banner

Magicsee N5 Plus 4K TV okosító teszt – Középkategóriában a legjobb, SSD beépíthetőséggel

Végre megérkezett hozzánk is a Magicsee N5 Plus TV Box, ez jelenleg az egyik legnépszerűbb TV okosító, ami nem véletlen. Nagyon jó teljesítményt kapunk, olcsó áron, és egy eszközben megvalósítható az otthoni multimédia központunk a beépíthető SATA háttértárnak köszönhetően.

A Magicsee N5 Plus TV okosító Box

Korábban is járt már nálunk a Magicsee-től TV Box, több modellt is kipróbáltunk, és mindegyiknél nagyon jó volt a végső konklúzió. Jó készülékek, jó minőségben készülnek, és a szoftvere is kényelmesen használható. A Magicsee N5 Plus készülék az Android 9.0 OS rendszert kapta meg, hasonlóan a korábban tesztelt készülékekhez, gyakorlatilag teljesen megegyezik a kezelőfelületük. A hardver azonban különbözik a korábbiaktól, most az egyik legfrissebb középkategóriás Amlogic S905X3 SoC került a dobozba, van 4GB RAM és 64GB tárhelyünk is, de ami a legérdekesebb, azaz, hogy lehet beépíteni egy 2,5″ méretű SSD vagy HDD merevlemezt is, így a tárhelyünk akár 4000GB is lehet! Van természetesen 5G WiFi, vezetékes LAN és az elmaradhatatlan 4K UHD felbontás. Apropó, felbontás, ezt a TV Box-ot úgy hirdetik, hogy 8K TV Box, tényleg lenne már 8K képes TV Box, amikor még TV sem nagyon van? Hát nincs…. a Magicsee N5 Plus természetesen nem tud 8K felbontást kiadni, a 8K arra vonatkozik, hogy elméletben a 8K 24fps felbontású filmeket is képes lejátszani.

Vásárlás

Kicsomagolás

A TV okosító egy nagyon szép, igényesen kivitelezett fehér-bordó, kemény karton dobozban érkezett. A dobozon rajta van minden fontos paraméter, és itt is látszik, hogy 4K Box-ról van szó (nem 8K). A doboz tetejét leemelve legfelül rögtön a TV Box köszön ránk, a tartozékokat az aljában fogjuk megtalálni. Kapunk mellé egy 12V-os hálózati adaptert, egy távirányítót, HDMI kábelt, egy lecsatolható WiFi antennát, és némi angol nyelvű leírást. A távirányítóba elemet ezúttal sem csomagoltak mellé, így nekünk kell gondoskodni a 2db AAA méretű telepről.

Tartozékok

 • 1db Magicsee N5 Plus TV Box
 • 1db Távirányító
 • 1db HDMI kábel
 • 1db WiFi antenna
 • 1db Hálózati adapter (12V 1,5A)
 • 1db használati útmutató

A Magicsee N5 Plus kinézete

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez a TV okosító szép. A készülékház kicsit ducibb, mint az átlag, mert kell a hely a SATA háttértárnak is, de a kialakítása mégis elegánsra, modernre sikerült. Az előlapon van egy LCD kijelző, amin az óra és néhány rendszerikon jeleníthető meg, viszont csalódás volt egy kicsit, hogy nem akkora méretű, mint a gyári képeken látható. Van egy piros-kék állapotjelző LED is mellette, erről nem tudom, hogy mikor szoknak le a gyártók, de szerintem teljesen felesleges, ráadásul éjszaka még zavaró is lehet a fénye.

Csatlakozók, portok

Csatlakozási lehetőségek tekintetében minden szükséges port a rendelkezésünkre áll. A TV készüléket ráköthetjük a digitális HDMI kimeneten keresztül, de van hagyományos analóg A/V kimenetünk is a régebbi típusokhoz (ehhez a kábelt külön kell megvásárolni). Külső házimozi csatlakoztatására is van módunk a digitális optikai kimenet használatával. A WiFi mellett LAN kábellel is kapcsolódhatunk az internetre, az RJ45 port sebessége azonban csak maximum 100MBit/s. 2db USB portot is találunk a Magicsee N5 Plus oldalán, amiből az egyik a nagy sebességű USB 3.0 verzió. Lehetőségünk van micro SD kártyával is bővíteni a készülék tárhelyét, ebből maximum 128GB méretűt tud kezelni.

