztatta, a Magyarországon előállított műsorokat az egész világon sugározzák majd, nemcsak a magyar nézőknek, vagyis a nemzetközi hírek között jelenhetnek meg a magyar vonatkozású beszámolók. Olyan Magyarországgal kapcsolatos témákkal foglalkoznak majd, amelyek számot tarthatnak nemzetközi érdeklődésre is – fűzte hozzá.

Euronews TV műsor

Forrás: Magyar nyelvű Euronews áprilistól

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?