banner

Magicsee N6 Plus TV Box teszt – Újabb 4K UHD bajnok a felső kategóriából

A Magicsee N6 Plus személyében ismét egy új versenyzőt köszönhetünk a legerősebb TV Box-ok között, Amlogic S922X SoC, rengeteg memória, 4K UHD felbontás, giroszkópos távirányító és egyedi Android 9 rendszer teszi különlegessé.

Korábban is járt már nálunk Magicsee TV Box, akkor az alsóbb árszegmensből és megvoltunk vele elégedve, most viszont a jelenlegi legfelső kategória versenyzőjét köszönthetjük a Magicsee N6 Plus személyében. Erőteljes TV Box melyben a 6 magos Amlogic S922X SoC dolgozik, 4GB memóriával, 128GB tárhellyel, kétsávos WiFi-vel, előlapi kijelzővel, valamint légegeres távirányítóval. Multimédiás felhasználás mellett ez a készülék akár játékok futtatására is alkalmas a doboz alatt rejtőző erőműnek köszönhetően.

Vásárlás ” target=”blank” style=”flat” background=”#22a23e” color=”#ffffff” size=”12″ radius=”10″ icon=”icon: cart-plus”]Vásárlás[/su_button]

Csomagolás, tartozékok

A Magicsee N6 Plus TV Box egy igényes külsővel rendelkező, kemény dobozban érkezett, a fedelét leemelve pedig rögtön a készülék köszönt minket. Ez alatt találjuk meg a tartozékokat, először is kapunk egy távirányítót, ugyanolyat, mint az N5 Nova (és sok másik TV Box ) esetében, jól használható, rádiós, mikrofonos és giroszkópos. Ezen kívül találunk még benne HDMI kábelt a TV csatlakoztatásához, egy levehető WiFi antennát, némi dokumentációt és egy hálózati adapter (nekem csak US csatlakozós jutott, de van belőle EU változat is). Minden megvan az azonnali használathoz, csupán a távirányítóba kell elemeket tennünk.

Tartozékok

 • Magicsee N6 Plus TV Box
 • Távirányító (giroszkópos)
 • Távirányító USB vevője
 • HDMI kábel
 • WiFi antenna
 • Hálózati adapter
 • Használati útmutató

A Magicsee N6 Plus kialakítása

A Magicsee N6 Plus hasonló kinézettel rendelkezik, mint a legtöbb TV Box, méretben is átlagos 11,8cm x 11,8cm széles és mély, valamint 2cm magas. Ami egyedibbé teszi az az előlapon látható kis kijelző, amin az óra mellett néhány ikon is megjeleníthető. Egy külső (van egy belső is) WiFi antennával rendelkezik, ami lecsatolható, ha nincs rá szükség. A ház anyaga ezúttal alul-felül műanyag, a tetején érdekes négyzetes mintával.

Csatlakozási lehetőségek

Csatlakozási lehetőségek terén is megkapunk mindent, amit egy modern TV okosítótól elvárhatunk. Van 1db USB 2.0 OTG és 2db nagy sebességű USB 3.0 csatlakozó. A TV készüléket elsődlegesen a HDMI csatlakozón keresztül tudjuk rákötni, de van analóg kimenet is a régebbi típusokhoz. Az internet hálózathoz a gigabites LAN csatlakozón keresztül is kapcsolódhatunk, de természetesen a duális WiFi sem hiányzik. A digitális optikai kimenet is megtalálható a készüléken, így egyszerűen csatlakoztathatunk hozzá külső hangrendszert is. A belső tárhelyet tovább bővíthetjük SD kártyával, azonban legyünk figyelemmel rá, hogy ezt inkább fájlok tárolására tudjuk majd használni, az alkalmazások nem fognak rá települni.

Technikai paraméterek

A Magicsee N6 Plus TV Box lelke a legújabb és jelenleg a leggyorsabb 6 magos Amlogic S922X SoC, ami 4db nagy teljesítményű ARM Cortex-A73, és 2db ARM Cortex-A53 kisebb teljesítményű maggal rendelkezik. Az akadozásmentes 4K UHD felbontásért pedig egy Arm Mali TM-G52 MP6 ( 6EE ) típusú GPU a felelős. Memóriával is jól ellátták ez a TV okosítót, több változatban is megvásárolható a készülék, van 4GB DDR4 RAM és 64GB vagy 128GB tárhellyel rendelkező verzió, valamint kapható egy kisebb változat is, amelyben 2GB RAM és 16GB tárhely található. A tesztünkben a legnagyobb, 4GB DDR4 RAM-al és 128GB eMMC tárhellyel rendelkező változat szerepel.