SATA háttértár bővítés

A Magicsee N5 Plus TV okosító legnagyobb különlegessége a SATA HDD merevlemez, vagy SSD beépítési lehetőség. A készülékház teteje egy kis kallantyú segítségével levehető, és ide behelyezhetünk egy maximum 4TB (4000GB) kapacitású meghajtót. Ezt a tárhelyet két módon használhatjuk fel, lehet rendszertárhelyként csatlakoztatni, ilyenkor hozzáadódik a már meglévő tárterülethez és akár alkalmazások is települhetnek rá, vagy használhatjuk különálló meghajtóként, ezzel a módszerrel pedig külön másolhatunk rá filmeket, zenéket, képeket. A különálló tárhelyként való csatlakoztatásnak azaz előnye, hogy bármikor eltávolíthatjuk a meghajtót, míg rendszertárhelyként csatlakoztatva erre nincs lehetőségünk.

A SATA azonban nem valódi SATA, mivel az Amlogic S905X3 SoC nem tartalmaz SATA vezérlőt. Egy belső USB 3.0 portot alakítottak át a mérnökök arra, hogy SATA meghajtót is tudjunk hozzá csatlakoztatni, ennek annyi a hátulütője, hogy nem fogjuk tudni az SSD teljes sebességét kihasználni, valamivel lassabb lesz, mint, ha pl. egy PC-ben használnánk natív SAT vezérlővel. Aggodalomra azonban semmi ok, így is bőven elegendő gyorsaságot fog biztosítani akár a 4K UHD filmek lejátszásakor is.

Távirányító

A távirányító hagyományos infrás verzió, azonban univerzális kivitelű. Ez azt jelenti, hogy a TV távirányítójának a főbb funkciói megtudjuk neki tanítani, majd ezután már elegendő lesz 1 távirányítót használni a kettő helyett. Sok gombos kivitelű, kényelmes a kezelése, minden gomb elérhető távolságban van. Van egy gombunk az egér kurzor mozgatására is, megnyomását követően a nyilakkal tudjuk a kurzort irányítani. Azonban a 21. századbeli kezeléshez én javaslom egy giroszkópos, légegeres távirányító beszerzését, egy ilyennel még teljesebb lesz a felhasználói élmény. Én ezt a típust ajánlom, nem is kerül sokba, és megbízható, jó néhány TV Box-nál találkoztam már vele, ráadásul még asztali PC-vel is működik.

Műszaki paraméterek, hardver

A Magicsee N5 Plus TV Box lelke az Amlogic S905X3 processzor, ami 4db Cortex A55 maggal rendelkezik, magonként 1900MHz sebességgel. A képmegjelenítésről egy a processzorba integrált ARM G31 MP2 GPU gondoskodik, a maximum képfelbontása 4K UHD 2160p lehet. Memóriából 4GB DDR4 modult kapott, ami több, mint elegendő, akár több program egyidejű futtatásához is. A tárhellyel sem spóroltak az N5 Plus esetében, ugyanis 64GB beépített eMMC áll az alkalmazások rendelkezésére. Ez utóbb még bővíthető is SD kártyával, vagy SSD beépítésével.

Technikai adatok

Model No. N5PLUS Quad-core 64bit Android HD TV BOX with TF Card Slot
OS Android 9
CPU Amlogic S905X3 Quad core ARM Cortex-A55
GPU Mali-G31 MP2
Language Hungarian, Chinese, English, Germany, Thai, French,Russian,Italian,Spanish….
RAM DDR 2GB/4GB
Memory size eMMC flash 16GB/32GB/64GB
Wireless Wi-Fi 2.4GHz/5GHz  IEEE 802.11a/b/g/n/ac   2*2 MIMO
BT BT4.1
Ethernet 100M
Vedio VP9 Profile-2 up to 4Kx2K@60fps
H.265 HEVC MP-10@L5.1 up to 4Kx2K@60fps
AVS2-P2 Profile up to 4Kx2K@60fps
H.264 AVC HP@L5.1 up to 4Kx2K@30fps
Software Extension Support Google Play & APK install
Image browser Support JPG、JPEG、BMP、GIF、PNG、JFIF…etc photo format
I/O USB port 1*USB2.0 OTG + 2*USB3.0
SPDIF digital audio *1
HD HD2.1 *1
A/V OUT *1
ETHERNET *1
Power Supply 12V1.5A DC
TF  card slot For Micro SD card (TF card) *1
SATA Hard disk Built-in 2.5 inch SATA hard disk Port (Need to buy hard disk separately)
LED Display Support

Integrált vezérlők

Mint fentebb említésre került már a Magicsee N6 Plus TV Box része az integrált WiFi csatoló is, nem is akármilyen került bele, dualband, azaz a 2,4GHz-en lévő hálózatok mellett már ismeri az 5GHz-es frekvencián lévőket is, a nagyobb sebességet pedig az AC-MIMO szabvány fogja biztosítani, így akár 4K UHD tartalmat is akadozás nélkül képes lejátszani WiFi hálózaton keresztül is (persze ehhez jó router is szükséges). Érdekesség, hogy két WiFi antennával is ellátták, van egy belső és egy külső, lecsatolható antennája is. A Bluetooth sem maradt el, ebből a 4.1-es verziót használhatjuk külső kiegészítők csatlakoztatására.

Szoftveres tulajdonságok

A Magicsee N5 Plus vezérlő szoftvere a jelenlegi legújabb Android 9.0 rendszer. Android OS verzióról van szó, tehát a Play Áruházban bőséges szoftver választékot fogunk találni, azonban nem mind lesz a TV-n való használatra felkészítve, így az egér kurzort is kell néha használnunk, de erre van a távirányítón dedikált gomb. Itt is érvényes az a javaslatom, hogy telepítsük fel az Aptoide TV alkalmazás áruházat is, mert ebben számos TV-re optimalizált alkalmazást fogunk találni, olyanokat is, amik a Play Áruházban nem jelennek meg. A távirányítóval jól és gyorsan tudunk navigálni a menüben, itt egér kurzor használatára sincs szükség.

A kezelőfelülete a Magicsee készülékeknél már korábban is látott stílusban jelenik meg, a nyitólapra kitehetjük a gyakran használt alkalmazásainkat, de a főmenüben megtaláljuk a többit is. A felső sávra a kitehetjük a hardver monitor által kijelzett értékeket, az alsó sávon pedig az Android kezelőgombokat találjuk meg. Természetesen mindkét sáv eltüntethető, ha zavaró lenne.

Bekapcsolás után

Mondhatom, hogy a Magicsee-től már megszokottan telepítőmenüvel ezúttal sem találkozunk, a bekapcsolást követően azonnal a főmenübe csöppenünk. Érdemes a magyar nyelv beállításával kezdeni, ezt a Device Preferences –> Language menüpontban tudjuk megtenni, ezután már csak a néhány speciális menüpont marad angol nyelven. Jelentkezzünk be a Google fiókunkba is, hogy minden szolgáltatás elérhető legyen, és máris kezdhetjük a TV Box felfedezését.

Van néhány speciális menüpont a készüléken, ilyen például a ROOT, ahol egyetlen gombnyomással root jogokat adhatunk (ezt csak akkor használjuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy tudjuk mit csinálunk), a Hardware monitorral a fenti értesítési sávon jeleníthetünk meg hasznos információkat a TV okosító pillanatnyi állapotáról.

Használat közben (sebesség, játékok)

Napi használat közben egész jól működik a Magicsee N5 Plus. Viszonylag gyorsan teszi a dolgát, gyorsan megtörténnek a telepítések, akadozással, vagy bizonytalan működéssel a teszt során nem találkoztam. Nagyon sokféle feladatra alkalmas lehet a készülék, elsősorban otthoni multimédiás felhasználásra készült, de egy billentyűzettel és egérrel akár munkára is fogható, némi kompromisszummal asztali PC-ként is használhatjuk. Minden általam kipróbált alkalmazás jól működött, azonban játékok futtatásakor inkább az egyszerűbbekre gondoljunk, unalom űzés gyanánt jó elfoglaltság lehet, de a komolyabb játékokhoz már kontrollerre is szüksége lehet.

A Magicsee N5 Plus TV box-on is lefuttattam a népszerű Antutu Benchmark sebességtesztet és meglepően jó eredményt ért el, a 73428 pontszámmal a legerősebb középmezőnyhöz tartozik a TV okosítók között.

Gyárilag telepítve van a képernyőtükrözés funkció is, ezzel a mobilunkon megjelenő tartalmat tudjuk egyszerűen átküldeni a TV képernyőjére. Gyakorlatilag a TV Box képességei szinte határtalanok, az alkalmazások többsége jól működik a készüléken. A Play Áruházból és az Aptoide TV áruházból szinte bármit letölthetünk, az Aptoide telepítéseknél érdemes először a TV-re készült alkalmazásokat kipróbálni (ha rendelkezésre áll), azok sokkal jobban használhatóak a távirányító segítségével.

Multimédiás lehetőségek

A TV Box-ok legnépszerűbb felhasználási módja továbbra is az otthoni médiafogyasztás. Erre különösen ajánlott a Magicsee N5 Plus, tehetünk bele belső háttértárat, amin  tárolhatjuk a saját filmjeinket, és a legnépszerűbb appok jól működnek rajta. Jól működik az HBO GO, igaz ebből csak a mobil eszközökre szánt változat indult el és WiFi hálózat kell a használatához. A Netflix előretelepítve vár minket a készüléket, elvileg működik, de előfizetés hiányában nem tudtam kipróbálni. A Youtube-ot akár ki is hagyhatnám a felsorolásból, szokás szerint most is jól működik, a 4K tartalmakat is akadozás nélkül lejátssza.

A TV szolgáltatók közül kipróbáltam a UPC Horizon Go-t és a Digi Online-t, mindkettő használható azonban ezekhez már kell az egér kurzort is mozgatni a távirányítón lévő gombbal, vagy a könnyebb kezelés érdekében vehetünk hozzá légegeres távirányítót is.

Médialejátszó alkalmazások közül a VLC-t tettem próbára, ami tökéletesen működik, valamint a felhasználók körében népszerű Kodi is kompromisszumok nélkül használható. A Kodi egy nagyon nagy funkcionalitással rendelkező program, a segítségével tudjuk a legjobb otthoni médiaközpontot létrehozni. A számtalan kiegészítőnek köszönhetően hatalmas tudással tudjuk felruházni, egy helyen kezelhetjük az összes tartalmunkat, sőt még akár TV-t is nézhetünk. Van a Kodi-hoz is Enigma2 plugin, amivel csatlakoztathatjuk az ilyen rendszerű műholdvevőnket, ezt követően pedig szinte bárhol élvezhetjük az otthon megszokott TV csatornák műsorát. Elegendő csak a Magicsee N5 Plus TV okosítót magunkkal vinni pl. nyaraláskor, vagy külföldi utazás során, a helyszínen pedig már csak egy TV-re és WiFi internetre lesz szükségünk.

Értékelés, vélemény

A Magicsee N5 Plus TV okosító (TV Box) nálam az ajánlott kategóriába került. Bátran merem ajánlani bárkinek, aki egy jól használható médialejátszót keres. Az egyik legújabb Amlogic S905X3 processzor megfelelő teljesítményt nyújt a legtöbb alkalmazás akadozás mentes működéséhez, memóriából is több, mint elegendőt kapott a készülék, valamint ne felejtsük el, hogy akár SATA háttértárral is tudjuk bővíteni. Ebben a dobozban minden megvan, ami egy jó otthoni médiaközponthoz szükséges, talán egyedül a gigabites LAN-t hiányolom belőle. A teszt születésekor az ára 59,99$ volt, ez átszámolva körülbelül 19500- forintos árat jelent, ennyiért bőven megéri ez a készülék, hasonló árban lévő konkurenciája nem nagyon van. Azt kell mondanom, hogy a Magicsee ismét nem okozott csalódást, ha még egy jobb távirányítót is hozzáadunk, akkor tényleg egy majdnem tökéletes készüléket kapunk.

Kupon, Vásárlás

Megrendelni a GeekBuying webáruházból lehet, a lenti zöld gomb a termékhez visz. Szállításnál érdemes az EU Priority Line módot választani, ezzel vámmentesen fog megérkezni a csomag.

Vásárlás

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

10 hozzászólás

 1. Szinte amióta megjelent használok N5 plust. Príma. Egy problémám van, sehogy nem bírom rávenni, hogy kezelje a Trust vezetéknélküli (USB stickes) szabványos MAGYAR kiosztásu billentyüs touchpadet. Mindent próbáltam, a Swiftkey Hjngarian ra azt mondja nem jó erre a készülékre. Hungarian bill csak Qwery van de az is angolul tud csak. Van magyar billentyü a GPlayen de azok máshova teszik az ékezetes betüket.

 2. Szia Lala! A Magicsee N5 Plus 4K TV okosítóval tv adást fel is lehet venni? Vagy „csak” tárhely bővíthetőség az extra tulajdonság SSD, hdd? Köszönöm a teszteket, ennek alapján vásároltam a X96 max plusz tv boxot és nem bàntam meg!
  Üdv.Péter

 3. Köszi a kimerítő cikket.
  Alin 8knak adják el és olcsóbb is lenne. Lehet, h 3z nem az a box?
  #Aliexpress HUF 22,992.48 36%OFF | Magicsee N5 Plus S905X3 Android 9.0 TV BOX 4G Ram 64G Rom 2.4/5G Dual WiFi Ethernet BT 4.0 Smart Box 8K HDR Set Top Box
  https://a.aliexpress.com/_d64dEXu

 4. Szia Lala,
  Az A95X Air-ről mi a véleményed? Paramétereit illetően hasonló a H96 Max X3-hoz.
  https://www.aliexpress.com/item/4000416335517.html?spm=a2g0o.detail.1000023.2.2ba95e8dNrkzO1

  • Igen, ez is ajánlott készülék. Teszt még nem készült róla, mert elfogyott minden EU raktárból, Kínából pedig most nem szeretném rendelni, nagyon hosszúak lettek a szállítási idők.

  • Szia Lala,
   Rendben, köszönöm szépen a választ!
   Üdv.: Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .