2019 március 21.
Főoldal / Egyéb / Magyar cég vitt 3D-t Vegasba

Magyar cég vitt 3D-t Vegasba

Egyre hangosabb a 3D tévézésben hívők tábora, de még több dolog hiányzik a technológia sikeréhez. Nincs elegendő tartalom, és az emberek nagy része nem szeretne szemüveget hordani a térhatású élmény érdekében. A CES-en kiállít a magyar iPont Kft., és pont ezekre a problémákra ad megoldást.

A mozikban népszerű a 3D, de a térhatású filmek a nappalikba még nem tudtak betörni. Ennek több oka van, és talán az a legkisebb gond, hogy a 3D tévék egyelőre a drágábbak közé tartoznak. Drága tévéket akkor is vettek az emberek, amikor még szó sem volt 3D-ről, viszont a kényelemről kevesen hajlandóak lemondani. Márpedig a 3D-hez spéci szemüveget kell viselni, ami nevetséges, kényelmetlen, és tök bénán néz ki.

Ez persze nem zavarja a gyártókat, sorra jelennek meg a 3D tévék, hátha így is rákapnak az emberek. Aki viszont most vár a vásárlással, az talán hamarosan már szemüveg nélkül is kapkodhatja a fejét a kijelzőből kirepülő virtuális lövedékek elől. Az MMKlaszter 2009-es innovációs díját elnyerő iPont éppen ilyen, szemüveg nélkül nézhető 3D tartalmakat és lejátszókat vitt a CES-re. A Las Vegas-i kiállítás weboldala szerint egyelőre kevesen foglalkoznak ilyesmivel.

A hír folytatása az index-en olvasható.

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?