Integrált vezérlők

Mint fentebb említésre került már a Magicsee N6 Plus TV Box része az integrált WiFi csatoló is, nem is akármilyen került bele, dualband, azaz a 2,4GHz-en lévő hálózatok mellett már ismeri az 5GHz-es frekvencián lévőket is, a nagyobb sebességet pedig az AC-MIMO szabvány fogja biztosítani, így akár 4K UHD tartalmat is akadozás nélkül képes lejátszani WiFi hálózaton keresztül is (persze ehhez jó router is szükséges). Érdekesség, hogy két WiFi antennával is ellátták, van egy belső és egy külső, lecsatolható antennája is. A Bluetooth sem maradt el, ebből a 4.1-es verziót használhatjuk külső kiegészítők csatlakoztatására.

Műszaki adatok

Típus Amlogic S922X Android TV BOX
OS Android 9.0
CPU Amlogic S922X Quad core ARM Cortex-A73
Dual core ARM Cortex-A53
GPU Mali TM-G52 MP6 (6EE)
Language Többnyelvű, magyar is
RAM DDR4 4GB
Tárhely eMMC flash 32GB/64G
Wireless Wi-Fi 2.4GHz/5GHz  IEEE 802.11a/b/g/n/ac   2*2 MIMO
BT BT4.1
Ethernet 1000M
Video VP9Profile-2upto4Kx2K@60fps
H.265HEVCMP-10@L5.1upto4Kx2K@60fps
AVS2-P2Profileupto4Kx2K@60fps
H.264AVCHP@L5.1upto4Kx2K@30fps
Szoftver támogatás Support Google Play & APK install
Kép böngésző Support JPG、JPEG、BMP、GIF、PNG、JFIF…etc photo format
I/O USB port 1*USB2.0 OTG + 2*USB3.0
SPDIF digital audio *1
HD HD 2.1 *1
A/V OUT *1
ETHERNET *1
Power Supply 12V1.5A DC
TF  card slot For Micro SD card (TF card) *1
LED Kijelző Igen

Telepítés

A Magicsee N6 Plus Android TV Box telepítő menüvel nem rendelkezik, az első bekapcsolás után azonnal a kezdőképernyő üdvözöl minket. Érdemes a magyar nyelv beállításával kezdeni, ezt a Device Preferences –> Language menüpontban tudjuk megtenni, ezután már csak a néhány speciális menüpont marad angol nyelven. Jelentkezzünk be a Google fiókunkba, hogy minden szolgáltatás elérhető legyen és máris kezdhetjük a TV Box felfedezését.


A videón megnézheted működésközben a TV Box-ot.

Van néhány speciális menüpont a készüléken, ilyen például a ROOT, ahol egyetlen gombnyomással root jogokat adhatunk (ezt csak akkor használjuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy mit csinálunk), a Hardware monitorral a fenti értesítési sávon jeleníthetünk meg hasznos információkat, a Screen Rotation menüponttal pedig a képet tudjuk elforgatni, ez pl. projektorral való használat esetén lehet hasznos.

Használat közben

A Magicsee N6 Plus TV okosító gyors, nagyon gyors. Az alkalmazások szinte azonnal megnyílnak, a telepítések villámgyorsak, minden nagyon gördülékenyen és simán működik. Alapból nincs túl sok applikáció telepítve, van YouTube és Netflix, de a Play Áruház teljes kínálata a rendelkezésünkre áll, továbbá én szoktam javasolni az Aptoide alkalmazás áruház telepítését, ott aztán tényleg mindent IS megtalálunk. Az N6 Plus operációs rendszere az Android 9 Pie, abból is az OS változat, azaz nincs minden alkalmazás a tévén való használatra optimalizálva, de cserébe mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. Teljes leterheltség alatt is stabilan működött a készülék, csupán enyhe melegedést lehet tapasztani a házat megérintve, ez nagyon jónak számít tekintettel arra, hogy teljesen passzív hűtéssel rendelkezik a TV Box.

Sebesség, Antutu pontszám

Hasonlóan a többi Amlogic S922X processzorral rendelkező TV Box-hoz, a Magicsee N6 Plus is kiemelkedően magas értéket ért el az Antutu tesztprogramban. Ez a magas 118245 pontszám meglátszik a készülék sebességén is, nagyon pörgősen és gyorsan lehet használni, a középkategóriás készülékek ennek a pontszámnak jó, ha a felét tudják hozni ebben a tesztprogramban. Játékok is jól futtathatóak rajta, a készüléket egy kontrollerrel kiegészítve tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy néhány unalmas délutánt játékkal töltsünk meg.

Multimédiás lehetőségek

A médiafogyasztás talán a legfontosabb felhasználási területe egy TV okosító doboznak, és azt kell mondjam, hogy a Magicsee N6 Plus szinte maradéktalanul megfelel erre a feladatra. Mint említettem már, a készülék az Android 9 Pie operációs rendszer futtatja, ebből is az Android OS verziót amiben majdnem a teljes Play Áruház kínálata a rendelkezésünkre áll, de ott van az Aptoide TV alkalmazás áruház is, ahol még több applikációt találunk. Természetesen a legnépszerűbb Kodi és VLC Media Player lejátszóprogramok tökéletesen futnak rajta, a Kodi ráadásul egy komplett médiaközponttá változtathatja a tévénket. A YouTube előretelepítve érkezik a készülékkel, ebből a TV-re optimalizált verziót kapjuk meg, a Netflix is már telepítve vár minket, bár ez utóbbit előfizetés hiányában nem tudtam kipróbálni, de maga a program hiba nélkül elindul rajta.

Egyre nagyobb az igény az IPTV és a streaming szolgáltatásokra, több szolgáltató biztosít az előfizetőinek ilyenekhez hozzáférést, vagy némelyikre külön is előlehet fizetni. Ebben tesztben a fáradságot és az időt nem kímélve (mindhez regisztrálni kell) kipróbáltam a legnépszerűbb alkalmazásokat. A tesztelés során külön figyelemmel voltam arra, hogy élő képet is megjelenítsek, ne csak azt ellenőrizzem, hogy az adott alkalmazás elindul-e. Azt kell mondjam, hogy a Magicsee N6 Plus ebben is nagyon jól teljesített, minden kipróbált szolgáltatást tudtam használni, még a Telekom TV Go is működött, igaz ennél egy kicsit gyakrabban kockásodott a kép, valamint nagyon gyakran hibát írt ki lejátszás indításakor.

A hazai szolgáltatók applikációi közül az alábbiakat próbáltam és mind működik, használható:

 • HBO GO
 • UPC Horizon GO
 • Telenor MyTv
 • Digi online
 • RTL Most
 • Telekom TV GO (gyakori lejátszási hiba, és sűrűn kockásodott, szétesett az élő kép)
 • MindiGO TV (nehézkes volt az irányítása)

Természetesen előfordulhat, hogy némelyik applikációt frissítik a későbbiekben és már nem úgy fog rajta működni, mint jelenleg. Erre jó példa az HBO GO, ez ugyanis egy ideje már csak WiFi hálózaton keresztül indul el, a gigabites LAN valamiért nem elegendő neki.

Internetezés

Van teljes értékű Google Chrome böngészőnk is, amivel már nagyon jól lehet az oldalakon nézelődni, a felhasználói élményt teljessé a légegeres távirányító teszi, így már tényleg nagyon gyorsan és tökéletesen lehet használni erre a célra is.

Értékelés, vélemény

A Magicsee N6 Plus Android TV Box az egyik legjobb (ha nem a legjobb) versenyző a felső kategóriás TV okosítók között. Adott ugye a jelenlegi legjobb Amlogic processzor, van sok memória és nagy tárhely, egy nagyon jól használható navigációs menü, valamint nem utolsó sorban egy légegeres távirányítót is kapunk hozzá. Engem az győzött meg, hogy minden alkalmazás jól működik rajta, egyszer sem találkoztam hibával a tesztelés során. A TV-s applikációk is jól teljesítettek, én is meglepődtem rajta, hogy mind elindult és jól is működött. Ez a TV Box nálam a különösen ajánlott kategóriába került, minden megvan benne, hogy kötetlenül használhassuk, még a légegeres távirányító is teljesen jól működik.

Az árát tekintve a magasabb ársávban foglal helyet, jelenleg 139,99$-t kérnek a 4/64GB-os verzióért, ez a mostani magas árfolyamon megközelítőleg 45.000.- forintot jelent. Sajnos a tesztben szereplő 128GB-os verzió most nem rendelhető, de információink szerint később még lesz belőle. Megvásárolni a Gearbest webáruházból tudod a lenti linken, szállításnál feltétlenül az EU Priority Line módot válaszd, ezzel gyorsan és további költségek nélkül fogod megkapni a csomagot.

Előnyök:

 • A jelenlegi leggyorsabb Amlogic S922X SoC
 • Sok memória és tárhely
 • Belső és külső WiFi antenna
 • Előlapi kijelző
 • Giroszkópos távirányító
 • Android 9.0 Pie rendszer
 • Gigabites LAN

Hátrányok:

 • Túl fényes állapotjelző LED az előlapon
 • Szoftverfrissítés hiánya

Vásárlás ” target=”blank” style=”flat” background=”#22a23e” color=”#ffffff” size=”12″ radius=”10″ icon=”icon: cart-plus”]Vásárlás[/su_button]

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .